פורום עיסוי, כאבי גב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוק חלקי
    גדי
    20/07/2008

מותר לי לעשות מסאז אפילו שחליתי בילדותי בשיתוק ילדים-(פוליו)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק חלקי

הוספת תגובה

• שיתוק חלקי

סהר צור
    21/07/2008

שלום גדי

בוודאי שמותר לך לקבל טיפולי עיסוי ללא שום בעיה והגבלה, למרות שהנך משותק חלקית כתוצאה מפוליו. זה אפילו רצויי.

תהנה והמשך שבוע נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר
    לחוצה
    18/07/2008

שלום רב אני בת 63 עובדת עם נוער בעלי צרכים מיוחדים. לרב עבודתי אינה מאומצת אך לעיתים העבודה רבה. מידי פעם תוקפים אותי כאבי צוואר ובעלי קצת משחרר אותי עם תנועות של עיסוי כשאני יושבת. הבעיה שלי היא שאני רוצה לגשת לסדרה של טיפולי עיסוי אך חוששת מכיוון שלפני 6 שנים עברתי ניתוח קיבוע של חוליות בצוואר c6-c7 . האם אני יכולה לגשת לטיפולי עיסוי? תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר

סהר צור
    19/07/2008

שלום לרחל

כל אדם אשר עובד בעבודה מאומצת יחוש בכאבי שרירים בשלב זה או אחר.. במקרה שלך לאחר ניתוח קיבוע יש לנקוט במשנה זהירות אך את יכולה לגשת לסדרת טיפולי עיסוי רפואי ללא שום ספק. אנא פני למטפל מוסמך בעיסוי רפואי.

שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חוזר
    אורי
    16/07/2008

שלום, רציתי לשאול את עצתכם בנושגע לכאב גב תחתון שכל פעם שאני עושה תנועה לא נכונה הוא יחוזר, זהו כאב חד בגב תחתון/עצם הזנב הוא פורץ לאחר התכופפות, ניקיון הבית או ספורט ואחת לכמה חודשים משבית אותי, האם כדאי לבדוק, האם זה נשמע לכם נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חוזר

הוספת תגובה

• כאב חוזר

סהר צור
    17/07/2008

שלום אורי

אם טרם עברת איבחון אורטופדי ע"י רופא אז זה הזמן.
    לאחר האיבחון תיצור עימנו שוב קשר דרך הפורום וננחה אותך בהתאם.

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסאז
    חלי
    13/07/2008

שלום, האם מסאז רק באיזור הגב ולא ברגליים או בחלק התחתון ובחלק הקדמי של הגוף הוא יעיל אם ככה אני הכי אוהבת?

לקביעת תור
    סגירה
    מסאז

הוספת תגובה

• מסאז'

סהר צור
    14/07/2008

שלום חלי

אכן מסאז' בגב הוא יעיל-גם אם הוא רק בגב ויתרה מכך אם ככה את הכי אוהבת אזי יש לך מודעות גוף שזה יפה כשלעצמו. אל נא תפסלי עיסוי בשאר חלקי הגוף באופן גורף. ישנם מצבים שזה יועיל עד מאוד.

המשך שבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלקסולוגיה
    לחוצה
    06/07/2008

שלום אני סובל מכאבים בכפות הרגליים. האם רפלקסולוגיה תעשה לי טוב? מה ההבדל בין רפלקסולוגיה לעיסוי כפות הרגליים? או שזה אותו הדבר.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רפלקסולוגיה

הוספת תגובה

• רפלקסולוגיה

טל זיו
    09/07/2008

שלום יעקב
    רפלקסולוגיה הינה שיטת טיפול העושה שימוש באנרגיות הזורמות במרידיאנים הנמצאים לאורך גופנו, ובמטרה לטפל במכלול בריאותנו.

עיסוי כפות רגליים מתמקד בשרירים ובא להרפותם ובכך לאפשר חילוף חומרים תקין.

