מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת גב תחתוןטל25/11/2008
שלום רציתי לדעת האם ייתכן שכתוצאה מכפיפות בטן שאני עושה כבר 3 חודשים נהיה לי עקמת בגב התחתון אני כבן 20 וחודשיים וכואב לי שם כבר 3 חודשים ואם אני מסתכל במראה אני חושב שזה עקמת בכללליות אני בצבא ויושב רוב היום על כסא וגם בעבודה בשמירה אני יושב על הכסא האם אילו סיבות שנוצרו לי העקמת ? ובכלל ממה נוצר העקמת בגב התחתון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת גב תחתון
סהר צור25/11/2008שלום עידן
עקמת הינה תוצאה של חוסר איזון שרירי אשר גורמת לרוטציה בחוליות עמוד השידרה. עקמות נוטות להתפתח לרוב בגילאי הילדות, כאשר עקמת או חוסר איזון שרירי אינם מזוהים בזמן בגילאים הצעירים, נוצר מה שאנו מכנים "שינוי מבני" או רוטציה מבנית בשלד.
הסיכוי שנגרמה לך עקמת כתוצאה מכפיפות בטן קלוש ביותר. יתכן שמה שאתה רואה לעין אינו מדויק מכיוון שאין לך יכולת לאבחן את עצמך.
בכל מקרה, אם אתה חש בכאבים אני ממליץ לך לגשת לבדיקה אצל אורטופד. לאחר האיבחון אני מציע לך לגשת למטפל המתמחה בעיסוי רפואי.
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אליי במייל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צואר כתפיים וגבסיגל23/11/2008
מזה חודש שיש לי כאבים בצואר וכתפיים כאבים חזקים יש לציין שאני לא ישנה כל כך טוב אני אם ל 2 ילדים שבאמצע הלילה הם באים למיטתי ואני מוצאת את עצמי חלק גוף ברצפה , הלכתי לעשות שיאצו פעם אחת הרגשתי טוב אבל אח"כ היה לי ממש כאבים המעסה אמרה שממש אני תפוסה וכמעט והגיעה לעצמות מה עלי לעשות האם יש ממה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר כתפיים וגב
סהר צור23/11/2008שלום סיגל
שינה על משטח לא מאוזן כמו שאת מתארת גורם בוודאות לכאבים מהם את סובלת.
כל טיפולי המגע מתאימים לך מאוד,, לרבות עיסוי רפואי ואף עשויים להקל אך עד שלא "תעקרי" את ההרגל של ילדייך להדוף אותך משנתך וממיטתך - תמשיכי לסבול מכאבי שרירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי פניםחגית20/11/2008
שלום רב האם תרגילי פנים או עיסוי פנים יכול לגרום לבעיה בבלוטת התריס? האם יש בעיה עם אנשים הסובלים מבעיה בבלוטת התריס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי פנים
סהר צור20/11/2008ערב טוב חנית
ככל שידוע לי, אין שום אינדיקציה להפרעה בבלוטת התריס כתוצאה מעיסוי או תירגול שרירי הפנים.
אנשים אשר סובלים מבעיה בבלוטת התריס ומודעים לה-לרב יהיו גם מאוזנים תרופתית, כך שגם עם זה אין בעיה.
המון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי19/11/2008
שלום רב, אני רוצה לעשות לבן זוי מסאז' איכותי באופן קבוע אבל אני לא יודעת. יש במקרה ספר או מקור שמלמד כיצד לעשות מסאז'? אפשר המלצה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
סהר צור19/11/2008שלום ציפי
הדרך המעולה ביותר ללימוד עיסוי היא באופן מעשי.
ישנו צורך בתירגול רב של יציבת המטפל במהלך הטיפול ובשימוש בטכניקות אשר ינצלו את משקל הגוף ויחסכו בהוצאת אנרגיה. זהו משהו שקשה להעביר דרך ספר.
בכל זאת יש לי המלצה חמה לספר שנקרא בשם "עת לעסות" של גדליהו הורטיג וזהו ציטוט מתוך ההוצאה:
עת לעסות – נולד מתוך אמונה שכל אדם זקוק למגע.
עת לעסות – נולד מתוך אמונה שכל אחד יכול להעניק עיסוי.
עת לעסות – מחבר את הצורך במגע עם החמלה, האהבה והחום.
