פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה
    רווית
    29/08/2007

שלום,
    התינוקת שלי בת 4 וחצי חודשים. עד לפני שבועיים ינקה באופן מלא בשילוב עם מנת סימילאק אחת שנתנו לה בערב, כך שהיא רגילה גם לבקבוק וגם לתמ"ל. לצערי הרב אני חוזרת לעבודה ולכן החלטתי בשלב ראשון להפחית הנקות מתוך כוונה להניק בבוקר, בערב ובלילה ולשלב תמ"ל במשך היום כשהיא אצל המטפלת. הפחתתי את ההנקות בהדרגה (כל יומיים הורדתי ארוחה נוספת) כך שכעת היא מקבלת תמ"ל בין 7:00 ל-15:00. חשוב לציין שהיא מבחינתה אוכלת מהבקבוק ברצון רב. אני שוקלת להפסיק להניק בכלל - שאלתי היא: כיצד לעשות זאת כדי שלא יווצר גודש? האם הכרחי לשתות משהו צמחי (כמו מרווה וכו') ולשים עלי כרוב? או שמספיק לבטל הנקות בהדרגה וייצור החלב ייפסק מעצמו?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

ג'ניס זאוסמר
    29/08/2007

רווית שלום,
    לפי דעתי כבר בנת את הפריציפ - מפחיתים בהדרגה עד ש....
    בההצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה...

רווית
    31/08/2007

תודה על התשובה. שאלה נוספת: כאשר מפחיתים את ההנקות למינימום של 1-2 ביום, גם אם אין גודש, עדיין נשאר חלב. מה קורה לחלב הזה כאשר מפסיקים להניק בכלל - האם הוא מתייבש מעצמו? אין סכנה להתפתחות דלקת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    01/09/2007

רווית,
    אם התהליך מתרחש בהדרגה לא צפויות בעיות או דלקות.זה מצב טבעי הקורה בסוף כל הנקה. החלב המעט אשר נמצא בשד בסופו של דבר נספג וזהו עד הלידה הבאה ויניקה הבאה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקצוצים
    תמר
    29/08/2007

שלום וברכה
    אני מניקה מזה כחודשים וחצי ועד עכשיו הכל הלך נפלא ונהנתי מאוד מההנקה.
    ביומיים האחרונים מופיע מין עיקצוץ בשד השמאלי שמופיע אחת לכמה דקות ללא קשר להנקה.
    האם זה מרמז על דלקת כלשהיא? והאם בגלל זה להפסיק להניק? מה עלי לעשות?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עיקצוצים

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

ג'ניס זאוסמר
    29/08/2007

שלום רב,
    לא נראה לי שהמצב דורש התייחסות כרגע. כנראה וזה יעבור ללא התערבות - לא כדאי לעשת כלום.אם אין כב או/ו אודם או חום זה לא דלקת.
    יעבור לך,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להניק
    D.L
    29/08/2007

ערב טוב.
    אני רוצה לחזור להניק את הילדה שלי שהיא בת חודש ושלושה שבועות
    אני הפסקתי בגלל שהיא היתה משחקת לי בציצי ונרדמת ולא אוכלת בכלל ממנו ושאיבה לא היתה שואבת מספיק (ספקטרה) והחלב נהיה פחות ופחות. אז לפני שבועיים הפסקתי להניק לא לקחתי שום כדורים כלום והחזה לא כואב בכלל רק לפעמים נוזל טיפ טיפה.
    אני מאוד רוצה לחזור להניק אותה זה מאוד חשוב לי. איך אני גורמת לחלב לחזור ואיך אני יכולה לגרום לילדה לא לשחק אלא לינוק ממנו? המצב ממש מעציב אותי. אשמח אם אקבל עצה.
    תודה רבה מראש
    לילה טוב
    D.L

