מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת ובלט דיסקשנה06/12/2009
שלום
אני סובלת מעקמת ובלט דיסק קל בחוליות C-5 C-6
בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים שלטענת הרןפאים והמטפלים נובעים מלחץ על חוליה D12
האם יש קשר בין הדברים והאם MRI עמוד שידרה צוארי תקין (מלבד בלט השיסק הקל שניראה)
מספיק או שעליי לבצע בדיקת עמוד שידרה צוארי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שנה
ד``ר ליאור מרום06/12/2009הממצאים בצוואר אינם קשורים לעקמת.
אם הכאבים בצוואר- רצוי לברר על ידי הדמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת ובלט דיסקשלומית04/12/2009
שלום רב
בת 47, עוסקת בעבודה מסיבית ופיזית קשה מאד הכוללת הרמת משא כבד, לאחרונה נחבלתי - נפלתי קדימה,לא בעבודה, בשל כאבים חזקים בגב תחתון המקרינים כאב חזק לרגל ימין ולתחושת הירדמות של רגל ימין, פניתי לבירור אוטופדי, בסי.טי הודגם בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על השק הדוראלי בין החוליות L5-S1 .
מקריאה באינטרנט הבנתי שהשק הדוראלי הוא השק העוטף את הסנסורים-עצבי החישה.
אציין כי במאמץ (הליכה, התכופפות, הרמת משקל) ישנה התגברות ניכרת של הכאב בעצם הזנב, כאילו הרגל מתנתקת מחיבורה לירך ומשם לעמוד השידרה בכאב חד ובלתי נסבל, להגבלה בתנועה ולצליעה.
תשובת צילום הרנטגן: שנעשה לפני הסי.טי.
עקמת ע"ש מותני תחתון שמאלה.
שינויים ניווניים במידה קלה עם אוסטואופיטים אחוריים ולסקלרוזיס סובכונדרלית ב- L3-L5.
שאלותיי בתודה מראש,
1.האם הבלט הוא הגורם וההסבר לכאבים, להירדמות הרגל, ולהרעת הכאב במאמץ, כי כתוב שהלחץ על השק הדוראלי הוא קל ?
2.האם יש הגבלה במשקל אותו מותר לי להרים מהיום?
3.(כמעט אותה שאלה), האם נשיאת משקל כבד עשויה להאיץ התפתחות פריצת דיסק משמעותית יותר?
4.האם ממצאי הרנטגן הם עדות למאמץ ניכר בעבודה או לחבלה, או שמימצאי הרנטגן אינם משמעותיים?
5. האם ההיצרות בחוליות L3-L5 לפי צילום הרנטגן עלולים לגרום גם לבלטי דיסק?, ממה נגרמת היצרות?
תודה לתשובתך ושבת שלום
שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שלומית
ד``ר ליאור מרום05/12/20091) לא ניתן לדעת מבלי לבבדוק אותך ואת ה CT
2) לא ידוע ללא בדיקה
3) יש סיכוי לכך
4)לא ניתן לתשובה
5) לא ניתן לתשובה
ושוב פעם ,בפעם המליון : הפורום לא מחליף יעוץ ובדיקה מנתח עמוד שדרה ובדיקה, ואינו יכול לענות על שאלות מסוג זה.
חבל שאינך שמה לב לכותרת הפורום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעליים אורטופדיות
ניר09/12/2009אני ממש ממליץ לך על נעליים אורטופדיות קלזורו שממש הצילו ואותי מכאבי גב קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צוואריאייל03/12/2009
שלום רב,
אני בחור בן 38. גובה 180 משקל 60 יחסית רזה.
מזה כ 8 שנים צוואר תפוס כל הזמן. עם הזמן טווח התנועה הלך והצטמצם בעיקר כלפי מטה, מרוב תפיסות. אני מצליח להוריד את הצוואר בערך 10 מעלות למטה. לצדדים כ 45 מעלות. כלפי מעלה גם בערך 10 מעלות.
עשיתי לאורך השנים כמה צילומי צוואר הכל תקין חוץ מ"העדר לורדוזיס פיזיולוגי".אין מחלות מפרקים או בעיה בעמוד השדרה או בכטרב.
MRI צוואר לפני שנתיים הכל תקין. בצילומי צוואר וגב עליון רואים גם צלע צווארית.
הבנתי מרופא כאב שכנראה הכל נובע מכאב כרוני ספזם קבוע בשרירים שאני לא מצליח לשחרר אותו. הציע הזרקות לצוואר שטרם ניסיתי. הצוואר התפוס גורם לי לכאבי ראש.
מעבר לזה אין תופעות בריאות אחרות.
לפני 3 ימים הייתי אצל מטפל אלטרנטיבי ( לא פיזיותרפיסט ). שכבתי על הגב עם ראש על הכרית
והוא ישב מאחורי ראשי ועיסה לי את שרירי הצוואר מאחורה. בשלב מסוים הוא עשה עיסוי די חזק כ 10 דקות בשרירים לאורך מרכז הצוואר ועד לראש. לא עשה לי מניפולציות.
בסיום הטיפול הרגשתי קצת מוזר כשקמתי וקצת כאב בחוליות.
מאז הטיפול יש לי תופעות מוזרות
- קצת כאב בצוואר, דקירות בתוך שתי הכתפיים, לאורך הטרפזים, לאורך הזרועות ובכפות הידיים. יש קצת התכווצויות של הטרפז גם והקרנה לעבר הראש.
- הכי גרוע - תחושת של שיוט קצת וכאילו הפרעה קצת בשיווי המשקל
- תחושה שהופיע 3 פעמים שכאילו הדם מתרוקן מהמוח ועומד להתעלף. פעם אחת זה נמשך כ 30 שניות בזמן שאני בישיבה.
אין לי תופעות ברגליים או ביתר הגוף.
אני מאוד מוטרד מזה.
1. האם יכול להיות שעיסוי חזק של הצוואר גרם לי לפריצת דיסק שם?
לנזק לחוט השדרה? חלילה לשבץ קל בכלי הדם בצוואר?
2. מה כדאי לעשות בשלב זה כדי להגדיל את הסיכוי להחלים? האם יש דחיפות לגשת לרופא?
3. האם רוב הסיכוי שזה יעבור לבד? אתמול והיום הצוואר כבר לא תפוס יותר מהרגיל ולמרות זאת נמשכות התופעות האלה. בעיקר השיוטים, אין החמרה עם ההקרנה לזרועות.
מה דעתך?? המון תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אייל
ד``ר ליאור מרום03/12/2009דעתי שאתה צריך בדיקה פורמלית אצל רופא, ולא להסתמך על אבחנה וירטואלית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה
אייל03/12/2009תודה
התור לאורטופד הוא לעוד שבועיים...
רציתי רק לשאול אם ברמה העקרונית לאור הסימפטומים יכול להיות שנגרמה לי פגיעה
מעיסוי בצוואר?
מנסיונך, מה נראה לך הכיוון? האם זה יכול לחלוף לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סקולויוזיס והריוןליאת03/12/2009
שלום רב,
שמי ליאת בגיל 14 עברתי ניתוח ליישור עקמת במהלכן הושתלו לי פלטינות בגב.
יש לציין שאני מרגישה טוב ללא כאבים והכל בסדר בר"ה.
היום אני בהריון ורוצה לדעת לגבי אפידורל ולידה.
האם אני יכולה לקבל אפידורל? האם אני יכולה ללדת בלידה רגילה? או שדווקא בגלל הניתוח הזה עדיף לי ניתוח קיסרי?
האם אין סיכון שאאמץ את הגב במהלך לידה רגילה וחלילה אסבול אח"כ ?
אשמח לתשובות בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאת
ד``ר ליאור מרום03/12/2009תזדקקי לבדיקת מנתח עמוד שדרה על מנת לוודא מהו המיקום הנמוך ביותר של המתכות על מנת לדעת האם ניתן לחדור עם זריקה
גם שאר השאלות תבואנה לפתרון לאחר בדיקה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח סקוליוזיס והריון
ליאת08/12/2009שלום שוב,
הייתי אצל הרופא המנתח וקבע שאני יכולה ללדת לידה רגילה עם אפידורל
לאחר מבט בגב שלי אמר שאפשר להזריק את האפידורל בחוליות L4,5
האם לפי מבט בגב ולא בצילום הוא יכול לדעת ???
