מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסור חמור בויטמין D שבוע 22 להריוןסיון21/04/2011
שלום רב,
הרגע נכנסתי לתוצאות בדיקת הדם האחרונה שערכתי, וויטמין D נמצא בערך של 8, כשהגבול התחתון הוא 20.
נמצאת בשבוע 22, כשבסקירה ראשונה אגן כיליה ימני היה מורחב מאוד, אתמול בסקירה שנייה גודלו קטן, והוא גבולי.
שאלתי- האם המחסור הבולט בויטמין D עלול ליצור פגיעה כלשהי בעובר בשלב זה?
אני לוקחת ברזל קל וחומצה פולית.
אקנה היום את הפרנטל, ועוד שאלה- בפרנטל המינון של ויטמין D הוא 400 יחב"ל, האם צריכה לקחת בנוסף תוסף נוסף של הויטמין?
תודה מראש,
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור חמור בויטמין D שבוע 22 להריון - תגובה
נועה הופ25/04/2011ויטמין D משפיע בהרבה תהליכים בגוף. הוא יכול להשפיע על ספיגת סידן ומחסור בו יכול לגרום לרככת בתינוקות. אני יכולה לספר לך שהיום להמון מהאוכלוסייה יש מחסור בויטמין D לאחרונה עלתה המודעות והחלו לבדוק זאת בבדיקות הדם אך יתכן וחוסר היה קיים כבר הרבה זמן ורק עכשיו החלו לגלות זאת. אני לא יודעת אם יש קשר לאגני הכלייה, לגבי תוספת מוגברת של ויטמין D מעבר לפרנטל עלייך לשאול את הרופא יתכן וכן תזדקקי לתוספת של טיפות אך עלייך לשאול זאת את הרופא נשים. חשוב לחשוף את העור לאור שמש כ- 10 דקות ביום זה מעודד את ייצור הויטמין D בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)