מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים מוזרים ( בשבילי ) בגבליאור15/03/2009
לאחרונה התחילו לי כאבים מוזרים מבחינתי בגב ליתר דיוק במרכז הגב העליון. הכאבים מתבטאים בצורה של דיקרות וכל הזמן תחושה של אי נוחות במקום. הכאב הוא לא רצוף ויכול להעלם למספר שעות אפילו ימים ולחזור. כאשר אני נוגע במקום מיד אני מרגיש את הדקירות והכאבים. יש לציין שאינני מרגיש בכל הקרה למקום אחר בגוף. וכאשר אני מצליח להוציא "קנאק" המגב דבר נדיר אם תוכלו לתת לי עצה איך לעשות זאת ? אז אני חש בהקלה מסויימת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מוזר
סהר צור16/03/2009שלום ליאור
חסרים נתונים רבים על מנת שנדע לאתר את מקור הבעיה ולאבחנה.. מתי הכאב תוקף לרוב? שעות הערב-בוקר? האם ישנו קשר לאופי עבודתך? האם אתה פעיל גופנית/מתאמן? חל שינוי לאחרונה באופי פעילותך? וכו'
זהו מקרה קלאסי לגשת לאיבחון אצל מטפל מוסמך בעיסוי רפואי. כמו כן אם אתה מרגיש ש"קנאקים" מקלים עליך אזי יש אנשים שזהו המקצוע שלהם-להוציא "קנאקים" לאנשים.. קוראים לתחום הזה כירופרקטיקה ולמטפלים כירופרקטים - אגב טיפול מומלץ בשילוב עם עיסוי רפואי.
המון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת לדעתעמית11/03/2009
האם לעיסוי אבנים חמות יש השפעה בריאותית או שזה רק בשביל כייף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים חמות
סהר צור11/03/2009שלום עמית
עיסוי גם אם הבסיסי ביותר הוא בעל השפעה על בריאות גופנו ונפשנו. האבנים החמות הן כלי נוסף לטיפול בידי המטפל. לאבנים החמות יכולת החדרת חום עד כ-4 ס"מ לתוך רקמת השריר, הרחבת כלי הדם ברקמת השריר והשפעה על קצב חילוף החומרים ברקמת השריר המאפשר התאוששות מהירה.
* במקרים של לחץ דם גבוה ולא מאוזן לא מומלץ לבצע עיסוי זה.
רבים מדווחים על תחושה מדהימה של חום האבנים במגע עם רקמת השריר.
יש שאומרים שטיפול אחד באבנים חמות שווה ערך לחמישה עיסויים רגילים.
בכל מקרה אני ממליץ בחום על טיפולי עיסוי עם או בלי אבנים.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק בגב תחתוןתומר06/03/2009
יש לי מספר שאלות על בלט דיסק בגב תחתון l1-s5 הכאבים מופיעים אצלי אם אני עומד מעל שעה או הולך מעלה שעה וחצי. השאלות הם כאלה: 1. למה כשאני עומד במקום הגב מתחיל לכאוב מהר יותר מאשר כשאני הולך או רץ? 2. שמעתי על מושג: טיפול בעזרת שאיבת דיסק, האם זה מומלץ לעשות את זה? 3. כשאני מקבע את המקום הכואב עם תחשובשת אלסטית כמו ששמים על כל איבר בגוף זה עוזר, אבל התחבושת לא נועדה לזה. רציתי לשאול אם יש חגורות מסוימת לגב התחתון שאפשר לשים וזה יתן הרגשה של יותר קיבוע. אם כן איפה מוכרים את זה(שם חנויות,אתרים). רציתי להשתמש בזה למטרת ריצה ופעילות ספורט לשים את זה בעת הצורך ולא לשימוש יומ יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
סהר צור06/03/2009שלום תומר
ראשית אני מניח שהתכוונת לחוליות L5 ו- S1.