אני בטוחה שכן כי הוא מומחה לניתוחי גב אבל לא עדיף שיראה צילום לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה היתרונות של ניתוח דיסקטומי רגיליהודית02/12/2009
לעומת ניתוח בשיטה הזעיר פולשנית.
אני צריכה לעבור את הניתוח בקרוב ומתלבטת .
האם יש בארץ מומחה בולט לשיטה הלאפרוסקופית ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יהודית
ד``ר ליאור מרום02/12/2009סוף סוף שאלה לענין , ולא כפי שחברים אחדים מבקשים פתרון וירטואלי לבעיות אישיות.
בקיצור:
שיטות קימות מקובלות לניתוח דיסק מתני: קונבנציונלי, זעיר פולשני , אנדוסקופי
קונבנציונלי- חתך ממוצע של 5-8 ס"מ ( תלוי בגודל החולה ובמנתח), שימוש במשקפי הגדלה או לא (תלוי מנתח) לראיה תלת ממדית
זעיר פולשני (מיקרודיסקטומי)- חתך באורך 2-3 ס"מ, שימוש בצינורות בקוטר מתרחב להחדרה ועבודה, שימוש במיקרוסקופ בניתוח ( ראיה תלת מימדית).
יש הרבה יתרונות לזעיר פולשני ( כאחד שמבצע אותו): פחות כאב לאחר הניתוח, פחות תרופות נוגדות כאב, התאוששות מהירה יותר לאחר הניתוח ועוד....
בטווח הרחוק- שווה לקונבנציונלי.
אנדוסקופ: חתך חצי- עד 1 ס"מ, יכול להתבצע בהרדמה חלקית ולא כללית כפי שלמעלה,יתרונות כמו זעיר פולשני, חסרונו הגדול- ראיה דו ממדית וחוסר יכולת לראות את התמונה כולה, ולכן אחוז הכשלונות גבוה יותר יחסית לקונבנציונלי וזעיר פולשני.
בספרות הרפואית המתפרסמת כיום: נטיה ברורה להעדפת מיקרודיסקטומי (זעיר פולשני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקאני01/12/2009
שלום. מצטער מראש על אריכות הדברים. ידוע לי שהפורום לא מהווה תחליף ליעוץ מקצועי של מומחה אך אודה אם תשיב בקצרה על שאלותיי. סובל שנתיים! מכאב גב תחתון. ב-סי.טי. יש בלט L5S1. ואולם הכאב לא אופייני למימצאים מכיון שמוקל במאמץ ומתחזק במנוחה.
נבדק כיון של סקרואיליטיס, עקב היסטוריה של פסוריאזיס במשפחה, ללא ממצאים חד משמעיים.
בסולם של 1 עד 10 עוצמת הכאב היא: בהליכה 3, בישיבה 5, בשכיבה 10 , קרי לא מסוגל לשכב.
במצב שכיבה על הבטן מרגיש כמו פעימות של דופק באיזור גב תחתון.
לא מגיב למשככי כאבים (ארקוקסיה נקסין). זריקות אפידורל (קורטיזון) לא עזרו. דיקור וכירופרקטיקה לא עזרו.
בהנחה שמקור הכאב לא, או לא רק, מהבלט ואין עדות חד משמעית לסקרואיליאק האם יש עוד כיון שניתן לבדוק? אציין שוב שבעמידה עוצמת כאב 3 עובר לשכיבה והכאב נהיה 10 חוזר לעמידה ושוב 3 על מה יכול להעיד? (סותר בעיה של דיסק?). מטפל אלטרנטיבי אמר לי בעבר שאני נושם מהגרון ולא מהבטן ולכן לא מגיע חמצן לאיזור גב תחתון.. האם יתכן ויש בזה משהו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מנשה
ד``ר ליאור מרום01/12/2009כפי שאכן אמרת, הפורום לא פותר בעיות מסוג זה- לך להבדק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעי דיסק רביםרקפת30/11/2009
שלום.
בשנת 2001 עברתי תאונת דרכים צליפת שוט.
ממצאי סיטי :
עמוד שדרה מותני:
בגובה L3-4 פריצת דיסק מרכזית לוחצת כל קדמת השק.
בגובה L4-5 בלט דיסק מרכזי קל יחסית משיק לקדמת השק.
בגובה L5-S1 בלט דיסק אחורי קל ופרא מדיאני משמאל משיק למוצא העצב ההיקפי מצד זה.
לפני שלושה חודשים החלקתי בעבודה במדרגות חלקות.
כתוצאה מכך שברתי צלע מס' 11 מאחור.
מאז סובלת מכאבים חזקים ברגל השמאלית. כאב שמתחיל בעכוז ומקרין עד לאצבעות הרגל השמאלית. ממש תחושה ששריר העכוז עומד להיקרע.
ביצעתי סי טי נוסף להלן הממצאים :
עמוד שדרה צווארי:
בגובה C2-3 , C3-4 המבנה הגרמי תקין . בלט דיסקי לא גורם ללחץ על השק התקאלי.
בגובה C5-6 המבנה הגרמי תקין. המרווח הבין חולייתי מעט מוצר. בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ על השק התקאלי. התעלה הספינאלית הגרמית בקוטר תקין.
בגובה C6-7 המבנה הגרמי תקין. בקע דיסקי אחורי ולטרלי משמאל גורם ללחץ על השק התקאלי והעצב ההיקפי מאותו צד.
עמוד שדרה מותני :
שינויים ניוונים קלים בגופי החוליות ומפרקים פאצטלים.
הקוטר הקדמי אחורי של התעלה הספינאלית הגרמית תקין.
בגובה L1-2 בקע דיסקי אחורי לטרלי משמאל גורם ללחץ קל על השק התקאלי.
בגובה L3-4 בלט דיסק גורם ללחץ על השק התקאלי והעצב ההיקפי דו צדדי.
בגובה L4-5 בקע דיסקי אחורי ופורמינלי מימין גורם ללחץ על השק התקאלי ועצב ההיקפי מאותו צד.
בגובה L5-S1 בקע דיסקי אחורי ולטרלי משמאל גורם ללחץ על השק התקאלי והעצב ההיקפי מאותו צד.
להלן שאלותיי:
1. ממה נובע הכאב העצום הזה ברגל?
2. מה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאב חוץ מניתוח? אני בת 32 ולא רוצה לסכן את עצמי.
3. האם מצב עמוד השדרה נובע מהתאונה בשנת 2001 או מהנפילה?!
לתשובתכם המהירה אודה
רקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לבדיקת מנתח עמוד שדרה,
ד''ר גד ולן30/11/2009כי אם תראי מה כתבנו בכניסה לפורום תביני שלא אני ולא ד"ר מרום יכולים לענות לך ברפואה וירטואלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןדנה29/11/2009
שלום רב,
אני סובלת מכאבים חזקים בגב תחתון עם הקרנה לאגן ולרגליים מזה חמישה חודשים.
בוצע CT עמו"ש מותני :
מרווח ל/4 ל/5 : זיז גרמי אחורי המיצר התעלה הגרמית ברוחב AP. הפורמינות חופשיות.
נצפה בלט דיסק קל מרכזי.
מרווח ל/5-ס/1: הודגם ספונדילוליזיס בחוליה ל/5, התארכות של התעלה הגרמית ברוחב AP.
כמו כן פסאודו בלט דסק ל/5-ס/1.
בבקשה הסבר קצר על הממצאים והמלצתך להמשך.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
ד``ר ליאור מרום29/11/2009כפי שכתוב בהודעת מנהלי הפורום- זה לא המקום ליעוץ פרטני
צריך לגשת ליעוץ פורמלי עם הדיסק , להבדק ולקבל חוו"ד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי המלצה בשבילך
איילת30/11/2009אם טיפול שמרני לא עזר לך אני ממליצה לך לבדוק את הטיפול של ד"ר סטפן בן שושן- מטפל בכאב בעמוד שידרה בהנחיית CT
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מבדיקת C.Tשושיק28/11/2009
בבדיקת הC.T שעשיתי, נכתב לי "יישור עקומה צווארית". מה זה והאם זה יכול להסביר את הכאבי צוואר, כתפיים, יד שמאל וכאבי ראש?
תודה,
שושיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור עקומה צווארית
ד''ר גד ולן28/11/2009יש לך כנראה התכווצות כרונית של שרירי הצוואר ולכן היישור כל העקומה הטבעית של עמוד השדרה הצווארי.
אני צריך לראות את הדיסק של בדיקת ה-CT כדי שאוכל לענות לך על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור עקומה טבעית
שושיק04/12/2009לילה טוב,
מה הטיפול לדבר כזה?
שושיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצלעותשואלת27/11/2009
שלום רב
אימי בת קרוב ל60 והשבוע בזמן טיפול משלים, בעבודה על מפרק הירך שכלל סיבובי מפרק ומתיחות קלות נשמע מעיין "קנאק" או פריקה מאיזור המפרק ולאחריו תלונה על כאב ממוקד באחת הצלעות האמצעיות באותו הצד. הכאב לא ממש מגביל אבל מורגש בתנועות מסויימות. האם יכול להיות שבעקבות עבודה על מפרק הירך יכול להיווצר שבר בצלע? ואם לא, אז מה יכולה להיות הסיבה לתגובה כזו? יש לציין שאימי סובלת מגב נוקשה וכואב באופן כללי אך עיקר הכאבים מתבטאים בגב עליון וכתפיים? האם זה יכול להעיד על מצב סידן בגוף? הודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור מהשאלה
ד''ר גד ולן27/11/2009איזה טיפול משלים בוצע, אבל אם נגרם כאב באחת הצלעות בהחלט ייתכן שנגרם שבר. אם הכאב אינו חולף תוך מספר ימים סביר שמדובר בשבר, וכדאי לבצע מיפוי עצם כדי לאמת אבחנה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בצלע אחרי טיפול המשך...
שואלת28/11/2009הטיפול שבוצע הוא שיאצו, והטיפול באיזור מפרק הירך לא כלל מניפולציות אלא עבודה בתוך תווך התנועה האפשרי של המפרק. השאלה היא אם באופן תיאורטי יכול להיגרם שבר בצלע כתוצאה מעבודה על מפרק הירך? (ויש לציין שמדובר על צלע אמצעית) ואם מצב כזה אפשרי האם זה יכול להעיד על תהליך של מצב מסויים שהגוף עובר (כגון אוסטיאופורוזיס) או שכאב לוויני מסוג זה יכול להיגרם כתוצאה ישירה של הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתדורית26/11/2009
שלום רב
ביתי בת ה 17 סובלת מעקמת S () היא במעקב כבר מספר שנים והעקמת היתה 18 מעלות גדל ל 20 מעלות ועכשיו כבר הגיע ל 26 מעלות .היא עשתה פיזיוטרפיה למשך תקופה אך המצב מחמיר.
הופננו למרפאות חוץ באסף הרופא להמשך טיפול.הרופא ממליץ על חגורה כמו כן התגלה כי רגל שמאל קצרה ב1 סמ ויש לעשות מדרס.
האם ניתן עדין לעצור את העקמת?לאיזה מומחה כדאי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר גד ולן27/11/2009נערה בת 17 עם עקמת בת 26 מעלות זה מצב שאינו בר תיקון עם חגורה, ודרגת העקמת אינה חמורה מספיק כדי להצדיק ניתוח. הסיבה לכך היא שחגורה עוזרת כאשר יש עדיין צמיחה אך בגיל 17 הצמיחה הסתיימה.
כמו כן, עקמת של 26 מעלות זו דרגה קלה שאני בד"כ מאד מרוצה אם אני מגיע לכזו עקמת בתום שנה וחצי או שנתיים של טיפול בעקמת שמתחיל בגיל 12 ולא 17.
כך שכעת זו איהנ שאלה אם אפשר לעצור את העקמת כי עכשו העקמת לא אמורה כבר להתקדם.
קיצור רגל 1 ס"מ זה כמעט בטווח התקין ולא מצדיק הגבהה אבל מדרסים תמיד טוב לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבקשת את עזרתכםצילה24/11/2009
אני מבקשת את עזרתכם , אמא שלי כבר חודש ימים מרותקת למיטה , יש לה פריצת דיסק , ( הרופא אומר שיש לה קילה בעמוד השדרה) , אמא שלי עשתה בדיקת סיטי , ועוד בדיקה אצל רופא שהוא הכניס לה מחטים לרגל ודרך המחשב שמע קולות MJM ככה הוא ניקרא אם אני לא טועה . אמא שלי עושה פיזיוטרפיה , דיקור סיני , וגם עשתה אפידורל.ויש לציין שאין סוף למשכח כאבים שהיא צורכת
לפני ניתוח היא אמורה להתייעץ עם רופא של הקופת חולים ורק הוא מורשה לאשר לה את הניתוח ,
והתור שקבענו אצלו לאחר 3 חודשים ואמא שלי מאד סובלת מכאבים לא מצליחה לתפקד כלל.
אני צריכה רופא טוב של גב ועמוד השדרה , שנוכל לקבל מימנו עוד חוות דעת לגבי המקרה
תודה לכול עונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רופא מצוין
ד''ר גד ולן27/11/2009ומנתח עמוד שדרה אבל את יכולה למצוא לפחות אחד כזה בכל עיר, אז אם תספרי לי איפוא את גרה אוכל להציע לך למי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת ואקוםידידה24/11/2009
בצילום ע'ש שנעשה לבני בן 18 עוסק בספורט, עקב כאבי גב תחתון מקרינים לרגל שמאל במאמץ , נמצא אפקט ואקום בחוליה L3 מה הפירוש והמשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת ואקום
ד``ר ליאור מרום24/11/2009אפקט ואקום בדיסק הוא ממצא שכיח ללא כל משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון בן שתי הרגלייםיעל24/11/2009
שלום
יש לי כאבים כבר יותר משנה הולכים וחוזרים ( מקסימום יומיים בלי כאב ואז שבוע כאב) בצד ימין של גב תחתון - כנראה מאיזשהו מסע כבד שהרמתי דרך אותו צד - לא בדקתי לעולם אם מדובר בפריצת דיסק\ בלט
מאז רגל ימין קצת מוגבלת והיקיפה לכל אורכה רחב יותר מהשנייה , שריר הישבן הימני רפוי לעומת האחר
1. האם ההיקף שונה בגלל החולשה .ברגל זו שכנראה מונעת ממני פעילות או נתינת משקל שווה לשתי הרגלים בהליכה ובעמידה וכתוצאה מכך הצטברות של שומן ?
,האם יכול להיות שזה נפיחות של נוזלים?
האם המצב הפיך ?
איזה טיפול אקטיבי יכול להתאים לי , ( לדוגמא : US ? דיקור סיני ? ...אשמח לשמוע על טיפולים מתאימים.)
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון בן שתי הרגליים
ד``ר ליאור מרום24/11/2009לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק, אימון גופני, ניתוחרועי23/11/2009
שלום רב
לאחר שנשללה כי קיימת אצלי דלקת פרקים, אובחנה אצלי פריצת דיסק המלווה בקולקציה ציסטית בגובה L2-3. הקולקציה לוחצת בצורה משמעותית יותר על האזור מאשר הבלט. כמו כן הופיעו אצלי כאבים עזים בברך שמאל לתקופה מסויימת, אך כרגע נעלמו. MRI הוכיח כי הברך תקינה לחלוטין.
התייעצתי עם מספר רופאים לגבי אפשרות לניתוח-כמעט כולם הסכימו(וייס, גפשטיין), בעיקר
בעקבות העובדה שישנה פגיעה נוירולוגית קלה ברגל שמאל.
פרופסור אחד-מיירבוסקי- החליט שלא להמליץ על ניתוח, אלא להמתין ולראות כיצד המצב
מתפתח- לבצע MRI בעוד חצי שנה ולבדוק בשנית. בעיקר בתקווה שהקולקציה הציסטית
תיספג בגוף ועקב העובדה שלפי הגדרתו הפגיעה הנוירולוגית הינה קלה (העדר רפלקסים בברך שמאל, כוח תקין, העדר תגובה למגע בירך).
כמו כן כרגע אין אני בכאבים בכלל.
אני מבולבל ורוצה לשאול אתכם לדעתכם לנוכח המצב.
כמו כן אני משרת בצבא הקבע ורוצה לדעת אילו פעילויות ספורטיביות אוכל לבצע- ריצות, מתח וכו', שכן הדבר היווה חלק משמעותי מחיי.
תודה רבה
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק, אימון גופני, ניתוח
ד``ר ליאור מרום24/11/2009האם לא ברור לך שכדי לחוות דעה על ענין שבו חלוקות הדעות- צריך להבדק ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבדק?
רועי24/11/2009אצל מי? באיזו תצורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)