מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובולין בירידהשושי21/06/2011
שלום רב
אני בשבוע 28 וההמוגלובין ירד מ12.5 בתחילת ההריון ל11.3 עכשיו. זה הריון שני ואני יודעת מנסיון שזה עוד ימשיך לרדת וגם יגיע לאזור ה10 .עד כה (בשלושת החודשים האחרונים) לקחתי פרוגרד פוליק עם מינון גבוה יחסית של ברזל אך סבלתי עיכול שגרמו לי לעבור לאקטיפרין שגם הוא עושה כאבי בטן אך קלים יותר. השאלה היא האם המינון של כדור אחד של אקטיפרין ליום זה מספיק לי? אני לוקחת גם B12 מתחת ללשון בגלל בעיית ספיגה שהתגלתה בהריון הקודם.
מחכה לתשובה,
תודה
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שושי,
ד"ר נסטור28/06/2011כיוון שאת חשה אי נוחות בבטן בתוספים הקיימים שאת לוקחת, הייתי ממליצה לעבור לתוסף ברזל טבעי שלא יגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול.
ברזל טבעי ייספג טוב יותר וגם יעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל) בגוף. ההמוגלובין יעלה רק אם רמות הפריטין יעלו לאורך זמן, לכן חשוב להתחיל לקחת זאת במהרה.
תוסף ברזל נוזלי שעונה על הדרישות שלך הינו פלורדיקס - והוא מומלץ בחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלובולין בירידה - תגובה
דנה שפילמן22/06/2011שלום נועם,
אכן יש נטיה לירידה ברמות המוגלובין ככל שההריון מתקדם.
יש נשים שנוטלות עד 100 מג' ברזל ליום במצב של רמות מאוד נמוכות/ הריון בסיכון.
יש להיוועץ עם הרופא המטפל בקשר למינון המומלץ עבורך.
כמובן שבמקביל יש להעשיר את התזונה במזונות העשירים בברזל ולהתאים מול דיאטנית תפריט אישי עבורך כדי להגיע לכמות ברזל רצויה וזמינה לגופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)