מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה איטית במשקלמירב22/10/2007
התינוק שלי בן שלושה חודשים שוקל 4.810 ק"ג, אלרגי לחלב עד לפני שבוע ינק מלא.
בחודש האחרון הוא מעלה מעט מאוד במשקל
נולד 3.180
גיל חודש: 3.650
גיל חודשיים: 4.420
בגיל 3 חודשים: 4810
לפני שבוע מחשש לנושא המשקל, התחלתי לשאוב ולתת לו לו חלב שאוב בבקבוק.
אוכל 4-5 ארוחות ביום של 80-100 cc כל אחת ובלילה עוד שתי הנקות, אחת ארוכה ואחת לפנות בוקר קצרה יותר.
בסידור הזה הייתי בטוחה שהשבוע בוא מעלה ולצערי הוא לא העלה אפילו גרם אחד!!!! אני ממש בלחץ, גם לא גדל באורך או בהיקף הראש והוא באחוזון 0 !!! הצילו!
חשוב לציין שבגדול הילד חיוני, ישן טוב , לא בוכה מעבר לנורמה, מחייך ומגיב.
עוד ברצוני לציין שיש לו המון יציאות ביום 5-6 יציאות- זה נורמלי?
מה לעשות?? !!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ג'ניס זאוסמר22/10/2007שלום רב,
אני מציעה שתלכי לרופא ילדים כדי שיבדוק שוב את כל הפרמטרים בדי שיקבע אם יש בעיה או לא.
לי לא נראה שהוא באחוזון 0
5-6 יציאות ליום - נורמאלי מאוד
חשוב מאוד שהוא חיוני ושמח.
תקבעי תור בהקדם כדי שלא תדאגי בחינם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן גמילה מהנקהקארין20/10/2007
שלום לכם,
שמי קארין אם ל-4 ילדים. בתי התינוקת בת שנה ונגמלה בימים אלה מהנקה. אציין, כי בתי מגיל חצי שנה אוכלת אוכל של "גדולים" בהנאה מרובה ללא בעיות. אני חזרתי לעבודה כשמלאו לה 5 חודשים. סדר יומי היה כזה שבבוקר הנקתי, בשעות ששהתה אצל המטפלת אכלה בד"כ מעדן חלב ואוכל מבושל (מרק, קוסקוס, אורז וכו') וכשחזרתי מהעבודה ועד הלילה - ציצי. בתחילת השנה, בתי נכנסה לגן וללא קושי ויתרה על הנקת הבוקר וגם על ההנקות אחה"צ. הקושי שלי העיקרי היה בלילות. בתי תפסה את הפטמה שלי כ"מוצץ" אנושי. היא נרדמה לי על הציצי והיתה מתעוררת כל שעה, שעה וחצי ורק ההנקה הרגיעה אותה. המצב החמיר עד שממש נוצרו לי סדקים בפטמות וכאבים עד שהחלטתי לגמול אותה בעזרת בעלי שקם אליה בלילות. מאז, עברו 6 לילות. השדיים שלי גדושים בחלב אותו אני משחררת מידי יום במקלחת. הכאבים עזים, אין דלקת. שאלתי היא, מה אפשר לעשות ע"מ להרגיע את הכאב? האם רצוי לסחוט את השד או ממש לשאוב בעזרת משאבה?
אציין, כי את יתר ילדיי הנקתי במשך שנה שלמה ואני לא זוכרת כאבים כאלה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן גמילה
ג'ניס זאוסמר22/10/2007קארין שלום,
בעוד כמה ימים את תראי כבר שיפור וירידה בכמות החלב. בינתיים כדאי להשתמש כרוב וקרח כקומפרסים להקלת הכאבים והפחתת הבצקת שנוצרה.
נגד כאבים אפשר לקחת כדור כמו אדויל אשר גם מוריד את הדלקת וגם את הכאב.
אפשר גם לשתת תה מרווה - ידוע שפועל טוב במקרים שיש צורך בהפחתת חלב.
אם את לא עומדת בלחץ/כאב אפשר לשאוב מעט כדי להקל.
בהצלחה,
ג'יניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה חלקיתחסוי19/10/2007
שלום רב,
ילדתי לפני כשבוע.
נתקלתי בקשיי הנקה: התינוקת לא פותחת את הפה ולא יוצרת וואקום על הפיטמה, הפטמות שטוחות, החלב יוצא בצורה מעטה וקשה, הפטמות סדוקות ומדממות, התינוקת נרדמת על הפיטמה ורק נרגעת עליה כמו מוצץ ולעיתים אף בוכה.
הגעתי יום יום לאחיות המרפאה, בית החולים וטיפת חלב, ולא הגענו להצלחה מלאה. אני נעזרת בפיטמות סיליקון ובמשאבת חלב.
שאלתי:
במידה ואני שואבת חלב, והתינוקת יונקת ממני בסביבות שלוש- ארבע פעמים ביום, תוך כדי "השלמה" ממטרנה- האם הדבר יעיל?
האם היא מקבלת את ההטבות שבצד ההנקה? או שהדבר בטל בשישים?
אודה לתשובתך,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה חלקית
ג'ניס זאוסמר22/10/2007שלום רב,
צר לי שאת מתקשה אבל אנסה לעזור לך.
1 - כדאי לך להגביר את השאיבה כדי להעלות את תפוקת החלב. כאשר יהיה כמות יפה של חלב התינוק יוכל לינוק ביתר קלות וגם יהיה מעונין לעשות יותר מאמץ לתמורה.תשאבי כל 3 שעות ולכמה דקות לאחר הפסקת הזרם. המכשיר צריך להיות מאיכות גבוהה - אפשר מטיפת חלב עם מכתב רופא לבקשת מכשיר מדלה או ספקטרה.
2 - הנקה עם פטמת סיליקון עלולה להיות בעיתית כי לא ברור אם יש העברת חלב והגירוי לשד מופחת - אם קיימת חשש לחוסר קבלת חלב את חייבת לת תוספות (מהשאיבה אם מספיק ומתמ"ל אם אין מספיק שאוב). גם עם פטמת סיליקון חייבים לודא שהתינוק תופס טוב אחרת באמת לא שווה.
3 - כל ארוחה של חלב אם תורמת ליתרונות של ההנקה ושווה לתינוק. עם הגברת השאיבה תכלי לתת יותר ויותר חלב אמא ופחות תמ"ל.
בהצלחה
אני כאן לעוד שאלות אם יש,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושי חלב בקקיאמא של רון19/10/2007
היי ג'ניס!
בני כמעט בן 5 חודשים יונק באופן מלא. מאתמול בצהריים יש לו קקי כמו נזלת דביקה עם גושים של חלב או משהו שדומה לחלב(סליחה על התיאורים). כמו כן, יש ריח חריף מאוד ובדרך כלל אין ריח לקקי. מאתמול בערב גם יש חום 38.5-38.8 ואנחנו בדרך לרופא, בכל זאת רציתי להתייעץ איתך מה גורם לקקי להשתנות אם הוא רק יונק? האם זה וירוס בקיבה?אשמח על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא של רון,
ג'ניס זאוסמר19/10/2007שלום רב,
כנרה שלתינוק שלך יש וירוס (או חידקאבל כנראה וירוס) בדרכי העיכול אשר גורם לחום ולצורת הצואה. גם הריח קשור לזה. זה לא גושי חלב אלה ריר כתוצאה מהמחלה.
טוב שהלכתם לרופא.
מקווה שהמצב יותר טוב.
דרך אגב, אין להפסיק את הנקה - חלב אמא הוא המזון הטוב ביותר במצבים הללו.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להרגיל תינוק לשד אחרי 9 ימשירי16/10/2007
תינוקת שנולדה בקיסרי והיום בת 9 ימים, מקבלת חלב שאוב עם תוספת מטרנה בבקבוק מאז שנולדה.
האם מאוד רוצה לחזור להניק וביום שבת האחרון האם ניסתה להניק והתינוקת ינקה! יניקות טובות של 20 ד'. מאז היא לא רוצה ציצי, רק בקבוק. האם יש צ'אנס להחזיר אותה לשד?
שכנה שמנסה לעזור,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ג'ניס זאוסמר16/10/2007שלום רב,
אם היא תופסת טוב והאם מרגישה משכה - היא יונקת.
כדאי שתניק לעיתים קרובות ללא תוספות תוך כדי מעקב משקל בטיפת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהליאת14/10/2007
שלום לכולן,
לפני כשבועיים חזרתי לעבודה, ואני שואבת פעמיים ביום, וזה יוצא פחות או יותר בזמנים של ההנקה. עד עכשיו היה יוצא לי מספיק חלב לשתי ארוחות ולהקפאה (ביחד מהשהו כמו 350-400). אבל ביומיים האחרונים החלב פשוט לא יוצא - כאילו שבמשאבה אין מספיק כח. יש לי ספקטרה 2, אני שואבת משני הצדדים. אני מרגישה שהשד מלא, אבל בתום ההנקה הוא עדיין מרגיש מלא. שמתי כבר את המשאבה על מקסימום כח, פעם זה היה כואב ועכשיו אני בקושי מרגישה... אולי מישהי נתקלה פעם בבעיה כזאת? האם המשאבה לא טובה? או להחליף צינורית ובקבוק? מאד אשמח לקבל תשובה, אני ממש לחוצה, שאני גם אתחיל לייצר פחות חלב בגלל שנשאב פחות...
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר15/10/2007היי,
לי נראה שהמכשיר לא תקין!!!
במהירות הבזק תקחי אותו לתיקון.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימטריהסימה14/10/2007
אני כבר כמה חודשים אחרי לידה ובשבוע האחרון שמתי
שהשדיים שלי לא באותו גודל
אני חייבת לציין שלא הנקתי
אבל ההבדל בינהם ממש משמעותי
האם זה קשור לחלב?????
מה זה יכול להיות???
מחכה לתשובה כי אני קצת מודאגת מהנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימטריה
ג'ניס זאוסמר15/10/2007סימה שלום,
אנחנו בכלל לא סימטרים ואחרי לידה האי סימטריה מוקצנת בשדיים בגלל התפתחות הבלוטות ,גם אם לא מניקים.השדיים שלנו לא סימטרים ובהריון והנקה האי סימטריה יותר משמעותית. קרוב לודאי שתוך כמה זמן המצב יחזור לקדמותו.
אם יש סמנים בנוסף או אם המצב לא חולף יש לפנות לרופא.
לבראות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ועישוןשני14/10/2007
ברורים וידועים נזקי העישון,בהריון לא עישנתי וגם היום חזרתי ל סיגרייה עד 2 ביום כי אני מרגישה שזו ההפסקה שלי,בדקתי עם המרכז לרעליםוהבנתי שהחלב מתחלף בחזה ולא "עומד" ולכן אחרי כשעה יוצאת הסיגרייה פחות או יותר,האם אכן אחרי שעה? האם תוכלי לתת כאן מידע מפורט בעניין? יש נשים המעשנות יותר וללא חשבון של שעות אך אותי זה מטריד מאוד ובד"כ אני עושה זאת בעב שאז הולך לישון שינה ארוכה יותר,אשמח למעט מידע בעניין הלא בריא הזה....אולי זה ייגרום לי להפסיק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ועישון
ג'ניס זאוסמר15/10/2007טלי שלום,
ברור שעישון לא מועיל לבריאות כלל.
יותר טוב לעשן (כמה שפחות) ולהניק, מאשר לא להניק בכלל.
עובר הרבה יותר חשוף לעישון מאשר תינוק שכבר נולד - מבחינת החשיפה באמצעות החלב ,אבל התנוק עלול להיות מעשן פסיבי - גם דרך האוויר וגם מהחלקיקים הנדבקים על ידיים ובגדים.
אני מציעה להקשות על עצמך : תעשני כמה שפחות, תרחצי ידיים לפני ואחרי, תחליפי גם בגד ותמיד תהיה מודעת למעשייך כי העישון גם לא מועיל לך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים ביניקהיפית14/10/2007
שלום רב
כמה שאלות
1.בשבוע האחרון הוא מתקשה לנוק מצד ימין מכניס את הפטמה ומוציא מכניס ומוציא כבר מתחילת היניקה. כמו כן כאשר אני שואבת מצד זה לא יוצא יותר מ 20-30 cc
2. בשאיבה משני הצדדים לא יוצא יותר מ 60 -70 cc האם אין מספיק חלב ועל כן הוא יונק בצורה כזו?
3. שבוע הבא אני עתידה להתחיל לעבוד (יומיים בשבוע למשך כ 6-7 שעות) בהם אין לי אפשרות לשאוב האם זו בעיה כמו כן איני יודעת כמה חלב להשאיר והאם אצליח לשאוב מספיק לשתי ארוחות בימים אלו?
מה עושים אני לא רוצה להתחיל עם תחליפים
תודה יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפית
ג'ניס זאוסמר15/10/2007יפית שלום,
לא אמרת בן כמה התינוק שלך אבל אם את חוזרת לעבודה אני משערת שהוא בן כמה חודשים לפחות.ואם הוא בן כמה חודשים ואת כבר שואבת עם מכשיר טוב יתכן ואין הרבה מאוד חלב. גם לא ידוע לי אם הוא עולה טוב במשקל ולכן תשובה חד משמעית לא אוכל ממש לתת.
תינוק בגיל הזה יכול לינוק בצורה כזאת מבלי שתהיה בעיה או זה עלול להיות סימן של מיעוט חלב.
אני מציעה ,קודם כול, להשיג מכשיר שאיבה באיכות גבוהה וחשמלית - מדלה לקטינה או ספקטרה מיד שרה.לשאוב כמה פעמים כדי לשפר את המיומנות ,תראי שיצא לך יותר.
השאלה היא אם באמת יש לך מספיק ל-2 ארוחות ? לפי הגיל תכלי לקבל הנחיות על תוספות שאפשר לתת ויכול להיות ולא יהי מנוס מלתת תחליף.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות ביניקה
יפית18/10/2007הוא בן שלושה חודשים וחצי עד עתה ינק טוב ועלה כ 200 גרם לשבוע בשבועיים האחרונים עוד לא נשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר18/10/2007יפית,
כפי שחשבתי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ראשונה, הריון ראשון- ארוך...תמר12/10/2007
שלום רב,
אני מניקה תינוק בן 6 שבועות הנקה מלאה. הוא נולד 2710ואחרי חודש עלה ל4110 (מאז לא הייתי בטיפת חלב כך שאנני יודעת כמה עלה עוד). עד שהגיע ל3 ק,ג הערתי להנקה כל שלוש שעות (הוא עלה מהר מאוד) כיום זה לפי בקשתו שזה בערך כל 3 שעות. מגיל שבועים הוא סובל מגזים בעיקר בשעות הערב והלילה. יש לציין שהוא לא בוכה בהסטריה יותר רוטן ומקפל את רגליו. ניסנו גליקול וגרייפ ווטר אבל לא ממש עוזר וחזרנו לגליקול לפי הצורך.
יש לי מספר שאלות-
1. קורה שבשעות הערב שהוא סובל הוא יונק מושך את הפטמה ובוכה. אני מתארת לעצמי שהוא סובל מהבטן, אני מרימה אותו לגרפס בין אם עושה או לא עושה לעיתים הבכי מתגבר ואני מחזירה לפטמה וחוזר חלילה עד שהוא נרדם עליה. האם זה תקין? האם אני פועלת כשורה? אולי זה קשור לזרימה? איך יודעים אם יש זרימה מהירה? הוא לא פולט כמעט בכלל.
2.ביומים האחרונים המצב השתפר מבחינת הכאבי בטן, הוא החל לישון יותר שעות בלילה, נניח 4.5 שעות , 5 שעות. בשבוע האחרון גם היניקה שלו השתנתה, זה נראה שהוא מתחבר לשד בעצמו (אני פחות מקפידה על מה שלימדו יועצות ההנקה בבי"ח- לא לקרב את השד לתינוק אלא את התינוק לשד...) היניקה מהירה יותר, לפעמים לא ברור לי האם אכל מספיק אבל הוא מתנתק מהשד בעצמו. אני נוהגת להציע את שניהם, לעיתים לוקח משניהם. בנוסף לכך, הוא החל להשמיע ציקצוקים בזמן ההנקה, האם זה אומר שנכנס אוויר??
3. אני נורא נוזלת, יש מגמת שיפור (אני כבר לא קמה עם חולצה רטובה) אבל עדין נוזלת, ומרגישה מלאה. מתי מפסיקות הנזילות?
4. למי פונים שחושדים בדלקת או פטריה בשד? רופא נשים?, אחות טיפת חלב?
אודה על תשובתך
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
ג'ניס זאוסמר12/10/2007שלום רב
בסך הכל נראה שאת בסדר גמור וגם ההנקה.
1 - תינוקות בגיל הזה עושים דברים כאלו ובמיוחד בערב כאשר יש פחות חלב באופן טבעי וגם כנראה פחות זרימה.
2 - העיקר שהוא מתחבר טוב, לא משנה עכשו איך הוא מגיע לזה
3 - הזילות הם חלק מהסיפור, תשמחי שיש לך אותם. אם את חשה את תחילת הנזילה את יכולה ללחוץ די חזק עם קצה האצבע אל תוך הפטמה לדקה והנזילה לא תתחיל בכלל.
4 - את יכולה לפנות לרופא המשפחה שלך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תמר13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמה סדוקהלילך11/10/2007
היי,
יש עצה מה לעשות כנגד פטמה סדוקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמה סדוקה
ג'ניס זאוסמר11/10/2007לילך שלום,
האם הכוונה פצע בצורת קו על קצה הפטמה?
אם כן - זה הסימן האופיני ביותר לתפיסה לא לא טובה. התינוק צובת את קצה הפטמה ועל ידי כך נוצר כאב חד ופצע אשר עלול לדמם ולהזדהם. לו היה שואב את הפטמה יותר לעומק פיו איפה חיך הרך זה לא יה קורה.
מה עושים?
קודם כל משפרים את התפיסה : יותר דש לפה ויותר לעומק - כבר תרגישי הבדל מידי בתחושה והפצע יתרפא מהר.
אפשר להשתמש במשחה אבל אך ורק אם משפרים גם את התפיסה יחד. משחה בלבד לא יעזור בכלום. אני לא תמיד דוגלת במשחות אבל יש להן גם אפקט קצת מרגיע - פואלן או לנסינו בלבד !!!!!
תאווררי גם את הפטמות ותנהגי בהן העדינות.
בהצלחה ותרגישי יותר טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה והפרעות בשינהגלי09/10/2007
שלום רב,
ביתי בת חצי שנה וניזונה מהנקה מלאה בלבד. עד לא מזמן סבלה קשות מגזים.בחודשיים האחרונים חלה תופעה חדשה. לאחר הנקה בלילה היא מתפתלת במיטה ומתחילה לבכות. אני מרימה אותה, היא עושה "גרפס" וחוזרת לישון. הדבר חוזר על עצמו במשך שעה ויותר עד להנקה הבאה( גם בצהריים הדבר חוזר על עצמו). כך שבעצם גם בלילה וגם בצהריים מנוחתה מופרעת ע"י הוצאת גרפסים, בכי עייפות ותיסכול.יש לציין כי היא פולטת לעיתים רחוקות. בנוסף, היא יונקת בתדירות גבוהה במשך היום ויש לציין כי לעיתים היא מתפתלת על הציצי.
הילדה עולה יפה במשקל, שמחה וחיונית, אוהבת לינוק ואף אוהבת לישון אך הדבר מטריד את מנוחתה(וכמובן שאת מנוחתי).
הייתי פעמיים בביקור אצל רופא שלא ידע מה להגיד לי והמליץ לי על "סימיקול" בטענה שתינוקות סובלים מגזים עד גיל 9 חודשים.
ביומיים האחרונים התחלתי לתת לה "מוצקים". בצהריים, בפעם הראשונה לאחר זמן רב היא אכלה את הגזר המרוסק, ללא הנקה וישנה במשך 3 שעות ללא הפרעה והאוכל לא עלה לה.אני קצת בחרדה, האם ההנקה מזיקה לה, הייתכן שהחלב שלי לא מתאים לה/ חומצי עבורה? מה ניתן לעשות, אינני מעוניינת כמובן להפסיק את ההנקה.
אשמח לשמוע האם התופעה טבעית ומה ניתן לעשות בנידון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ג'ניס זאוסמר09/10/2007שלום רב,
גלי, את מתארת מקבץ של "בעיות" שקיימות אצל תינוקות ובדרך כלל מאוד מבלבלים הורים ואף רופאים.
אבל - הרמז בא ממתן המוצקים ששיפר את המצב מה. יתכן ויש לה מה שנקרא רפלוקס שבעצם המשמעות היא שאוכל ובמיוחד אוכל נוזלי בורח מהקיבה מעלה. ואולי זו הבעיה.
הרופא יוכל לתת לה תרופה ואם תתני לה לאט לאט יותר מוצקים יתכן ויהיה שיפור.
זה ניחוש אבל כדאי לנסות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר מניקאבא של שניר08/10/2007
הי ג'ניס
מעניין אותי לדעת, האם יש אפשרות שגבר יניק?
והאם יש רופא המטפל בעניין??
תודה מראש
אבא של שניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבא של שניר
ג'ניס זאוסמר08/10/2007שלום רב,
בואו נגיד שלו גברים היו יכולים להניק מבחינה אנטומית ופיזילוגית היינו שומעים עליהם יותר.
נכון, לגברים יש רקמת שד - בדרך כלל לא מפותחת בגלל הייותם הגנטית זכרים ומצב ההורמונלי השונה מנשים.
ויש מצבים,אמנם נדירים , עם הפרשת חלב בעקבות מחלה או תופעות לוואי של תרופות מסוימות.
אבל בין זה לבין גבר מניק ממש, יש תהום.
יש גם אנקדוטות של גבים מניקים אבל אני אף פעם לא ראיתי גבר כזה למרות שאני בתחום מעל 20 שנה וראיתי המון דברים- תאמין לי.
אני אולי אולד פשינד אבל מאמינה שעדיין יש 2 תחומים שהטבע שמר לנשים - לידה והנקה.
כן - רופא יכול למלא אותך בהורמונים ותרופות אחרות לייצור חלב אבל לא באחריות ובסיכון די משמעותי לבריאותך.
אני במקומך הייתי מתרכז בתחומים הרבים והשובים מאוד של להיות אבא אוהב,תומך ורגיש.
בכבוד(באמת ולא בציניות),
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה שלך...
אבא של שניר09/10/2007אני פשוט לא יודע מה לעשות,
הבן שלי שניר בן 3 שבועות ואישתי ממש מתקשה בהנקה, כואב לה,
היא מתחילה ללמוד בעוד שבוע ואני פוחד שהיא תפסיק להניק
חשוב לנו מאד שהתינוק שלנו יקבל את הטוב ביותר- חלב אם, ולכן חשבתי שאולי אני יוכל לעזור,
אולי יש פתרונות נוספים???
אבא של שניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא של שניר
ג'ניס זאוסמר09/10/2007אני מבינה את הבעיה וחושבת שכדאי לפנות לייעוץ הנקה מקצועי אם חשוב לכם להניק.
תחפש בגוגל - יועצות הנקה ותמצא יועצות לפי איזור בארץ ואף מחירים.
אם כואב לה קרוב לוודאי שהתינוק לא בדיוק תופס טוב וחשוב שהייעוץ יהיה בהקדם ומקצועי.
אתה יכול לעזור בינתיים בעזרה במציאת/הזמנת יועצת , השגת מכשיר שאיבה על פי המלצת היועצת ובכלל להוריד לחץ - גם זה לפעמים עושה את שלו.
מאיזה איור אתם בארץ?
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת חלב לא שווהחמוטל08/10/2007
הי ג'ניס,
יש לי זרימה יותר גדולה של חלב בשד ימין. שניהם נראים נפוחים מחלב, אבל רק בימני יש טיפות של חלב שכאני לא מניקה כמה שעות ואני מרגישה שהזרימה יותר טובה כשהיא יונקת ממנו. זאת בעיה שצריך לבדוק או שזה אמור להיות ככה? אני פוחדת שאולי יש איזה חסימה ושזה יכול לעשות נזק או זיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימה לא שווה
ג'ניס זאוסמר08/10/2007שלום חמוטל,
נורמלי שיש זרימה שונה ואף גודל שונה.
כל עוד שאין כאב או חום הדבר לא מהווה בעיה
אני הייתי ממליצה להניק יותר בצד ה"חלש" יותר כדי לנסות להגביר את החלב - זרם וכמות.
תמשיכי להנות מההנקה,
גניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מאם אחרתרוני02/10/2007
האם עדיף חלב אם על פני האוכל המלאכותי גם אם היא אינה האם של התינוק. יש לה תינוקת שהיא מניקה ואין לה מחסור חלב. היא בריאה עד כמה שאני יודעת. מה ההמלצה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מאם אחרת
ג'ניס זאוסמר02/10/2007גילי שלום,
שאלה יפה.
ארגון הבריאות העולמי מעדיף חלב אם מתורם כעדיפות שניה לאחר הנקה או מתן חלב אם לא ישיר על ידי האם ומתן תמ"ל כעדיפות שלךישית.
כדאי מאוד לוודא על ידי בדיקות דם שהאשה אכן בריאה - הפטיטיסA,B,C
ו-HIV בעיקר .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)