תזונה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בהריון
    אני
    07/03/2011

שלום,
    אני בשבוע 10 + 4. מתחילת ההריון יש לי בחילות מאוד קשות (ללא הקאות).
    כתוצאה מכך התזונה שלי מאוד לקויה: אינני אוכלת ארוחות סדירות, אינני אוכלת בשר (הסלידה מבשר היתה קיימת עוד לפני ההריון) ובכלל התזונה שלי די דלה בכמות ובאיכות (הפכתי לבררנית במאכלים). גם השתיה מושפעת מהבחילות. אני שותה בערך ליטר ביום. אציין כי אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג, ברזל עדין ולאחרונה גם B12.
    האם יש סיבה לחשוש לשלום העובר או להתפתחותו התקינה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• תזונה בהריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    07/03/2011

לעיתים באמת תחילת הריון מאופין בבחילות קשות שלאו דווקא מלוות בהקאות.
    קודם כל, להרגיעך, לרוב התקופה הזאת עוברת לקראת השליש השני.
    לעיתים כדי למנוע בחילות כאלה מומלץ לאכול לעיתים תכופות משהו קטן החל מהבוקר כשאת מתעוררת. בדכ מזונות יבשים עוזרים (קרקרים, בייגלה, בייגל וכד), מזונות קרים (קרטיבים למשל), המנעות ממזונות בעלי ריח חריף. נסי בכל זאת להשתדל לשתות - אם לא מים נסי סודה או להוסיף מעט תרכיז בשלב הזה.
    ג'ינג'ר אשר נמכר כתוסף או במזון יכול לעזור לבחילות, כמו כן, במידה ואת ממש מתקשה לאכול התייעצי עם הרופא לגבי תוספת ויטמין B6
    כשיעברו הבחילות (וקרוב לוודאי שיעברו!) חיזרי לאכול בתבונה מכל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים ולא יהיה חשש מפגיעה בעובר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו