מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצווארשרית19/10/2009
יש לי בעיית כאבים חוזרים בצוואר .אני מתאמנת בסטודיו שלוש פעמים בשבוע ואחת לכמה זמן הכאבים חוזרים למשך שבוע כאבים חזקים , כמו כן התחילו לי כאבים בכתפ במפרק נראה לי מתוך אימון האם עליי להיזהר באימונים? בבקשה תייעץ לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרית
ד``ר ליאור מרום19/10/2009לא ניתן לבצע יעוץ וירטואלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סי.טי. עמוד שדרה מותנייעל19/10/2009
המשפטים שנראים לי ראויים לפענוח:
"מעבר בין חולייתי L4-5 - בלט דיסק דיפוזי קל, לחץ קל על השק הדורלי, ללא לחץ על שורשים לטרלים.
מעבר בין חולייתי L5-S1 - בלט דיסק מרכזי, לחץ קל על השק הדורלי, ללא לחץ על שורשים ליטרלים.
שינויים ניווניים קלים בלבד במפרקים סקרו איליאקלים דו צדדית.
אני מאוד סובלת מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים - כאבים לאורך הרגל כולל את כך הרגל.
לאור כל הנ"ל - מה לדעתך הטיפול היעיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעל
ד``ר ליאור מרום19/10/2009"הטיפול היעיל" מתבצע על סמך אינטגרציה בין תלונות המטופל,בדיקה קלינית, ובדיקת ההדמיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
יעל20/10/2009בכל זאת אשמח אם תפרט את האפשרויות השונות וכן האם יש מקום לשישלוב עם טיפולים מתחום הרפואה האלטרניבית ואם כן איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעל
ד``ר ליאור מרום20/10/2009האפשרויות נעות בין טיפול שמרני לסוגיו ועד ניתוח בשיטה זעיר פולשנית- כל אחד ומה שמתאים לו .
מעבר לכך תזדקקי ליעוץ פורמלי ולא וירטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקרות19/10/2009
שלום רב ,
ביקרתי אצל רופא ע"ש ולהלן אבחנתו :בת 66 HYPOTHYROIDISM מעשנת .
כאבי גב תחתון עברה COBLATION ב 2003 נבדקה במרפאת כף רגל והופנתה למרפאת ע"ש
תלונות על כאבים בכתפיים רדימות ידיים ורגליים ,אצבעות קרות .
הרגשת זרמים בשוקיים ובירור וסקולי תקין .
בבדיקה משקל ירוד רגישות במישוש גפיים ברכיים ושכמות אין קיפוח נוירולוגי 4 גפיים אין סימנים בעלי אופי מיילוסטי .
CT ע"ש -דיסקופטיות L4-S1 בלט דיסק ניכר עם היצרות משמעותית של התעלה L4-5 .
לסיכום אין ספק כי קיימת פתלוגיה שדרתית L4-5 אך תלונותיה חורגות מאילו המוסברות ע"י ממצאים אלו
ממליץ :EMG 4 גפיים
ברור מעבדתי מלא כולל PROTEIN EP שקיעת דם ,גלוקוז,פוספטזה בסיסת וסרולוגיה ראומטואידית .
בדיקת ראומטולוג
במידה ולא תמצא פתלוגיה אחרת ישקל ניתוח (למינקטומיה L4-5 ) וקיבוע L4-S1 .
הפסקת עישון
שאלותיי הם :1)מה אומרת ההבחנה "פתלוגיה שדרתית"?
2)מהם בדיקות הדם ,פוספטזה בסיסת וסרולוגיה ראומטואידית ?
בתודה מראש
רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רות
ד``ר ליאור מרום19/10/2009פתולוגיה שדרתיתי היא מונח לא מדויק שאומר בסך הכל כי ישנה תחלואה בעמוד השדרה
אלו בדיקות שנועדו לראות האם יש לך ארטריטיס על בסיס ראומטואידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותסיגל18/10/2009
היי, אני חיילת ויש לי כאבים בכתף כבר שנה בגלל סחיבת משקל כבד. אורתופד אמר לי שיש לי גיד תפוס ושלח אותי לפיזיותרפיה. אחרי שזה לא עזר אמרו לי לעשות מיפוי עצמות. העניין הוא שהרופא שלח גם את ארבעת האנשים שהיו בתור לפני למיפוי עצמות ואני די בטוחה שהוא שולח סתם. הבדיקה בכלל תעזור לבעיה בגיד? היא לא מסוכנת ומיותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיגל
ד``ר ליאור מרום18/10/2009זהו פורום ניתוחי עמוד שדרה- פני לפורום המתאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת סיטי ע"ש מותניבעל18/10/2009
בת 55. לאחרונה כאבי גב, בזמן ניסיון התהפכות במיטה מצד לצד, ומקימה משכיבה לעמידה- כאבים חזקים. אודה על התייחסותך לתשובת הסי.טי. שקיבלתי:
סריקת L5-S1: גופי החוליות ללא סטיות. מוקד מסוייד בגודל 11 מ"מ בגוף הסקרום משמאל. היפרטרופיה במפרקים הפצטאלים. הנקבים הבין חוליתיים חופשיים. בלט דיסק אחורי קטן. אין עדות להיצאות התעלה הגרמית.
סריקת D 1 - L5: גופי הווחליות ללא סטיות. מפרקים פצטאלים ללא סטיות. אוסטאופיטים קידמיים בגופי החוליות. נקבים הבין חוליתיים חופשיים. אין עדות לבקע דיסקית. אין עדות להיצרות התעלה הגרמית.
בשיחזור דיגיטלי צדדי הודגמה קיפוזיס קלה של ע"ש גבי.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יפעת
ד``ר ליאור מרום18/10/2009באופן עקרוני התשובה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצ בחוליות אמצעיותדניאל17/10/2009
שלום,
מופיע לי לחצ בחוליות אמצעיות0קו חזייה )בעיקר בתרגיל של לחיצת כתפיים. ..עם מוט ופלטה של 5 או אפילו במשקליות חופשיים של 4 קג".
אם יש נה סיבה האם צריך להתיחס לכאב ,או להמנע מהתרגיל לבנתיים.
בת 28.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
ד``ר ליאור מרום17/10/2009לא ניתן לענות על שאלה מסוג זה בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינקטן לבעיות גבדני17/10/2009
שלום !
האם נהוג לתת קורטיזון סינקטן לבעיות גב. יש לי פריצת דיסק עם הקרנות לרגליים וכאבים , סובל מזה ארבעה חודשים ו עד עתה שום טיפול לא עזר .
האם קורטיזון זה יעיל ללא סיכונים ?
תודה - דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דני
ד``ר ליאור מרום17/10/2009קורטוזון אינו מהווה טיפול לפריצת דיסק, ובהחלט יש לו תופעות לוואי !
לך ליעוץ עם מנתח עמוד שדרה ואל תבזבז את זמנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבאבי17/10/2009
בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום,
לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן)
מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק.
הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג)
וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב.
לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף,
אין עקמת, אין בלט, אין פריצת דיסק, מרווחים תקינים בין החוליות, הרופא אמר שהכל נראה תקין.
אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות,
וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן),
והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?),
וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אבי
ד``ר ליאור מרום17/10/2009כפי שהבנת, האתר לא מיועד להחליף יעוץ רפואי ואינו עוסק ביעוץ וירטואלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסקמירי16/10/2009
אני בת 32 אם ל4 ילדים .
לאחר תאונת עבודה אני סובלת כבר כשנה מפריצות דיסק בין S1- L5 מרכזית ןL4-L5 אחורית הרופה שלי המליץ על ניתוח לכריתת דיסק .
אני מרגישה רוב הזמן שהרגל הימין שלי נרדמת בזמן הליכה רגילה אז אני צולעת .
כי בזמן הליכה אני מרגישה קליקים מין הרגשה מוזרה כזאת בברך ואז כאשר זה משתחרר אני מרגישה כאב אז וזה עובר לכמה דקות ואז שוב פעם זה חוזר כול עוד אני הולכת בהליכה רגילה ללא צליעה .
אני לא מצליחה לישון. בורח לי השתן במקרה אם אני מתעטשת ובזמן השאול .(קצת)
כיום אני שותה ארקוקסיה ונגד כאבים אלגוליזין או אופטלגין .
שהכאבים הם תמידיים כמה שזה נירא לי לא נורמלי אבל אני התרגלתי לכאבים האלה
אני מאוד חוששת לעבור את בניתוח בגלל החלמה הקשה וגם מין פחד כזה שזה לא יצליח ויהיה צורך לעוד ניתוח אני ממש לא שלמה אם זה כי נפשית מרוב שניסית את כול הטיפולים (הזרקה תחת שיקוף,שאבת דיסק, תרופתי , פיזיותרפיה) קשה לי להאמין שזה יצליח . מה אני עושה האם יש הצלחה וכמה אחוז הצלחה במקרה שלי.
המון תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירי
ד``ר ליאור מרום16/10/2009לניתוח דיסקטומי - לפי הספרות הרפואית ,ישנה "שביעות רצון" של המטופלים בשיעור של 85-90 אחוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצות דיסק
מירי16/10/2009מירי
אני מודה לך על תשובה .
יש לי שאלה אם אני בזמן הזה לא יעבור ניתוח עד כמה זה יכול להחמיר לי את המצב .
זה מאוד חשוב לי תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מירי
ד``ר ליאור מרום17/10/2009אין תשובה על שאלה מסוג זה, זה תלוי במצבך ושום דבר לא צפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מעקמת של 50 מעלותיוכי15/10/2009
אני בת 26 וסובלת מעקמת של 50 מעלות האם ניתן בגילי לבצע ניתוח או איך ניתן לטפל או לשפר את מצבי מאחר ואני סובלת מכאבי גב עזים וכל פעולה הכי פשוטה גורמת לי לכאבים חזקים ואף לעיתים קרובות יש לי נימול בצד השמאלי העליון של הגב....
אשמח לקבל תשובה מיידית מאחר ונושא זה מאוד מדאיג אותי לגבי עתידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוכי
ד``ר ליאור מרום15/10/2009לבצע ניתוח באופן טכני- ניתן בכל גיל.
במצבך ולאור העקומה- לא נהוג לנתח
לגבי שאר התלונות- גשי להבדק אצל מומחה עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עקמת לילד בן 2.10שניםאביטבול אורן15/10/2009
יוסף חיים בן 2.10 שנים.
סובל מעקמת קשה ההולכת ומדרדרת בצילום רנטגן לפני חצי שנה נמדדה העקמת 56 מעלות.
הילד סובל ממחלת לב מולדת ftt והיפפולזיה של הריאות.
המליצו לנו לעשות ניתוח עם מערכת vepter.
אנו מודאגים מאוד לגבי הניתוח וזקוקים לעזרה בהחלטה לגבי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עקמת לילד בן 2.10שנים
ד``ר ליאור מרום15/10/2009לא כל כך ברור למה אתם מתכוונים בנוסח הפניה הזו לפורום.
ברור שניתוח לילד כה קטן מעורר דאגה.
לכו להתיעץ עם מנתח אחר במידה ואתם לא שלמים עם מה שנאמר לכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק וניתוח כריתת דיסקרוני14/10/2009
שלום רב
רציתי לדעת מה זה בלט אנולוס כללי בL4 ללא לחץ על שק דרולי
עברתי לפני חודשיים ניתוח חירום של כריתת דיסק בL5 .בשל DROP FOOT.
האם עלי להזהר יותר כעת ?
האם הגיוני שאחרי חודשיים אחרי הליכה קצת יותר ממושכת למחרת אני מרגישה כאילו כף הרגל אוויר והשוק והרגל כואבות ?
ובכלל עדדיין רוב הזמן השוק כמו אבן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רוני
ד``ר ליאור מרום14/10/2009זהו בליטה קלה של מעטפת הדיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק בצווארישראלי13/10/2009
האם מדבקת butrans יכולה לעזור להוריד כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר גד ולן14/10/2009אבל היא לא תגרום לבקעי הדיסק להיעלם או תמנע את הנזק לחוט השדרה או השורשים שהם יכולים לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיס ואימוני כחדניאל12/10/2009
שלום
אובחן אצלי קיפוזיס לפני מס' שנים שהיה מלווה בכאבי גב (גם בגלל העבודה) היתה הקלה מסוימת כי החלפתי עבודה.החלטתי כדי שהמצב לא ישנה אכנס לכושר לחזק תמערכות.:) מה שקרה לצערי בחדרכושר זה בדיוק ההיפך..הגב שלי..כמו סמרטוט.
מה עושים?אני עושה לעצמי נזק?האים הקיפוזיס יכול להגיע למצב מכופף יותר..אני קצת מרגישה שזה הכיוון..
האם אני יכולה להעמיס מוט מישקלים..?
איך ניתן להגדיל טווח תנועה ,האם זה קשור לגמישות בגב עליון?(אני לא מצילחה לעשות שכיבות סמיכה לרדת עם הגב..)
המליצו על שיטת פאולה ,מהזה והאם זהבאמת יכול לפתור!תבעיה?
אני אעריךאתשובה בהקדם. מאד כי אני קצת מיואשת כבר מפחדת שעושה לעצמי נזק יותר מתועלת.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
ד``ר ליאור מרום12/10/2009תשובות על שאלות מסוג זה אינם יכולות להנתן בצורה וירטואלית, את צריכה בדיקה מסודרת ובהתאם לכך המלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי..
דניאל13/10/2009למי לפנות?אורטופד לעמוד שידרה או לאורטפד מנתח לעמוד שדרה?
האם יש מצב שקיפוזיס יכול להחמיר עם הגיל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי..
ד``ר ליאור מרום14/10/2009מנתח עמו"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד אלוהים..
דניאל14/10/2009ולדוג' כשאגיע לרופא מנתח עמוד שדרה..הוא לא יתן לי תשבוה של ..אני לא יודע צריך רפוא ספורט?
זה אולי נשמע עוקצני אבל זה שאלה רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותקובי12/10/2009
שלום אני בן 20, חייל שסובל מכאבי גב תחתון, לאחרונה הכאב החמיר וישנם כאבים גם ברגלים(בעקב ובברך).
להבנתי הכאבים בגב מקרינים על הרגליים.
רציתי לדעת ממה הדבר יכול לנבוע? אני יושב הרבה שעות מול המחשב כי אני חייל שמתעסק במערכות מחשב.
כמו כן תמיד שמרתי על כושר(ואף שיחקתי בקבוצת נוער בכדורסל).
האורטופד שלח אותי לצילום גב והצילום היה תקין, העמוד שדרה ישר.
כרגע הפנו אותי לעשות מיפוי עצמות, אני לא מעוניין לבצע את הבדיקה בגלל הקרינה, מה דעתכם בנושא? האם החומר שמוזרק אינו מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קובי
ד``ר ליאור מרום12/10/2009כל עוד לא תבצע הדמיה (CT ) לא ניתן לדעת.
מיפוי עצמות אינו מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה חיוני בכלל?
קובי16/10/2009להבנתי, מיפוי עצמות יוכל לתת אינדקציה לגביי שבר מאמץ. כך שאני אצטרך לנוח פרק זמן מסויים.
האם זה לא מיותר? לא יהיה יותר קל פשוט לנוח חודשיים שלוש ואם לא חל שיפור אז לבצע מיפוי עצמות? האם פיזיוטרפיה לא תעזר על מנת להפחית את הכאב?
אני פשוט חושב שהצבא סתם שולח אותי לצילומים על מנת לצאת ידי חובה.
האם הזרקת החומר לגוף בעת מיפוי עצמות לא מסוכנת? והצילום עצמו לא מקרין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)