מנגנון המעבר לחלב האם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנגנון המעבר לחלב האם
    סתו
    14/12/2007

שלום, האם אתן יודעות מהו המנגנון שבו עוברים חומרים לחלב האם? אשמח גם לקישורים למאמרים מדעיים אם אתן מכירות כאלו.
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנגנון המעבר לחלב האם

הוספת תגובה

• אשמח לתת לך קישורים בנושא חלב אם

ורד לב
    17/12/2007

אם תאמרי לי מה מעניין אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל

סתו
    19/12/2007

באף אחד מהם אין את המנגנון שבו עוברים החומרים לחלב האם, שהרי המזון מתעכל במעיים, עובר לדם, חלקו מסתנן בכבד. כיצד אם כן חומרים רעילים/לא רעילים עוברים לחלב האם? (למשל,מדוע אין לאכול מצליבים, כיצד הדבר גורם לגזים בעובר?).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא must בכלל

ורד לב
    20/12/2007

מי אמר שכל אמא שאוכל מצליבים תעביר חומרים רעילים לתינוק שלה (או לעובר, אם את רוצה).
    זה ממש לא נכון.
    חישבי על אמהות ברחבי העולם, לא רק בישראל, לא רק בחברה המערבית, לא רק בזמננו.
    בואי נרחיב מאד את ההסתכלות שלנו.
    נשים אוכלות מגוון גדול ביותר של מזונות, תפריטים, רכיבים תזונתיים. במקומות רבים בעולם אוכלים הרבה חריף ויש לא מעט מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי וכו') בתפריט, שלא נדבר על קטניות שהן מזון בסיסי ברוב חלקי העולם הלא מערבי, ואורז ובננות ו...ו...ו...
    אז מה, כוווווווווול הנשים הללו בכל המקומות בעולם לא מניקות בגלל זה? או שמפסיקות לאכול את המזונות הללו כשהן מניקות? או שהתינוקות שלהן סובלים מגזים?
    ממש ממש לא מדוייק ולא נכון.

אני יודעת שזה נורא פופולרי שלכולם יש "גזים" וכו'.
    מהנסיון שלי, זה ממש לא כך.
    אגדיל ואומר לך שמעבר לנסיון המקצועי שלי, גם בחווייתי האישית- 2 ילדיי ממש לא סבלו מהתופעות הללו, אבל אני באמת לא מסתמכת על זה כעל משהו מוחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע, אם כן

סתו
    23/12/2007

ישנם מזונות שאינם מומלצים בהנקה??
    אשמח לדעת את המנגנון הביוכימי.
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה להסביר

ורד לב
    23/12/2007

אני לא בטוחה שהבנתי מה את שואלת, אבל אנסה.
    את מוזמנת להיות יותר ספציפית כדי לעזור לי לענות תשובה מדוייקת יותר לפי צרכייך.
    בעקרון, כל מה שאנחנו אוכלים מתפרק במערכת העיכול שלנו ואבות המזון המפורקים עוברים למערכת הדם שלנו ומשם נוסעים לכל תאי הגוף ואיבריו, לפי הצורך.
    חלב אם הוא בעצם טרנספורמציה של הדם שלנו.
    הדם הופך בתהליך הייצור בשד לחלב. כך שכל מה שנוכח, או לא נוכח בדם (ברמת רכיבי המזון, כן? לאו דווקא ברמת חומרים כימיים. לא כל חומר כימי עובר לחלב אם) יגיע לחלב.
    כאשר אנחנו אוכלים מזונות שגופנו לא מעכל בשלמות עוברים רכיבים אלה אל הדם (למשל חלבוני חלב שאינם מעוכלים בשלמות). הגוף מזהה חומרים שאינם מזוהים לו ומפעיל עליהם את מערכת החיסון. דבר זה יכול ליצור תגובות אוטואימוניות בדרגות שונות. זה לא מחייב שזה יגיע עד למחלה אוטואימונית, זה יכול גם להיות ברמה של קשיי עיכול, גזים וכו'.
    בנוסף, ישנם אנשים שקשה להם לעכל מזונות מסויימים ואלה גורמים להם לאי נוחות, לגזים וכו'.

אם לאמא מניקה ישנם מזונות שכאלה שידוועים לה, מן הסתם אם תאכל אותם, זה מה שהיא תרגיש וסיכוי גבוה יותר שזה יעבור גם לתינוק היונק.

כמובן שזה אינו מחייב ולא קורה אצל כולן או בכל מצב.

מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו