מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערlina04/11/2007
שלום,
אני מבקשת ייעוץ דחוף.
יש לי נשירת שיער, זה התחיל בחודש יוני האחרון ועדיין נמשך. אותו סיפור היה בשנה שעברה באותה התקופה. ואז קיבלתי כל מיני אנטיביוטיקות ומשחות עם סטרואידים.
ממה שנראה לי זה משהו פנימי, שכן זה מתחיל עם תחושת צריבה קשה בגב עליון באיזור השכמות. ובצידי העורף. גירוד חזק מתחיל בחלק הקרקפת הקדמי וצדדים. שפתיים מתפוצצות כמו מחוסר נוזלים למרות שאני שותה 2 ליטר ליום. חום ועיניים אדומות ושורפות כמו מעייפות. ותחושת עייפות שכן השריפה בגב מעירה אותי משינה. זה נמשך כמה ימים ומייד לאמר מכן מתחילה נשירה מסיבית.
נתנו לי אנטיביוטיקות שונות, השנה עוד לא ניסו את זאת שהשפיעה נראה לי שנה שעברה Fluconazole 50mg x 28 tab
המשחות הן: Trimovate, Eumovate, Dermovate, scalp app: with acid & steroids.
אחד מהרופאים אמר לי שהתכשיר לקרקפת מכיל סטרואידים וזה גם מוריד מייד את השכבה הראשונה של העור וגורם לנזק. אז זה ממש מפחיד, אבל כשהפסקתי את האנטיביוטיקות שלקחתי חודשיים Speranox אחרי שלושה שבועות בערך, כל "סרט" חוזר על עצמו ממש בימים האלה. ואני ממש בהיסטריה, שכן שנה שעברה אחרי הטיפולים השיער שוב צמח והתמלא. וגם עכשיו היו נראה שהנשירה הפסיקה כמעט לא לגמרי אז כבר קיוויתי לטוב, אבל עכשיו אני מוטרדת.
אני נמצאת באנגליה אז אולי הטיפולים שלהם שונים?
בכל אופן הם לא עושים בדיקה עור מהקרקפת, סתם מעריכים ונותנים אנטיביוטיקה ואלה הם רופאים מומחים לעור. כלומר אין למי לפנות מעל...
אז אני פונה אליכם בבקשה לייעוץ דחוף.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר גרי בלומברג05/11/2007שלום, לינה
סליחה על האחור. רציתי לתת תשובה טובה.
אני מניחה שאת מדברת על נשירה כללית ולא על אזור של קרחות מוחלטת. יש הרבה סיבות להתגברות נשירה שרובן קשורות לשיבוש השלבים של גדילת השערה.
בכל עת חלקים של השערות שלנו באחד מארבעה שלבים. אם שינוי בפרופורציות נגרם - אז בשלב הנשירה יש הרבה יותר שערות ממה שבדר"כ יש בשלב הנשירה ויש נשירה גדולה יותר - אבל המצב לרוב חולפת לאחר זמן.
סיבות לשיבוש יכולים להחות סביבתיים (חשיפה לרעלים, כימיקלים), הורמונלים (לאחר לידה, בעיות בלוטת התריס), תרופתיים, וגם נפשיים. בנוסף יש מחלות של הגוף שיכולות להשפיע על השערות.
ברוב המקרים - כמו אצלך - התופעה חולפת.
התלונות שתארת כמקדימות את הנשירה יכולות להיות מאיזה מחלה וירלית או מתגובה אלרגית.
יש מקרים שעושים ביופסיה של זקיקי השערות והקרקפת. כדאי לשאול את רופא העור למה לא ממליץ לעשות. טיפול בסטראוידים מקומיים ובתרופות נגד פטריות טיפולים מקובלים גם בארץ.
אני ממליצה שתפני לרופא/ת משפחה טוב/ה באנגליה שת/יעזור לך להגיע לפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה - דחוף
lina07/11/2007[a href=http:// id=link]תודה על התשובה המפורטת.
ברצוני לציין שזאת נשירת שיער בלתי רגילה, לא עונתית. שכן זה מתחיל בגירוד חזק בעיקר באיזור הקדמי של הראש ובצדדים. ואז מופיעות שלפוחיות קטנות ואחרי זה מיד מתחילה נשירה רצינית.
שנה שעברה זה קרה בדיוק ביוני ואחרי 5 סוגי אנטיביוטיקות זה פסק. אין לי מושג בסופו של דבר איזה מן הסוגים היה יעיל יותר. כמו כן נתנו לי כל מיני תרחיפי שיער שניתנו על ידי רופא עור אבל רופא משפחה הפחיד אותי הפעם ואמר שמדובר בסטרואידים עם אסיד שמוריד מייד את השכבה הראשונה של הקרקפת.
בתחילת השנה השיער הבריא לחלוטין. השנה זה לא נראה שזה עובד, למרות שאותן התופעות, ועכשיו הקרקפת נראית רע מאוד, יותר מ 70 אחוז שיער נשר. ונכון שמתח מגביר את התופעה אבל אי אפשר שלא ליהכנס לדיכאון מתופעה כזאת ובמיוחד כשלא נראה פתרון והם מנסים כל כמה שבועות אנטיביוטיקה אחרת. רופאת העור היא פרופסור והיא אומרת שהיא רואה הכל ושום ביופסיה לא חדש לה כלום.
לקחתי במשך 2 חודשים אנטיביוטיקה מסוג sporanox
ועכשיו נתנו לי fluconazole 50mg לחודש. את האנטיביוטיקה הזו נתנו לי גם בעבר.
מה שמדאיג אותי שאחרי האנטיביוטיקה הראשונה הנשירה והגירוד פסקו ושערות נראו צומחות מחדש בצדדים.
אבל עכשיו אחרי כחודש מאז שהסיימתי את האנטיביוטיקה הנשירה והגירוד חזרו, כך שהשיער עוד לא התאושש מהמכה הראשונה, ומטריד אותי שכבר לא ישארו לי שיערות בראש.
אם את יכולה לייעץ או אם יש לך שם של רופא בלונדון.[/a]תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג09/11/2007לינה, שלום
אין לי ידע על רופאים באנגליה. אולי רופא המשפחה שלך שם יכול להמליץ על מישהו? או דרך בית חולים אוניברסיטאי?
לצערי אין לי מספיק ידע ברפואת עור לעזור לך יותר מרופאי העור ניסו. האם נסית לפנות לפורום על רפואת עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטןיוחאי04/11/2007
שלום.
האם ידוע על התופעה שנורמיטן מעלה את רמת הסוכר בדם ?
באם אפסיק לקחת את הכדור האם הרמה תירד או שזה בלתי הפיך כי אני לוקחת את הכדור שנים .
אני לוקחת 12.5 מ"ג ליום .
כמה זמן לפני בדיקת הדם עלי להפסיק על מנת להוכיח שהסיבה היא הנורמיטן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
פרופ' אליעזר קיטאי04/11/2007נמצא קשר בין נטילת תרופות ממשפחת הנורמיטן לבין התפתחות סוכרת אולם הקשר אינו ישיר ומיידי, דהיינו הסוכר אינו עולה כתגובה לנטילת הכדור ואינו יורד עם הפסקתו. לאורך השנים אנשים שיש להם הפרעה מטבולית העלולה להביא לסוכרת, חלקם יפתח סוכרת מהר יותר בעקבות שימוש בנורמיטן. אם יש לך סוכרת וניתן להחליף הנורמיטן בתרופה אחרת מה טוב, אולם אל תצפי לשינויי סוכר מיידים בעקבות כך. לזכור כי איזון לחץ דם אצל חולי סוכרת חשוב מאוד, ולעיתים נטילת נורמיטן אצל חולה סוכרת הכרחית אם ללא כך לחץ הדם אינו מאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורונכיטיסשני03/11/2007
ד"ר שלום
מהן האפשרויות שעומדות לרשותי לריפוי בורונכיטיס - ללא עזרת אנילציה וונטולין. האם ישנן דרכים להתמודד עם הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיט
פרופ' אליעזר קיטאי03/11/2007אני מניח שאת מתכוונת לברונכיט חריפה ולא לברונכיט כרונית או "ברינכיט ספסטית" (אסטמה). ברונכיט חריפה הינה בדרך כלל מחלה וירלית הנרפאית מעצמה תוך מספר ימים. הטיפול הניתן במצב זה כגון אינהלציות נועד להקל על סימני המחלה, שלעיתים עלולים להיות משמעותיים ואף לעיתים נדירות מסוכנים (חסימת דרכי הנשימה). במקרים קלים אין צורך בטיפול כלל. במקרים הקשים יותר כאמור מטפלים כדי להקל ולצמוע סיבוכים עד שהגוף יתמודד עם המצב. לגבי דרכים לא קונבנציונליות אם זו היתה שאלתך יש להפנות השאלה לפורומים כגון רפואה משלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהחגית03/11/2007
אני לוקחת אנטיביוטיקה כבר 3 שבועות בגלל בעייה בשן(מוקסיפן ואח"כ אוגמנטין)
למיטב ידיעתי זה מסוכן...
מה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר אביבית גולן כהן03/11/2007חגית שלום
מתן ממושך של אנטיביוטיקה יכול לחשוף לתופעות לוואי בסבירות גבוהה יותר ( כאב בטן למשל), יכול להעלות את הסיכוי לזיהום פטרייתי ( בעקר בדרכי מין תחתונות), ויכול להעלות את השכיחות של פיתוח זני חיידקים עמידים לסוגי האנטיביוטיקות שנטלת.
כל ה"סיכונים" הנ"ל אינם שכיחים, וגם כאשר הם קורים הם ברי טיפול.
תמיד צריך לחשב את התועלת הצפויה מטיפול אנטיביוטי על פי הנחיית הרופא ,מול הסיכון, אשר במקרה שלך , אינו גדול.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלח דםענת02/11/2007
סבתי בת 92 הובהלה לבי"ח עקב הלם ספטי שנגרם ע"י החיידק אי קולי שנכנס לדם כסיבוך של דיוורטיקוליטיס או זיהום בדרכי השתן. כבר שבוע לפני כן חשה עייפות וברצוני לשאול האם יתכן שאלח הדם נמשך שבוע טרם הכנסות להלם ספטי? וכמו כן קראתי שאלח דם מתאפיין בלחץ דם שעולה ויורד ,במהלך השבוע כפות ידיה שבד"כ חמות נהיו פתאום קרות מאוד ושבו לאיתנן אחרי מס' דקות כך קרה פעמיים .האם זה מרמז שאכן היתה כבר במצב אלח דם כמה ימים טרם ההלם ספטי והקור בידיים הוא תוצאה של ירידה בלחץ הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלח דם
ד''ר גרי בלומברג02/11/2007עמית שלום
מקווה שסבתא מרגישה טוב יותר.
בקשישים סימנים של זיהום בגוף יכולים להיות מאוד קלים ואז יש סיכוי שהשינויים הקטנים לא זוכים להתיחסות. בנוסף הרבה פעמים הם מורידים חום ולא מעלים חום כמו בצעירים יותר והקשר בין השינויים והאפשרות של זיהום "פוספס".
קשה לקבוע מתי התחיל הזיהום. מומלץ להתיעץ עם רופא/ת המשפחה שלה כאשר יש שינויים בהתנהגות ותלונות גופניות ולהחליט על הצורך בבדיקה פיזיקלית ובדיקות מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם חלופי לאגיסטן וגינלי ומשחת אגיסטאורלי01/11/2007
אולי זה לא קשור לפה אבל אין מי שיעזור לי ואני צריכה תשובה דחוף........
אני ממצאת בארה"ב ניו יורק ויש לי תסימפטומים לפטריה בנרתיק ..
אני מעוניינת לקנות משחה וטבליות אבל אין לי מושג איך קוראי לזה כאן וכמובן אני צריכה
תרופה שאפשר לקנות בכל בית מרקחת ופארם פה ללא מרשם
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/11/2007אמרי לרוקח COLTRIMAZOLE. זה השם הגנרי של אגיסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםa01/11/2007
אני בן 35 מרגיש טוב ובריא בד"כ עקב ירידה לא רצונית במשקל ביצעתי בדיקות בתאריך 29-09-07 ואלו התוצאות Complete Blood Count
----------------------
WBC 4.34 K/uL 4-11 (*........)
RBC 4.54 M/uL 4.7-6 *(.........)
HGB 12.8 g/dL 13.5-18 *(.........)
HCT 40.2 % 40-52 (*........)
MCV 88.5 fL 78-100 (...*.....)
MCH 28.2 pg 27-34 (.*.......)
MCHC 31.8 g/dL 32-37 *(.........)
PLT 244 K/uL 140-430 (..*......)
RDW-SD 44.0 fL
RDW-CV 13.0 % 11.5-15 (...*.....)
PDW 12.9 fL 9-17 (...*.....)
MPV 10.7 fL 7.8-12 (.....*...)
P-LCR 31.1 %
Differential
----------------------
Neutrophils % 61.2 % 37-70 (......*..)
Lymphocytes % 27.9 % 20-45 (..*......)
Monocytes % 6.7 % 1-10 (.....*...)
Eosinophils % 3.7 % 0-7 (....*....)
Basophils % 0.5 % 0-2 (.*.......)
Neutrophils 2.66 K/uL 1.5-7.7 (.*.......)
Lymphocytes 1.21 K/uL 1-3.5 (*........)
Monocytes 0.29 K/uL 0.1-1 (.*.......)
Eosinophils 0.16 K/uL 0-0.7 (.*.......)
Basophils 0.02 K/uL 0-0.2 (*........)
ESR
----------------------
ESR 46 mm/h 0-15 (.........)*
Biochemistry
----------------------
Sodium 144.1 mmol/L 133-145 (.......*.)
Potassium 4.5 mmol/L 3.7-5.5 (...*.....)
Glucose 105.0 mg/dL 55-115 (.......*.)
המשך תוצאת מעבדה מופיע בדף הבא...
המשך תוצאת מעבדה מדף קודם, עבור בדיקה בעלת מספר ייחוס: 005752162
Calcium 9.5 mg/dL 8.6-10.2 (....*....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
a01/11/2007
Urea 36.0 mg/dL 10-50 (.....*...)
Creatinine 1.0 mg/dL 0.5-1.2 (.....*...)
Uric Acid 5.33 mg/dL 3.4-7 (....*....)
LDH 316 U/L 240-480 (..*......)
Creatine Kinase 92 U/L 38-174 (...*.....)
ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד
AST(GOT) 16 U/L 15-40 (*........)
ALT(GPT) 15 U/L 4-41 (..*......)
Alkaline Phosph. 65 U/L
Ref. values: 40-129 U/L
Bilirubin, Total 0.57 mg/dL 0.1-1 (....*....)
GGT 19.2 U/L 10-71 (*........)
13.06.06-ערכי הייחוס שונו ב
Albumin 4.4 g/dL 3.4-4.8 (.....*...)
Cholesterol,Total 191.7 mg/dL 107-200 (.......*.)
Triglycerides 50.5 mg/dL 3-200 (.*.......)
HDL Cholesterol 49 mg/dL 35-55 (.....*...)
LDL Cholesterol 133 mg/dL
Expected values
Desirable: <130 mg/dL
Moderate high : 130-160 mg/dL
High : >160 mg/dL
Folic Acid 4.9 ng/mL
Deficient:<2.0 ng/mL
Normal:>2.0 ng/mL
Vitamin B12 545.0 pg/mL 130-750 (.....*...)
Endocrinology
----------------------
TSH 1.29 mIU/L 0.35-4.94 (.*.......)
Tumor Markers
----------------------
CEA 1.3 ng/mL
Reference values
Nonsmokers: <5 ng/mL
Smokers: <10 ng/mL
Serology
----------------------
C-Reactive Prot. 19.2 mg/L 0-5 (.........)** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
a01/11/2007
----------------------
Glucose NEGATIVE mg/dL
Ketones NEGATIVE mg/dL
Protein NEGATIVE mg/dL
RBCs NEGATIVE
WBCs NEGATIVE
Nitrite NEGATIVE
pH 6.5
Urobilinogen 0.2 mg/dL
המשך תוצאת מעבדה מופיע בדף הבא...
המשך תוצאת מעבדה מדף קודם, עבור בדיקה בעלת מספר ייחוס: 005752162
Bilirubin NEGATIVE
Specific gravity 1.025 1.003-1.03 (......*..)
לאחר כשבועיים ביצעתי שוב בדיקה והתוצאות היו פחות או יותר זהות מלבד ESR שירד ל29 וCRP ל6.9 Ferritin 91.5 ng/mL 21.8-274 (.*.......) לאחר מכן הופנתי לגסטרו שבדק חיצוני ללא ממצא ובקש לעשות בדיקות להלן התוצאות
Complete Blood Count
----------------------
WBC 3.96 K/uL 4-11 *(.........)
RBC 4.68 M/uL 4.7-6 *(.........)
HGB 13.0 g/dL 13.5-18 *(.........)
HCT 40.2 % 40-52 (*........)
MCV 85.9 fL 78-100 (..*......)
MCH 27.8 pg 27-34 (*........)
MCHC 32.3 g/dL 32-37 (*........)
PLT 190 K/uL 140-430 (.*.......)
RDW-SD 42.4 fL
RDW-CV 12.9 % 11.5-15 (...*.....)
PDW 14.4 fL 9-17 (.....*...)
MPV 11.4 fL 7.8-12 (.......*.)
P-LCR 36.8 %
Differential
----------------------
Neutrophils % 60.0 % 37-70 (.....*...)
Lymphocytes % 29.8 % 20-45 (...*.....)
Monocytes % 4.8 % 1-10 (...*.....)
Eosinophils % 5.1 % 0-7 (......*..)
Basophils % 0.3 % 0-2 (*........)
Neutrophils 2.38 K/uL 1.5-7.7 (*........)
Lymphocytes 1.18 K/uL 1-3.5 (*........)
Monocytes 0.19 K/uL 0.1-1 (*........)
Eosinophils 0.20 K/uL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
a01/11/2007(..*......)
Basophils 0.01 K/uL 0-0.2 (*........)
ESR
----------------------
ESR 18 mm/h 0-15 (.........)*
Coagulation Tests
----------------------
PT (sec) 10.7 sec 9.2-12.3 (...*.....)
PT (INR) 1.09 INR 0.86-1.1 (........*)
APTT 26.9 sec 22.6-30.7 (....*....)
Endocrinology
----------------------
TSH 1.13 mIU/L 0.35-4.94 (.*.......)
Tumor Markers
----------------------
Alpha1-Fetoprot. 2.59 IU/mL 0-11.12 (.*.......)
CEA 1.2 ng/mL
Reference values
Nonsmokers: <5 ng/mL
Smokers: <10 ng/mL
PSA, Total 1.76 ng/mL 0-2.5 (.....*...)
Immunology
----------------------
Immunoglobulin A 443 mg/dL 70-400 (.........)*
Autoimmunity
----------------------
Anti-tTG IgA בעבודה ! EU/mL
Reference values
Negative < 20 EU/mL
B.L.: 20-25 EU/mL
Positive: >25 EU/mL
Serology
----------------------
C-Reactive Prot. 6.0 mg/L 0-5 (.........)*
----------------------
שאלתי מה אומרות התוצאות והאם לפנות להמטולוג אני מרגיש תודה לאל טוב ללא חולשה או תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/11/2007בהתייחס לשאלה לגבי פניה להמטולוג: הממצא ההמטולוגי היחיד בבדיקות ששמתי אליו לב הוא המוגלובין 12.8 אשר יחסית מעט נמוך לגבר בגילך. בכל אופן ערך זה אינו מאוד נמוך, וחשוב היה לראות אם יש לך בדיקות קודמות של ההמוגלובין, לדעת אם ערך זה קבוע אצלך או שירד לאחרונה. בנוסף לא ראיתי בבדיקות רמת ברזל, טרנספרין ופריטין. האינדיקציה לבדיקת המטולוג כאן אינה מוחלטת ואני מניח שרופא המשפחה יוכל לכוון אותך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
a02/11/2007להלן בדיקות שבוצעו ב2003
Complete Blood Count 03-02-2003
----------------------
WBC 5.06 K/uL 4-11
RBC 4.95 M/uL 4.7-6.
HGB 14.2 g/dL 13.5-18
HCT 41.1 % 40-52
MCV 83.0 fL 78-100
MCH 28.7 pg 27-34
MCHC 34.5 g/dL 32-37
PLT 205 K/uL 140-430
RDW-SD 38.8 fL
RDW-CV 12.6 % 11.5-15
PDW 13.7 fL 9-17
MPV 11.1 fL 7.8-12
P-LCR 33.1 %
Differential
----------------------
Neutrophils % 45.5 % 37-
Lymphocytes % 32.4 % 20-45
Monocytes % 7.7 % 1-10
Eosinophils % 13.8 % 0-7
Basophils % 0.6 % 0-2
Neutrophils 2.30 K/uL 1.5-7.7
Lymphocytes 1.64 K/uL 1-3.5
Monocytes 0.39 K/uL 0.1-1
Eosinophils 0.70 K/uL 0-0.7
Basophils 0.03 K/uL 0-0.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
a02/11/2007Complete Blood Count 14-08-2003
----------------------
WBC 3.46 K/uL 4-11
RBC 4.96 M/uL 4.7-6.
HGB 13.7 g/dL 13.5-18
HCT 40.7 % 40-52
MCV 82.1 fL 78-100
MCH 27.6 pg 27-34
MCHC 33.7 g/dL 32-37
PLT 164 K/uL 140-430
RDW-SD 39.2 fL
RDW-CV 12.7 % 11.5-15
PDW 11.6 fL 9-17
MPV 10.0 fL 7.8-12
P-LCR 25.2 %
Differential
----------------------
Neutrophils % 36.1 % 37-
Lymphocytes % 50.9 % 20-45
Monocytes % 9.8 % 1-10
Eosinophils % 2.6 % 0-7
Basophils % 0.6 % 0-2
Neutrophils 1.25 K/uL 1.5-7.7
Lymphocytes 1.76 K/uL 1-3.5
Monocytes 0.34 K/uL 0.1-1
Eosinophils 0.09 K/uL 0-0.7
Basophils 0.02 K/uL 0-0.2
Ferritin 91.5 ng/mL 21.8-274
ותודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/11/2007ב 2003 היה ההמוגלובין 14.2 לעומת 12.8 עכשיו. ההפרש אינו גדול אך כדאי לוודא שלא קרה משהו המוריד המוגלובין. רופא המשפחה ישקול הפניה להמטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת מגןאסתי31/10/2007
הנני חולה במחלת רינו - לא מוגדר- מזה כ-17 שנים.
גילי 57
מטופלת באופן קבוע באילומודין בהזלפה תוך ורידית מדי שבוע בבי"ח, כמו כן באוקסר 50 , וקרטיה.
היום בבדיקת אולטראסאוד של בלוטת התריס התוצאות מפחידות:
אונה הימנית בגודל רגיל, בתוכה קשר סולידי בגודל 1.6 ס"מ
ניצפו עוד מספר קשריות קנו בגודל 0.4.ס"מ
אונה השמאלית בגודל רגיל, שני קשרים סולידיים בגדל 1.5 ס"מ ו-2.5 ס"מ.
אין עדות לבלוטות למפה צואריות.
אבקש פיענוח כי עד שהרופא שלי יקבל אותי אפשר להשתגע.
תודה רבה, וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת מגן רב קישרית
ד''ר אביבית גולן כהן31/10/2007אסתי שלום
בתמונת האולטרסאונד שאת מתארת מופיעה בלוטת תריס בגודל תקין, בתוכה מספר קשריות אך ללא תגובה של בלוטות למפה סביבה.
תמונה כזאת ניתן לראות במספר מצבים ,רובם מצבים שאינם מדאיגים.
המידע בבדיקת אולטרסאונד לא עומד בפני עצמו, הוא חייב להיות חלק מתמונה כוללת המתייחסת להרגשה שלך, לממצאים בבדיקתך הגופנית, ולתוצאות של בדיקות המעבדה שלך.
אני מניחה שהרופא המטפל שלך יצור את התמונה השלמה על סמך כל המידע שבידו ואז יגדיר לך את האבחנה בצורה מדויקת יותר.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסותלילי31/10/2007
ד"ר שלום
לאחרונה אני נדרשת לטוס בתכיפות גבוהה.
שמתי לב לתופעה הבאה: בכל פעם שהמטוס מתכונן לנחיתה - לירידה ההדרגתית בגבהים והוא משתהה קצת באותו מקום רגע לפני הנחיתה עצמה - אוחז בי כאב עז (!!!!!!!!!) באזור של העין השמאלית. כאב שהוא מעין דקירות של מיליוני סיכות באותו רגע. אני מתאפקת לא לבכות באותם רגעים. וזה כואבבבב!!! אף פעם לא היה לי. רק בפעמים האחרונות שבהם טסתי. לא משנה באיזו חברה/ מדינה/ מזג אויר (חשבתי אולי יש שינויי אקלים).
אגב - בהמראה זה לא קורה.רק לפני נחיתות.
מה זה לפי דעתכם ואיך עליי להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסות
ד''ר אביבית גולן כהן31/10/2007לטסה שלום
כאב מהסוג שאת מתארת מתאים לתגובה להפרשי לחץ. האברים הסמוכים לאזור העיין וסביר שיגיבו להפרשי לחץ הם מערות הפנים (סינוסים).
גודש בסינוסים ( למשל כאשר מצוננים, או כאשר סובלים מאלרגיה), יכול לתת הרגשה כמו זאת שתארת.
כדאי להבדק ע"י רופא המשפחה , ובאם יש ממצאים התומכים בכך, הוא ידע להציע טיפול שיקל עליך.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהענת30/10/2007
אבי בן67 סובל מזיהום חיידקי בדרכי השתן והכליות ללא חום, אך יחד עם זאת הוא מזיע מאוד הרבה יותר מהרגיל ממה נובעת ההזעה אם אין לו חום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
פרופ' אליעזר קיטאי30/10/2007במצבי זיהום מחולל המחלה מפריש טוקסינים שונים. טוקסין יכול לגרום הזעה ע"י פעולה ישירה על בלוטות הזיעה, ללא קשר אם יש או אין חום גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיוורטיקוליטיסענת30/10/2007
האם אנטיביוטיקה דרך הפה מתאימה לטיפול בהתקף בדיוורטיקוליטיס אצל אדם מבוגר שסובל מחום והרגשה כללית ירודה או שיש צורך במתן תוך ורידי, אם יש צורך במתן התרופה דרך הוריד האם נתינתה דרך הפה לא תועיל כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקוליטיס
פרופ' אליעזר קיטאי30/10/2007הטיפול המקובל בדיברטיקוליטיס הינו מתן אנטיביוטיקה לוריד ובהשגחה בבית חולים. דיברטיקוליטיס עלולה להסתבך למצב של בטן חריפה ולכן יש לטפל באופן אופטימלי. רק אם מדובר בחולה צעיר ובריא בד"כ עם תמונה של מחלה קלה ניתן לטפל דרך הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אצל קשישהענת30/10/2007
סבתי בת 88 סובלת פתאם מחום של 38.3 מעלות ועייפותללא שום סימנים נוספים הממקמים היכן הזיהום. האם כדאי לתת לה מיד אנטיביוטיקה למשל זינט למנוע סיבוכים כגון דלקת ריאות או מעבר לכליות או לדם אם זו דלקת בדרכי השתן או שיש קודם צורך לברר את מקור הזיהום כלומר לא יקרה נזק אם נחכה עם האנטיביוטיקה בינתיים עד תוצאות הבירור שבטח יקחו יום יומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום קשישה
פרופ' אליעזר קיטאי30/10/2007הדבר הראשון והמיידי לעשותו הוא להביאה לבדיקת רופא משפחה או להביא הרופא אליה. הרופא יכול על סמך התשאול והבדיקה הגופנית ועל סמך בדיקות מיידיות כגון שתן בסטיק להעריך אם יש חשד לזיהום חיידקי או לא ולפי זאת לקבוע צורך באנטיביוטיקה או לא. במידה והרופא יתרשם שמצבה הכללי אינו טוב ואינו סובל דיחוי הוא יפנה אותה לבירור באשפוז. בכל מקרה מתן אנטיביוטיקה ללא אבחנה ברורה אינו מעשה מקובל ועלול אף להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזרים מתחת לצלעותmor29/10/2007
יש לי כאבים מוזרים ועמומים מתחת לצלעות ובבטן וגם קצת בצד שמאל כמו מעין דקירות שמתי לב שלאחרונה אני מתעוררת באמצע הלילה מכאבים בצד וישר קמה לעשות פיפי ואחר כך זה נרגע הכאב(לאחר מתן השתן) לא חושבת שזאת דלקת בשתן כי לא שורף לי ולא מרגישה את הסיפטומים של דלקת(פעם היו לי דלקות ואני יודעת איך מרגישים שזה דלקת) אני לא יודעת מה לעשות האם לעשות צילום בטן מה דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מוזרים מתחת לצלעות
ד''ר גרי בלומברג29/10/2007שלום, מור
בבטן הרבה איברים, ולא תמיד ברור מה מקור כאבי הבטן. לא לכל כאב יש משמעות או צורך בטיפול. אבל חשוב לברר אותם.
חשוה לדעת האם יש קשר לאוכל, ליציאות, לפעילות גופנית.
זה שהכאבים נרגעים לאחר השתנה אומר שיכול להיות קשור למערכת השתן אבל יש גם אפשרות שקימה מהמיטה והליכה לשרותים הן אלה שמקלים. (למשל אם מדובר בהתכווצות של שריר או גזים בטן). אני מסכימה איתך שהתלונות לא אופיניות לדלקת בדרכי השתן.
חשוב לעבור בדיקה ע"י רופא/ת המשפחה שלך ואז להחליט על כוון בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתלימור23/10/2007
שלום רב, בת 46. צימחונית ,במשך 3 שבועות נטלתי b12, הפעם האחרונה הייתה 10 ימים לפני עריכת הבדיקה. סובלת ממגרנות. שותה המון נוזלים--מיים,קפה מרק.
להלן תוצאות מדאיגות בבדיקת דם שנערכה לפני 3 ימים:
K+ Potassium (B)—5.3
Phosphore (B) (PO4)—4.7
Vitamin B12—1012
MPV-Mean Platelet Volume—12.2
אודה מאד להתייחסותך, לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג23/10/2007שלום, לימור
למעבדות שונות יש שוני קל בתוצאות "תקינות" של בדיקות הדם. אני מניחה שאת מדברת על ערכים גבוהים מהנורמה במעבדה שבדקה את בדיקותייך.
לגבי האשלגן = K והפוספור= PO4, הערכים המעט מוגברים אינם משמועתיים. הם יכולים לנבוע מלקיחת דם לא אופטימלית או דם שישב הרבה זמן לפני שהגיע למעבדה. אם תפקודי הכליה שלך
(urea, creatinine) תקינים, אין מה לדאוג.
MPV הוא מדד של גודל ממוצע של תסיות הדם. הוא חשוב רק אם יש פחות תסיות מהרגיל כי הוא בעצם מעיד שהמכשיר שסופר את התסיות סופר צברים כבודדים והמספר האמיתי גבוה יותר.
הבדיקה של ויטמין B12 אומר שהמאגרים שלך במצב טוב. האם התחלת טיפול עקב חוסר מעבדתי או עקב צמחנות ללא בדיקה? איך שלא יהיה כעת את לא זקוקה לתוספת ויטמין B12. אם את לא אוכלת שום אוכל מהחי - גם לא דגים או ביצים - כדאי לבדוק בעוד כשנה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונח רפואי..רעות23/10/2007
אפשר לדעת בבקשה מה אומר המונח "אריתרזמה"? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר erythrasma
ד''ר גרי בלומברג23/10/2007שלום, רעות
erythrasma הוא זיהום עורי בצבע אדום-חום שמופיע בעיקר בבתי השחי ובמפשעות. ז"א במקומות לחים ומכוסים. הטיפול הוא באנטיביוטיקה ואפשר להפחית את חזרת הזיהום אם שומרים על יובש ונקיון בארזורים הנגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)