מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ונפילת חזהחסוי30/09/2007
שלום רב,
האם הנקה ו/ או שאיבת חלב גורמים לנפילה של החזה?
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת חזה
ג'ניס זאוסמר01/10/2007שלום שירן,
מה באמת גורם לנפילת חזה ?
1 - גיל
2 - גנטיקה
3 - הריון
לחזייה או התעמלות אין השפעה על ה"נפילה" לטוב או לרע
הנקה - יש שינויים אבל אומרים שם בעקבות ההריון.שאיבה לא נכנסת למשוואה בכלל.
עז זה תלוי בכוח המשיכה והמזל - כנראה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאז' בזמן הנקהחגית29/09/2007
שלום ג'ניס,
פלג בן 6 חודשים ויונק מלא.
האם אני יכולה לעשות מסאז' בגב - מאז הלידה יש לי כאבי גב חזקים מאוד - אם כן איזה מסאז' מומלץ בזמן הנקה?
המון תודה וחג שמח.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס'ג
ג'ניס זאוסמר30/09/2007חגית שלום,
צר לי שאת סובלת.
אי לא מומחית בענייני מס'ג ולא רואה סיבה לא לעשות. יתכן והטפל ידע יות טוב איזה סוג של מס'ג אם בכלל יש הבדל 6 חודשים לאחר הלידה.
2 דברים:
תדאגי לתנוחה/יציבה בזמן ההנקה - זה עלול להיות גורם לכאבי גב
תקני לך ראש מקלחת עם אפשרות לזרם מס'ג - מדהים!
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקהפזית27/09/2007
שלום. יצאתי עם בן זוגי לחופשה לחמישה ימים באמסטרדם. במהלך שהותי שם עישנתי חשיש והרבה (מהבוקר עד הערב). בנוסף, שאבתי פעמיים ביום וזרקתי, כדי לשמור על ייצור החלב. הילדה נשארה אצל הסבתא וניזונה במהלך החופשה מתמ"ל צמחי וקצת מחלב שאוב שנשאר. אני רוצה לחזור להניק אולם חוששת בגלל שעישנתי הרבה. האם אפשר לחזור להניק מייד או לחכות שהגוף יתנקה מהחשיש. אם כן כמה זמן לחכות? יש לציין כי הילדה בת שלושה וחצי חודשים ועד הנסיעה ינקה מלא. אשמח לתשובתך. חג שמח פזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להנקה לאחר עישון חשיש
ג'ניס זאוסמר30/09/2007פזית שלום רב,
קודם כל לא מקובל לקחת או לעשן שום חומר אשר עלול להזיק לתינוק או לשנות את מצב העירות שלך.
אני לא תומכת בעישון חשיש אבל אצתת מהספר של Dr. Jack Newman, The Ultimate Breastfeeding Book of Answers.
"עישון כרוני של חשיש עלול להפחית את הפרשת פרולקטין ולגרום לכן לפחתת חלב. אבל יותר חשוב - החומר הפעיל THC מתרכז בחלב ומגיע לתינוק. התופעות לתווח ארוך לא ידועות בקרב תנוקות אך במבוגרים עלולים לגרום לתופעות עצביות, חוסר ריכוז ועניין ועוד."
הכי חשוב הוא שלכל תינוק מגיע אמא עירנית,מגיבה בזמן ולעניין גם ביום וגם בליה במיוחד.
לא ידוע כמה זמן לוקח עד שהחומר מתפנה מהחלב עז אם את מתכוונת להניק ולא לעשן יותר תחזרי כבר להניק .
אני מאוד ממליצה לנשום פנימה חזק את ריח תינוקך ,להסניף עמוק את נוכחותו - אין דבר יותר מסמסטל ומתמכר מזה.
בכיף,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסוי26/09/2007
שלום רב,
שתי שאלות:
אני מתכוונת להניק.
1. מה יותר כדאי- משאבה ידנית או משאבה חשמלית? אני מעוניינת לרכוש אחת מן השתיים של חברת "מדלה". האם השאיבה קצרה ומדובר בשאיבה של מס' דקות, כך שניתן להסתדר עם המשאבה הידנית? או שמדובר בשאיבה של רבע שעה לפחות?
אני מתכוונת לקחת את המשאבה לעבודה כך שניידות היא גם קריטריון חשוב.
האם השאיבה כואבת?
2. האם הנקה גורמת לחזה נפול או שזו רק "שמועה"?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבות
ג'ניס זאוסמר30/09/2007שלום רב,
טוב שאת מתכוונת להניק - כך תניקי.
בהתחלה אין צורך למשאבה אם הכל הולך כשורה.
שאיבה טובה מבוססת על העתקת הנקה ככל הפשר כי המוח שלנו מתרגם את ההנקה להוראה לשחרור הורמונים ליצירה וויסות תפוקת החלב. הקריטריון הוא לא כמה שיותר שואבים אלה איכות השאיבה(כמה שהיא דומה ליניקה של תינוק אמיתי) והזמן(כמו יניקה של תינוק - וזה לא כמה שפחות זמן)
בבו הזמן תכלי לקנות משאבה המתאימה לצרכים שלך בעבודה ומדלה יתנו לך עצה טובה - או הסווינג או pump in style או מיני אלקטריק (מבחינתי הוא הכי פחות מומלץ).אם את מסתדרת אפשר עם שאיבה ידנית אבל רוב הנשים מעדיפות חשמלית.
שאיבה לא אמורה לכאוב בכלל אם היא נעשית בצורה נכונה עם משאבה איכותית - מגיע לך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום נעלם החלבגלית25/09/2007
אתמול שמתי לב שלתינוק שלי בן 3 חודשים לא מספיק חלב (בוכה בזמן היניקה וכשהעברתי אותו לשד שני נרגע). עד אתמול הנקתי רגיל בלי בעיות מיוחדות ואף שאבתי 150מל'' כל בוקר. היום לא הצלחתי לשאוב אפילו 50 . מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלב נעלם
ג'ניס זאוסמר30/09/2007גלית שלום,
חלב לא נגמר בכזאת פטאומיות- מבחינה פיזיולוגית לא ניתן.
יכול להיות שיש פחות חלב אבל ביממה לא בכזאת קיצוניות.
תמשיכי ואף תגבירי את מה שעשית עד כה - להניק, תמשיכי להעביר אותו גם לצד השני כאשר הוא מסיים את הצד הראשון ולשאוב.
כל הסיכויים שהכל בסדר
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהנקהאסנת24/09/2007
התינוקת שלי בת חודש. סובלת מאוד מגזים. אני מניקה בתוספת סימילק. היא יונקת וישר נרדמת. גם מהבקבוק אוכלת בממוצע 40 . האם יתכן והגזים עצירות גורמים לה לא לאכול? העליה במשקל שלה מאוד איטית. איך יודעים שהיא אוכלת מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהנקה
ג'ניס זאוסמר30/09/2007אסנת שלום,
לא ברור לי א היא מקבלת תוספת סימילק 40 סמק לאחר כל ארוחה או 40 זה הכמות לארוחה שלמה
ייתכן ויש לה גזים אך יש כמה דברים כאן שלא כל כך אופייניים למצב : תינוקות עם גזים בדרך כלל עולים מצוין במשקל ועצירות אין. עצירות זו מצב שהצואה קשה במרקם שלה. יציאה רכה/נוזלית פעם או פעמיים בים לא נקרא עצירות וזה מצב שגם אופייני לגזים לפעמים.
גזים גם מלווה בבכי לפרקי זמן של לפעמים שעות ולפעמים לא ניתן להרגעה.
ולכן אי חושבת שהיא רעבה, לא מקבלת מספיק אוכל וזו הסיבה שלא עולה מספיק במשקל.
