מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהריוולימור721/12/2007
אני בשבוע 12 להריון ועליתי כבר 5 ק"ג
בחדשיים וחצי האחרונים סבלתי מבחילות קשות שבגללן לא תפקדתי בכלל
מה שאומר שהביקורים היומיומיים שלי בחדר כושר פסקו
הייתי רצה כל יום 9 ק"מ ורוקדת המון
עכשיו אני לא מסוגלת להפסיק לאכול כי אם אני לא אוכלת כל 3 שעות משהו שישביע אותי אני סובלת עוד יותר מהבחילות
מה שאני אוכלת זה בעיקר לחם קל עם גבינות לבנות של 5% ומעדנים עד3% (לא מסוגלת פתאום להתקרב לדיאט) ירקות ופירות לפחות 3-4 מנות
מרקים וקרקרים למיניהם..ולפעמים טבעול ,פסטה ,דגני בוקר מחיטה מלאה.אני לא נוגעת במתוקים כי זה דוחה אותי אבל הבעיה היא שאני אוכלת די הרבה כדי שלא יהיו לי בחילות מה אפשר לעשות עם זה?
אני מרגישה שאם אני לא אחזור להתאמן אני אשמין 30 ק"ג
ואני גם ככה עכשיו בעודף משקל של 9 ק"ג
ממש מייאש מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום רב,
נועה הופ22/12/2007את מתארת אכן מצב לא קל. האם את נעזרת בתרופות נגד הבחילות ? רופא הנשים שלך יכול להנחות אותך באיזו תרופה מותר להשתמש.
לגבי החזרה לפעילות הגופנית, את חייבת לזכור שכעת את בהריון ועלייך להוריד קצת את המינון אני חושבת שבזמן הריון זה קצת מוגזם לרוץ כל יום 9 ק"מ וגם לרקוד. ברגע שתרגישי קצת יותר טוב את בהחלט יכולה לחזור לעשות פעילות גופנית רק פחות אינטנסיבית.
לגבי התזונה. את מעידה כי ירקות את אוכלת והם לא עושית לך בחילה, נסי להגביר מעט את כמות הירקות בתפריט על חשבון הפירות ועל חשבון דברים אחרים. פירות זה אומנם מאוד בריא אך זה הם עתירים בסוכרים פשוטים. מה לגבי מרקים חמים חמים ? אפשר לעשות אחלה מרקים לא משמינים ודי משביעים כמו מרק עגבניות, מרק דלעת, מרק ירקות ...
אין כל רע לשלב גם פסטה, דגני בוקר וכל מה שציינת שאת אוכלת העיניין זה באמת הכמויות שצריך לשים לב . לדוג' כוס קטנה של פסטה מבושלת = 160 קלוריות שזה 2 פרוסות לחם רגיל ו- 4 פרוסות לחם קל. נכון שזה די מעיק דווקא בתקופה זו שאת לא במיטבך לשים לב למה שאת מכניסה לפה אך אם זה ימשך את באמת עלולה לעלות הרבה.
מה שכן אני יכולה לעודד אותך שהבחילות בד"כ עוברות לקראת הטרימסטר השני.
אני ממליצה לך בחום להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ולמספר מפגשי מעקב. בייעוץ, הדיאטנית תבנה לך תפריט מתאים מבחינה קלוריות למצב ההריון, להתפחות העובר וגם שלא תעלי במשקל יותר מידי.
אשמח לייעץ לך בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת את המאמר שלי על תזונה בהריון
ורד לב23/12/2007http://dietbesttips.com/Home.aspx?ID=3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)