עדיין רזה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין רזה מאוד
    אנני
    19/06/2011

שלום!
    בשבוע 16 להריון. עד כה עליתי 800 גרם. תחילת ההריון BMI 19, משקל 54, רזה מאוד. תמיד הייתי במעקב תזונאית כי תמיד הייתי מאוד מאוד רזה (אני לא אוהבת לאכול פחמימות: פסטה, אורז, תפו"א ולא אוהבת לאכול בשר, ניזונה בעיקר מדגים וירקות ותפוחים. בנוסף: אי-סבילות לקטוז - לא אוכלת כלל חלב פרה ומוצריו, ו- IBS). מתחילת ההריון הוספתי לתפריט מזון כל יום שייק של בננה עם תמר וחלב סויה עם קרח (שיצא קר) ו4 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם טחינה ועגבניות. בנוסף, כמות האוכל שאני אוכלת וכמות האורחות גדלה באופן טיבעי בגלל תחושת הרעב (אוכלת בערך כל שעתיים - שלוש שעות). בנוסף: לא סבלתי כלל מבחילות או הקאות בשליש הראשון (לא משוויצה בכך, מציינת שלא היה מה שיעקב עליה במשקל בשליש ראשון).

לפני שלושה ימים הייתי אצל רופא הנשים המטפל בי מתחילת ההריון (וקודם לתחילת ההריון), ובדק לי מדדים: לחץ דם תקין, דופק תקין (אמר שנמוך ביחס לאחרות אבל שאני נמצאת בטווח הנורמה ואין לי מה לדאוג) ובבדיקת המשקל ציין שרוצה שאני אעלה יותר במשקל. אין לי בטן בכלל עדיין, החלק התחתון מעט בולט (בגלל עליית הרחם מעל קו האגן), אבל המידה במכנסיים שלי לא השתנתה: אני עדיין לובשת אותו מידת ג'ינס במכנסיים - הן לא צמודים עליי, מותניי לא התרחבו - ומבחוץ אפילו בעלי לא שם לב שבטני מעט בולטת בחלקה התחתון.

רופא הנשים ביקש שאתחיל ליטול:
    1. פרנטאל - perental - ויטמינים ומינרלים בהריון (מכיל רשימה ארוכה).
    2. ברזל קופלקס של Supherb - מכיל ברזל, ויטמין C, חומצה פולית וויטמין B12.
    סובלת מ- IBS כרגע כדורים אלה לא מחמירים את התופעות בבטן (לעומת אחרים שכן).
    *האם ויטמינים אלה יעזרו לי לעלות במשקל ולקבל סוף-סוף בטן הריון יפה ועגלגלה?

במידה וכדורים אלה לא יעזרו לי לעלות מעט במשקל: בבדיקות הדם רמות הויטמינים גבוהות מאוד (בטווח הנורמה בחלק הכי קרוב לטווח העליון) וההמוגלובין גם מאוד גבוה - כמו כן גם הברזל והפריטין גבוהים, התזונאית שלי הסבירה לי שזה משום שאני אוכלת הרבה דגים והרבה ירקות, האם באמת יש צורך בנטילת ויטמינים נוספים בתקופת ההריון, או שמא פשוט מדובר בסטנדרט רפואי משום שרוב האנשים לא מקפידים היום על תזונה בריאה ובעיקר אוכלים "אוכל זבל" (ג'אנק)?
    אני לא אוכלת בכלל אוכל זבל, אני מאוד לא אוהבת, ואפילו רופא הנשים ציין שרמות הויטמנים שלי מאוד גבוהות וגם ההמוגלובין - לכן איני מבינה את הסיבה להוסיף בכדור משהו שקיים אצלי באופן טיבעי מתזונה טובה ובריאה (ברמה עקרונית: אני לא אוהבת ליטול תוספי מזון או ויטמינים, בכלל כדורים או כימיקאלים שלא לצורך, אין לי בעיה ליטול אותם כשצריך - אבל אם אין צורך אז אני לא רואה סיבה מדוע ליטול אותם). אשמח לחוות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדיין רזה מאוד

הוספת תגובה

• עדיין רזה מאוד - תגובה

דנה שפילמן
    20/06/2011

שלום אנני,

קודם כל עניין הרזון הינו גנטי. אם את פוריה ובהריון אז את בסדר. את יכולה לברר עם אמך לגבי משקלה בגילך וכמה עלתה בזמן ההריון.
    המשקל המומלץ לעליה בזמן הריון הינו 11-16 קג'. בשליש הראשון לא אמורים לעלות במשקל ולאחר מכן כל שבוע כ-500 גר'. כמובן שיש שוני בין אישה לאישה.
    לגבי הבטן, בדכ' בהריון ראשון לא רואים בטן אפילו עד שבוע 20. המדד הוא גודל העובר והתפתחותו ולא גודל הבטן.
    לגבי הויטמינים, ההמלצה היא לקחת תוספים למשך כל ההריון וגם בזמן ההנקה. העובדה שיש לך מאגרים גדולים של ויטמינים בגוף נותן לך נקודת מוצא טובה יותר להמשך ההריון אך אין להפסיק את הויטמינים. בפרנטאל יש לך כבר את כל הויטמינים והמינרלים בכמות מינימום הדרושה כתוסף בזמן הריון, אין צורך לקחת גם את הברזל קומפלקס. הויטמינים עוזרים לתפקוד תקין של הגוף בזמן ההריון אך לא מעלים במשקל. העליה במשקל נובעת מאכילת יותר קלוריות.
    המשיכי מעקב עם הדיאטנית שלך לוודא על עליה תקינה בהריון ואכילה מאוזנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו