ברזל בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל בהריון
    יעל
    27/06/2011

שלום
    אני בשבוע 20 של ההריון.
    בבדיקות דם מלפני כשבועיים נמצא אצלי המוגלובין 10.8 ואילו כחודש וחצי קודם הערך היה 11.8. אני לוקחת מולטי ויטמין שיש בו 25 מ"ג ברזל אולם בתקופה שלפני הבדיקת דם האחרונה לא הקפדתי ליטול אותו (פעמיים-שלוש בשבוע במקום כל יום).
    השאלה אם מספיק לי המולטי ויטמין באופן קבוע או שעליי ליטול גם כדורי ברזל?
    תודה,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל בהריון

הוספת תגובה

• היי ליאת,

ד"ר נסטור
    28/06/2011

רצוי לקחת תוסף ברזל טבעי עם ספיגה גבוהה שמעלה את רמות הפריטין בגוף (פריטין - מאגרי הברזל בגוף).
    לא כל מולטי ויטמין הוא איכותי וכולל את כל דרישות הגוף.
    התוסף שלוקחים צריך להיות בעל יעילות גבוהה - רמת ההמוגלובין תעלה אך ורק אם רמות הפריטין בגוף יעלו לאורך זמן.
    חשוב לציין כי אם נוצר חוסר בברזל כדאי להשלימו במהרה. כדורים מכילים כמות רבה של ברזל שהגוף לא מסוגל לספוג ולכן יש להקפיד על תוסף שכל הברזל שבו יצליח להיספג.

תוסף תזונה שיכול לסייע לך במקרה הזה הוא פלורדיקס - ברזל נוזלי, אשר מומלץ בחום.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    27/06/2011

שלום ליאת,
    זו אכן ירידה בהמוגלובין אך עדיין על גבול התקין לזמן ההריון. בשל הנטייה והחשש מהמשך ירידה ברמות הברזל ממליצים לקחת תוסף ברזל של עד 100 מ"ג ליום במהלך כל ההריון ועד 6 שבועות לאחר הלידה. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל בכדי להתאים לך את המינון וסוג הברזל שעליך ליטול, כמובן שיש לקחת בחשבון את ה-25 מ"ג שאת כבר לוקחת היום.
    במקביל אני ממליצה לך לפנות לדאטנית לבחינת התפריט שלך והעשרתו במזונות העשירים בברזל לתמיכה תזונתית ראויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו