מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ראשון וקצת מוזר לינגי06/05/2011
אני כרגע בשבוע 9 (+6 ימים). אני בחורה רזה מאוד, כל חיי הייתי כך. גם הוריי רזים. בתחילת ההריון בשבוע 6 שקל אותי הגניקולוג ושקלתי 54 קילו. למזלי אינני סובלת מהקאות או מבחילות. החל משבוע שביעי התחלתי לשלש את כמות הארוחות שאני אוכלת (תרתי משמע: כל ארוחה אני אוכלת 3 פעמים בהפרשים של שעה-שעתיים, למשל 3 ארוחות בוקר, 3 ארוחות ביניים, 3 ארוחות צהריים וכו'). לא בגלל שכך החלטתי: כל חיי אכלתי כשהייתי רעבה, והפסקתי לאכול כשהייתי שבעה, ופשוט ככה אני רעבה עכשיו. כרגע אני שוקלת 53 קילו (כלומר ירדתי בקילו). דיברתי על זה עם רופאת המשפחה שלי - היא אמרה לי שזה טיבעי שאני אצרוך יותר קלוריות ויותר מזון משום שאני מוציאה יותר אנרגיה בהריון בגלל התהליכים שקורים בגוף. זה פשוט מוזר לי שירדתי במשקל, למרות שכל שעתיים אני אוכלת (אני לא אוכלת ג'אנק פוד כלל).
זהו ההריון הראשון שלי, אינני טיפוס לחוץ, פשוט הנושא מעורר בי תמיהה. אני לא כלכך מבינה מה קורה לגוף שלי: חיצונית הבטן שלי כבר לא שטוחה כמו שהייתה, החלק התחתון בולט ונפוח, מה שמתאים לכמות האוכל שאני אוכלת. אבל לא מתאים למה שהמשקל מראה. האם זה צריך להדאיג אותי?
בנוסף: האם יש המלצות למזונות מסויים העתירים בברזל פרט לסלק (שאני מאוד אוהבת אבל שונאת להכין) וטחינה (לא מסוגלת לאכול)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון וקצת מוזר לי - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011לעיתים אכן נשים צורכות יותר קלוריות בתקופת ההריון, וזה אף קורה הרבה אצל בחורות רזות יותר כיוון שאת בהחלט צריכה יותר ולכן אין מה לדאוג . לגבי הירידה במשקל, האם נשקלת באותו המשקל שנשקלת בפעם הראשונה? הקילו הזה יכול להיות גם סטייה שנובעת מלבוש שונה, משעת השקילה וכד'. ולכן אני לא חושבת שיש מה לדאוג, הגוף שלך כמו שהרופאה אומרת בהחלט דורש יותר אנרגיה, אני מאמינה שזה יתמתן בהמשך אבל בכל אופן נסי לאכול מזונות בריאים ולהמנע ממזונות שמנים וג'אנק.
כמו כן, ממליצה לפנות לדיאטנית (דרך קופח למשל) למעקב.
מזונות העשירים בברזל הם מזונות מן החי - בשר, הודו, עוף, קטניות (עדשים, פול, גרגרי חומוס, אפונה, שעועית, אגוזים, טחינה כפי שציינת - מומלץ לצרוך אותם בסמוך לויטמין C שמסייע לספיגת הברזל (פלפל אדום, עגבניה , פירות הדר וכד') ולא לאכול אותם בסמוך למזונות כמו מזונות המכילים קפאין -קפה, תה, קקאו, שוקולד, מוצרי חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)