מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הקאותרינת09/05/2009
שלום רב,
התינוק שלי בן 4 וחצי חודשים, וסובל מרפלוקס.
מקבל זנטק אשר מקל קצת אך עדיין מקיא.
כמו כן, ראיתי שבאחד הפעמים שהקיא את האוכל היה קצת צבע חום או אפילו דם
הבנתי שזה קורה בגלל שהושט נפגעת כתוצאה מההקאה, מה ניתן לעשות?
עד כמה זה חמור?
כמו כן רציתי לדעת האם ניתן להתחיל כבר ממוצקים בגלל המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
פרופ` יורם בוינובר11/05/2009אמצעים להפחתת הקאות ברפלוקס כוללים- הפחתת מנת האוכל, הסמכה, השכבה מורמת, לוסק במקום זנטק. . התופעה בדכ מוקלת עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאוקייט - האם ניתן יהיה להחליף את 2 ארוחות חלב האם בפורמולה אחרת?פרופ` יורם בוינובר09/05/2009
שלום,
בני ניזון ע"פ הוראת רופא בכלכלת נאוקייט (5 ארוחות ביום כ- 150cc לארוחה) ושתי ארוחות נוספות של חלב אם. האם ניתן יהיה להחליף את 2 ארוחות חלב האם בפורמולה אחרת? (סימילאק או מטרנה).
מחיר הנאוקייט מופקע, שכן אנו נאלצים לרכוש פחית של 400 גר' אחת לארבעה ימים ומחירה 180 ש"ח.
האם יש הבדלי מחיר בין קופות החולים השונות? והאם יש דרך כלשהי לרכוש את הנאוקייט במחיר מוזל?
תודה, מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ` יורם בוינובר11/05/2009אלו שאלות לרופא מטפל. כל נושא הככנסת הפורמולה והמחירים יש לברר אצלו , הוא שנתן ההוראה והוא שישנה אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דרך להוזלה
עומר16/05/2009הי,
אכן המחיר מופקע אך אם מצב ילדך מצריך האכלה כרונית של כמעט 100 אחוז נאוקייט ,הגישי
בקשה לרופא המחוזי בדרישה לרכישה מוזלת .עשי זאת דרך הרופא המטפל שלך.
זה עובד,זה בדוק.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בגרוןנטע07/05/2009
בני בן 9 סובל כבר מס' חודשים מגירוד בגרון המציק לו במיוחד בשעה שהוא שוכב לישון. רופא א.א.ג. ראשון טען שזה נגרם מעצבנות או לחילופין מרפלוקס. רופא א.א.ג. שני טוען שיש לו ריריות אלרגיות, טופל ללא תוצאות במשך חודש ב-Loratrim ועכשו מטופל ב-Aerius, גם ללא תוצאות. האם יש לתופעה זאת טיפול תרופתי נוסף? האם יתכן שהוא אלרגי לחתול אשר נמצא בבית הרבה לפני לידתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
פרופ` יורם בוינובר11/05/2009הפיתרון צריך לבוא מרופא אאג. . הוא צריף לקבוע בהסתכלות האם יש ליקוי או אין. גם הטיפול יכוון לפי הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאשרת06/05/2009
יש לי תאומים בני שבועיים הבעייה שלי היא שהבן עושה קקי כמו שצריך ואילו הבת לפעמים לא עושה בכלל כל היום הם ניזונים מחלב שלי ומטרנה סנסטיב האם זה בסדר שלפעמים היא עושה רק בלילה או בכלל לא עושה והאם יש משהו שאפשר לעשות בנדון בתודה אשרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשרת
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול אוכל לתינוקגל06/05/2009
שלום רב,
האם אני יכולה לבשל לבתי ב 5 חודשיים את האוכל - ירקות למשל במים מהברז? או שחייב מינרלים או מסוננים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009מים רתוחים רגילים -תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ממש מהירים בתן תשובות ישר כוח
גל06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לגלוטן- גיל שנהשלי05/05/2009
אני סובלת ממחלת הצליאק,בני בן 10 חודשים ורציתי לדעת האם כדאי לתת לו מוצרים המכילים גלוטן- פסטה, לחם וכו או שכדאי לחכות לגיל מאוחר יותר? אם כן עד לאיזה גיל והאם זה יכול להקטין את הסיכוי להופעת צליאק בעתיד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009ניתן בגיל זה לתת דגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בתפקודי כבד נמשכת מעל לשנהאמא12005/05/2009
בני בן 3.5 - לפני שנה ( 5.08 )התחיל לשלשל, בודד גם וירוס רוטה ביולי 2008 ומאז משלשל לסירוגין עם עליה מתמדת בתפקודי כבד - אשר הגיעו כיום ל GPT146 GOT220 (התחילת יוני 2008 התפקודים היו מעט מעל הנורמה) - הומלץ לנו לעשות ביופסית כבד. עניין נוסף מעניין הוא שהילד מאובחן כסובל מתסמונת אספרגר.
