השמנת יתר בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנת יתר בהריון
    מרים
    13/12/2007

שלום,
    אני בהריון שני, בשבוע 37. גובה - 160.

את ההריון הראשון התחלתי במשקל גבוה יחסית 62 ק"ג (מעל לטבעי שלי) אך העליתי 13 ק"ג במשך כל ההריון (עד סוף שבוע 42...) אחרי ההריון לקח לי חודש להתפטר מ13 הק"ג של ההריון ועוד כ 4 חודשים (של הנקה מלאה) להוריד 6-7 ק"ג נוספים (שהתווספו בתקופה שלפני ההריון).
    את ההריון הזה, התחלתי במשקל של 55 ק"ג ובמשך השליש הראשון כולו עליתי 1.5 -2 ק"ג.
    אבל אז התחלתי לאכול דברים משמינים והיום אני אוחזת ב72 ק"ג!!!! ועוד לא סיימתי.
    אני רוצה לתפוס את עצמי לפני שהמשקל ישבר כשאעלה עליו... אבל לא רוצה לסכן את העובר עם דיאטות מטורפות.
    1) מה המינימום שאני יכולה לאכול בלי להזיק לעובר?
    2) האם לאחר הריון שני קשה יותר לרזות מהריון ראשון ?

בבקשה תעזרו!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר בהריון

הוספת תגובה

• מרים שלום רב,

נועה הופ
    13/12/2007

ראשית את חייבת להרגע ולהוריד לחץ כי הוא בטח לא יתרום לשום דבר. את הנעשה אין להשיב ואת כבר בסוף ההריון ולכן מה שניתן לעשות כרגע זה רק לשמר את המשקל ולא לעלות יותר !!
    כרגע אין זה זמן לדיאטות כאסח כי את חלילה לא רוצה לפגוע בתינוקך.
    לשאלתך בנושא הקלוריות - בהריון אין לאכול מתחת ל- 1800 קלוריות ביום.
    אני מציעה לך כיום לאזן את המשקל ולנסות לשמור על המשקל הנוכחי עד סוף ההריון שהוא כבר לא רחוק, את העודפים תורידי אחר כך וגם אז חשוב לעשות זאת בצורה מבוקרת ולא בצורה דרסטית שיכולה לפגוע בגוף שלך וגם בייצור החלב.
    השתדלי לאכול ארוחות מסודרות ככל האפשר, אל תפריזי בכמויות האכילה, שלבי בתפריט הרבה ירקות חיים ומבושלים ואל תצרי פערים גדולים מידי בין ארוחה לארוחה. איכלי 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קלילות וקטנות כגון פרי, יוגורט או חטיף אנרגיה. לעיתים מספיק להוריד את כל הנישנושים מסביב לארוחות או להוריד שתייה מתוקה ודברים מיותרים כגון קפה קר וכו' וכך יוצרים חיסכון קלורי משמעותי.
    אם תנקטי כרגע בצעדים דרסטיים לירידה זה רק יפגע בך.
    קשה להעריך כרגע אם לאחר ההריון השני לגוף יהיה קשה יותר לרדת, אבל ככל שיש טווח משחק רחב יותר עם משקל הגוף לאורך החיים ( עולה ויורד בצורה דרסטית ) זה בהחלט דבר שיכול להשפיע על חילוף חומרים וקצב הירידה.
    אני ממליצה לך בחום להגיע לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית לאחר ההריון על מנת לבנות תפריט אכילה מסודר להורדת הקילוגרמים העודפים ואם תרצי גם לשלב את התפריט עם הנקה.
    אשמח לייעץ לך בתחום אם תרצי.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך,

מרים
    14/12/2007

אני באמת מוטרדת מאד מקילוגרמים עודפים. אני משתדלת עכשיו להתנזר (כמעט לגמרי) ממתקים וחטיפי זבל ומשתדלת לאכול 3 ארוחות שמכילות חלבונים, פחמימות, וירקות (מבושלים או חיים). אני משתדלת לא לאכול אחרי 8-9 בערב (זה הכי מוקדם שאני יכולה).
    האם לאחר הלידה אהיה זכאית לדיאטנית מטעם הקופה? או שיהיה עלי ללכת באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מרים

נועה הופ
    14/12/2007

קשה לי להאמין כי זה תלוי במצב רפואי. את צריכה לשאול את רופא המשפחה. בכל מקרה גם אם כן, איכות הטיפול של דיאטנית בקופ"ח לא משתווה לדיאטנית המקבלת באופן פרטי זאת עקב מחסור בזמן , הרבה מטופלים ותורים מאוד ארוכים אז קחי זאת בחשבון.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה שאני רואה

ורד לב
    14/12/2007

לפי תאורך, בסה"כ התמודדת היטב עם הירידה במשקל בפעם הקודמת.
    את מתארת זמן לא מאד ארוך בכדי לחזור למשקל מלפני ההריון ועוד זמן מה להורדת ק"ג נוספים.
    מסכימה מאד עם נועה בכך שחשוב יהיה שתהיי במעקב תזונתי לאחר הלידה. כדי לוודא שאינך יורדת מהר מדיי, שאת אוכלת מספיק קלוריות ושלא תהיה פגיעה בייצור החלב.
    שתהיה לידה טובה, שפע חלב ופוסט פארטום קל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו