פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה
    יעל א.
    04/03/2008

מה אומר טפטוף מהפטמות?
    שיש הרבה חלב?
    שלא ינקתי לאחרונה(כלומר במרווחים הרצויים?)
    האם כאשר מניקים מצד אחד ומהאחר יש טפטוף זה מעיד על טיב ההנקה?

האם כאשר תינוקת מתקשה לתפוס הפטמה(בעיקר בלילה) כדאי להציע את הצד השני ולא להתעקש להצליח מאותו הצד כי זה מתיש אותה?

האם יתכן ובלילה ההנקה פחות איכותית כיוון שהתינוקת עייפה ואין לה "כוח" לינוק?

כאשר היא נרדמת לאחר 2-5 דק' זה מעיד בהכרח שלא קיבלה את הרצוי לה ? מדוע זה קורה ואם לא ניתן להעירה האם לוותר על ההנקה באותה השעה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

הי ליאת,
    טבעי ורגיל שיהיו טיפטופים. זה לא אומר שום דבר על כמות החלב, מרווחי ההנקה או טיב ההנקה.
    בזמן הנקה קיימת פעילות של הורמון אוקסיטוצין אשר גורם לחלב לזרום חזק ואף בשפיצים.
    לפעמים ההורמון הזה פועל לא בזמן ההנקה ממש אבל כאשר חושבים על התינוק או שומעים אותו וזה גורם לטיפטוף. בזמן ההנקה השד השני גם מופעל על ידי ההורמון הזה ולכן הטיפטוף - נורמאלי לחלוטין.
    יש תינוקות אשר סתדרם גם כאשר נותנים צד אחד בלילה.
    2-5 דקות - זמן קצר מאוד ליניקה אבל אם התינוק שלך כבר גדול ועולה מספיק במשקל - לא מהווה בעיה.אם התינוק עדן קטן כדאי לעודד אותו לינוק יותר אם אפשר.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    יעל א.
    04/03/2008

שלום רב
    ביתי בת 3 שבועות וחמישה ימים
    בשבוע האחרון היא אינה ישנה בלילה בכלל.היא אינה בוכה אך מתפתלץ עם תנועות ידיים ורגליים חדות ורעשים חזקים מהפה תוך כדי...כחכוחים מאוד רמים...

1.האם עליי להרימה שכן היא נראית "סובלת" בעריסה...ומצד שני זה לא מותיר לי זמן מנוחה כל הלילה..
    היא נרגעת ע"י מתן שד אך לא בהכרח יונקת כראוי(נרדמת מיד ובהניחה בעריסה הסיפור חוזר על עצמו)

2.האם עליי להציע השד על אף שהיא אינה בוכה (עושה הרושם שאם לא אציע היא לא תבכה במשך כל הלילה ובכל זאת עליה לאכול במשך הלילה נכון???)

3. בתחילה היא היתה נרדמת ביום ובלילה היתה עירנית ואף בוכייה - המצב כיום שביום היא גם לא רגועה ואם נרדמת זה לבטח לא בעריסה שלה!! אלא בידיים או בספה אחרת בבית...
    יוצא מצב שהיא לא ישנה ביום ולא בלילה....
    האם ייתכן שתינוקת תישאר ערה כל כך הרבה שעות?
    היא נרדמת לשינה קצרה ביותר ושוב לא תמידדד

4. מדוע לדעתך העריסה היא לא מקום שנוח לה בו ?
    הספה שאני משכיבה אותה אינה קטנה יותר אם הרעיון שהיא לא מתרגלת למקום "גדול" יחסית".. בהשוואה לרחם..

5. האם הגיוני שלעיתים בהשכבה על הגב היא עושה רעשי חנק ועליי להרימה לטפוח על גבה?
    האם אין זה מסוכן? האם יתכן קשר לקולות "המוזרים" שהיא משמיעה...

נא הסבר/תגובה/התייחסות.
    יש לציין מעקב אחרון בטיפת חלב - אחות טענה שהעליה במשקל תקינה (מתן צואה ושתן תקינים)
    משקלה ממעקב אחרון 3240.

אגב,הכיצד ייתכן שהנקה לא תמיד אורכת כ-10 דק' כפי שמצופה ועדיין מתן שתן וצואה תקינים??
    לא ייתכן שהיא אינה אוכלת מספיק אם יש לה שתן וצואה כראוי נכון???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

שלום רב,
    ליאת - את מנסה למצוא תשובות מדויקות אבל שתדעי לך ההנקה היא לא מדויקת .
    אין דבר כזה - 10 דקות כמצופה
    פיפי וקקי מהווים מדדים טובים אבל זה לא משוואה מתמטית ויתכן שהיא לא מקבת מספיק חלב.
    הממשקל שכתבת לי אני לא יכולה לדעת אם היא מקבלת מספיק חלב או לא .
    נראה לי שאת מתארת מצב שנקרא בגדול - "גזים " וזה מאופיין על ידי הסמנים שאת מתארת ובדרך כלל גם מלווה בהנקה טובה ועחיה במשקל.
    אני ציעה לך להניק אותה ללא הגבלה, לא לפי זמנים ולפי רצונה. גם לא להגביל אותה בזמן שהיא יונקת - תני לה גם אם היא רוצה מעבר ל-10 דקות .
    תשי מסג' בבטן , הרבה טיולים ותנועה ריטמית. המצב הזה בדרך כלל עובר ב-3 חודשים ושינוי בסוג האול בדרך כלל גם לא עוזר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    מירי
    04/03/2008

שלום רב!
    בני בן שבועיים וחצי ואני מניקה אותו הנקה מלאה (כל 3-4 שעות).
    רציתי לשאול כמה שאלות:
    1. ביומיים האחרונים היו לו כאבי בטן ולקח הרבה זמן עד שהיתה לו יציאה, האם זה קשור אלי ואל מה שאני אוכלת?
    2. יש לי משחת לנולין וכן שמן נבט חיטה, שתיהם הומלצו לי למריחה על הפטמות. איזה משתיהן עדיפה, והאם צריך לנקות את השד מהמשחה/שמן לפני ההנקה?
    3. אני מנסה להפסיק להשתמש בפדי הנקה, אולם השד שלי כל כך מלא שהוא פשוט מטפטף על כל מה שאני לובשת. מתי החלב אמור להסתדר וכבר לא לטפטף כך החוצה?
    4. האם יש להמנע ממאכלים מסויימים ע"מ להקל מעל התינוק את כאבי הגזים?
    אשמח לקבל תשובות בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תשובות למירי

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

היי מירי,
    מזל טוב!
    1 - הנקה כל 3-4 שעות - נשמע מעט , תינוקות יונקים בדרך כלל לעיתים יותר תכופות
    2 - היציאות שלו לא קשורות למה שאת אוכלת
    3 - לנולין (לנסינו או פורלן) יותר מומלצים ואין צורך לשתוף , שמן נבט חיטה - לא. השאלה היא למה את צריכה?
    4 - אין צורך להמנע ממאכלים - תאכלי מגוון, בריא ומאוזן
    5 - הטיפטופים לפעמים נגמרים סביב השלב הזה. אם במקרה יש לך מה שנקרא "עודף חלב" המצב מלווה בטיפטופם רבים, ממש נוזלם. במקרה הזה התינוק בהחלט יכול לסבול יותר מגזים . אני מציעה לך לנסות ולהניק רק משד אחד בכל הנקה, לא להגביל אותו בזמן ההנקה ואף לדאוג שיינק לעיתים יותר קרובות. השיטה הזאת עוזרת בהפתת החלב ופחות נזית.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תליף חלב
    ג'אנט
    04/03/2008

היי ג'ניס (ותודה על תגובתך .)
    השאלה שלי האם אפשר לתת תחליף צימחי אם אני מניקה ? ניסיתי לתת פעמיים חלבי והוא הקיא. אני כל פעם מפחדת שהחלב יגמר ולא אדע מה מתאים לו.אנ אמורה לחזור לעבוד ל חושבת שאצליח לשאוב כמות כזו ולהשאיר בבית . מה לעשות? דרך אגב ניסיתי לתת לו איזומיל והוא סירב כנראה הריח. ומה לעשות אם לא ירצה גם צימחי?
    תודה ג'אנט :)

לקביעת תור
    סגירה
    תליף חלב

הוספת תגובה

• תשובה לג'אנט

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

היי ג'אנט,
    אפשר לתת תחליף צמחי - כדאי לך להתייעץ עם הרופא ילדים גם לגבי הסוג וגם בעניין ההקאות. אם יש לו אלרגיה לחלב פרה הו חייב לקבל צמחי.
    אני מבתיטה לך שהוא יוכל כאשר הוא מרגיש מספיק רעב.
    אני ממליצה בכל זאת לנסות לשאוב כי אם יש בעיה של אלרגיה חלב אמא הכי מתאים לו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה
    nit08
    04/03/2008

שלום, ילדתי לפני שלושה שבועות וחצי, ואני מניקה הנקה מלאה אך התינוקת לא רגועה בזמן שיונקת, היא תופסת את השד מוצצת פעמיים שלוש ואז מוציאה את הפה ושוב פעם מחפשת את השד כשהיא מזיזה את הראש לצדדים, וכמובן שהיא מתרגזת כשזה קורה. אני צריכה כל הזמן לכוון אותה לפטמה וזה מאוד מתיש כיוןן שההנקה לא מסתיימת ואני כל הזמן צריכה להיות בהיכון כדי לכוון אותה ולהרגיע אותה.
    את הבן הבכור גם הנקתי וברגע שהוא תפס את השד הוא לא עזב אותו. אני יודעת שכל ילד שונה, אבל האם ההתנהגות של הקטנה הגיונית?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רגועה

הוספת תגובה

• nit08 תשובה

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

שלום רב,
    זה נכון שכל תינוק שונה ויונק שונה אבל לא אוכל להגיד לך אם ההתנהגות של התינוק שלך תקינה .
    האם היא עולה במשקל? אם כן - היא מקבלת אוכל אבל בצורה מאוד לא מספקת גם לך וגם לה. אם היא לא עולה במשקל - ההתנהגות הזאת נובעת מאי קבלת חלב, תסכול ומשיכת השד כנסיון להוציא ממנו חלב.
    אני מאוד ממליצה להגיע ליועצת הנקה מוסמכת בהקדם.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה- חשוב!!!

nit08
    05/03/2008

היי,
    תודה על המענה המהיר, לצערי הרב את צדקת בתשובה. הייתי היום בטיפת חלב ושקלנו את התינוקת. אני לא האמנתי למראה המשקל שהופיע - 3.355 ק"ג כאשר לפני שבועיים היא שקלה 3.400. האחות שקלה אותה בשני מאזניים שונים כדי לוודא את התוצאה אך בשניהם המשקל היה זהה. היא בכלל לא עלתה כל השבועיים האלה!! אני הרעבתי אותה!! אני כ"כ מאוכזבת מעצמי במיוחד שזאת ילדה שנייה והייתי צריכה להבין את הסימנים וכמובן אני מרחמת עליה שהיא כל הזמן רעבה. מבחינת שתן - היא עושה לפחות 6 פעמים ביום, וצואה - בשבוע האחרון היא התחילה לעשות יום כן יום לא, אך אני יודעת שאצל תינוק יונק גם פעם בשבוע נחשב נורמלי, אז לא חשדתי.
    האחות אמרה לי לתת לה תוספת לאחר כל הנקה. איך זה יכול להיות שחסר לי חלב אם אני רק מניקה? תמיד אומרים שלאם יש מספיק חלב והגוף מייצר בהתאם לצורכי התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    05/03/2008

היי,
    צדקת בהרבה דברים אבל:
    1 -תינוקות חיבים לעשות לפחות 3-4 יציאות ביממה עד כ-גיל חודשיים. לפניכן זה עלול להעיד על חוסר קבלת חלב
    2 - תינוק יונק באמת גורם להמשכיות ביצירת חלב אבל אם התינוק לא יונק בצורה אפקטיבית המסר לא מגיע למוח המניקה איפה שנמצא הבקרה של ההנקה
    התינוקת שלך כאילו ינקה אבל משכה כל הזמן מהשד - דבר המעיד בדרך כלל על אי קבלת חלב.אפילו פרק זמן ארוך של "יניקה"כזאת לא מניב חלב.
    התוצאה היא אי עליה במשקל וכמובן המשך בירידת החלב כי רק יניקה טובה מעביר גירוי למוח המשחרר את ההורמונים החיונים ליצירה וזרימת חלב.
    ושוב - הנקה חייבת להות יעלה בכדי להגיד את מה שאומרים: תמיד אומרים שלאם יש מספיק חלב והגוף מייצר בהתאם לצורכי התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולך ואוזל...
    אמא מודאגת...
    04/03/2008

הצילו!
    בתי בת חמישה וחצי חודשים, לצערי חזרתי לעבוד לפני כחודש. אני שואבת לה חלב פעמיים ביום בעבודה. בשעות קבועות פחות או יותר, בבוקר אני מצליחה לשאוב משני הצדדים בערך 150 CC. בצהריים במאמץ רב באיזור ה 100 CC...ולעיתים אפילו פחות.היא אוכלת בערך 150 CC במנה ולעיתים יותר. זאת אומרת שאני לא מייצרת את הכמות שהיא צריכה...
    אני דואגת לשתות הרבה ומשתדלת לישון טוב בלילה.
    בערב ובלילה יש מעט מאוד. היא יונקת גם באמצע הלילה, לא הרבה אמנם, אך מתעוררת כפעמיים, יונקת מעט וחוזרת לישון.
    אני שוקלת להתחיל לתת לה מוצקים בקרוב, כאשר ימלאו לה שישה חודשים אבל בכל זאת..מה עושים כדי להגביר כמויות? או שלקבל את זה כגזרה משמיים...?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הולך ואוזל...

הוספת תגובה

• תשובה לאמא מודאגת

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

שלום רב,
    אני מתארת לעצמי שכל זה התחיל כאשר חזרת לעבודה ולא לפני.
    קודם כול - תשיגי לעצמך מכשיר שאיבה מעולה! לקטינה של מדלה או ספקטרה.
    תקני לך קפסולות של חילבה ותקחי לך 3 קפסולות 3 פעמים ביום (9 ביום)
    שתייה ושינה לא כל כך משפיעים על תפוקת החלב אבל משפיעים על החיים בכלל.
    יש גם תרופות שאפשר לקחת - תנסי את מה שהמלצתי לך ואם אין הטבה תחזרי אלי.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר החלב.....? כמוסות חילבה

אמא מודאגת...
    10/03/2008

ז'נס יקרה. נראה שהכמוסות עוזרות אבל הכמוסות הללו מריחות נורא בזיעה....אבוי לי ואבוי לסביבה...
    מה עושים.........................................

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - חילבה

ג'ניס זאוסמר
    10/03/2008

היי,
    בדרך כלל זה לא משפיע כל כך על "סביבה.". אולי את צריכה בינתיים להנות מההשפעה החיובית ולהתעלם מהאחרים. כאשר כמות החלב תהיה ממש טובה תנסי לרדת ל-2 כל פעם ואם לא לא משפיע לרעה תמשיכי.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר שאלה על שאיבת חלב אם?
    ליאל
    03/03/2008

1. האם יש טבלה בה ניתן לראות את כמות חלב האם שהתינוק זקוק לה?
    הנסיכה שלי בת שבועיים, שוקלת 4 ק"ג ואוכלת במנה 90 CC
    האם זה בסדר?

2. האם כמות חלב האם בציצ שאנו מיצרות פוחת?
    האם יכול לקרות שפתאום לא יספיק לי החלב לתינוקת?

3. האם נכון שכשאוכלים אז הציצ מתמלא בחלב?

4. מבחינת כמות החלב- האם נכון יותר לשאוב הרבה בבבת אחת או כל פעם מינון קטן?

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר שאלה על שאיבת חלב אם?

הוספת תגובה

• תשובה לניראל

ג'ניס זאוסמר
    03/03/2008

שלום רב,
    מזל טוב!
    4 - יש לשאוב לעיתים קרובות מ2 הצדדים - להמשיך לשאוב כמה דקות לאחר שהזרם נפסק
    3 - לא נכון - לא קשור לאוכל שלך. קשור ליניקת התינוק - ככל שהנקה יעילה יותר ולעיתים קרובות השד מתמלא יותר מהר והחלב באיכו תטובה יותר
    2 - לא הבנתי את המשפט הראשן
    זה יכול לקרות אבל לא בפתאומיות
    1 - 90 סמ"ק זה בסדר אם היא אוכלת לעיתים קרובות - לפחות 8 פעמים ביממה. צריכים לנסות להעלות את הכמות כל כמה זמן. אם היא עולה במשקל - זה בסדר וזה בעצם המדד לקבלת מספיק אוכל הכי טוב שישץ
    למה את שואבת????
    כדאי להניק אותה ישירות וכמה שיותר מהר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ג'ניס
    לו
    03/03/2008

1. האם מותר לתת יוגורט ביו לתינוקת בת 8 וחצי חודשים?והאם מותר לתת גמדים?
    2. האם מותר לתת מעדנים,וניל?טום וג'רי? היא אוכלת קצת...
    3. האם מותר לתת במבה, היא מאוד אוהבת, אין אלגיה במשפחה..אבל גם אוכלת כמה לא הרבה.. משקל תינוקת 7.500....
    4. האם פרי מבושל יכול לגרום לגזים, תפוח מבושל?
    5. כמה שעות תינוקת בת 8 וחצי חודשים אמורה לישון ביום? בלילה?
    תודה מראש לו.

לקביעת תור
    סגירה
    היי ג'ניס

הוספת תגובה

• תשובה ללו

ג'ניס זאוסמר
    03/03/2008

היי,
    מותר לתת יוגורט ביו וגם גמדים.
    מותר לתת מעדנים אבל מבחינת ערך תזונתי עדיף יוגורטים אמיתיים ופחות המסוכרים.
    תשאלי בבקשה את רופא הילדים על במבה
    גזים משתחררים בכל פעם שמערכת העיכול עובדת - כל דבר מייצר גזים - למה לבשל את הפרי? תני טרי!
    היא מסוגלת לישון כל הלילה .השאלה היא האם היא רוצה או רגילה לקום בלילה - זה הרגל בגיל הזה כמו כל הרגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים...הצילו!!!!!
    נתי
    03/03/2008

בתי בת חודש ולפני שבוע התחילו לה כאבי גזים...
    איך אפשר לעזור לה חוץ מתרופות שהיא מקבלת להקלה על הכאבים...

אתמול למשל היא שכבה וקיפלתי לה את הרגליים לכיוון הבטן והיא נרגעה קצת...ושוב התחילה לצרוח...
    ודבר שני...בגלל הגזים היא לא נרדמת לפני 12 או 1 בלילה....ואני כבר מותשת!!!1

אודה לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    גזים...הצילו!!!!!

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

נתי שלום,
    לא פשוט אבל כמו שאומרים - עובר בגיל 3 חודשים בערך.
    האמת היא שמעט מאוד עוזר אבל קיים ריבוי הצעות והמלצות ובעיקר זה מוסיף לתסכול.
    תנועה קיצבית, רעש/צללים החוזרים על עצמם (רעש לבן - white noise , תקראי באינטרנט)
    הרבה בידיים, טיולים, נדנדה.
    עזרה, סיוע, תמיכה, Time out, כל דבר המוריד ממך עומס - לא להתבייש תקחי כל הצעה לעזרה ותבקשי מאנשים עזרה .
    יש תאים למיניהם - שום דבר לא עוזר ובטוח לא לכולם - תנסי אותם - שווה הנסיון
    בדיקת רופא ילדים חשובה כדי לוודא שהיא בריאה והמצב קשור רק ל"גזים"
    איזה תרופה היא מקבלת ? - חשוב שאדע!!
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לג'ניס

נתי
    04/03/2008

אני נותנת לה "גרפוטר"...
    לבן שלי הייתי נותנת גליקול בייבי ולה ניסיתי לתת וזה לא משפיע עליה...אז התחלתי ביום ראשון את הגרפוטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

גרייפווטר הוא לא בדיוק תרופה אבל היא לא מזיקה כלל. אם עוזר תני לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה

נתי
    04/03/2008

הבת שלי בת חודש ומהיום הראשון לחייה היא לא עשתה יציאה בעצמה...רק אחרי יומיים שלושה שהיא לא עושה אני נותנת לה נר של גליצרין בהוראת הרופא...ממה זה יכול לנבוע העצירות הזו???
    היא רק יונקת...ועולה יפה במשקל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נתי

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

הי,
    אם הרופא לא מודאג - כנראה שזה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונק מעט
    ג'אנט
    02/03/2008

היי
    בני בתקופה האחרונה יונק מעט מאוד. אם בהתחלה היה יונק 30 עד 50 דקות
    היום זה היתקצר ל2 דקות ותוך כדי הוא מתעצבן ומכניס את
    האצבעות שלו לפה ומוצץ אותם. אז אני מסה שוב להניק וחוזר חלילה.
    ני יודעת שיש לי חלב יכול להיות שנמאס לו מציצי? הוא בן 4 חודשים משקל 6400

לקביעת תור
    סגירה
    יונק מעט

הוספת תגובה

• תשובה לג'אנט

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

היי,
    בגיל הזה תינוקות יכולים להתנהג ככה באופן טבעי.
    החשוב היא - האם היא עולה במשקל - אם כן, המצב בסדר גמור.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר החלב?
    נעה
    02/03/2008

ביתי בת חודשיים (9 שבועות) ואני מניקה אותה בשילוב עם סימילאק פעם עד פעמיים ביום. ביומיים האחרונים בנסיון לצמצם את כמות הסימילאק ובמקום להניק, במקום שהשד ייצר יותר חלב, כפי שהבנתי שצריך לקרות, הגעתי למצב שכבר יום שלם הולך ומצטמצמת כמות החלב אותו מפיק השד עד לכדי כמות קטנה מאוד (10-20cc). אני בודקת זאת ע:י שאיבה.
    האם יתכן שנגמר לי החלב.
    האם יש דרך לעודד ייצור חלב מוגבר?
    מה עלי לעשות?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    נגמר החלב?

הוספת תגובה

• תשובה לנעה

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

היי נעה,
    החלב לא נגמר ככה באופן פתאומי. יתכן והירידה קיימת כבר אבל את רק חשה בה כעת. או שאין ירידה כל כך משמעותית וזה רק רושם ובמיוחד צריכים לדעת שאי אפשר לבדוק כמה חלב יש על ידי שאיבה. אם את לא רגילה לשאיבה עז בהתחלה השאיבה תניב מעט ובמיוחד אם המכשיר לא איכותי. ולכן לא ברור לי שבאמת יש ירידה בכמות החלב.ייתכן ויניקה לא מאוד אקטיבית ושילוב של סימילק הביא באמת לירידה בכמות החלב.
    אני מציעה:
    1 - תשקלי אותה ותראי אם היא עולה במשקל - אם כן, היא מקבלת מספיק
    2 - שיפור ההנקה והפחתה בתוספות עד ללא תוספות (שילובים)
    3 - קפסולות חילבה - 3 קפסולות בבוקר 3 בצהריים ו3 בערב - להעלות את כמות החלב
    4 - אם ההנקה חשובה לך - תגשי ליועצת הנקה בהקדם
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    נירה
    01/03/2008

שלום רב,
    בני בן 4.5 שבועות - אני מניקה אותו הנקה מלאה.
    בכל יום באחת הארוחות הוא פולט המון, אחרי הפליטות הוא אינו רגוע כלל, אני מנסה להרגיע אותו וממשיכה להאכיל אותו, לעיתים הוא פולט שוב.
    שאלתי היא האם הוא לא רגוע כי הוא עדיין רעב? אני מתלבטת האם להמשיך להאכיל אותו למרות הפליטות (אולי הם נובעות מכך שהוא אכל יותר מדי?)
    האם אחרי שהוא פולט כמות גדולה של חלב יש צורך להאכיל אותו שוב? איך אוכל לדעת האם הוא עדיין רעב?וכן אם הוא אוכל יותר ממה שהוא צריך או שהוא רק רוצה למצוץ? ובמידה והוא אוכל יותר ממה שהוא צריך האם כדאי להפסיק אותו באמצע האכילה?
    האם זה נכון שהתינוק אוכל כל צרכו ברבע שעה מתחילת ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לנירה

ג'ניס זאוסמר
    02/03/2008

נירה היי,
    תינוק לא בהכרח מקבל ארוחה ברבע שעה - לפעמים יותר ולפעמים פחות ותצפי למרווחים שונים בין הארוחות.
    אם התינוקי שלך פולט פעם ביום ועולה במשקל - זו לא בעיה.
    כאשר הוא פולט אפשר לחכות שיבקש שוב לאכול או אם המשך האכלתו מרגיעה אותו תניקי אותו, לא חשוב אם הוא פולט - אם הוא עולה במשקל
    למה הוא פולט - בדרך כלל לא ידוע אבל על תחששי מאכילת יתר או הבדל בין אכילה ומציצה - תניקי אותו שיהיה שמח ובריא.
    תהני,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בתינוקות
    יעל א.
    01/03/2008

האם תינוקת שאינה ישנה מספיק (אין רצף שינה של יותר משעה ביום) בהכרח תפגע בצמיחה שלה?
    האם כאשר נרדמת ביום יש לעשות שקט בבית או שמא להתנהג כרגיל -דבר שעלול להעירה כיוון שקמה מכל רעש חזק....
    בלילה אינה ישנה בכלל
    האם לנסות "לגרום" לה לישון או לתת לה לנהל את סדר היום

האם רעש אכן אמור "להעיר" תינוקת משינה או להבהילה?
    מדוב בתינוקת בת 3 שבועות ויומים.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בתינוקות

הוספת תגובה

• תשובה לאלונה

ג'ניס זאוסמר
    01/03/2008

אלונה,
    רק חוסר אוכל ,במקרה הזה,יפגע בהתפתחותה ולא חור שינה.
    לא מומלץ לשמור על שקט מוחלט כי אם התינוקת מתרגלת לשקט היא לא תוכל לישון כאשר יש רעש של בית רגיל.
    כמובן רעשים חזקים במיוחד יעירו כל אחד.
    הנסיון המתמיד לשמור על שקט בבית עלול להוות גורם לחרדה לך והוא מיותר. תינוקות אמורים לישון משך היום עם רעש ביתי סביר סביבם.
    היא תעבור את השלב הזה - אני יודעת שלא קל אבל זה מצב מאוד שכיח וכדאי לנסות לשמור על איפוק ולנסות לא להקשיב לכל אלה עם ההמלצות ואם הפתרונות - כי אין.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה@
    יעל א.
    01/03/2008

שלום רב
    כיצד ניתן לשמור על ההנקה ועל השפיות..:) אם התינוקת (3 שבועות ויומיים)
    מבקשת לינוק בתדירות די גבוהה ונרגעת רק ע"י שד..
    האם לשאוב לבקבוק הוא פתרון טוב כך שאוכל לדעת כי אכן התינוקת שתתה מספיק והבכי בהכרח אינו קשור לרעב?

או שמא השאיבה הורסת את ייצור החלב?
    נניח בקבוק ליום ולפני שינה...

כמה זמן מומלץ לשאוב מכל צד?

האם יש משאבה מומלצת מבחינת מהירות השאיבה
    כעת אני משתמשת בספקטרה של יד שרה והיא נראית לי די "כבדה"...או שמא אין לי מספיק חלב...

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה@

הוספת תגובה

• שאיבה

ג'ניס זאוסמר
    01/03/2008

אלונה ,
    עניתי לך על חלק מהשאלה כבר.
    אין צורך לתת לה בבקבוק.
    שאיבה לא הורסת את ייצור החלב אבל צריכים לדעת שאם שואבים עם מכשיר לא איכותי ולא מספיק וללא הנקה יעילה או ישירה אפשר בהחלט לפגוע ביצירת החלב.
    אם שואבים : שואבים לעוד כמה דקות לאחר הפסקת הזרם.
    מכשיר איכותי לא נממדד על פי מהירותו אלה על עוצמתו והתאמתו ליניקה רגילה של תינוק.
    מכשיר הספקטרה אמור להיות טוב.אם התינוקת עולה במשקל על הנקה - יש מספיק חלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה שאלות
    יעל א.
    01/03/2008

שלום רב - אשמח לכל עזרה כיוון שאני מבולבלת לגמרי

1.ביתי בת 3 שבועות - האם יש להניקה עם כל בכי שלה או שמא לנסות להרגיעה בכל דרך אפשרית ורק אח"כ להציע שד (בהנחה ולא מדובר בטווח של 3-4 שעות ) איני יודעת מתי היא רעבה ומתי היא בוכה מסיבה אחרת והסביבה אומרת לי שאני מפנקת/מרגילה לידיים/אולי מעמיסה על קיבתה חלב...

האם בגיל זה יש להתחיל להקנות הרגלים? האם אכן יתכן ומדובר בפינוק?

יש לציין,כי לא תמיד ההנקה ארוכה וכך קורה שהיא יונקת מס' דקות ועוזבת השד מעצמה - דבר שנראה על פניו כשובע אך מיד עם הנחתה בעריסה היא מתחילה להשמיע קולות לקמר את ראשה ולקפל את הרגליים...

בלילה הסיפור ממש מטריד שכן אחת לחצי שעה היא משמיעה קולות "חזקים" איני יודעת ממה הם נובעים (ללא בכי) היא מתנועעת בכעס בעריסה ובאי שקט וכך יוצא שאני מרימה אותה לנסות להרגיעה שמא מפריע לה משהו -האי שקט מופסק בעקיר עם מתן השד אך שוב שקט שנשמר לא יותר מחצי שעה וכך אני מוצאת עצמי מותשת לא ישנה בכלל וממש במחשבה להפסיק ההנקה כך שאוכל להיעזר בבעל/מישהו במשפחה...

יש לציין כי בתחילה היא ישנה טוב מאוד ביום והיתה בוכיה בלילה וכעת לא יום ולא לילה - הילדה לא ישנה טוב...נראה שהיא באי שקט תמידי אך מקרינה נינוחות מסוימת(לא צווחת בבכי)

**מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם רעשים "מוזרים" רק בלילה מאפיינים ילודים בגיל כזה ואם כן מדוע רק בלילה?

האם יתכן והעריסה לא נוחה לה? התינוקת קטנה וכך גם העריסה כך שאיני מבינה מה הסיבה.

העליה במשקל תקינה לפי טיפת חלב וכן היציאות והשתן....

מתי למעשה מתחיל השלב בו יש להקנות הרגלים ואם היא לא נרגעת אלא רק ע"י השד האם להמשיך להציעו אחת לשעה בערך לכל שעות היממה??

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לאלונה

ג'ניס זאוסמר
    01/03/2008

שלום רב,
    את מתארת את כל הסימנים של מצב הנקרא"גזים של תינוקות".
    המצב הזה בדרך כלל מתחיל סביב השבועיים ומפסיק סביב גיל 3 חודשים.
    סיבת ה"גזים" לא ידועה ואין טיפול מוכך כלל למרות שלסובים למיניהם המלצות מרובות.
    מה שעוזר זה - בידיים, תנועתיות, טיולים, מציצה, הנקה, נדנדה, "רע לבן" - צליל קבוע ומונוטוני כמו מייבש כביסה, שואב אבק, צלילים החוזרים על עצמם.
    הרבה אנשים מייחסים את הבכי לחוסר קבלת אוכל ונותנים תמ"ל (פורמולה) - במצב הזה הנקה מקנה לתינוק את כל הדברים המרגיעים אותו ביחד ולא כדאי להעמיס על מערכת עיכול חלבונים זרים אלא מזון קל לעיכול. אם היא עולה במשקל אין צורך לתת משהו אחר. אם ברור לך שהי לא רעבה על תתני לה אוכל אם לא בא לך.אין אפשרותלתת יותר מדי חלב אם - אין דבר כזה.
    המצב הזה בהחלט מתיש ולכן את חייבת לדאוג לקבלת עזרה ותמיכה אפשרי - יעבור בסוף.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה