מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהריוןאני07/03/2011
שלום,
אני בשבוע 10 + 4. מתחילת ההריון יש לי בחילות מאוד קשות (ללא הקאות).
כתוצאה מכך התזונה שלי מאוד לקויה: אינני אוכלת ארוחות סדירות, אינני אוכלת בשר (הסלידה מבשר היתה קיימת עוד לפני ההריון) ובכלל התזונה שלי די דלה בכמות ובאיכות (הפכתי לבררנית במאכלים). גם השתיה מושפעת מהבחילות. אני שותה בערך ליטר ביום. אציין כי אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג, ברזל עדין ולאחרונה גם B12.
האם יש סיבה לחשוש לשלום העובר או להתפתחותו התקינה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב07/03/2011לעיתים באמת תחילת הריון מאופין בבחילות קשות שלאו דווקא מלוות בהקאות.
קודם כל, להרגיעך, לרוב התקופה הזאת עוברת לקראת השליש השני.
לעיתים כדי למנוע בחילות כאלה מומלץ לאכול לעיתים תכופות משהו קטן החל מהבוקר כשאת מתעוררת. בדכ מזונות יבשים עוזרים (קרקרים, בייגלה, בייגל וכד), מזונות קרים (קרטיבים למשל), המנעות ממזונות בעלי ריח חריף. נסי בכל זאת להשתדל לשתות - אם לא מים נסי סודה או להוסיף מעט תרכיז בשלב הזה.
ג'ינג'ר אשר נמכר כתוסף או במזון יכול לעזור לבחילות, כמו כן, במידה ואת ממש מתקשה לאכול התייעצי עם הרופא לגבי תוספת ויטמין B6
כשיעברו הבחילות (וקרוב לוודאי שיעברו!) חיזרי לאכול בתבונה מכל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים ולא יהיה חשש מפגיעה בעובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)