אלו שתי גישות טיפוליות שונות במהותן במטרתן ובתוצאתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו בבקשה

לחוצה
    12/07/2008

מבחינת המגע בכף הרגל.. האם זה אותו המגע? תודה יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בעקבות תאונת דרכים
    שיר
    02/07/2008

שלום רב. אני בחורה בריאה בדרך כלל בת 29. עברתי תאונת דרכים לפני כשנתיים. מכונית נכנסה ברכבי בעוצמה בעומדי ברמזור אדום. מאז עברתי כבר 2 סדרות פיזיותרפיה ללא הקלה בכאבי הגב והצוואר. ניסיתי שיאצו, ניסיתי דיקור, ניסיתי רייקי, עשיתי מסאג'ים, לקחתי כל כדור אפשרי. בקיצור- אם היו אומרים לי ללכת עם חסה על הראש להפסקת הכאבים- יש מצב שגם את זה הייתי עושה : ) אתמול עשיתי צילום ע"ש צווארי וצילום ע"ש גבי עליון ובאבחנה נכתב- "אין לשלול חשש לעקמת". שאלתי הינה: כיצד אפשר לדעת אם יש לי או אין לי בוודאות עקמת? האם יכולה להתפתח עקמת בעקבות תאונת דרכים, כך באמצע החיים? רב תודות שיר

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בעקבות תאונת דרכים

הוספת תגובה

• עקמת בעקבות תאונת דרכים

טל זיו
    02/07/2008

שלום שיר
    עקמת אינה נוצרת בעמוד השידרה לאחר סיום צמיחתנו בשלהי שנות העשרה, אך יכולה להיווצר מטראומה (בדומה לשלך) הגורמת לקיצור הרקמות הרכות (שרירים, רצועות, גידים) המושכים אליהם את ע"הש.
    לא הבנתי מפרטי הצילום שיש אבחנה פתולוגית ברורה למצבך.

באם לא אובחנה ולא ידעת שיש אצלך עקמת וחיית ללא כאבים והגבלות עד לתאונה ורק אחרי התאונה החלו הכאבים, אזי ניכר שלא מדובר בפגיעה בחוליות אלא ברקמות הרכות.
    גם במידה ואובחנה פריצת דיסק הכשל התנועתי והגרמי 'יישב' על המערך השרירי ולא הגרמי.

עקמת אינה פקטור בהתנהגות הגופנית שלנו, אלא איך מתנהגים השרירים עם העקמת וההתנהגות הגופנית שלנו.

אני מבין שעברת רבות בנסיון לטפל במצב.
    אשמח לסייע לך באופן ישיר באם תבחרי ליצור עימי קשר.
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    29/06/2008

שלום רב, מהי מטרת העיסוי הטורקי שבו מרביצים עם שוט על המטופל? האם זה עינוי או עיסוי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליטל

סהר צור
    29/06/2008

שלום ליטל

אינני בקיא בעיסוי הטורקי. כל שאני יכול לומר זה שלפני כחודש חזרתי משבוע חופש בבודרום טורקיה. במהלך החופשה נכנסתי לחמאם מספר פעמים ולקחתי את הטיפול המשולב שלהם פעמיים ופעמיים נוספות לקחתי את העיסוי הרגיל שלהם שדי דמה לעיסוי שבדי רגיל. בשום שלב לא הרביצו לי עם שוט..

אם מישהו אחר חווה את זה אז אשמח אם הוא ישתף אותנו בחוויותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אביעד
    25/06/2008

שלום רב, אני עובד במשרד בישיבה כל היום. ברצוני לדעת כל כמה זמן מומלץ לקום, להמתח ולחלץ עצמות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

סהר צור
    27/06/2008

שלום אביעד

בזמן ישיבה מופעלים לחצים גדולים על עמוד השדרה, פי שניים וחצי מהלחצים המופעלים בזמן עמידה!
    בעמידה נשמרות העקומות הטבעיות של עמוד השדרה. בישיבה גודל העקומות משתנה וכתוצאה מכך נאלצים המבנים התומכים בגב-שרירים,רצועות והדיסקים לעבוד קשה יותר. כפיפה לפנים תוך כדי ישיבה מגבירה את העומס על עמוד השדרה ע ו ד י ו ת ר !!!
    לכן בראש ובראשונה חיוני לשבת בצורה נכונה: כסא שיאפשר תמיכה במקומות שנדרש לשם שימור יציבת הגב. תנוחת הישיבה צריכה להיות כזאת שעמוד השדרה זקוף,ארוך ונתמך.

הישיבה הממושכת וחסרת התזוזה הרסנית לגב. במהלך עבודה בישיבה הכרחי לקום מדי פעם, להתהלך, לשחרר את הגב וחגורת הכתפיים/צוואר, להניע חלקי גוף אחרים ורק אח"כ לחזור לישיבה.

לגבי כל כמה זמן.. ההמלצה שלי היא להיות קשוב לגוף וברגע שישנו איתות ולו הקטן ביותר –לקום ולבצע מספר דקות תרגילי שיחרור.

מכיוון שאני מציאותי.. כדאי לך אביעד לכוון שעון שבכל 30 דק' (ולא יותר מ-45 דק') יתזכר אותך לקום מהכסא וימנע ממך במעט את נזקי הישיבה.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי של 20 דקות
    רחלי
    18/06/2008

שלום, האם עיסוי מותנה בזמן, כלומר האם יש מינימום זמן לטיפול ולעיסוי כדי שיהיו אפקטיביים או שגם רבע שעה היא זמן טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי של 20 דקות

הוספת תגובה

• עיסוי של 20 דקות

סהר צור
    20/06/2008

שלום רחלי

העיסוי הינו שם כולל למגוון רחב של שיטות וטכניקות טיפוליות. לרב סוגי העיסוי התניית זמן מהיבט כלכלי ומסחרי בעיקר ופחות בהיבט הטיפולי. כאשר אנו מתייחסים לעיסוי בהיבט שיקומי, רבע שעה הוא אכן זמן טוב להשגת אפקטיביות אך הכל מותנה ביכולת האיבחון ובניסיון של המטפל והכי חשוב במקור הבעיה עצמה.

לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה
    validate
    15/06/2008

מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.

1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
    האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
    (למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
    או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)

שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :

2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
    דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
    (כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    1. חיסון 2. המלצה

הוספת תגובה

• validate

סהר צור
    15/06/2008

מצטער אינני בקיא בתחום אך:

1. פורום גינקולוגיה הוא המקום בו תוכלו לקבל תשובה לשאלות בנושא חיסון סרטן צוואר הרחם.

2. המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז ניתן לאתר גם דרך הפורומים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בתנועת צוואר
    רוני
    13/06/2008

שלום,
    אני בן 47, מתכנת מחשבים, עובד שעות רבות מול מחשב, כאשר תקופה ארוכה ישבתי בצורה עקומה ורק לאחרונה סידרתי את מקום העבודה.

לפני שנתיים החלו אצלי בעיות בתנועת צוואר, כאשר הראש פונה לעיתים לבד לצד ימין ואז קשה להחזירו למרכז . לפעמים יש זרמים ביד בעיקר שמאל. לפעמים גם כאבים באזור הצוואר והכתפיים .
    לפי בדיקת MRI לאחרונה - יש בלטי דיסק ב C4-C5-C6.

אך הבעיה העיקרית שלי היתה ונותרה בתנועת הצוואר לצד אחד - תופעה שהרופאים הגדירו כ "טורטיקוליס".
    לא ברורה הסיבה לטורטיקוליס והאם זה נובע מבעיה בעמוד שדרה או האם זה חיזק את הבעיה בעמוד שדרה. מה שברור שזה נובע מכווץ בשרירי הצוואר או אולי מקיצור שרירי צוואר מצד ימין.

עשיתי טיפול במחטים, פיזיותרפיה. הבעיה שהפיזיותרפיסטים שהגעתי אליהם לא יודעים מספיק לטפל בתופעה זו. לכן הטיפולים גם אם עזרו מעט - השיפור היה זמני בלבד.

התופעה קוראת בדרך כלל כשאני מבצע תנועות מסויימות (למשל אוכל, חצי סיבוב של הגב ימינה) ולא כשאני יושב בצורה נוחה ויציבה ועם תמיכה מלאה לגב.

האם ידוע לך עם התופעה ואיך מטפלים בה?
    איזה תרגילים כדאי לנסות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בתנועת צוואר

הוספת תגובה

• בעיות בתנועת הצוואר

סהר צור
    13/06/2008

שלום דני

טורטיקוליס (צוואר מעוות)-הטייה מוזרה של הצואר בצורה מיוחדת, מכונה טורטקוליס. טורטיקוליס חריף-התקפית כאן נדרש הרופא לשלול תהליכים שמביאים לגירוי בשרירי הצואר - למשל בעיה שמקורה בשקדים, לעיתים בעיה בבלוטות הלימפה הצואריות שגם הן עשויות לגרות את השרירים.

במקרה שלך דני התופעה אינה חריפה במיוחד וזאת מכיוון שהיא מתרחשת רק בתנועות מסויימות וכאשר הינך מקפיד על יציבה נכונה אינך חש בה. נראה כי הסיבה הינה ארגונומיה שגויה לאורך שנים במסגרת עבודתך. כמו כן התסמינים שאותם אתה מתאר - כאבים באזור הצוואר והכתפיים וזרמים ביד שמאל ייתכן ומעידים על תופעה אחרת- טריגר פוינט המקרינות כאב וגורמות לתחושת נימול לזרוע.

אני ממליץ לגשת לאיבחון אצל מטפל מוסמך בעיסוי רפואי בגישת טריגר פוינט.

•במידה וזה אכן המצב ישנם מספר תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים ולאיזון אופטימלי של שרירי הצוואר בשילוב תנועות פאסיביות להחזרת השרירים לתיפקוד נורמטיבי.

אשמח אם תעדכן אותנו בפורום על התקדמותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בתנועת צוואר

רוני
    15/06/2008

שלום, תודה רבה על תשובתך,

ציינת שיש תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים ואיזון שרירי הצוואר.
    נראה לי שאכן זה יכול לעזור.

יש לך דוגמה לתרגילים אלה?
    פשוט כפי שכתבתי כאן, פניתי להרבה פיזיותרפיסטים וככל הנראה כולם לא היו בכוון הנכון
    ואולי מה שאתה כותב כאן זה באמת הכוון.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בתנועת צוואר

סהר צור
    15/06/2008

אכן ישנם מספר תרגילים ואולי באמת ההנחה שלי נכונה, אך זה לא יהיה מקצועי לציין אותם בפורום ללא איבחון פרונטלי שיאשר את דבריי.

אתה מוזמן ליצור קשר דרך האימייל ואכוון אותך למטפל מקצועי בקרבת מקום מגוריך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחולה עם הפטיטיס c
    גדי
    11/06/2008

שלום לחברי הפורום ולמנהלים

שמי יעל ואני מטפלת בעיסוי הוליסטי במרפאה לרפואה טבעית באחת מקופ"ח באזור המרכז.

השאלה שלי היא כזאת.. לפני כשבוע הגיעה אליי למרפאה מטופלת וככה בין טיפול לטיפול הספקתי להציץ בתיק שלה. ראיתי שמסומן כי המטופלת היא נשאית של הפטיטיס מסוג C. בלימודי רפואה מערבית שלמדתי הבנתי שאין חיסון למחלה זו וכי היא עוברת ממש כמו איידס. מה לעשות?? באותו היום תירצתי שאין לי אפשרות לטפל בה מסיבות אחרות ומה הלאה? אודה לכם אם תחזרו אליי..
    כל מי שיש לו ניסיון עם מקרים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחולה עם הפטיטיס c

הוספת תגובה

• הפטיטיס מסוג C

סהר צור
    11/06/2008

שלום יעל

הפטיטיס C, המוכרת יותר כמחלת הצהבת מסוג C, הינה דלקת בכבד הנגרמת על ידי וירוס המכונה "HCV" בעבר נגיף המחלה הועבר מאדם לאדם בעיקר דרך דם ומוצריו ובדקירות, בדומה לדרכי ההדבקה ממחלת האיידס. אך חשוב להבין, שזוהי מחלה עם יכולת הדבקה נמוכה, הנגרמת רק כאשר מועברות כמויות גדולות של דם מזוהם לאדם אחר.

עם זאת במקרה שלך כמטפלת בעיסוי הוליסטי לא הייתי ממליץ (ויש שיחלקו עליי) לטפל במחלות נגיפיות דוגמת הנ"ל וזאת מכיוון שחתכים בכלי דם בעור המטופל עלולים לחשוף אותך לנגיף -במידה וישנם גם חתכים בידייך.

מס' דברים נוספים:
    * אם החלטת שלא לטפל אנא תיידעי את הממונים עלייך בכך שזוהי החלטה גורפת מבחינתך.
    * במידה ואת נקלעת לסיטואציה כזאת בעתיד - אנא תדאגי לשמור על כבודו של המטופל.
    * במקרים כאלו מובנת מידת החשיבות של השאלון/בירור הרפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשריר
    ספי
    10/06/2008

שלום, יש לי דלקת בשריר שצמוד לעמוד שדרה צווארי, הומלץ לי על פיזיותרפיה - האם מסז רפואי יכול גם כן לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשריר

הוספת תגובה

• דלקת בשריר

סהר צור
    11/06/2008

שלום ספי

דלקת הינה סימפטום. לרב כאבי צוואר הינם תוצר של הקרנה מאזור חגורת הכתפיים. יש לאבחן את מקור הכאבים ואת הסיבה לדלקת. אנא פנה למטפל מוסמך בעיסוי רפואי (רצוי בגישת טריגר פוינט). עיסוי רפואי אכן יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי רפואי
    טל
    04/06/2008

שלום, רציתי לדעת מהם היתרונות של עיסוי רפואי לעומת עיסויים אחרים

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי רפואי

הוספת תגובה

• עיסוי רפואי

סהר צור
    04/06/2008

שלום טל

ישנם סגנונות ושיטות שונות לעיסוי, החל מעיסוי מקומי המתמקד באזור ספציפי בגוף ועד עיסוי גוף כולל - מכף רגל ועד ראש. מרבית העיסויים הכוללים משמשים למטרות הנאה והרגעות, כשההתמקדות היא בהזרמת מחזור הדם ובטכניקות טיפול עדינות, בעוד שבעיסוי בעל אופי רפואי מתמקד המטפל בקבוצת השרירים הפועלת בסמוך למקור הבעיה ושורש הבעיה עצמה.
    כמובן שהעיסוי הרפואי מכיל בתוכו איבחון תנועתי ושרירי כולל כך שניתן להתייחס באופן ממוקד לפתולוגיות - דוגמת הגבלות תנועה בחגורת הכתפיים, כאבי צוואר לאחר תאונת דרכים, פרצי ובלטי דיסק וכו'..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר
    אסנת
    01/06/2008

שלום, אני סובלת מכאבי צוואר ומעוניינת לעשות מסאז אך חוששת שהם או יתגברו או שזה לא יעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר

סהר צור
    03/06/2008

שלום אוסנת
    לא הצגת רקע לגבי אופי ודפוס הכאב. האם הכאב כרוני? מתי מופיעים הכאבים לרב, ביום? בלילה?מהי סביבת העבודה שלך? וכו' .. בכל מקרה עלייך לעבור איבחון על ידי מטפל מוסמך. מניסיוני אסנת, ברב המקרים עיסוי צוואר הינו יעיל מאוד ומקל רבות על כאבים אך כמובן שיש לסייג זאת לאחר איבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה