מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בגידטלי21/04/2008
שלום האם מותר לעשות מסאז אם יש לי דלקת בגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד
טל זיו22/04/2008שלום טלי
בהחלט ניתן לבצע עיסוי כשיש דלקת בגיד ובכפוף לפתולוגיה, למצב הדלקת, כאבים וכו'..
נא לפנות רק למעסה רפואי מקצועי/ת.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן סומסום לעיסוירותי15/04/2008
טל שלום רב
אני זקוקה למידע לגבי התכונות , יתרונות ,תועלות אופן הפקה וכל מידע אחר שתוכל לפרט לגבי שמן סומסום לעיסוי . (גם קישורים רלוונטיים)
מה היתרונות.שימושים שלו לעומת שמנים אחרים כגון זרעי ענבים, שמן שקדים
וכן אופן הפקה והבדלים בינו לבין שמן סומסום למאכל
מאד מודה לך
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן סומסום לעיסוי
טל זיו22/04/2008שלום רותי
אינני מומחה לשמנים ארומטיים.
אנא פני לקבלת מידע מקיף לשלוס - בית הספר לעיסוי ארומטי.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמנחם13/04/2008
יש לי שאלה תיאורטית. האם במקצוע העיסוי יש יותר הצלחה לגברים? כלומר, האם על פי רוב, ואם מסתכלים על מה שקורה בעולם, בתחום העיסוי יש לגברים יותר הצלחה והם נחשבים למעסים טובים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
טל זיו22/04/2008שלום מנחם
אין אפשרות למדוד הצלחה בין גברים לנשים.
לא יהיה זה נכון לעשות זאת.
נשים וגברים שונים ולכן היכולות וכפועל יוצא התוצאות הן שונות.
אלה טובים ואלה טובות.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר10/04/2008
האם אתה יודע על מקום שבו עושים גם מסאז' איכותי מקצועי וגם מאפשרים "הרפיה" בסוף?
אשמח לשמוע על מקום כזה באיזור תל אביב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
טל זיו11/04/2008שלום ר
אינני מכיר, עוסק ו/או מקדם עיסויים עם 'הרפיות'.
המקצוע הזה מכובד מאד ואין להזנותו.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופי עורעינב06/04/2008
שלום רב,
אתמול עשו לימסאז אצל מעסה מקצועית שבאה אלי הביתה עם מיטת טיפולים, מאתמול הגב שלי כואב ושורף ויש קצת קילופי עור, מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לשמנים
מתי קרפ07/04/2008הנושא של רגישות לשמנים הוא נושא די נדיר שכמעט לא נתקלים בו.
יכול להיווצר מצב שאת רגישה לשמנים או לחלק מהשמנים שהשתמשו בזמן הטיפול.
בדרך כלל אין רגישות לשמנים הבסיסיים (כגון זרעי ענבים, שקדים ואף שומשום), אך בהחלט ייתכן שאת רגישה לסוג מסויים של שמן ארומתי, (שמנים מצויינים שנמצאים בריכוזים מאוד גבוהים).
עוד סיבה שיכולה לגרום לבעיה זאת שהמטפל לא מהל נכון את השמנים הארומתיים והם מצויים בריכוזים מאוד גבוהים ולכן יש אח"כ גירויי בעור.
מהמעט מטופלים שדיווחו לי על תופעות של אדמומיות בעור, פצעים וגירויים למדתי לטפל בהם רק בשמן בסיס וזה פתר את הבעיה.
פעם הבאה בקשי עיסוי רק עם שמן בסיס ותראי אם יש אלרגייה כמו בפעם הזאת.
תרגישי טוב
מתי קרפ - מומחה בעיסוי שיקומי אורטופדי בגישת trigger point therapy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמחון03/04/2008
שלום רב,
הייתי אתמול אצל מעסה שוודי מקצועי. והיום כואב לי הגב נורא. האם זו תופעה מוכרת שכואב הגב אחרי טיפול?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שכן
מתי קרפ06/04/2008לפעמים אחרי טיפול בעיסוי יכולים להתעורר כאבים מסויימים ואף כאבים חזקים למשך כמה ימים.
מצד שני אם הגעת לטיפול פינוק אזי לא. כנראה שהמטפל לחץ יותר מידי...מאוד חשוב לבחור בקפידה את המטפל.
