מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקאיציק15/11/2010
שלום, יש לי פריצת דיסק יותר מחמש שניים עברתי זריקות בגב וזה לא עזר הפנו אותי לכירופרטיקה שזה שפר את המצב משמעותית אחרי הרבה זמן מתחילת הקיץ התחילו כאבים חזקים וכמעט לא יכולתי ללכת המלציו לי לעשות ניתוח ואחר כך התחרטו. אמרו לי שיש לי פריצה בצד שמאל למרות שהכאבים בצד ימין והקרנה לרגל ימין המשכתי עם כירופרקטיקה אבל זה לא עוזר לי כמו פעם. פניתי לדוקטור גיבשטיין אחרי המלצות עליו והוא המליץ לעשות שאיבת דיסק בגלל שהדיסק גדול ולוחץ על עצב האם זה כדאי ומה הסיכויים? קיבלתי גם סטרואידים, וזה לא עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
סהר צור15/11/2010שלום איציק
שאלתך מתאימה יותר לפורום http://www.beok.co.il/Forums/פורום_ניתוחי_גב_כאבי_גב_עמוד_שדרה.
אם טרם ניסית טיפול עיסוי רפואי אז כעת זה הזמן.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פוינטרחל14/11/2010
שלום לכם
מה מיוחד בשיטת טריגר פוינט ולמה אתם מתפארים בה? כל מי שסיים לימודי עיסוי יודע טריגר פוינט אז במה אתם שונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פוינט - תגובה
סהר צור14/11/2010שלום
השאלה אינה ברורה במהותה אך אנסה להשיב.
שיטת הטיפול בנקודות טריגר מתבססת על ידע נרחב במערכת התנועה. נקודות הטריגר הינן תאי שריר-סרקומרים-יחידות מוטוריות אשר נתקעות בכיווצן וחדלות מלתפקד כראוי. נקודות אלו מצויות תמיד בסמיכות לכניסה של העצב המוטרי לשריר ולכן זוהי "צומת עצבית".התקעות זו מונעת חילוף חומרים תקין ברקמת השריר כך שפסולת אינה מפונית ומזון וחמצן אינו מגיע לאזור ביעילות. ישנה פגיעה מקומית מהותית במנגנון הכיווץ של השריר-אשר גורמת בסופו של דבר לפגיעה בטווח התנועה של האיבר.
נקודות הטריגר הינן נקודות המקרינות כאב לאזורים המרוחקים מהן. ישנו מיפוי מדויק של נק' הטריגר על כל שריר ודפוסי הקרנת הכאב שלהן. מטופל יכול להגיע עם תלונה של כאב בחזה כשבעצם מקור הכאב משרירים המצויים בגב או בצוואר.
בסיס הטיפול הוא ניטרולן של הנקודות "נירמול"-חזרה למצב תקין של הנקודות ע"י טכניקות מנואליות-ידניות, לחיצות והזרמת דם, וע"י גירוי עצבי בטכניקת דיקור מערבי.
התפארות? לא בטוח אבל מה שכן זוהי בהחלט אחת מהשיטות היעילות ביותר לטיפול בבעיות ממקור שרירי אם לא היעילה מכולן.
אני אדבר בשמי אך אני יודע שגם בשם שימי בק כשאומר שאין שיטה אחת שהיא "הנכונה" ולכן אנו רב תחומיים ובטיפולים שלנו אנו משלבים טכניקות נוספות. העיקרית היא אכן טריגר פוינטס.
דבר חשוב: לא כל מי שסיים עיסוי יודע מהן נק' הטריגר. כמרצה לרפואה משלימה אני אומר זאת בוודאות מכיוון שאני יודע ממה מורכב הסילבוס ברוב המכללות.
בקורסי מטפלים בעיסוי רפואי מזכירים את נק' הטריגר ואף מלמדים כיצד להרגיש אותן באיזורים מסויימים אך זה רחוק מרמת הידע הנדרשת על מנת לדעת לטפל בכל הרובדים העיקריים. בשום בית ספר לא מלמדים לאתר ולאבחן נק' טריגר למעט אצל טל זיו.
במה אנחנו שונים? אנחנו משלבים בטיפולים שלנו מבחני שרירים לאיתור מוקדים בעייתיים במערכת התנועה. טיפול מנואלי לנק' הטריגר ודיקור יבש. טכניקות PNF להחזרת טונוס תקין ואלסטיות לרקמה השרירית.
מקווה שנענית.
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
רחל15/11/2010מרשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו השיטה הזו
אור ביטו03/01/2011תשכחו משוודי ומרקמות עמוקות. בסוף הכל מתחיל ונגמר בנקודות טריגר. מקורם של רוב בעיות מערכת התנועה או אם נדייק-השרירים-בנקודות האלו.
סהר צור. תודה ענקית שהכרת לי את השיטה.
תמיד כייף לשמוע וללמוד ממך.
נתראה בהשתלמות הבאה!
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו השיטה הזו - תגובה
סהר צור17/01/2011תודה רבה אור!
נשתמע..
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי בשיטת טריגר פוינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי - מומלץ
נעמה25/01/2011טופלתי אצל שימי בק לאחר טיפולי פזיוטרפיה רבים וממושכים בטריגר פוינט שלי. חלק מטיפולי הפיזיוטרפיה הואילו, חלקם ממש לא, אבל זה תמיד חזר...וכשזה חוזר, זה תוקף את כל הגוף. נקודה אחת שמשתקת אותי לחלוטין לכמה ימים ואח"כ הגבלה קשה בתנועה. אחרי פעם אחת!! שטופלתי אצל שימי (עיסוי בנקודות הכואבות ודיקור יבש) קמתי אחרי יומיים כאילו כלום. מאז - כמעט שנתיים לא היה לי התקף אחד
ממליצה בחום!!
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי - מומלץ - תגובה
שימי בק09/02/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטווינה וטריגר
יעלה10/02/2011סבלתי זמן רב מכאבים בשכמה,אחרי שבדקתי 2 שיטות טיפול,שלא עזרו ואף הזיקו(אני יודעת שזו לא השיטה,אלא המטפלים),,ואז הגעתי למטפל מעולה(איציק יעקובוביץ)ששילב דיקור עם לחיצות,(גם בשכמה וגם באיזורים מרוחקים)זו שיטה סינית שנקראת טווינה.במספר טיפולים נעלמו לגמרי הכאבים,השכמה משוחררת לגמרי,,,אני מאז חסידה של הלחיצות ועושה טיפולי תחזוקה מדי פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל מי שלמד טריגר פוינט..
אלי בן דוד12/02/2011יודע להשתמש בשיטה ולאבחן נכון.
שימוש מושכל בשיטה מביא לפיתרונות שלכאבים אבל אם לא מעסים במקום הנכון לא מתקבלת שום תוצאה ואני אומר את זה מניסיון שלי ושל מטופלים שאני מטפל בהם, זה השיטה הכי טובה ואמינה שאני מכיר שבאמת עובדת ובלי סיפורים מיותרים אז אם באמת את רוצה לעזור לאנשים עדיףללמוד אותה כמו שצריך ולהתפאר בה כי זה עובד בשטח ולא בתאוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי למחלת פאג'טרחל14/11/2010
בוקר טוב
לפני 5 שנים אובחנתי כחולת פאג'ט. יש לי כאבים ברגליים ובגב העליון והתחתון.
האם כחולה במחלה אני יכולה לקבל טיפולי עיסוי? אני מרגישה שזה יכול לעזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי למחלת פאג'ט - תגובה
סהר צור14/11/2010שלום רחל
מחלת פאג'ט, Paget's disease, היא מחלה של העצם בה חל חילוף חומרים
מהיר בעצמות. כתוצאה מקצב מוגבר של תהליכי הרס ובניית עצם, העצמות
נהיות גדולות, מאבדות את צורתן הטבעית ונעשות שבירות.
עיסוי רפואי יכול לסייע לך רבות בהפחתת הכאבים מהם את סובלת ואף לסייע לך במחלתך. לעיסוי הרפואי ערך שיקומי רב במחלתך.
יש לגשת למטפל מוסמך. הטיפול צריך להתבצע ברגישות.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעורף לאחר שינהרוני06/11/2010
שלום רב,
לפני כשבועיים בערך נתפס לי הצוואר ואיזור השכמות לאחר שניסיתי לתקן מנורה ונשארתי במצב מתוח של הצוואר והכתפיים לאורך מספר דקות.
מיד לאחר סיום הפעולה הרגשתי כאבים עזים ולא מוכרים באיזור העורף ואף המעלה הראש מאחור.
יום לאחר מכן קיבלתי טיפול שיאצו עם כוסות רוח ודיקור. הטיפול עזר והקל על תחושת הנוקשות. להפתעתי במשך הימים הבאים אני מתעוררת (כל בוקר בלי יוצא מן הכלל) עם כאבים ונוקשות בעורף ולפעמים בשכמות.
כולם אומרים לי שזה קשור לכרית או למזרון, אבל הדברים אלו לא הופיעו לי לפני המקרה עם המנורה.
הדבר המוזר הוא שבמהלך היום הנוקשות משתחררת ובסוף היום אני חופשיה לגמרי ולצערי הכל חוזר מהתחלה בבוקר.
האם יש קשר לכרית ולמזרון או שמדובר בטראומה שנגרמה לאיזור?
אשמח לכל תגובה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעורף לאחר שינה - תגובה
סהר צור06/11/2010שלום רוני
יתכן קשר בין הטראומה שחווית לכאב שתוקף אותך כעת. יכול להיות שגם הכרית אינה תומכת בצורה נאותה בצוואר ולכן שרירי הצוואר והשכמות נוקשים וכאובים.
פחות נראה שיש קשר למזרון.
ההמלצה היא לתרגל חיזוק ושיחרור של שרירי חגורת הכתפיים.
ובוודאי לגשת למטפל שיסייע בשבירת מעגל הכאב ושיקום האזור הכאוב.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירך וגב תחתוןאסנת.03/11/2010
שלום,
אני סובלת מכאבים בגב תחתון כנראה כתוצאה מבעית השחיקה במפרק הירך.
האם ניתן לשפר את מצב הגב למרות שהמפרק השמאלי שחוק מאד (וכואב)?
האם עיסוי יכול לסייע במידה משמעותית?
(הירך מועמדת לניתוח אבל זה יחכה כנראה עוד כשנה והגב בינתיים מציק מאד).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך וגב תחתון - תגובה
סהר צור04/11/2010שלום אסנת
החלפת המפרק יכולה לחכות אך נוקשות השרירים ואפקט הדומינו שגורם לקריסת השרירים כתוצאה מעומס של שרירים חלשים מצריכה אותך לבצע פעילות גופנית מתקנת וחיזוקם של השרירים וכמובן לפנות לטיפול בעיסוי רפואי שיקל משמעותית על כאבי הגב ויטיב עמך עם מעמסות היום יום.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת קנאקים מהגב המרכזי - עליוןנעם27/10/2010
שלום רב,
שמי נעם ואני מעוניין לשאול שאלה עקרונית... בתור אחד שלעתים יש לו כאבי גב אמצעי/עליון, גיליתי שהוצאת "קנאקים" מהחלקים הנ"ל בגב מעבירה בי תחושה של הקלה.
השאלה הישירה היא, האם זה בסדר להוציא קנאקים מחוליות הגב? ואם כן באיזה תדירות?
(כרגע אני עושה את זה על בסיס יומי)
אין לי מושג מהי ההגה המקצועית למושג "קנאק" ובכל מקרה מדובר באותו הרעש
כשחוליות הגב מוציאות כאשר לוחצים בהדיפה את דפנותיהם.
טכנית אין לי אפשרות לעשות זאת לבד ועל כן אני נעזר בחבר טוב שמבצע את פעולת ההדיפה.
כאמור, אני יכול לומר שההרגשה לאחר מכן היא משחררת בוודאות.
איפה שהוא שמעתי שהפעולה משחררת אנדרופינים שמקלים על התחושה.
אשמח להבין, מהי התייחסותך בנושא?
בברכה
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת קנאקים מהגב המרכזי - עליון - תגובה
סהר צור03/11/2010שלום נועם
שאלה זו מתאימה יותר לפורום כירופרקטיקה.. ובכל זאת, הוצאת הקנאקים גורמת לשיחרור מקומי של חוליות ומפרקים ולהפרשתם של הורמונים מעוררי שמחה-אנדרופינים אשר כשמם גורמים להתרוממות רוח והקלה בכאבים.
אם טרם ניסית טיפול עיסוי בשיטת טריגר פוינט אז זה הזמן.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בזמן הריוןמיכל19/10/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 30. רגילה מלפני ההריון לישון על הבטן.
עפ"י המלצות, אני משתדלת לישון על הצד במהלך הלילה (גם במהלך היום כשאני שוכבת למנוחה קצרה). הבעיה היא, שאני קמה (אפילו עם זה אחרי מנוחה קצרה) עם כאבי גב תחתון (בעיקר בצד שמאל) שלוקח לי זמן להתאושש מהם. ממש קשה לי לדרוך על רגל שמאל כשאני קמה. כמו כן, גם הכתף שעליה ישנתי (תלוי על איזה צד ישנתי) כואבת.
האם כדי שאשן עם כרית מתחת לראש? אם כן, איזו כרית מומלצת? ישנן עוד פתרונות שיוכלו לסייע לי?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון בזמן הריון - תגובה
סהר צור08/11/2010כאבים מסוג זה בזמן היריון הם דבר שבשגרה עקב שינוי שחל בכל השרירים שמייצבים את האגן.
אם נמשכים כאבי הגב והקרנת הכאב לרגל, פני לרופא לאבחון, באם הכל בסדר. כדאי לשלב טיפולי מגע.
עשי זאת אצל מטפל מוסמך.
תנוחת השינה המומלצת אכן על הצד. לגבי הכרית. הכרית אמורה להעניק תמיכה ומנוחה לשרירים. אם את מניחה את הראש על הכר ובכל זאת מרגישה מתח שרירי - לא מתאים.
רפואה שלמה והיריון קל
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפאלרפאל18/10/2010
אני בחור בן 30 שסובל מלחצים רבים אני חולה ומיתקיים מקיצבת ביטוח לאומי המליצו לי שמסז רפואי ישחרר אותי מהמתחים ויעזור לי אהיתי מעונין באדם שעושה מסזים מיתלמד שיעשה לי מאסזים בתור שפן נסיונות לא חלילה מין רפאל 0508916250
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאל - תגובה
שימי בק26/10/2010שלום רפאל
ממליץ לך לבקר בבתי הספר השונים לעיסוי שם בהחלט תמצא את מבוקשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית17/10/2010
שלום רב,
האם במהלך עיסוי שוודי ישנו מצב שהמעסה שוכב על גבו של המטופל ומתחלק אחורה וקדימה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שימי בק17/10/2010שלום אורית
בהחלט לא - מהלך לא אתי לפי כל אמת מידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןניר05/10/2010
שלום
הרמתי משקל לא כבד במיוחד ,לפני מספר שבועות, בצורה לא אידיאלית ונשארתי עם כאב בגב תחתון.
הכאב אינו חזק ומופיע בצד ימין של הגב התחתון וממשיך לחלק העליון של הישבן.
אני מרגיש את זה כשאני בישיבה (רגליים בזווית 90 מעלות) וכאשר אני מישר את רגל שמאל ממש בסוף הישור אני מרגיש כאב עמום.
אשמח לשמוע דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון - תגובה
סהר צור10/10/2010שלום טל
התחושה שהנך חש היא מה שנקרא בשפה רפואית - ספאזם. הספאזם הינו מנגנון הגנתי של הגוף אשר דואג לכווץ את השריר על מנת למנוע פעולה שעלולה להחמיר את הלחץ שהפעלת על העצב.
התחושה יכולה לחלוף בין מספר ימים בודדים ולעיתים אף לאחר חודשים. מהתיאור שלך זה לא נראה חמור.
על כל מקרה, עיסוי רפואי נועד בדיוק למצבים האלו. אני ממליץ לך לפנות למטפל בהקדם על מנת להאיץ את ההחלמה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבגלית03/10/2010
אני סובלת מכאבי גב תחתון שמקריניים גם מדי פעם על הרגל.
איזה מביין השיטות ברפואה הלא קונבנציונליות יכולה הכי לעזור לי ?
ואיזה סוג של ספורט הכי טוב לעשות במצבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת טיפול בפיטו סאונה
נינה04/10/2010הי, פיטו סאונה - שיטה טיפולית משלבת אדים חמים עם צמחי מרפא.
מקורה באיורודה לפני אלפי שנים. מאוד אפקטיבית במצבים של כאבי גב, שרירים, דלקות גידים ומפרקים.
בראשון לציון יש מרכז שמתמחה במתן טיפולים בשיטת פיטו סאונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים והקרנת כאב
סהר צור04/10/2010שלום גלית
ישנן שיטות וטכניקות טיפול רבות. לאחר שנים של חיפוש אחר השיטה היעילה ביותר הגעתי למסקנה שאין רק שיטה אחת יעילה. אם זאת, ישנה שיטה החביבה עליי וזאת בשל יעילותה הרבה. שיטה זו נקראת דיקור מערבי - יבש לנקודות טריגר. אני משלב בטיפול גם מגע בשיטה. היופי בשיטה זו שהמהות שלה היא איתור מקור הקרנת הכאב. תוכלי למצוא אינפורמציה רבה על נקודות הטריגר דרך גוגל.
לגבי סוג הספורט אני יכול להמליץ אך ורק על מתיחות בעיקר לשריר הירך האחורי אך בהחלט רצוי ועדיף לגשת לאיבחון מסודר.
השתדלי להמנע מפעילויות היוצרות עומסים גדולים על הגב.
אם את מעוניינת בפרטים נוספים, את מוזמנת לפנות אליי למייל.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכאבי גב בצד ימיןפיצ21/09/2010
שלום רב,
אני בשבוע 21
לאחרונה אני חשה כאב בצד ימין של הגב
(בין הצלעות לאגן)
האם זה מצב תקין?
ההריון תקין, עובר אחד
אשמח לתובנות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן הריון
שימי בק21/09/2010שלום וברכה
כאבי גב תחתון בזמן היריון דבר שבשגרה עקב שינוי שחל בכל השרירים שמייצבים את האגן .
אם נמשכים כאבי הגב פני לרופא לאבחון באם הכל בסדר ויש אפשרות לשלב טיפולי מגע עשי זאת אצל
מטפל מוסמך
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם לי קרה דבר דומהאפי16/09/2010
גם לי זה קרה.
בזמן עיסוי שוודי המטפל עברה בירכיים הפנימיות ונגעה חופשי באשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא במזיד
סהר צור19/09/2010לא נראה לי שזה היה מכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ובנוגע לגבריםחסוי16/09/2010
ומה בנוגע לטיפולים שמקבלים גברים?
מתי נהוג להיות בעירום מלא ומתי לא?
האם בעיוסי אירוודה או אביאנגה צריך להיות בעירום מלא?
האם האיבר האינטימי נחשף למטפל/ת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי באירוודה
חסוי16/09/2010הייתי באירוודה והמטפלת תוך כדי הטיפול נגעה כמה פעמים באיבר המין שלי.
זו לא הייתה נגיעה עם אופי מיני, אבל עדיין, היה קצת מוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוודה
סהר צור19/09/2010לא אמור להיות מגע באיבר המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירום בטיפול
סהר צור19/09/2010אני לא בקיא בטיפולי אירוודה ולא באביאנגה (אולי שימי יתן מענה).
ככל שידוע לי העירום בטיפול הוא מבחירה של המטופל. על כל מקרה על פי עקרונות אתיקה שגובשו ע"י אגודת עיסוי וטיפולי גוף בארץ יש לשמור על אינטימיות המטופל ואין לחשוף כלל איזורים אינטימיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתיקה בטיפול
שימי בק21/09/2010שלום
ישנם כללים ברורים!
בטיפולים שציינת עבודה בעירום מלא לשיקול המטפל ותיאום ציפיות עם המטופל.כן מקובל עירום מלא בטיפולים מעין אלו
אך לרשות המטופל אפשרות להשתמש בתחתון חד פעמי.
האיבר שנחשף הוא אך ורק האיבר עליו עובדים באותו רגע שאר הגוף מכוסה ולכן ברור שהאיבר האינטימי
אינו נחשף.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבשמרית15/09/2010
עבדתי במקום עבודה כשנה וחצי ובמשך כל הזמן הזה סבלתי מכאבי גב וזרמים ברגליים. כיום אחרי שאני כבר לא עובדת שבועיים, התופעות נגמרו. האם יש לכך קשר? האם כדאי בכל זאת ללכת לרופא ולבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
סהר צור15/09/2010שלום שמרית
במשך שנה וחצי סבלת מכאבי גב וזרמים ברגליים ולא ניגשת אפילו פעם אחת לרופא. עכשיו כשכבר לא כואב לך את שואלת עם לגשת?
סבירות גבוהה שיש קשר בין עבודתך לבין התסמינים שאת מתארת ותמיד טוב לבדוק.
אני ממליץ על פעילות גופנית מבוקרת על מנת לחזק ולאזן את הגוף וטיפולי עיסוי רפואי שירחיקו צרות כאלו בעתיד וישמרו אותך מודעת וקשובה לגופך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)