בזמן עמידה מופעלים עומסים שונים על עמוד השדרה מאשר בזמן תנועה. כאשר גופנו בתנועה העומס מתחלק על איזורים נוספים ולכן בזמן עמידה ממושכת אתה חש כאב גדול יותר. אגב בזמן ישיבה העומסים הם הגדולים ביותר ונהיגה ברכב - שילוב של ישיבה וויברציה זה השילוב הגרוע ביותר לאנשים בעלי נטיה לכאבים בגב התחתון.
אני לא בקיא בהצלחות של הניתוחים השונים. אני מציע לפנות לפורום אורטופדיה וכאבי גב.
בכל מקרה עליך להבין שניתוח מבצעים רק כאשר ישנה הפרעה משמעותית לתפקוד תקין בפעולות יומיומיות.לרוב בבלט דיסק אין תופעות קשות כמו בפריצת דיסק. אם אתה מסוגל לרוץ אז אתה ממש לא מועמד לניתוח..
תחבושות אלסטיות וחגורות גב באות להחליף בטן חלשה. אם אתה מרגיש צורך בחגורת גב בזמן ריצה אז תתייעץ עם אורטופד. אני לא בעד אלא אם גורם מיקצועי ימליץ לך אחרת. חגורות הגב מחלישות את השרירים ומונועות תנועה תקינה. משתמשים בהם במקרים ספיציפיים ולמעט זמן.
אין לי המלצות לחנויות למכירת אביזרים אורטופדיים ואינני יכול להמליץ כאן. אני מציע שתקיש בגוגל ותקבל אינספור.
שיהיה בהצלחה תומר והמון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש הסבר לתופעה שלאחר עיסוי עמוק.אביעמי05/03/2009
שלום האם נתקלת בתופעה של רעדים בגוף, כולל נקישות שיניים, זמן קצר לאחר טיפול רקמות עמוק? מדובר במטופל בריא, חסון, גדל-גוף וחסון. הטיפול היה עמוק, ממושך ואיטי. זה לא הטיפול הראשון במתווה כזה שקיבל, אך זו הפעם הראשונה שחווה רעדים שכאלה. אציין שאני מטפל מוסמך. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לתופעה שלאחר עיסוי עמוק
סהר צור06/03/2009שלום אביעמי
נתקלתי במספר מקרים בעבר של תופעה המזכירה את מה שאתה מתאר.
נתחיל ונאמר שבשלושת המקרים היו אלו גברים..
במקרה מסויים המטופל היה בשלבים מקדימים למחלת שפעת ובמקרה אחר המטופל לא אכל במשך היום ובשעות הערב הגיע לטיפול "על בטן ריקה" ,בסוף הטיפול כשנעמד על רגליו עוד היה בסדר אך לאחר רגעים ספורים כשהחל ללכת החלו רעידות בכל גופו.
תעקוב אחר המטופל אם יש לך (אפשרות כזאת) להערכתי זהו שלב מקדים להתפתחות של מחלה ויראלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, סהר.
אביעמי08/03/2009אם זה מעניין אותך, אז בשיחה עם המטופל לאחר קריאת תשובתך, התברר כי לא היתה שום התחלה של מחלת חום כלשהי ("וירוס") וכן תזונתו היתה תקינה כבכל יום. בפורום אחר מישהו ענה לי שזה יכול להיות תוצאה של הורדה דרסטית של חומצה לקטית מהשרירים. הטיפול היה די מסיבי (כך הוא אוהב) ובסופו אני מקפיד לעשות פטריסאז' חזק ויסודי. לאחר מכן אפלוראז' ופריקשן לפינוי הפסולת. מעניינת אותי דעתך לתאוריה זו. אביעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף אביעמי
סהר צור09/03/2009לגבי התשובה שקיבלת. זוהי תיאוריה מעניינת. חומצת החלב נוצרת בשרירים לאחר פעילות גופנית ממושכת/מאומצת. אינני רואה בה היגיון פיזיולוגי מכיוון שאני לא מכיר "מינמום הכרחי" של חומצה לקטית/חלב שאמורה להיות בשרירים. בכל מקרה, אני שמח לשמוע דברים חדשים אשמח גם למחקר או חומר נוסף במידה ויש בנושא.
ממה שכתבת הבנתי שטיפולים מסיביים מסוג זה הינם שיגרתיים אצל המטופל הנ"ל אם כן מדוע הוא הגיב כך עכשיו? דבר נוסף, איך הוא הרגיש יומיים לאחר הטיפול? האם שריריו כאבו? ייתכן ומה שהיה זוהי עליה בחומצה לקטית בשרירים ולא ירידה..
אשמח לשמוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אביעמי09/03/2009הרעד תקף אותו כחצי לאחר הטיפול, כבר לא הייתי שם, ונמשך כשעה וחצי במהלכה שתה המון מים. אח"כ הלך לישון. למחרת בבוקר חש בטוב כפי שחש כל פעם לאחר הטיפול: רוגע נפשי ורפיון שרירים בעיקר בגב עליון. בד"כ הרפיון נמשך כשבוע ואז שריריו הוכים ומתקשחים וחוזר חלילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אביעמי
סהר צור09/03/2009התייעצתי גם עם כמה קולגות והם שיערו גם בכיוונים שלי והוסיפו שאולי הטיפול היה אגרסיבי מידי מה שגרם למטופל לכווץ את שריריו במהלך הטיפול מה שגרם לעליה ברמות החומצה הלקטית ולרעד. מבחינתי זה לא הכיוון על רקע כל הנתונים שנתת.
בכל מקרה זהו מקרה מעניין.
תודה ששיתפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםert01/03/2009
אני מחפש מקום ללמוד עיסוי בצורה מקצועית ונתקלתי במכללה של ד"ר יעקובי, אם מישהו שמע או מכיר אשמח מאוד לשמוע תגובות תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
סהר צור01/03/2009אני מכיר היטב את ד"ר יעקובי דרך בוגרים שסיימו אצלו.. יש לוודא שהוא זה שמעביר את הקורס.
כדאי לשקול לימודי עיסוי אצל טל זיו. מומלץ בחום. גם בוגרים שלו אני מכיר באופן אישי.
טל זיו ההמלצה הראשונה שלי.
בריאות והנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליה רגישהטלי26/02/2009
אחת מחוליות עמוד השדרה שלי רגישה מאז ותמיד- באם נוגעים בה (גם ללא לחץ מסיבי)אני מרגישה כאב חד. החוליה בערך בקו תחתית השכמות. בנוסף, סובלת הרבה מכאבי גב- בד"כ בצד הימני של הגב ובכתף הימנית.. בשבוע שעבר טיילתי מספר ימים בנגב- טיול נודד עם ציוד על הגב. באחד הימים התחלתי להרגיש כאב חד באיזור החוליה הרגישה-והתפשטות ימינה. הכאב לא היה של שריר תפוס, כל תנועה שעשיתי הרגשתי את כאב החד. גם בישיבה/עמידה/שכיבה הכאב היה חד מאוד.הרגשתי מגבלת תנועה ברגלים ובגב. למחרת, הורדתי מרבית המשקל מהגב, הכאב נרגע באופן יחסי. המשקל שסחבתי היה זהה למשקלים שסחבתי בעבר בטיולים מסוג זה. האם הדבר מרמז על פגיעה בחוליה או שזהו סתם עומס חד פעמי? האם אפשר לטפל בכאבי גב תמידיים לא רק דרך פיזותרפיה? (עברתי מספר טיפולי פיזו' ולא הרגשתי הטבה) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוליה רגישה
סהר צור27/02/2009שלום טלי
לאנשים רבים ישנה רגישות באיזור חוליה C7 שהיא גם החוליה הבולטת בתחתית הצוואר -איזור גב עליון. הרגישות היא לרוב במגע למרות שציינת שלעיתים את מרגישה את הכאב גם ללא מגע.
איזור הגב העליון /צוואר שופע בעומסים. ישנו קשר ישיר בין המשא שלקחת ובפעולת השרירים מקרבי השכמה לבין הכאב. טיפולי הפיזי' אינם מספיקים ואינם נותנים מענה הולם במסגרת שאינה פרטית.
אני ממליץ לך בחום לשלב טיפולי עיסוי רפואי ואין לי שום ספק שזה יסייע לך מאוד ויפחית משמעותית את הכאב והרגישות שאת חשה בחוליה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוליה רגישה
טלי01/03/2009תודה על תגובתך. לא מדובר בחוליה C7, אלא חוליה שנמצאת באיזור גב העליון- בערך בקו של תחתית השכמות. לדעתי היא שייכת לקבוצות חוליות החזה/T . האם גם זו חוליה שרגישות נפוצה לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות
סהר צור01/03/2009טלי יש לי הרושם שאת בקיאה בתחום. בכל מקרה לא ידוע לי על רגישות מסויימת למעט פתולוגיות מסויימות שאותם תבדקי אצל אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאבאמעיין26/02/2009
שלום אבא שלי עבר אירוע מוחי ומתקשה בכל הצד השמאלי של גופו האם עיסוי רפואי יכול לסייע לו? תודה מראש מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי לאחר אירוע מוחי
סהר צור27/02/2009
שלום מעיין
עיסוי תמיד יכול לעזור. בעיקר במצב של אביך.
עיסוי מאפשר זרימת דם טובה יותר, חילוף חומרים טוב יותר ופעילות עצבית טובה יותר,.
אני מציע ממליץ על עיסוי רפואי כחלק מתהליך השיקום הכולל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארסער26/02/2009
שלום לך סהר אני סובל מכאבי צוואר כבר 8 חודשים ומטופל אצל כירופרקט, לאחרונה הבנתי שעיסוי יחד עם כירופרקט זה משהו מתבקש. השאלה שלי היא מתי לעשות את העיסוי לפני או אחרי הכירופרקט ואיזה סוג של עיסוי? שוודי יכול להתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי וכירופרקטיקה
סהר צור27/02/2009שלום סער
ברוב העולם נהוג לשלב טיפולי כירופרקטיקה ועיסוי.
מרבית הכירופרקטים מעסיקים לצידם בקליניקה גם מעסה שיכין את הרקמות הרכות ע"י עיסוי באיזור שמיועד למינפולציות. קצת מוזר שלכירופרקט שלך אין.. תשאל אותו לדעתו בנושא.
בכל מקרה מומלץ בחום! עיסוי רפואי מתאים יותר משבדי. העיסוי הרפואי מורכב ממגוון רחב של טכניקות טיפוליות ומותאם לפתולוגיות/בעיות ספציפיות.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה מתכוננתגדעון14/02/2009
ישנן מספר רב של חברות כמו הולנדיה שמספקות מיטות מתכוננות ורציתי לקבל יותר מידע על הקשר בין מיטה מתכוננת לבין פתרון לבעיות אורטופדיות ובעיות נשימה (שמעתי שמיטות מתכוננות יכולת להפחית משמעותית את בעיות הנשימה בזמן השינה עם כיוון זווית נכונה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה מתכווננת
סהר צור15/02/2009שלום גדעון
אינני בקיא בתחום המיטות. יש קשר ישיר בין מנח הגוף בזמן שינה לבין בעיות נשימה ואכן מיטה מתכווננת יכולה לסייע כמו גם לבעיות גב אך זהו פתרון זמני לחלוטין הן לבעיות הנשימה והן לבעיות הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתחנה12/02/2009
שלום רב, אני סובלת מעקמת מתונה.נוטה לשמאל. בטיפול פיזיוטרפי עקב כאבי גב תחתון הפיזיוטרפיסטית לחצה בין השאר לחצה על המותן כשאני שוכבת על צידי.וחשתי הטבה שאלתי:היות ויש לי עקמת נוטה לשמאל באיזה צד לחצה הפיזיוטרפיסטית שגרם להטבה (כפי הנראה בצד שמאל?)והאם להמשיך בטיפול זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
סהר צור12/02/2009עיקר הלחץ בד"כ משפיע על הצד הקעור למרות שראיתי גם את ההיפך.
איך שלא יהיה תמשיכי עם מה שעושה לך טוב.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלהטל27/01/2009
מהם הסיבות לעקמת בגב תחתון ועליון? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סהר צור27/01/2009שלום טל
ראשית ישנם מספר גורמים ידועים לעקמת כמו למשל הבדלים באורך הרגליים , שברים בחולייות עמש"ד , מחלות של שרירים ועצבים. תיתכן גם עקמת מולדת אבל במרבית המקרים מדובר בעקמת שסיבתה לא נודעת.
מיטה לא נוחה יכולה לגרום לכאבי שרירים ולאי נוחות אך לא לעקמת.
אין סיכונים בלישון על מיטה לא נוחה אך יש סיכונים בלתפקד באופן סביר כשאתה עייף אבל זה ברור לך..
מקווה שנענו כל שאלותיך.
שינה ערבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב אמצעי ימניגבי21/01/2009
שלום, בימים האחרונים החל לכאוב לי הצד האמצעי ימני של הגב (באזור הקרוב לעמוד השדרה).הכאב חזק במיוחד כאשר אני מכופף את הגב ומתיישר. בנוסף יש לציין כי הכאב לא התחיל באופן פתאומי (עקב תנועה אחת) אלא הלך והתגבר במשך כיומיים, עד למצב הנוכחי. כיצד אני יכול לדעת האם הגב "רק" תפוס או שמדובר במשהו חמור מכך? בכל מקרה, מה אני יכול לעשות על מנת להקל על הכאבים? במידה שיש לכך חשיבות - אני בן 23, וכן מתאמן בחדר כושר באופן קבוע. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב
סהר צור21/01/2009שלום גבי
מתיאורך נראה כי זהו שריר תפוס או יותר נכון קבוצת שרירים-זוקפי הגו.
על כל מקרה אני ממליץ לך לגשת ראשית לרופא אורטופד שיאבחן את מקור הכאב.
מקלחת חמה יכולה להקל מעט מהכאב.
אשמח לעדכון על מצבך בהמשך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד (ושאלה נוספת)
גבי23/01/2009היי סהר, תודה על התגובה. הייתי אתמול אצל רופא (כללי, לא אורטופד) והוא אבחן את הבעיה בתור שריר תפוס והביא לי משחה למריחה וכדורים נגד כאבים. עד עכשיו לא חל שיפור משמעותי בכאבים, נראה כי כואב בעיקר בשעות הבוקר לאחר שאני יוצא מהמיטה (לאחר מעט השעות שאני מצליח לישון). האם קיימים תרגילים (פיזיוטרפיסטים) כלשהם שאני יכול לבצע על מנת לזרז את תהליך ההחלמה? (מתיחות וכד') או שהדרך המהירה ביותר להחלמה היא מנוחה מוחלטת? שוב תודה, גבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סהר צור24/01/2009היי גבי
מכיוון שכאבך כרגע הוא אקוטי (חריף) אני נמנע מלהמליץ על תרגילים ספיצפיים ללא איבחון אצלי בקליניקה.
מה שאני כן מציע מלבד מקלחת חמימה זה לכווץ את שרירי הבטן שלך במהלך כל פעילות שגרתית שאתה מבצע. שרירי הבטן המכווצים יעניקו תמיכה לעמוד השדרה כך שפחות תרגיש את הלחץ על זוקפי הגב התחתון.
דבר נוסף. האם אתה מרגיש את הכאב בצד אחד יותר מהשני או שהכאב מפושט על כל הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתדוד18/01/2009
יש לי עקמת 34 מעלות, אני בן 18
הלכתי לרופא שאמר שאפשר לטפל בזה על ידי ריפוי השרירים הקיימים ולעשות שרירים חדשים שיישרו את הגב...
אותו רופא עובד עם מספר מכשירים ושמעתי מכמה שבאמת זה עזר להם.
עכשיו השאלה שלי אם הטיפול הזה יכול להזיק לי בעתיד (כי שמעתי שכירופקטיה נגיד גורמת לנזקים לעתיד) הוא אומר שזה לא כירופקטיה אלה שיטה חדשה, שווה לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
סהר צור18/01/2009שלום דוד
נתחיל מהכירופרקטיקה. כירו' לא אמורה "ליישר" עקמות מבניות. בגילך הרוטציה שקיימת בחוליות היא מבנית ולא ניתן להשפיע עליה בצורה משמעותית ללא התערבות אורטופדית כירורגית.
כירופרקטיקה ע"י מטפלים מיומנים ובמינון מתאים לא אמורה לגרום לנזק!
לגבי הטיפול שהציעו לך. תבדוק את זה עם אנשים שכבר עברו את הטיפול. תבקש לשוחח עמם ולראות תוצאות.
כמו שכבר אמרתי. למיטב השכלתי ניתן להתערב ולהשפיע על עקמת עד גיל מסויים ואתה עברת את הגיל.. אולי זה משהו חדשני שאני עדיין לא מכיר.
תהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?אבי16/01/2009
שלום דר. אני סובל מבלט דיסק L4-L5 עם לחץ על הרגל. אני עובד במשרד ולא מתאמץ . בדרך כלל לא מרגיש בכאבים והפרעות בעבודה ובכלל. אבל יש ימים אפילו חודשיים שמרגיש כאבים חזקים בגב תחתון ולחץ על כול אורך הרגל מצד חיצוני עד כף הרגל והאצבעות. שאלתי לכבודך 1.ממה זה בא הכאבים והלחץ על הרגל מאיפה זה בא אם אני לא מתאמץ. 2.איזה תנועות או דברים שאני עושה שהם יכאיבו את הגב ויגבירו את הלחץ על הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה וחוסר פעילות גופנית
סהר צור17/01/2009שלום יעקוב
עבודה ישבנית היא הרסנית ביותר בעיקר לאנשים בעלי בלט/פריצת דיסק.
בזמן ישיבה העומס על הגב התחתון גדול פי כמה מבזמן עמידה.
חוסר פעילות גופנית וחולשת שרירי בטן מגבירים את עוצמת הלחצים על אזור הגב התחתון.
חיזוק שרירי הבטן יהווה תמיכה רצינית וחזקה לעמוד השדרה. שרירי הבטן ושרירי הגב התחתון עובדים בסינרגיה על מנת לשמר מנח תקין של עמוד השדרה.
כמו כן כאשר יושבים רוב היום ישנה "התקצרות" של שרירי הירך האחוריים ושל שרירי העכוז, לכן מומלץ למתוח שרירים אלו בנוסף לתירגול שרירי הבטן.
כאשר גופך אינו מתורגל כל תנועה שולית עלולה לגרום להתקף של כאבי הגב.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי13/01/2009
שלום רב, מהו עיסוי טנטרי, למה הוא מיועד, וכיצד הוא נעשה בדיוק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי טנטרי
סהר צור13/01/2009שלום חלי
אינני בקיא בתחום זה אך בעקבות שאלתך החכמתי והשכלתי ע"י הקשה של "עיסוי טנטרי" בגוגל.
מצאתי ה מ ו ן חומר על כך. מתוך אחד האתרים שנקרא "מגע אחר" של ערן רוטשילד מצאתי את התוכן הבא;
בטנטרה לא קיים תהליך מובנה של עיסוי "טנטרי". יחד עם זאת יתכן שבמהלך מפגש טנטרי יוענק לכם עיסוי. מה שהופך עיסוי לטנטרי הוא הכוונה שמאחוריו.
העיסוי יכול להעשות עם או בלי ביגוד, עם שמן או בלעדיו, חזק או חלש, המגע יכול להיות אינטימי ומיני יותר או פחות, הכל לפי מה שמתאים לרגע ולגבולות של המעניק והמקבל/ת באותו רגע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)