"הספר בנוי כספר לימוד לתרגול עצמי של עיסוי במטרה להעניק את ההנאה שבמגע ואולי לפתוח את עולמה המופלא של הרפואה המשלימה בדרך הנעימה ביותר הקיימת – העיסוי.
גדליהו – מרצה ומטפל בכיר במקצועות הרפואה המשלימה שיאצו, רפלקסולוגיה, עיסוי שבדי הוליסטי, עיסוי רקמות עמוקות, עיסוי לומי לומי, עיסוי ביו-אנרגתי, רייקי, הילינג.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ בחום
אנוש31/03/2009אני קראתי ובאמת ספר שכתוב בשפה שמובנת לכול
ועם הרבה תמונות להמכשה..
לי אישת הספר הוסיף המון..
מומלץ!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ ולא יקר
ניסים הסובל08/08/2009קניתי גם את הספר הזה בשבוע הספר והוא לא היה במבצע והוא לא יקר. יש בו תמונות צילומים והוא פשוט ועוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גדליהו25/02/2011תודה על הפירגון . גדליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהילה16/11/2008
שלום רב, מזה שבועיים מצטבר לי כאב שהולך ומחמיר בשכמה השמאלית, הכאב מתגבר בבוקר עם ההתעוררות ומחמיר מעט בכל יום, רציתי לדעת אם דיקור סיני יכול לעזור לי מיידי וגם לפתור את זה לגמרי (אני חושבת שזה דלקת בגיד). האם יש לכם הצעות אחרות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
סהר צור16/11/2008שלום תהילה
תודה על שאלתך.
לדיקור סיני יתרונות רבים כמו גם הצלחות בבעיות אורטופדיות ממקור שרירי.
מכיוון שאין זה פורום רפואה סינית לא נפתח כאן דיון לגבי הטיפול הנ"ל. אם תהיי מעוניינת במידע נוסף את מוזמנת לפנות אליי במייל.
ההצעה שלי אלייך היא לעבור איבחון מסודר בין אם אצל אורטופד ולאחר מכן אצל מטפל מוסמך בעיסוי רפואי, רצוי בגישת טריגר פוינט.
אין לי ספק שטיפול כזה ישנה את תחושתייך וייתן מענה ופיתרון למכאובייך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמות הלבוש בקבלת עיסוי מהמין השנימבקשת לדעת12/11/2008
שלום מהם נורמות הלבוש או יותר נכון האי לבוש המקובלות ? (בעיסוי מהמין השני) מהי מידת החשיפה המכסימלית המקובלת לנשים ? (לדוג' בלומי לומי ואירוודה). האם יתכן מצב של גוף חשוף לחלוטין בעת שכיבה על הבטן או על הגב ? מהם גבולות המגע בעיסוי לנשים ? האם שרשום "עירום מלא" באתרי ספא למינהם משתמשים בכיסוי כלשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמות לבוש בקבלת עיסוי
סהר צור12/11/2008שלום למבקשת
נכון ביותר יהיה לומר שעל המטפל להתאים את עצמו ואופן הטיפול למידת הנכונות של המטופל להיחשף.
בישראל ישנה נורמה להישאר בבגד תחתון וללא חלק עליון-חזיה.
כאשר המטפל ניגש לטיפול המטופל/ת עטופ/ה בסדין על כל גופו/ה ורק האזור שיעבוד עליו ישאר חשוף.
- בשום פנים לא נחשוף אזור אינטימי למעט עכוזים וגם במידת הצניעות המתאפשרת.
בחלק מאתרי הבריאות והספא בארץ ובעולם נהוג להעניק טיפולים מסויימים ללא ביגוד כלל אך בהחלט עם כיסוי מגבת/סדין. בשום מצב לא מקובל שהמטופל/ת ישהיו חשופים אל מול המטפל כביום היוולדם..
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מבקשת לדעת13/11/2008מחברות שלי אני שומעת דברים טיפה שונים כגון חשיפת הישבן במלואו (שכיבה על הבטן ללא כל כיסוי) וזאת לפעמים באופן אוטומטי ולפעמים עם בקשת רשות לפני. האם מקובל לטפל בחזה עצמו ? חברה שלי עברה טיפול אירוודי במקום מוכר והמטפל העביר יד על כל החזה במסגרת הטיפול עם השמן ללא בקשת רשות , חשוב לציין שמעבר להפתעה חברתי הרגישה שמדובר במטפל מאד מקצועי שעשה זאת במסגרת הטיפול ולא מסיבה אחרת. חשוב לציין שברוב הטיפולים שעברתי כולל עיסוי שבדי החזה לא היה מכוסה (לפעמים לאחר קבלת אישור לפעמים לא) אבל מעולם לא הרגשתי לא נוח עם זה מאחר והמטפל התנהג במקצועיות רבה. אבל מאחר ומקרים מסויימים מגיעים לתקשורת איך ניתן להבדיל בין מטפל מקצועי שחושף ואולי אף מטפל באזורים אינטימיים במסגרת הטיפול לבין מטפל שסרח ועושה את זה מסיבות אישיות שלו ? אני מודעת לכך שחלק יאמרו לי ללכת למטפלת אולם מסיבות שונות אני מעדיפה לקבל טיפול מגבר ואין בהסכמתי להחשף עד גבול מסויים הסכמה לחריגה מהטיפול המקצועי. סביר להניח שהרבה מטפלים היו מעדיפים לטפל ללא כל כיסוי עקב יכולת לתנועות זורמות יותר או אפילו מסיבות כלכליות של רכישת פחות מגבות/סדינים ופחות התעסקות עם כביסה. מהי דעתך האישית בנושא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי קצת מוזר
מבקשת לדעת13/11/2008מה שאת כותבת, חזה וישבן חשופים לגמרי?! האם זה מקובל בספאים הרגילים? (אני רוצה לשמוע מעוד מטפלים ומטופלים לגבי זה). אם זה נכון אז יש אפשרות שקיימת אתיקה מקצועית מסויימת אבל בשטח כל ספא/מטפל נוהג לפי מה שנראה לו? שאלה למטפלים אם נניח שהקוד האתי מאפשר לטפל במטופלים בכל לבוש או בלי לבוש או כיסוי מה הייתם מעדיפים מבחינה מקצועית ונוחיות הטיפול? לי נראה שמצב של חשיפה לא רצוי בגלל שגם אם מדובר במטפל מקצועי ואמין אין צורך להעמיד אותו בנסיון ולגרום לו פיתוי מיותר אני מניחה שלמטפלים לא יהיה קל לתת תשובה אבל האם קרה שעמדתם במצבים מביכים עם מטופלות חשופות ומושכות במיוחד או אי הבנה מביכה עם מטופלת בענין הלבוש בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבקשת לדעת
סהר צור13/11/2008הדברים הללו שאת מציינת צורמים לי. ביקשת את דעתי האישית והיא שישנו גבול דק בין מטפל למטופל בכל מה שקשור לחשיפה ואינטימיות ואני לא מדבר רק על טיפולי מגע שהחשיפה היא גם פיזית אלא בכלל.. בתחום הטיפולים יש צורך לשמור בקנאות על הקו הזה ואף לדאוג בקנאות לתחום אותו שיהיו גבולות ברורים!
- לא מקובל לחשוף ישבן במלואו.
- לא מקובל לבצע עיסוי שבדי עם חזה חשוף.
- בעיסוי אירוודי לא מקובל להעביר יד על כל החזה.
עכשיו ככה. אחד הדברים הראשונים שנלמדים בקורסי עיסוי בסיסיים זה חשיפת המטופל/ת . כמו גם גבולות הטיפול והמגע. בשום מצב, גם לא בטיפול מאותו המין. אין לגעת בפטמות כאשר מבצעים עיסוי חזה. אצל אשה אין לחשוף כלל את החזה ובטיפול בין גברים, כלומר שהן המטפל ממין זכר והן המטופל , אין לגעת בפטמות בעיסוי חזה. זהו גבול ברור שלומדים אותו בשיעורים הראשונים.
ידוע לי על תרמילאים שחזרו מהודו ועברו שם "קורס" עיסוי אירוודי כיביכול.. ובקורס לימדו אותם שעל האדם השוכב מולם להיות בעירום מלא וכן גם לעשות איזורים אינטימיים לרבות חזה.
אני לא מסכים עם זה לחלוטין! כמו שאמרתי, הגבולות בטיפול חייבים להיות ברורים! אלו הם מנהגים שלא נהוגים בארצנו ולכן המעטים (מטפלים) שחורגים מדרך זו מהר מאוד מוצאים עצמם בתקשורת..
מקווה שהבהרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
מבקשת לדעת16/11/2008עוררת בי תחושה קצת לא נעימה שאולי ניצלו את התמימות הליברלית שלי ושל חברותי וחרגו מהכללים ? חשוב לציין בשנית שלא אני ולא חברותי חשנו ניצול או כל דבר דומה ושמדובר באתרי ספא מכובדים (בתי מלון בים המלח ואתרי ספא במרכז הארץ בעלי מוניטין). האם תוכל לפרט איך אמור להתבצע עיסוי לומי לומי ואירוודה לאישה ממטפל (מהי מידת החשיפה) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
סהר צור16/11/2008במלוא הכנות אומר לך שמעולם לא טיפלתי באתרי ספא. כמו כן, אינני מוסמך בלומי לומי או באירוודה. עם זאת ועד כמה שידוע לי, מידת החשיפה היא סובייקטיבית למטופלת. המטפל צריך לתחום זאת לגבולות הטיפול.
אעשה מאמצים לאתר קולגה אשר מטפל גם באתרי בריאות וספא אשר ייתן לך מענה מדוייק יותר לגבי הטיפולים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
מטפל17/11/2008שלום אני מטפל בספא 4 שנים. עיסוי לומי לומי ואירוודה מתבצעים לרב כשהמטופל או המטופלת חשופים כשלגופם תחתונים בלבד. יש מטופלים שמעדיפים את הטיפול בעירום מלא בלי קשר לסוג העיסוי. יש בחורות שמגיעות לספא ורשום לי שצריך לעשות אירוודה אבל הן לא מוכנות להוריד אפילו תחזיה.. אז אני מסכים עם מה שסהר כתב. שאופן החשיפה בהתאם למוכנות של המטופלים. אני לא אבקש ממישהי או מישהו להתפשט לגמרי. וגם העיניין הזה שלגעת בכל החזה שאמרת למעלה.. כנראה שמישהו נסחף קצת. לא נוגעים בכל החזה אבל נהוג לנסוך שמן באירוודה במרכז החזה והבטן ולעסות באזורים אלו ולא בכל החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד יותר וואו
מבקשת לדעת17/11/2008זאת אומרת שלמרות שאני וחברותי לא הרגשנו משהו לא תקין כן היה משהו לא תקין ? אני טוענת שב 3 עיסויים שבדיים שעברתי במקומות שונים ומכובדים ששכבתי על הגב החזה היה חשוף (נדמה לי שביקשו ממני אישור) וכמובן ב 2 עיסויי אירוודה שעברתי החזה היה חשוף גם בשני מקומות שונים ומכובדים, לפי מה שאתה כותב זה לחלוטין לא תקין ! אבל לפי ההתנסות שלי וגם של חברותיי זהו המצב הנפוץ ! (שלא לדבר על חברתי שבעת עיסוי אירוודה המטפל העביר יד על כל החזה). נראה לי שיש פה נורמה רשמית ומעשים בשטח שונים...וחשוב לי להדגיש עוד פעם שתמיד הרגשתי בטיפול גישה מאד מקצועית ולא משהו חריג אבל אולי לא כל הנוצץ זהב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לא ברור לך?!
גלי17/11/2008אני קוראת את השירשור ואני פשוט בשוק ממך! מה לא ברור שזה סובייקטיבי. אם לך נוח להיות חשופה אז תהיי חשופה!! לזה התכוונו כשאמרו סובייקטיבי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בריא להיות בשוק
מבקשת לדעת17/11/2008זה לא רק ענין של הנוחות אישית שלי זה גם הנוחות (או ההנאה...) של המטפל והמקום ואני חושבת שזה צריך להיות ברור ומוגדר ל 2 הצדדים ושכל צד יהיה מודע לגבולותיו ע"מ למנוע אי הבנות עתידיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למבקשת לדעת
מורן05/03/2009הנני מטפל בעיסוי רפואי ועיסוי הוליסטי. אני מטפל מזה כשנתיים . היו אצלי מטופלות אשר נשארו עם חזה חשוף וזה לבקשתן. בעיסוי שבדי ממה שאני למדתי ובשני מקומות שונים לא נהוג לחשוף את החזה. אם נוח לך עם כך את יכולה להשאר בחזה חשוף ואם לאו להבא כאשר תקבלי טיפול ואם לא תרגישי בנוח אמרי למטפל שאת מבקשת להשאר מכוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוצלת מינית
לללל21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקעדי ב.10/11/2008
שלום אני בן 23 ולפני 3 שנים עברתי ניתוח פריצת דיסק בחוליות L5 S1 שלא עזר. במקום נוצרה דלקת וצלקת והפריצה פרצה גם לצד השני באותו גובה.אני סובל מכאבי גב תחתון אך בעיקר מהקרנות לשני הרגליים בכל סוגי הכאב האפשריים כמו נימול, שריפה,כאבים חדים והמומים. ניסתי מגוון טיפולים כמו טיפול פיזוטרפיה במחלקת שיקום חיילים למשך חודשיים, טיפול במרפאת כאב לקבלת 8 זריקות אפידוראליות (קורטיזול) שלא הועילו , כמו כן עברתי טיפול בדיקור סיני שלא עזר. עד היום אני סובל מכאבים אלה יום ולילה ונוטל משככי כאבים (טיפות טרמדקס). מה אני יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
סהר צור10/11/2008שלום עדי
צר לי על מצבך. המקרה שלך הוא מורכב ובמקרים מסוג זה אין חוקיות מסויימת. אני מציע מספר דברים כשהראשון הוא למצוא מומחה לעמש"ד אשר יבחן אופציה לפעולה כירורגית נוספת ויתן לך המלצות לאפשרויות נוספות. אם תרצה אני יכול להמליץ לך אבל אך ורק לפניה במייל.
דבר שני, לא להתייאש! תמשיך לנסות אופציות אלטרנטיביות. אם לא הלך אצל מדקר אחד תנסה אחר.
שלישי, ישנם תרגילים שאני מניח שאת רובם אתה מכיר מהשיקום שלך ומהפיזיו' שרצוי שתיישם באופן קבוע על מנת לשמר את כח השרירים הקיים ואת יחסי איזון הכוחות באגן.
לגבי טיפולי מגע לרבות עיסוי רפואי יש לי ספק רב אם זה מה שיועיל לך כרגע.. לטיפולי מגע ישנה השפעה על מנגנון שער הכאב אך במקרה שלך המעורבות העצבית היא חזקה כל כך שהאפקט הזה כמעט ולא יתן מענה לכאב מהסוג שאתה חווה. מה שכן, ייתכן וזה יקל על רבדים אחרים בגופך.
עדי, כבחור צעיר פוטנציאל ההשתקמות שלך הוא גבוה. אל תתייאש ושיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת05/11/2008
שלום רב, אני עובד בישיבה כל היום מול מחשב. יש לי כאבי גב כתוצאה מהישיבה הזו. מהו הטיפול הכי מומלץ לי? כדורים? משחות? תודה רבה
סהר צור05/11/2008שלום ליאת
המלצה ראשונה. הפסקות יזומות.
שניה, מתיחות קלות לשרירי הירך האחוריים.
ואחרונה חביבה- עיסוי רפואי להקלה על הכאבים.
תשמור/י את המשחות והכדורים בארון..
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת02/11/2008
שלום רב, אני בת 23, תכף סטודנטית. אני סובלת מזה שנים טובות מכאבי גב, לפעמים עד כדי כך שאני הולכת כולי כפופה. עוד לפני הצבא עשו לי פיזיוטרפיה, אך זה לא עזר יותר מדי. הכאבים כמובן חוזרים. האורטופד שהלכתי אחרי הצבא אמר לי שאין לי כלום אפילו מבלי לעשות לא רנטגן ולא כלום וזה כאבים של שנים כבר שלא חולפים. לעומת זאת הפיזיוטרפיסיטית אמרה לי שמרוב הזנחה אפילו הכתפיים שלי כבר לא מאוזנות. לאחר שלא קיבלתי שום טיפול מהאורטופד, אנשים המליצו לי על עיסויים רפואיים. התקשרתי למוקד בקופה בה אני מנויה ונאמר לי להגיע אליהם לפגישת יעוץ, וכל טיפול כמובן עולה כסף. מה דעתכם? האם עיסויים רפואיים במקרים האלה באמת יכולים לעזור? אני האמת קצת סקפטית, רק שמרוב כאבים ללא פתרון, זה הפתרון שאני רוצה למצות גם אולי בתקווה לכך שבעזרת תרגילים וכו' אולי יפחתו/יוקלו הכאבים. תודה רבה
סהר צור02/11/2008שלום איילת
אני מצטרף להמלצותיהם של האנשים שהציעו לך טיפולי עיסוי רפואי אך חשוב להבהיר כי זה לא מה שיפתור לך את הבעיה. אני מציע לך להירשם לחדר כושר ולבקש מהמדריכים תוכנית אימון מסודרת לחיזוק חגורת הכתפיים ולאיזון השרירים. את גם יכולה להתייעץ עם הפיזיטרפיסטית שטיפלה בך בנוגע לתרגילים ספיציפיים.
העיסוי הרפואי יקל רבות על כאבייך ויאיץ את השגייך לאיזון חגורת הכתפיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל מחירי מסאג מפורטיםנועה28/10/2008
ברצוני להזמין מסאג באזור קהילת ונציה.אשמח לקבל מחיר מפורט לסוגים לפי זמן. כמו כן מחיר אם זה בבית הלקוח או אצלכם במרכז תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מחירים
סהר צור29/10/2008שלום נועה
לפרטים את מוזמנת לפנות לטל זיו - "מרפאת מומחים - די לכאב"
בטל' 03-6474224
או ישירות לאי מייל [email protected]
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי28/10/2008
שלום רב, יש לי שאלה מצחיקה. כששני בני נוער עושים מסאז' אחד לשני, כמו שקורה אצלי בכיתה, האם זה אומר תמיד שהם חרמנים אחד על השני? תודה רבה
סהר צור29/10/2008שלום תמי
לא מצאתי משהו מצחיק בשאלה שלך. זוהי שאלה רצינית. רק שהיא לא מתאימה לקווים של הפורום שלנו.
כאן אנו דנים על עיסוי ברובד המקצועי שלו. תוכניות לימוד, סוגי שיטות וטכניקות טיפול. פתולוגיות במערכת התנועה וכו'..
את מוזמנת לפנות לפורומים המתאימים - להלן הקישור המתאים:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=165* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצות לקורס עיסוידוד25/10/2008
אני מעוניין להרשם לקורס עיסוי וכמובן שיש היצע רחב מאד ואפילו מבלבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם ואף המלצות ספציפיות, בדיפדוף לאחור לא הצלחתי לאתר למעט המלצה לגטימית על מנהל הפורום(ובהחלט אבדוק). מטרת הלימוד קורס בסיסי שיאפשר העמקה בהמשך אבל יפתח פתח לעולם העיסוי , נכון להיום(ואולי זה ישתנה) אני נרתע מהתואר מעסה רפואי או מטפל ומחפש קורס שמטרתו כלים לעיסוי מהנה כמו בספא וכו ואף יאפשרו יכולות עבודה. בחיפוש עצמי קיבלתי ודיברתי את השמות הבאים,מה דעתכם? מכללה לעיסוי רפואי-דר יעקובי מכללת משה מורנו מהות-של בר אילן בית הלוטוס בשיתוף בית ספר לקוסמטיקה-מלמד אימן הראל,מכירים?- דני שלמה- אתנחתא-ירון קלמן מירב או"פ אבי בחט תודה מראש לכל מי שיעזור כאן או ב- [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש המלצות לקורס עיסוי
סהר צור25/10/2008שלום דוד
ברכות על התעניינותך בתחום.
אינני יכול לתת לך על גבי הפורום המלצות ספיציפיות. כן אני יכול לומר שכל השמות שהזכרת הם אכן אופציה ראויה. המלצה שנתתי לא מזמן בפורום, זה לגשת פיזית למוסדות בהן מתקיימים הלימודים ולפגוש את המורים אשר מעבירים את הקורס ואפילו להשתתף בשיעור לדוגמה. חשוב מאוד לקבל המלצות מבוגרים של אותם המורים. היכן שתרגיש אווירה חיובית ומזמינה-שם תרצה ללמוד.
שווה לך לבדוק גם אצל עמיתי לניהול הפורום!
* אני מכיר באופן אישי מספר בוגרים שלמדו אצלו. ראוי ביותר.
להמלצות ספיציפיות נוספות אתה מוזמן לפנות אליי במייל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוינינה24/10/2008
האם לאדם שכואב לו הגוף כתוצאה מנפילה עדיף דווקא לעשות עיסוי יותר עדין כדי להרגיע את האזור? כי נראה לי שמתיחות ולחיצות חזקות רק עלולות להכאיב יותר אחרי נפילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי
סהר צור24/10/2008שלום mimi
מתיחות ולחיצות לא ירגיעו אזור בגוף אשר נפגע זה עתה מנפילה.
אם הפגיעה היא אך ורק ברקמה הרכה רצוי ומומלץ שימוש בקרח בסמוך לשעת הפגיעה.
בהמשך מומלץ שימוש בקומפרסים.
אכן עדיף עיסוי עדין במידה והמקום אינו רגיש מדי
סופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוויה רעה בעיסוייוסי20/10/2008
אתמול הלכתי לקבל טיפול עיסוי ממטפלת בקליניקה שלה בשיחת טלפון לפני הסברתי שיש לי הקרנה מהגב לירך והיא אמרה שיש לחץ ועיסוי יכול לשחרר. קבענו שעה. הגעתי והיא ביקשה ממני להתפשט מולה (כולל תחתונים) ולשכב על המיטה. כמובן סירבתי.בסוף העיסוי התבצע כשאני שוכב על הבטן ללא חולצה. לאחר שעיסתה כל אזור בהמון שמן היא ניגבה אותי באמצעות נייר סופג! היא ביקשה תשלום מראש-האם מקובל? נוותר על תיאורים לא הולמים נוספים וכך שהעיסוי לא היה טוב בכלל אולי בקושי חצי נעים..ולא יסודי. אשמח לתגובתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאוכזב
סהר צור21/10/2008לא הבנתי מה בדיוק אתה שואל אם בכלל..
לגבי התשלום מראש. ישנם מטפלים אשר גובים תשלום בתחילת הטיפול. אין בעיה עם זה. עניין של העדפות ונוחיות בלבד.
כמה נקודות התייחסות לגבי תיאור המקרה שלך.
- על המטפל לתת תחושת פרטיות מוחלטת למטופל ולכבד את האינטימיות שלו וזה אומר כמובן שבזמן שהוא מתפשט ומתלבש המטפל נמצא מחוץ לחדר.
- עיסוי רפואי הוא לא תמיד נעים. (לגבי " בקושי חצי נעים")
- לגבי כמות השמן נראה כי היא הגזימה. אין צורך בכמות גדולה של שמן.
* איך הגעת אליה? לרב מגיעים למטפל מהמלצות העוברות מפה לאוזן-לדעתי זוהי דרך שמצמצמת המון הפתעות..
מאחל לך בריאות וטיפולים מועילים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן19/10/2008
שלום רב, אתמול עשיתי הרבה תרגילי מתח אחרי שנים שלא עשיתי. היום כואב לי מאוד בצידי הגב למעלה - בכנפיים. אפשר לקבל טיפים להפסיק את הכאב. אני בקושי יכול להזיז את הידיים בגלל זה. תודה רבה
סהר צור19/10/2008שלום רן
ראשית, יפה שהצלחת לעלות עליות מתח לאחר שנים שלא ביצעת תרגיל זה. תרגיל המתח הינו תרגיל התנגדות כנגד משקל גוף אשר מפעיל מספר רב של שרירים בגב כך שדרגת הביצוע שלו היא קשה. להבא אל תשכח את עיקרון ההדרגתיות ובצע את האימון עם מספר חזרות נמוך ושני סטים ובהמשך תעלה את העומס בהדרגה.
לגבי ההתאוששות.
- מנוחה כמובן.
- מקלחת עם מים חמים תחילה ובסיום מים פושרים.
- מתיחות עדינות מאוד באופן אינטואטיבי.
- תנועות אקטיביות, למשל סיבובי ידיים לפנים ולאחור, סיבובי שכמות.
זה הזמן רן לעיסוי רפואי אשר יסייע בתהליך ההתאוששות של רקמות השרירים.
משךה התאוששות-יומיים שלושה לערך. שיעבור בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)