מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקל ותזונה לא בריאהיעל28/02/2011
הי,
אני בשבוע 14 הריון שני ועליתי מתחילת ההריון בערך חצי קילו (שוקלת 55) גובה 1.70.
האם זה נורמלי? חוץ מזה שאני מרגישה שהתזונה שלי מאוד לא בריאה. ירקות כמעט שאני לא אוכלת בגלל בחילות וכל הזמן רק פחמימות כי שמתי לב שזה עוזר לבחילות. האם התינוק מקבל את כל מה שצריך להתפתחותו מהמאגרים שיש לי בגוף או שהוא מקבל את הג'אנק שאני אוכלת?
בנוסף, ערכי הכולסטרול שלי בבדיקה האחרונה עמדו על 190. כשה-LDH עמד על 630. האם זה מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל ותזונה לא בריאה - תגובה
נועה הופ01/03/2011עלייה תקינה בהריון נחשבת לעלייה של כ- 400 גרם החל משבוע 12, בגלל שעלית עד כה רק חצי קילו יש צורך להמשיך ולעקוב אחרי העלייה. במידה ואת לא ממשיכה לעלות הסיבה היא שאת פשוט לא אוכלת מספיק. תקפת הבחילות גורמת להרבה נשים להיות סלקטיביות לגבי המזונות שהן אוכלות ולרוב לא לאכול ירקות ולהעדיף את הפחמימות. הישדלי אם את מעדיפה לוותר על הירקות אז לאכול יותר פירות אשר גם בהם יש ויטמינים ומינראלים פשוט בניגוד לירקות יש בהם יותר סוכר. לגבי האם העובר מקבל את מה שהוא צריך להיתפתחותו , שאלה זו תלויה בהרבה מאוד גורמים. אך בראש ובראשונה את צריכה להבין שאת הספק הבלעדי לחומרי התזונה שעוברים לתינוקך ולכן אם את תאכלי כל היום רק אוכל לא מזין ולא תקבלי מהמזון שאת אוכלת ויטמינים ומינראלים חשובים הגוף יפתח חוסר ומן הסתם גם לא יהיה לעובר. קורה שבתקופות מסוימות הגוף דוחה מזונות מסויימים וזה לגיטימי, בתקופה הזאת הקפידי לקחת את המולטיויטמין של ההריון כדי להיות שקטה. אם סגנון האכילה של העדפת פחמימות וג'אנק הוא משהו שהיה עוד לפני ההריון וזהו סגנון האכילה שלך אז זו בעייה יותר חמורה שכן אז הגוף חשוף להרבה יותר חסרים תזונתיים.
מומלץ מאוד ללכת לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט מתאים לתקופת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)