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להניק

הוספת תגובה

• חזר להנקה

ג'ניס זאוסמר
    29/08/2007

שלום רב,
    אם יש לך עדיין חלב אפשר לחזור להנקה בתנאי שאת עושה את זה תוך כדי מעקב צמוד במשקל שלה בטיפת חלב.
    תניקי אותה לעיתים קרובות, תבדקי שהיא תופסת טוב ותעודדי אותה להנקה רצופה (ללא הפסקות ארוכות תוך כדי ההנקה ).
    אם היא לא יונקת טוב ויש רושם שהיא לא מקבלת מספיק חלב אין ברירה מאשר מתן תוספת חלב אם שאוב או תמ"ל. תנסי מכשיר מדלה לקטינה - יתכן ויתאים לך יותר.
    הילדה שלך כנראה"משחקת" מפני שהיא חשה שהזרם לא מספיק לה - תינוקות אוהבים מאוד זרם די חזק שירגישו שה מקבלים תמורה עבור מעמציהם.
    אני לא בטוחה שהתוצאת יתאימו לציפיות שלך אבל שוה הנסיון.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוצרים זרימה חזקה בזמן יניקה?
    שני
    28/08/2007

יש לי זרימה חזקה ותינוק בן 3 חודשים ששותה מהר-בגלל זה כל היום יש לו גם גרפסים....
    הבעיה הקשה יותר זה שהוא ממש נחנק בזמן היניקה וכן כל הזמן מוציא את הפטמה להפסקות כי אין לו אויר מהזרחמה...זה גם גורם לבליעת אויר

איך מאטים? כי שמעתי שאפשר ללחוץ מתחת לפטמה אבל זה לא עוזר אולי לא לחצתי במקום הנכון....

הוספת תגובה

• זרימה חזקה

ג'ניס זאוסמר
    28/08/2007

טלי שלום,
    זרימה חזקה יכולה להיות באמת בעיה .
    לחיצה בזמן ההנקה לא עוזרת - אם יש נזילה לא בזמן ההנקה אפשר לחוץ חזק עם קצה האצבע אל תוך הפטמה והזרם נפסק.
    אפשר להוציא חלב ידנית או אפילו עם מכשיר ידני עד שהזרם נחלש יותר - כך אפשר להקל יותר על התינוק ולאפשר לו לקבל פחות חלב עתיר סוכרים ויותר חלב עתיר שומנים חשובים.
    במקרה שלך אפשר גם לנסות להניק רק מצד אחד כל הנקה - עשוי לעזור.
    בהצלחה
    תודיעי לי אם יש שיפור,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה בעצם נגרמת זרימה חזקה?

שני
    29/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזייה לא צמודה=יותר חלב?
    שני
    28/08/2007

הליילה לא סגרתי את החזייה-את הקאפ והיה לי גודש אפילו,הייתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    חזייה לא צמודה=יותר חלב?

הוספת תגובה

• חזייה לא צמודה

ג'ניס זאוסמר
    28/08/2007

לחזייה אין השפעה כלל על יצירה או כמות החלב
    גניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה בזמן הנקה
    שני
    27/08/2007

אני כחודשיים וחצי אחרי לידה ויש לי עוד 10 קילו להוריד העניין הוא שאני מניקה ושומרת על כ 1500-1800 קלוריות ביום ועושה ספורט כ 3 פעמים בשבוע
    העניין הוא שקצב הירידה מאוד איטי -פחות מ 300 גרם לשבוע כשלפניי עוד דרך ארוכה...
    כמה קלוריות מותר ביום וכמובן שהתזונה מאוזנת-חלבונים פחמימות וכו אבל כמה קלוריות מינימום?
    האם הנקה מבזבזת קלוריות -שמעתי שכ 500 ליום גם בשלב כזה או רק בחודש הראשון?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה בזמן הנקה

הוספת תגובה

• דיאטה - חודשיים לאחר הלידה

ג'ניס זאוסמר
    27/08/2007

שלי שלום,
    אני מבינה את הורך שלך ומעריכה את מעמציך אבל ממליצה מאוד שתהייה סבלנית. ייתכן שעוד מעט המב ישתפר כי את בקושי אחרי לידה והגוף שלך עדין לא ממש חזר לעצמו. אי גם ממליצה לא לעשות מבר למה שאת כבר עושה כי את עלולה לעבור את הגבול ולפגע בתפוקת החלב.
    תעשי את זה לאט אבל בטח - וכל הכבוד,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הנקה עדיין שורפת קלוריות?

שני
    28/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלורית

ג'ניס זאוסמר
    28/08/2007

ההנקה לא שורפת קלוריות אלה עצם יצירת החלב אשר שורפת קלוריות. האישה צריכה ליצור חלב מגופה וזה כולל חלבונים,שומנים,סוכרים וכל יתר אבות המזון הנחוצים כולל מים, ויטמינים, מלחים והמון חומרים חיוניים אחרים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה
    ציפי
    27/08/2007

מאוד מאוד כואב לי בחזה כתוצאה מההנקה. בפטמות בזמן ההנקה ובשד לאחריה. מה לעשות ולמי עלי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה

הוספת תגובה

• כאב

ג'ניס זאוסמר
    27/08/2007

ציפי שלום,
    אני חושבת שכדאי לך לגשת ל יועצת הנקה - כך תכלי למסור את כל המידע ולקבל עזרה מקצועית ב-4 עיניים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב
    נאדיה
    27/08/2007

שלום רב רציתי לשאול האם ניתן להוסיף חלב שאוב בבוקר על חלב שנשאב בלילה האם אין רע בכך ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב

הוספת תגובה

• חלב שאוב

ג'ניס זאוסמר
    27/08/2007

אין רע בכך.
    אם עובר יותר זמן מיום כדאי לשמור במיכל אחר.
    גניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בהריון
    מיטל
    26/08/2007

שלום רב,
    ביתי בת שנה ושלושה חודשים יונקת כארבע חמש פעמים ביום (היא נמצאת איתי בבית). אני בשבוע 7 להריון שני. אינני רוצה להפסיק כלל, להיפך אני מקווה שאצליח להניק שני ילדים בו זמנית. שתי שאלות לי אלייך1) האם טעם החלב משתנה שהאמא בהריון? (כי הקטנטונת לא מראה שום סימן לטעם שונה)
    2)רופא הנשים שלי טוען שככל שההריון מתקדם כמות החלב תלך ותקטן האם זה נכון?
    רב תודות
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בהריון

הוספת תגובה

• הנקה בהריון

ג'ניס זאוסמר
    26/08/2007

מיטל שלום,
    מזל טוב.
    החלב יכול להשתנות וגם מבחינת הטעם אבל אם זה לא מפריע לה עז בסדר.
    יתכן ותפוקת החלב יקטן עם שינוי הורמונלי של ההריון אבל אין מה לעשות היא תרגיש את זה ותינק פחות לקראת הסוף - זה בדרך כלל מה שקורא.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "סתימה"
    דניאלה
    26/08/2007

אני מניקה כבר שנה ותשעה חודשים (בשילוב עם תמ"ל די מההתחלה) וכעת בימים האחרונים כואב לי בציצי ממנו אני מניקה פחות, אני מרגישה כאילו הוא סתום, אני מעסה אותו אך בקושי יוצא ממנו חלב. אני צריכה ללכת להבדק ע"י רופא? מה ניתן לעשות כדי לפתוח את ה"סתימה"?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    "סתימה"

הוספת תגובה

• חסימה

ג'ניס זאוסמר
    26/08/2007

דניאלה שלום,
    אם זהו חסימה - מסג' יכול לעזור, גם חימום האיזור והרבה הנקה מהצד הכואב.
    את יכולה בנוסף לקחת כדור נגד כאבים - נורופן, אדקס, נרוסין שגם מטפל בדלקת.
    בדרך כלל עובר - ואם לא וזה מתפתח יש בהחלט מקום לפנות לרופא.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    עינת
    23/08/2007

בתי בת שנה ואני חושבת להפסיק להיניק אותה, לפחות בלילה כדי שאולי נתחיל לישון כמו בני אדם נורמאלים ולא נתעורר כל שעתיים. בנוסף בעלי מאוד מתנגד להנקה ואני מתלבטת להפסיק להיניק בעיקר בגלל שלום בית כי בינינו אני מאוד נהנית מההנקה ואני חושבת שבתי עוד זקוקה לה.
    איך גומלים מהנקה? כמובן שהיא אוכלת עוד דברים אבל היא יונקת המון וגם היא כבר גדולה אז היא מבינה שהיא יכולה לבוא אלי ולנסות להתחבר לבד... מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה

ג'ניס זאוסמר
    24/08/2007

עינת שלום,
    הדילמה שלך והרצון שלך לשמר על שלום בית היא אמיתית וקשה לי להגיד לך מה לעשות. מבחינה התפתחותית זה גיל קשה לפעוט להתנתק וביוחד כאשר היא כל כך רגילה לינוק בלילה.
    הגמילה צריכה להיות הדרגתית כדי שיהיה לה יותר קל וגם לך - את עלולה לפתח גודש אם זה נעשה בצורה לא הדרגתית.
    את יכולה לשאב לה חלב ללילה או לתת לה תמ"ל.
    סדר קבוע ומסר ברור לפנ שינה יכול לעזור - ארוחחת ערב, אמבטיה, הנקה אחרונה של היום/בקבוק וכאשר היא בא אליך בלילה את מחזירה אותה למיטה, מרגיעה אותה ותוך כמה ימים היא תבין. נכון לא קל ולא פשוט אבל צריכים להיות עקביים. בעלך יכול לעזור לך. תבקשי ממנו ותסבירי לו איך.אם הוא מנגד להנקה במיוחד בלילה תני לו לקחת חלק פעיל מהתהליך הזה - רעיון טוב שהוא יקום להרגיע אותה בלילה.
    בהצלחה
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחף מיני
    חסויה
    22/08/2007

בתי בת 10 חודשים ויונקת מלא. מאז הלידה החשק המיני שלי שואף לאפס. הלידה עצמה הייתה קלה ללא תפרים כך שזה לא נראה לי קשור לטראומת הלידה. האם באמת קיים קשר בין הנקה לירידה בדחף המיני?

תודה מראש, ע.

לקביעת תור
    סגירה
    דחף מיני

הוספת תגובה

• דחף מיני

ג'ניס זאוסמר
    22/08/2007

שלום רב,
    הרבה נשים חובות ירידה בדחף המיני לאחר הלידה ובמשך השנה האשונה לאחר הלידה. הסיבות מגוונות וכוללות גם שינויים הורמונליים ובעיקר עיפות, חשש מכניסה להריון, אי נוחות פיזית הנובעת משינויים פיזים או עליה במשקל. דלולות עולות גם לגרם לירידה בדחף המיני.
    קיימת תופעה נורמלית לחלוטין של נזילת חלב לפעמים בזמן יחסי מין - יש אנשים אשר לא מרגישים בנוח ויש כאלה שמדליק אותם.
    בדרך כלל הכל מסתדר עם הזמן - העיקר שיש אהבה והבנה וערוצים פתוחים לדיבור ביניכם.
    אם את בכל זאת דואגת תדברי עם רופא הנשים שלך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה
    מיכאלה
    21/08/2007

ג'ניס שלום רב,

אם אני שואבת בכדי לתת תוספת לתינוקת שלי ובזמן השאיבה, לאחר ששאבתי כ-50 מ"ל, אני רואה שלא ממש יוצא יותר ואז התינוקת שלי רוצה לינוק - האם יש מספיק חלב להנקה?

תודה, מיכאלה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה

הוספת תגובה

• תשובה למכאלה

ג'ניס זאוסמר
    21/08/2007

שלום רב,
    לא ברור למה את נותנת תוספות או בת כמה התינוקת שלך ולכן אני לא יודעת אם 50 סמ"ק זה מעט או לא.
    אם השאיבה אפקטיבית (מכשיר טוב, וסך הכל מסתדרים) עז כאשר הזרם נפסק - סימן שדי התרוקן. אני אומרת די כי שד לא ממש מתרוקן אף פעם. אם זה המצב עז אין מספיק ,כנראה, להמשך. אבל אם השאיבה לא כל כך טובה והתינוק יונק יותר טוב מהמכשיר עז יכול להיות שעדיף לתת.
    אני הייתי מבקשת או מאחות טיפת חלב או יועצת הנקה לבדוק את יעילות ההנקה שלך, אופן השאיבה וסיבת מתן התוספות באופן מיוחד.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לינוק
    שושי
    20/08/2007

התינוקת שלי בת חודשיים ושלושה שבועות ומסרבת לינוק בחלק מהארוחות. אני מניקה הנקה מלאה ונותנת בקבוק שאוב פעם ביומיים- שלושה מזה חודש וחצי.מוצץ היא מקבלת רק בשלושת השבועות האחרונים. בעשרת הימים האחרונים היא ירדה במשך ההנקה וסירבה באופן שיטתי לצד שני, אבל כיוון שנראתה חיונית ונתנה צרכים בצורה תקינה לא דאגתי יותר מידי וייחסתי זאת להתייעלות ההנקה. באבעת הימים האחרונים ישנן ארוחות (כ- 50% מהארוחות ביממה) שבהן הילדה לא מוכנה להתחבר לציצי גם כשהיא רעבה ומתחילה לצרוח בהיסטריה כשאני מנסה לקרב אותה לשד! בחלק האחר של הארוחות היא מוכנה לינוק מצד ימין שלי (התנאי הוא שאני אציע לה אותו ראשון...), ובחלק מהמקרים היא מוכנה לינוק גם מצד שמאל, אבל לא בתנוחה הקלאסית, אליה היא רגילה מאז שנולדה, אלא, כשהיא שוכבת על צד שמאל שלה (במקום על ימין שלה). לזה אנחנו מגיעות עם מניפולציות של כרית ההנקה ושלי. בנתיים כשהיא מסרבת לינוק או מסרבת לצד שמאל אני נותנת לה בקבוק שאוב ומשלימה את הארוחה .מלבד זה היא חיונית, עולה במשקל ונראית מצויין .אני חייבת לציין שלפני שבועיים וחצי היא גם כן לא הסכימה לינוק 12 שעות. רצנו איתה למרכז חירום בשישי בלילה. הרופאה שם המליצה לנו לתת לה בקבוק שאוב וזה מה שעשינו, והיא אכן אכלה ברעבתנות, אך מיד אח"כ חזרה לינוק באופן תקין עד לאפיזודה הנוכחית.

שום דבר לא השתנה בשיגרת החיים שלנו ובתפריט שלי (וגם לא החלפתי קרם גוף, לא לוקחת תרופות וכו'...).

היום רופאת הילדים שלה שללה בעיה רפואית (אוזניים, פה, כאבי צוואר...)
    מה קורה כאן???? יש סיכוי שזה קשור למוצץ? האם החליטה פתאום שקל לה יותר מבקבוק? למה היא מוכנה לינוק רק כשהיא שוכבת על צד שמאל למרות שאין לה כאב צווארי והיא כן שוכבת על צד ימין בלי בעייה (כשזה לא קשור להנקה)?. אני ממש מיואשת.
    תודה מראש וסליחה על האורך (פשוט יש המון פרטים...),
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב לינוק

הוספת תגובה

• תשובה לשושי

ג'ניס זאוסמר
    21/08/2007

כל "הפרעה" במסלול הנורמאלי של ההנקה עלולה לגרום לתקלות - מאוד קשה ,אם בככל,, ניתן להוכיח. ולכן צריכים לנסות כל מיני דברים כדי שבסופו של דבר להצליח.
    1 - להניק אותה רק בשקט, ברוגע ולא כשהיא רעבה מאוד
    2 - להניק אותה בתנוחה שהיא אוהבת, לא לנסות כל מיני דברים
    3 - תנסי ללחוץ על השד בזמן ההנקה כדי להזרים יותר חלב
    4 - ייתכן שצד אחד משחרר חלב מהר יותר או בכלל יותר חלב - תשאבי ממנו אם היא מסרבת
    5 - תנסי להגביר את יצירת החלב , זה ישמח אותה. שאיבה 10-15 דקות מכל צד לאחר ההנקה עם מכשיר טוב(לא מיני). גם אם לא יוצא
    6 - 3 קפסולות חילבה שלוש פעמים ביום
    7 - לוודא שתופסת טוב - תנסי אף לשפר
    8 - על תכנסי ללחץ איתה - תרגיעי אותה (לא על השד) - ותנסי שוב
    9 - תבדקי שוב אם היא באמת עולה מספיק בשקל
    10 - אם זה ממשיך - בדיקה של עוד רופא
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדיים לא שווים בגודלם
    לינור
    20/08/2007

השדיים שלי לא שווים בגודלם , אם אני אתן לתינוקת לינוק יותר מהשד הגדול זה יכול לאזן את צורתם?

לקביעת תור
    סגירה
    שדיים לא שווים בגודלם

הוספת תגובה

• שדיים לא שווים

ג'ניס זאוסמר
    20/08/2007

לינור שלום,
    אין הרבה נשים עם שדיים שווים . בהריון ובנק השוני מוקצן יותר.
    להגיד את האמת אין הרבה מה לעשות כדי להביא לאיזון .
    אם כבר יש להניק יתר מהצד הפחות גדול - כדי שיוור יתר חלב בצד הזה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה