תזונה בריאה בתחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בריאה בתחילת הריון
    אלמה
    19/12/2007

שלום רב,
    אני חדשה כאן ובכלל בכל נושא ההריון.
    אני בת 34 גובהי 1.65 ומשקלי בד"כ 55 ק"ג. כשנכנסתי להריון שקלתי 57. מהיום הראשון של האיחור יש לי בחילות איומות ורעב ענק- עצום- בלתי נגמר!

קראתי בהמון מקומות שלא צריך לאכול בשביל שניים בהריון, קראתי שבסך הכל צריך להוסיף 300 קלוריות לצריכת הקלוריות הרגילה במהלך ההריון, התחייבתי לעצמי ולבעלי שכשאכנס להריון אני לא אעלה יותר מ-7-8 קילוגרם.
    היום אני בשבוע השביעי להריון ואני נקרעת מצחוק מכל זה.

שבוע שביעי וכבר העליתי בערך 3 ק"ג ואני לא יודעת מתי התחושה הזו של הרעב האינסופי תגמר.

אני נגעלת מעוף ומרוב סוגי התבשילים, אני נגעלת ממתוקים שבדרך כלל אני ממש אוהבת.
    פתאום אני רוצה בעיקר דברים חמצמצים וקרירים או פחממתיים. למשל פסטה ולחם זה הדברים שהכי בא לי (גם בורקסים מגעילים אותי- לפחות זה המזל שלי :))
    .
    אבל זה לא החשק שגורם לי לאכול אלא הצורך העז והרעב העצום. אם לא אכלתי משהו כשעה- שעתיים אני מסתחררת, מרגישה חולשה, עלייה בדופק, עייפות, התחזקות בבחילות ותחושה כללית איומה.

יש למישהי רעיון מה עושים עם הרעב הלא נגמר הזה? יש מאכלים שאפשר לאכול שיכולים להאריך את תחושת השובע או לתת יותר אנרגיה בלי לעלות כל כך מהר במשקל?

המון תודה מראש על העצות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בריאה בתחילת הריון

הוספת תגובה

• אלמה שלום רב,

נועה הופ
    20/12/2007

זה ברור שבהריון אין לאכול בשביל 2 ולא צריך להגזים באכילה, מצד שני לקחת זאת לקיצוניות השנייה ולהתחייב מראש לעלות 7-8 ק"ג זה די מוגזם. לנשים המתחילות את ההריון מ- BMI תקין
    ( טווח ה- BMI נמצא בין 20-25 , התחלת את ההריון מ - BMI 20.9 ) מומלץ לעלות בין 11-15 ק"ג במהלך ההריון. גם אם אחרי ההריון יוותרו לך מספר קילוגרמים עודפים, יש להם חשיבות והם ישמשו את גופך בזמן ההנקה.
    לגבי תחושת הרעב התמידית מה שיכול לגרום לה זה הרבה גורמים : הורמונים שונים בגוף, את מעידה על בחילות ועל כך שאת אוכלת בעיקר מזונות פחמימתים ופחות חלבוניים ולכן איזון המרכיבים הנוטה לטובת הפחמימות בתפריט גם הוא יכול להגביר תחושת רעב מאחר שפסטה או לחם לבד בארוחה ללא תוספת חלבונית בצד מתעכלים ונספגים הרבה יותר מהר ולכן תחושת הרעב ממהרת לבוא, ככל הנראה בגלל הבחילות את גם אוכלת ארוחות יותר קטנות ואז את רעבה לעיתים תכופות יותר.
    במידה וכרגע הנטייה שלך היא אכילת פחמימות מוגברת השתדלי לאכול פחמימות מלאות אשר יותר משביעות מפחמימות מזוקקות. לדוג': לחם מקמח מלא, דגני בוקר מלאים, אורז מלא, פסטה מלאה וכו'. במידה ובשר מגעיל אותך כרגע נסי לשלב חלבונים אחרים כגון מוצרי חלב, גבינות רכות, ביצים, טונה. מצאי לך ירקות שאת מסוגלת לאכול ושלבי אותם בתפריט. ירקות הם דלים בקלוריות ויכולים להחליף חלק מהפחמימות העודפות שאת צורכת.

בכל מקרה במידה והתחושות שאת מתארת אינן מפסיקות הייתי ממליצה לך בחום להגיע לדיאטנית על מנת שתוכל לבנות לך תפריט מתאים הן בכדי לא לעלות במשקל בצורה מוגזמת והן להתפתחות תינוקך

אשמח לייעץ לך בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו