המוגלובולין בירידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוגלובולין בירידה
    שושי
    21/06/2011

שלום רב
    אני בשבוע 28 וההמוגלובין ירד מ12.5 בתחילת ההריון ל11.3 עכשיו. זה הריון שני ואני יודעת מנסיון שזה עוד ימשיך לרדת וגם יגיע לאזור ה10 .עד כה (בשלושת החודשים האחרונים) לקחתי פרוגרד פוליק עם מינון גבוה יחסית של ברזל אך סבלתי עיכול שגרמו לי לעבור לאקטיפרין שגם הוא עושה כאבי בטן אך קלים יותר. השאלה היא האם המינון של כדור אחד של אקטיפרין ליום זה מספיק לי? אני לוקחת גם B12 מתחת ללשון בגלל בעיית ספיגה שהתגלתה בהריון הקודם.
    מחכה לתשובה,
    תודה
    נועם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובולין בירידה

הוספת תגובה

• היי שושי,

ד"ר נסטור
    28/06/2011

כיוון שאת חשה אי נוחות בבטן בתוספים הקיימים שאת לוקחת, הייתי ממליצה לעבור לתוסף ברזל טבעי שלא יגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול.

ברזל טבעי ייספג טוב יותר וגם יעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל) בגוף. ההמוגלובין יעלה רק אם רמות הפריטין יעלו לאורך זמן, לכן חשוב להתחיל לקחת זאת במהרה.

תוסף ברזל נוזלי שעונה על הדרישות שלך הינו פלורדיקס - והוא מומלץ בחום.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובולין בירידה - תגובה

דנה שפילמן
    22/06/2011

שלום נועם,

אכן יש נטיה לירידה ברמות המוגלובין ככל שההריון מתקדם.
    יש נשים שנוטלות עד 100 מג' ברזל ליום במצב של רמות מאוד נמוכות/ הריון בסיכון.
    יש להיוועץ עם הרופא המטפל בקשר למינון המומלץ עבורך.
    כמובן שבמקביל יש להעשיר את התזונה במזונות העשירים בברזל ולהתאים מול דיאטנית תפריט אישי עבורך כדי להגיע לכמות ברזל רצויה וזמינה לגופך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו