מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהנופר13/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע ה- 9 להריוני הראשון.
לפני ההיריון הייתי במשקל תקין אך עקב תקופת המבחנים וחוסר הגעה לחדר הכושר
חלה עלייה הדרגתית. אנני יודעת כמה העליתי אך בבדיקה הראשונה אצל האחות לפי כשבוע נשקלתי עם בגדים באמצע היום והמשקל שהתקבל הוא 80 ק"ג אני מורידה לפחות 1.5 ק"ג
כך שאני משערת שהמשקל הנכון הוא 78.5 ק"ג.
חייבת לציין שהגובה שלי הוא 1.60 - אין לי ספק שאני חורגת מהמשקל הבריא.
אני אוכלת מסודר לגמרי ומשתדלת לעשות לפחות 3 פעמים הליכה או הגעה לחדר כושר.
אני שותה כמויות גדולות של מים (לא שותה קפה, מוגז)
בוקר: כריך עם גבינה ועגבניה
ביניים: פרי
צהרים: סלט גדול / ארוחה חמה (עוף+פחמימה- משתנה)
ביניים: פרי
ערב: משתנה: חביתה+ירקות /מרק/כריך
לפעמים יש לי חשקים לאכול גלידה, או נס קפה אך לעתים רחוקות מאוד
שאלתי היא מה עוד אני יכולה לעשות על מנת למנוע עלייה גדולה בזמן ההיריון?
האחות אמרה לי שמותר לי להעלות עד 15 ק"ג - אין מצב שאני מגיעה למשקל של 95 ק"ג בסוף ההיריון...
אשמח לעיצה/עזרה - אלפי תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
נועה הופ14/03/2011עלייה של 15 קילו היא אכן עלייה גדולה בהתאם לBMI (מעל 30 ) שהתחלת את ההריון. ההמלצה לעליית משקל היא עד 9 קילו. אם את אוכלת מסודר כפי שאת עושה כיום וממעטת באכילת מתוקים, חטיפים, שתייה מתוקה, בצקים לא בריאים, אוכלת ארוחת מסודרות כפי שאת עושה היום, את בכיוון הנכון. המטרה היא לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום ועוד ארוחות ביניים קטנות כגון פרי, חטיף קטן עד 80-100 קלוריות, יוגורט. מומלץ לא לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ליום.
ממליצה לך שמאוד כדאי לך להיפגש עם דיאטנית באופן אישי למס' מעקבים על מנת לבנות תפריט בריא ומתאים קלורית לצרכייך ואף לעקוב מס' פעמים לראות את קצב העלייה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן
נופר11/04/2011נועה בוקר טוב,
רק רציתי לעדכן אותך במשהו קטן הייתי היום במעקב אחיות שמתבצע אחת לחודש
ומסתבר לשמחתי הרבה שעליתי רק 300 גר'.. האם זה הגיוני?
אני עכשיו בשבוע ה- 13.
שאלתי עכשיו היא בנוגע לחג הפסח המתקרב ובא..
איך אני שומרת על כך שלא תהיה עלייה גדולה? מה הכמות הבריאה והנורמלית
לאכול מצות.. (אני אישית אוכלת רק בבוקר מצה עם שוקולד)
כמה מותר לאכול ביצים ותפוח אדמה?
ושאלה אחרונה כמה מותר להעלות בשליש השני של ההריון?
ממתינה לתשובתך.. תדה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן - תגובה
נועה הופ11/04/2011הי נופר,
אני שמחה עבורך שלא עלית הרבה במשקל.
בפסח פשוט צריך לדעת את ההחלפות והקלוריות של כל דבר, מצה = 2 פרוסות לחם = 180 קלוריות. ביצה = 80 קלוריות, תפו"א קטן = 80 קלוריות. פשוט צריך להיות במודעות של מה את מכניסה לפה וכמה. לגבי עלייה לאורך ההריון עיקר העלייה מתרחשת בטרימסטר האחרון. אם תתחילה לעלות בקצב של 0.3 - 0.4 גרם לשבוע עד סוף ההריון תגיע בערך ל- 9 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)