אני ממליצה לך להניק אותה יותר(לא להגביל אותה בכלל) והכי חשוב לוודא שהיא יונקת טוב - תןפסת טוב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקהשלומית24/09/2007
בני בן חודש , הנקתי אותו כשבוע ומאחר והוא ממש התנגד להנקה הפסקתי להניק ועברתי לסימילאק
כיום הוא זובל מעצירויות והא גם מצונן, נאמר לי שבהנקה ישנם פחות תופעות שכאלה, האם ישנה דרך לחזור להנקה ואיך? עדין נשאר לי קצת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להנקה
ג'ניס זאוסמר30/09/2007שלומית שלום,
זה נכון מאוד שלתינוקות יונקים הרבה פחות עצירות ,התקררויות וזיהומים ולכן הנקה חשובה. דרך אגב תינוקות לא מסרבים לינוק אלה אנחנו מפרשים את התהגותם כך - צאצאי משפחת היונקים מסתמכים טבעית על הנקה ולא בטבע שלהם לסרב כי לא בתודעתם משהו אחר. התינוק שלך כנראה לא נצמד נכון, לכן לא קבל תמורה, נחשף למשהו אחר והבין .
אפשר לחזור להנקה לאחר חודש אם התינוק מסכים ולומד לתפוס טוב, יונק הרבה ואת ממשיכה לשאוב במקביל כל הזמן עד שהדברים מסתדרים - וחשוב ביותר שכל זה יעשה תוך כדי מעקב צמוד על משקלו באמצעות טיפת חלב או רופא ילדים. כדאי להייעץ עם יועצת הנקה בכדי להגיע לתפיסה טובה.
בצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות משוערת בהנקה?דנית19/09/2007
איך ניתן לשער מה הכמות שהתינוק אוכל? יש נתונים סטטיסטיים? תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות
ג'ניס זאוסמר30/09/2007דנית,
לא קל לדעת כמויות בהנקה אבל כמויות של פורמולה מחשבים על פי קלוריות לקילו לפי גיל - דברי עם רופא הילדים .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא גדלהחגית17/09/2007
בזמן האחרון החלה תופעה מטרידה:
לאחר יניקה של כמה דקות(בערך 5)משד אחד ענתי (בת חודשיים וחצי)מתחילה להוציא את הפטמה מפיה ומיד לוקחת אותה בחזרה..נראה כאילו משהו מפריעה לה ולאחר כמה דקות כאלו היא מתחילה לבכות.חשבתי שזה בגלל שהיא רוצה לעשות גרעפס אבל גם אחרי שהיא עשתה זה ממשיך.חשבתי שזה בגלל שאין חלב אבל אני רואה שיוצא.גם אחרי שאני מעבירה אותה לצד השני התופעה חוזרת אחרי כמה דקות של יניקה טובה.
עד עכשיו חשבתי שזה לא נורא כי כל עוד היא לא בוכה בשאר הזמן (היא תינוקת מאוד רגועה) אז אני לא צריכה להיות מוטרדת.היא אוכלת 5 ארוחות ביום וישנה 6 שעות בלילה.
אלא שהיום שקלתי אותה וראיתי שהיא לא עולה במשקל.
עכשיו אני חושבת שאולי היא ינקה רק חלב קידמי ובגלל זה היא לא גודלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גדלה
ג'ניס זאוסמר17/09/2007חגית שלום,
התופעה הזאת של משיכה מהשד יכולה לפעמים להוות סימן של עודף חלב אבל לרוב ובמיוחד כאשר היא מלווה עם חוסר עליה במשקל היא מצביעה על חוסר קבלת חלב או זרם חלש לטעם התינוק.
חוסר עליה במשקל בקרב תינוקות בני חודשיים הוא לא דבר רצוי וכדאי לך להוסיף לה אוכל .
כדאי גם לגשת לייעוץ מקצועי כדי לבדוק מה הסיבה לזה ואיך כדי לטפל לפני שיהיה מאוחר מדי.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהיעל11/09/2007
ברצוני לקבל עצה כיצד אפשר להרגיל את התינוקת שלי בת השנה להיגמל מהנקה בלילה (במהלך היום היא אוכלת אוכל רגיל), אבל בלילה היא ממשיכה לינוק וקמה כל 2-3. ברצוני לציין כי היא לא מוכנה לאכול שום תחליף חלב, משום סוג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תנהקה
ג'ניס זאוסמר13/09/2007יעל שלום,
קודם כול - תינוקות חייבים לקבל חלב בגיל הזה, מבחינה תזונתית החלב הכרחי להם .
השאלה שלך על איך מרגילים לתינוק לא לינוק בלילה היא שאלה נצחית - ואין תשובות חד משמעיויות . כמו שכתבתי המון פעמים כאן בפורופ - הנקה בלילה לתינוק בגיל שנה לא מהווה צורך תזונתי אלה צורך רגשי והרגל. ולכן לאט לאט צריכים לשנות את ההרגל על ידי שינוי התנהגויות כמו - הפחתת ההנקות בהדרגה (או בות אחת אם את רוצה אבל יותר קשה), מתן תחליף כמו מים בלילה (לא הכרחי), מתן מסר ברור ולעמוד בזה, לשלוח את בעלך אליה בלילב, יש ספרים על הפסקת הנקה וכל זה עם הידיעה שיתכן ויקח זמן וצריך הרבה סבלנות.
בהצלחה ושנה טובה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה בקבוק כ"כשני10/09/2007
בני בן 3 חודשים ובקרוב אשוב לעבודה,אני מניקה מלא ולפעמים ניסיתי לתת ת"מל אך איננו מרוצה מהרעיון וכשעשיתי זאת באמצע השינה שלו ממש כעס ובכה.
איך מתחילים ומתי תהליך הוספה של בקבוק,האם כל יום קצת שייתרגל לבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
ג'ניס זאוסמר10/09/2007טלי שלום,
אין דרך אחת בדוקה או נכונה אלה 2 אפשרויות הכוללות : ניסויונות חוזרות עם בקבוקים ובעיקר פטמות שונות ו/או מתן ארוחה באמצעות בקבוק על ידי משהו אחר (לא את).
יש לזכור שאי אפשר לדעת כמה התינוק ירצה לאחר שהוא רגיל לינוק עז תני לו כמה שירצה מבלי ללחוץ ומבלי להלחץ - שישיה רעב יוכל.
חג שמח
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהמירי08/09/2007
שלום
ילדתי לפני חודשיים ואני מניקה בלבד ללא תמ"ל.
אני מתכוננת לקראת החזרה לעבודה והתחלתי לשאוב במשאבה שהשאלתי מיד שרה ומקפיאה את החלב בשקיות מיוחדות לכך.
אני שואבת פעמיים ביום בבוקר ובערב מגיע סה"כ ל- 125מ"ל ביום שאיבה. וכמובן מניקה.
מספר שאלות:
1. האם כמות השאיבה נחשבת למועטה יחסית???
2. בימים האחרונים בקבוק המשאבה התקמט תוך כדי השאיבה כמו ששותים מתוך בקבוק והוא מתקמט כאילו נשאב. למה זה קורה?? האם עליי לקנות ערכת שאיבה חדשה??
3. לפי מה שקראתי כדי להמשיך להניק ולהימנע מגודש צריך לשאוב גם בעבודה. איזו משאבה כדאי לקנות ידנית/חשמלית ושל מי??
כרגע יש לי בבית חשמלית של יד שרה אך אינני רוצה להיסחב איתה לעבודה. אני רוצה משהו קטן שאוכל להשאיר שם ושיהיה פשוט לשימוש ומהיר.
4. כמה פעמים עליי לשאוב בעבודה?
5. לאחר שאיבה, בתוך כמה זמן יש חלב שהתינוק יכול לינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
ג'ניס זאוסמר10/09/2007מירי שלום,
יופי את עושה עבוד טובה!
את מניקה מלא וגם חוסכת 125 סמ" ק ביום - בסדר גמור.
בעניין בקבוק השאיבה - ייתכן שמכשיר השאיבה שואבת חזק מדי וזקוק לטיפול, זה ממש לא נראה לי!
תבקשי מיד שרה שיתנו לך מכשיר מדלה או ספקטרה - יותר טובים.
כאשר תחזי לעבודה כדאי לשאוב גם בעבודה גם כדי שלא יהיה גודש וגם כדי שלא לגרום להפחתה בתפוקת החלב, מה שאת מצליחה כל כך יפה עכשיו.
בעבודה אפשר להשתמש במכשירי מדלה - מיני אלקטריק או סווינג או במכשירים ידניים של אוונט או מדלה. לפי דעתי כדאי חשמלי לחסוך זמן ומאמץ. בעבודה תשאבי כל 3-4 שעות לפחות בהתחלה או לפי הצורך.
חלב נוצר כל הזמן ומהר יותר ככל שמתרוקנים לעיתים קרובות יותר אבל אם תניקי אותו מיד לאחר השאיבה
הוא ירגיש זרם חלש - תוך שעה וחצי צריך להיות בסדר - נראה לי.
בהצלחה
(דאי לדעת שלא תמיד יש אפשרות לשלוט בהנקה ובכמויות החלב כך - עז בערבון מוגבל )
חג שמח
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב להרגיל אותו?שרית05/09/2007
שלום רב, האם אוכל להרגיל את בני לאכילה בשעות קבועות? כלומר, האם זה יעבוד אם לא אתן לו שד מתי שהוא בוכה , אלא בשעות שנוחות לי.
תודה, שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיל תינוק
ג'ניס זאוסמר05/09/2007שרית שלום,
הסיבה שלהנקה אין שעות היא : בכל יניקה התינוק מקבל כמות שונה והרכב שונה של חלב. אם זה נשמע מוזר - תמיד חשבנו שכך אבל היום אנו מבססים את הידע על מחקרים מאוד עדכניים וטובים שנעשו בשנתיים אחרונות.
ומאיפה בא ה"ידיעה " שתינוקות צריכים לינוק על פי ארוחות קבועות - גם זמנים וגם כמויות?
התשובה לזה באה מהבלבול שקרתה לנו עם השימוש בתמ"ל. תינוק האוכל תמ"ל באמת מקבל את אותה הכמות ואותו ההרכב בכל ארוחה וכתוצאה מזה אוכל סדיר . פרק הזמן בין הרוחות גם נקבע על בסיס דומה - תמ"ל מתעכל תוך 3 - 4 שעות ולכן תינוק האוכל תמ"ל יוכל בתדירות של 3 - 4 שעות
תינוק יונק מעכל חלב אם תוך כ - שעה וחצי לפחות - אין מה לעשות , הטבע קבע שחלב אם נעכל מהר וביעילות (תינוק אנושי מתקשה לעכל חלב על בסיס חלב פרה - תמ"ל - ולכן לוקח הרבה יותר זמן).
זה הסיפור של הנורמה שהפך ולא נורמה וההפך - כאלו שחלב פרה (תמ"ל) הוא הנורמה ועליו מבססים את הרגלי האכילה של תינוק יונק.
להרגיל תינוק - משמעו לתת לו לבכות עד לארוחה הבאה - לתינוק יונק זה קשה ולא טבעי. ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת בלחץשני02/09/2007
אני מניקה את ילדי השני הנקה מלאה,אבל הפעם להבדיל מהקודמת אני ממש בלחץ שהוא תלוי רק בי,כי אני לא שואבת ,אין לי זמן עם עוד ילדה....אז אם אני יוצאת תמיד יש ת"מל אבל יצא לו רק פעם אחת לשתות-הוא בן 3 חודשים,אני בלחץ שאולי שלא אהייה לא ירצה בקבוק ואז מה? אם אהייה במרחק מהבית? התלות המלאה הזו ממש מקשה עליי כי עם ילדה בת 4 שכחתי כמה ההנקה היא תלות מלאה....
אני שוקלת לתת בקבוק בערב לפני השינה ואולי עדיף שהאבא ייתן? כך ייתרגל לעוד מישהו?
אבל אני כאילו לא שלמה שיאכל אוכל לא "מושלם" עבורו ואני כל היום מתלבטת בעניין כבר חודש...
מה גם שעוד כחודש וחצי אחזור לעבודה יהיה עליו ללמוד זאת בכל מקרה....כי שוב:אינני שואבת.
מה לעשות? ואיך לעשות זאת בהדרגה ובשלמות?
גם לפעמים אנחנו בגן הציבורי ולא תמיד הכיי נוח לי להניק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לחץ?
ג'ניס זאוסמר02/09/2007טלי שלום,
במקום להנות ההנקה את נלחצת. מה יקרה אם את לא תהיה בבית וירצה לאכול? יוכל מבקבוק כאשר יבין שהוא מספיק רעב או שיחכה לך. אין צורך ללחץ.
את לא שואבת - מה רע בלשאוב אם פעם את צריכה לצאת? כמו שאת אומרת יותר טוב ממשהו אחר.
וגם אם זה לעיתים רחוקות אין אסון שיקבל משהו אחר אם את לא שואבת.
כל עוד שאת יכולה להניק אותו בכיף לפני החזרה לעבודה - תעשי את זה ללא לחץ - זה לא עוזר וזה מקלקל לנו חוויה שצריכה להיות כמה שיותר זורמת וללא לחצים.
כאשר רואים את ההנקה כתלות (משהו שלילי) אני אומרת : הלו! תינוק אנושי נולד תלוי ויהיה תלוי וזה משהטבע קבע - כי אנחנו לא איילות בשדה או ארנבות. תינוק של בן אדם אמור להיות תלוי אפילו הרבה זמן כדי שיוכל להתפתח כפי שאמור להתפתח.
אם את חוזרת לעבודה בעוד חודש וחצי , גם למה להלחץ? תציעי לו בקבוק מדי פעם , ללא לחץ , וכך הוא יבין לאט לאט .
תסבירי לילדה שזה האוכל שלו ושהיא גם קבלה כזה אוכל - כאילו מובן מאליו. אין צורך לרחם עליה - אני בטוחה שהיא מקבלת את מלוא תשומת הלב והטיפול גם כך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מביכהפזית30/08/2007
במשך חודשיים וחצי מאז הלידה אני מעשנת מריחואנה - 2 ג'וינטים בשבוע. אני מניקה מלא. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה והנקה
ג'ניס זאוסמר30/08/2007לילי שלום,
לא שאלה מביכה - שאלה חשובה.
1 - כל עישון לא בריא
2 - מריחואנה, כמו סמים אחרים , משנה את מצב התודעתי , משנה את קצב ומהירות התגובה ובכלל את המציאות ברמה כזאת או אחרת.
וזו הבעיה - כי כדי להיות אמא אחראית ועירנית תמיד לצרכי תינוקה - סמים לא נכנסם למשוואה.
נכון - את אומרת שזה פעמיים בשבוע אבל אני ממליצה מאוד שיהיה משהו שישמר עליה בזמן הזה שיהיה קשוב לה .
שורה תחתונה- מגיע לתינוקת בת חודשים אמא ללא סמים אפילו קלים ואפילו פעמיים בשבוע.
אנ לא מנותקת ממה שקורה סביבנו אבל בעניין התינוקות אין פשרות.
לילי - אמהות זה תפקיד רציני ובחרת בו - תעשי אותו ברצינות תמיד.
טוב ששאלת - שאחרים יקראו גם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)