תשתדל להתנהג כרגיל גם עם הכאבים ותראה אם הם עוברים אחרי 24 עד 48 שעות אם לא חפש מטפל בעיסוי מתאים ומנוסה שיבדוק אותך.
תרגיש טוב
מתי קרפ - מומחה בעיסוי רפואי בגישת trigger points therapy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלמות מקצועיתיעל31/03/2008
שלום טל!
אני עוסקת בעיסוי ושיאצו כ-15 שנה(כן-ניסיון יש...)וניתקלתי בבעיות שונות ומגוונות.
אני מעונינת בסוג של השתלמות או קורס ריענון בנושא אורטופדיה,בעיות מפרקים וכו',על מנת להתעדכן.אם יש באפשרותך לתת לי מידע-אודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלמות מקצועית
טל זיו01/04/2008שלום יעל
יש מספר בתי ספר המלמדים ריענונים/קורסים אורטופדיים...
כנסי לגוגל ותקלידי רפואה משלימה - קורסים....
אשמח באם תבדקי גם את המרכז שלי.
בהצלחה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני למדתי אצל ד"ר אהרון יעקובי
ישראל שחר01/04/2008תותח אמיתי יש לו בית ספר
אני מעסה רפואי בקליניקה פרטית ואהרון הוא מורי ורבי וכמובן גם ליסטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נוירפטיים כרוניםרוחמה31/03/2008
שלום רב,
בת 68 עברתי 2 ניתוחים בחוט השדרה שכתוצאה מכך אני סובלת כאבים נוראים ששום תרופה אינה מקלה.
כתוצאה מהניתוח אני פרפלגית כך שגם אני בקושי ורב ותוך כאבים איומים אני מסוגלת ללכת מספר מטרים בכאבי תופת. גם הישיבה קשה עלי.
כל נגיעה בי גורמת לי כאבים/או אי נעימות נוראה. הכאבים הם ממקום הניתוח T6-8 ןעד קצות האצבהעות כולל כאבים נוראים ברקטום ולמעלה ממנו ובבטן.
האם יש סיוכוי בטיפול כם. יצןיין כי אני יסיתח מיגוון טיפולי לדיקור קינסיולוגיה,
ובכלל טיפולים.
קשה לי לצאת מהבית ואני תמהה האם הטיפולים מתאימים ואפשר לבצעם בבית.
ידוע לי כי את מערכת העצבים אין באפשרות לשקם אבל להקל לו במעט - אפשר?
הגעתי למצב שמאושר לי לקחת מתטון וגם \ה לא עוזר.
אשמח לקבל מכם תגובה.
רומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים נוירפטיים כרונים
טל זיו01/04/2008שלום רומה
אנא פני אלי למייל [email protected] ואשמח לנסות ולסייע לך.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי?משה28/03/2008
האם מומלץ עיסוי גב תחתון לסובל מבקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
עוז28/03/2008בתשובה לשאלתך עיסוי גב תחתון לא יפתור את בעיית הבקע המפשעתי כך שהוא אינו מומלץ מבחינה זו.אבל בהחלט עיסוי לפינוק או עיסוי רפואי לכאבי גב הוא תמיד רעיון טוב....
אם כבר,אז מה שאינו מומלץ הוא עיסוי בטן עמוק במצב של הרניה מפשעתית.
לתשומת לבך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי?
טל זיו01/04/2008שלום משה
מסכים עם בת 54
ובנוסף, תמיד נכון לקבל איבחון ממעסה רפואי/ת בכלל וכשיש פתולוגיות מעין אלה בפרט.
בהצלחה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עיסויחגית24/03/2008
שלום רב
כאשר עושים עיסוי יש תנועות סיבוביות (ספירליות) ויש גם תנועות החלקה או ישרות על הגוף. מה ההבדל בין 2 תנועות אלו מבחינה טיפולית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עיסוי
טל זיו25/03/2008שלום ירדן
כל תנועת עיסוי משפיעה על זרימת הדם.
כיווני העבודה על השרירים גורמים להזרמה שונה בכפוף לכיווני הסיבים של השרירים.
לעוצמת המגע יש משמעות תהומית בהתנהגות השרירים וכמובן לתוצאת המגע.
חשוב להכיר את מכלול השפעות כל תנועה, להגדיר את המטרה הטיפולית ולעסות בהתאם.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי מסאז'nurit24/03/2008
מישהי סיפרה לי שתמיד אחרי שהיא הולכת לעשות מסאז' יש לה כאבי ראש אח"כ. יש איזו סיבה למה זה קורה לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש אחרי מסאז'
טל זיו25/03/2008שלום nurit
כל תופעה המופיעה לאחר טיפול יכולה לנבוע גם מתגובה פיזית - תהליך ההתאזנות המערכי של הגוף וגם מהקשרים רגשיים פסיכולוגיים הקשורים לתהליך.
אין שום סיבה שסימפטום כזה יופיע רק לאחר עיסוי... האם הוא מופיע גם לאחר טיפולים אחרים או בהתנהלות היום יומית?
והיה ואין פתולוגיה ברורה שיכולה לגרום לכאבי הראש (גם כאבים כרוניים), ובאם זה מופיע רק לאחר עיסוי, הייתי בודק את הכיוון הרגשי פסיכולוגי יותר לעומק.
בהצלחה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לברךחסויה23/03/2008
שלום רב,
לאחרונה אני סובלת מכאבים בכל לילה. יש לציין שאני עובדת רוב היום על הרגליים (בת 45). מישהו אמר לי שלפני שאני הולכת לרופא, לצילומים וכל הבלאגן, עדיף שאני אעשה עיסוי לברך. מה אתה ממליץ באופן עקרוני? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי לברך
טל זיו25/03/2008שלום לחסויה
בהחלט כדאי לבדוק/לשלול פתולוגיות אצל מעסה רפואי מומחה.
אפשר לעשות זאת במקביל לבדיקות שונות....
עיסוי נכון יכול לשפר את תנועת הברך, להוריד כאבים ולהחזיר את איכות החיים.
מצאי מעסה רפואי המומחה באורטופדיה ונסי גם את הכיוון הזה.
בהצלחה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי מקצועיעיסוי20/03/2008
שלום,
אני מחפש מטפל מקצועי בלבד לעיסוי ישבנים,עיסוי רקמות עמוק לשרירי הישבן.באזור המרכז.
אודה להמלצה או הפנייה למטפל מוסמך ומקצועי בלבד.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי מקצועי
טל זיו22/03/2008שלום
אין עיסוי ספציפי רק לישבנים. כל מעסה יודע לטפל בשרירים אלה.
כנס לספא קרוב או דרך בתי ספר המלמדים עיסוי או דרך חברים ותמצא מעסה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס עיסוי לחובבבן63&&&&&19/03/2008
שלום
איפה יש קורסי עיסוי לחובב לא למטפל
משהו כמו ארבעה חמישה שעורים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס עיסוי לחובב
טל זיו22/03/2008שלום בן 63 &&&&&
בדוק באינטרנט או דרך בתי ספר לעיסוי באם מישהו מעביר סדנא קצרה כזאת...
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם למזרן חשיבות כל כך גדולה לגב?לאה18/03/2008
מר זיו שלום!
אני בן 29 כ10 חודשים לאחר ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק גדולה מאד בחוליות L4-L5.
חודשיים לאחר הניתוח הייתה לי שוב פריצת דיסק במקום הניתוח.
הייתי מבצע פיזיוטרפיה אחת לשבועיים ופעמיים בשבוע שוחה ועוד פעמיים פילטיס אך עדיין הייתי חי ברמה יומית בכאבים למרבה ההפתעה אחרי שהתחלתי לישון על מזרן בריאות אורטופדי של ----------- דוקא אז הכאבים הצטמצמו שאלתי היא האם למזרן הייתה ההשפעה לשיפור הניכר במצבי או שפשוט הטיפולים שעברתי והניתוח שעשיתי עשה את שלו במהלך הזמן ותרם לשיפור?......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם למזרן חשיבות כל כך גדולה לגב?
טל זיו22/03/2008שלום
למזרן חשיבות עצומה בשימור, שיפור, תיקון של מערכת התנועה...
אנו מבלים 1/3 מהחיים בשינה ולכן חשיבותו.
מזרן מתאים מוריד עומסים מהגוף, מרגיע את השרירים והשלד ואיתם את התחושה והמתחים המלווים אותנו בחיי היום יום...
כנראה שמצאת את המזרן המתאים לך, ואיפשרת סוף סוף לגופך להפנים את תהליך ההחלמה...
מומלץ לך להמשיך עם טיפולי השיקום.
בהצלחה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)