אנא הסבירו לי מה החששות עם נתונים כאלה האם העניינים יכולים להגיע להשתלת כבד ? איך אפשר לטפל בהפרעה כזאת? האם יש מקרים שהפרעות כאלה עלו עד לשיא מסויים ואז התייצבו - או שהכבד השתקם?
אנא ענו לי - אנו מטופלים במרפאת גסטרו אך אשמח לחווד דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא120
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009סיכוי רב שמקור ההפרעה בת כבד במחלה וירלית שעבר. לרוב הבדיקות מסתדרות. מקוה שנעשה ברור לכל האפשרוויות האחרות של מחלת כבד. לאחר שנה של תפקודים מופרעים נראה שביפסיה הגיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא 12007/05/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורLeonardan04/05/2009
בן 29, בריא לחלוטין, משקל תקין, אין בעיות פרט לצרבת.
1. אילו כדורים המשפיעים ל 12-24 שעות קדימה קיימים ?
(הכוונה היא לכדורי מניעה מראש למשך היום, ולא לכדור שנוטלים להפחתת הצרבת בזמן אמת)
2. האם יש צורך במרשם רופא ע"מ לרכוש את הכדורים הנ"ל ?
(במידה ויש כדור ספציפי שדורש מרשם רופא, והכדור הזה טוב מכל האחרים, אשמח לדעת)
3. האם נטילת קבועה של כדור למניעה יומית כל בוקר, למשך תקופה ארוכה (שנים), יכול להזיק ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 29
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009הרופא שרשם לך הטיפול צריך ענות על השאלות. הוא מכיר אותך והצורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עצירות קשה!שיר04/05/2009
שלום רב!
בני בן 5 חודשים.
לפני כחודשיים הפסקתי להניק. כל תקופת ההנקה שילבנו גם תמ"ל מטרנה והיציאות היו תקינות.
בחודשיים האחרונים עברנו לתמ"ל והתחלנו עם מטרנה - אבל - אנחנו ממש בבעיה:
יש לו יציאה כל ארבעה או חמישה ימים וזאת רק אחרי שהוא נודניק כל היום ובסופו של דבר אני עוזרת לו... היציאות לא קשות ולא רכות.
ניסינו לעבור לסימילאק - לא עזר.
בשבועיים האחרונים קיבל אבילאק לריכוך הצואה - לא עזר.
הפתרונות שקיבלתי נכון לאתמול מהרופאה הן או החלפת התרופה לריכוך הצואה או לעבור לנוטרומיגן.
שאלתי היא: האם ניתן לעשות פעולות אחרות? האם ישנן בדיקות שכדאי לחשוב עליהן?
אשמח לכל עזרה, אנחנו כבר מיואשים, פעם אחרונה שהיתה לו יציאה זה לפני 4 ימים, הוא סובל נורא ולא נראה שזה בדרך לצאת..
תודה...:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעות
גל06/05/2009הי גם לבת שלי יש עצריות לסירוגין והיה קופה של חודש עם עצירות בעיקרון מה שאפר לעשות:
עיסוי בבטן של 10 דקות בעדינות
לקפל לה את הרגלים, לעשות לה אופנים עם הרגלים, וכל מיני תרגילים כאלו במשך היום.
אני הוספתי לה קצת יותר מים לתמ"ל - למשל אם היא מקבלת 140 אוכל אז הבקבוק היה 160 עם 20 מים מה שגם אולי יכול לעזור, וננתי לה את הבקבוק המדולל על הבוקר -עזר
יש טיפות חלב שאומרים לתת עגבניה קצת , עגבניה מרוסקת וזה גם עוזר.
דבר נוסף שאמרו לי זה לקחת שזיפים להשרות אותם במים אפשר לילה ואז לקחת את המים האלו ולהכין את התמ"ל.
והכי חשוב לא להתאייש זה עובר להם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל06/05/2009כמובן שתתעיצי עם רופא / טיפת חלב לגבי ההצעות עם העגבניה והשזיפים
תחכי לתשובה פה מהרופאים (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
שיר06/05/2009בשעה טובה הבחורצ'יק שלי עשה קקי אחרי 6 ימים.
זה עבד עם עגבנייה וכן התחילולתת לו בגן ירקות בצהריים....
נקווה שיחזיק מעמד עד הקקי הבא :) :) :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009בגיל ז אני ממליץ על תוספת מים לפורמולה כ 10-15 אחוז. כמו כן ניתן להתחיל במרק ולאחר מכן פרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לתינוקמירב03/05/2009
יש לי תינוק בן חודשיים.בשבועיים האחרונים לא היו לו יציאות אלא עם נר.הרופאה הציעה שאפסיק לאכול מאכלי חלב וכלום לא קורה.חברים הציעו לי להרתיח שזיפים ולהשרותם כל הלילה ואת המיים שלהם לתת לו בבקבוק יחד עם תחליף חלב.האם מותר לעשות דבר כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009תינוק יונק יכול שתהיה לו יציאה גם פעם בשבוע ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בזמן האוכל. תאומים עם רפלוקס.אפרת02/05/2009
בניי התאומים בני השלושה חודשים נולדו בשבוע 34.
לפני כשבוע, הם התחילו לבכות בזמן האכלה. אני רק מניחה אותם ב"תנוחת האכלה" והם מתחילים לבכות. לפעמים הבכי מגיע אחרי כמה לגימות של הסימילאק. הם גם מסרבים לאכול ופרק הזמן בין ארוחה לארוחה יכול להגיע ל-6 שעות במהלך היום.
בינתיים, בהנחיית הרופאה אנחנו מסמיכים את האוכל עם קורנפלור, ונותנים זנטק ואלג'י קיד.
(כמובן שייש זוית במיטה ומחזיקים אותם על הידיים אחרי הארוחה).
אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות:
1. בינתיים, כעבור שבוע, הפליטות פחתו בצורה משמעותית ויש עלייה במשקל אבל אני לא רואה שיפור ממשי בנושא הבכי. האם להמתין או ששווה לבדוק כיוונים אחרים?
2. האם יש צורך באלג'יקיד או שאנחנו יכולים להסתפק בקורנפלור והחזקה על הידיים? כלומר האם יש לאלג'יקיד חשיבות בהקטנת החומציות או שזה רק מונע פליטה?
אודה מאוד לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת-
אפרת02/05/2009האם כדאי לעבור לאינמיל AR על פני הסמכה פשוטה עם קורנפלור? האם ייקל עליהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
פרופ` יורם בוינובר06/05/2009לאור העובדה שיש שיפור עם הטיפול כנראה טוב. ניתן כמובן לנסות בלי האלגיקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת התמחות - צליאקמיכל01/05/2009
שלום רב
בעקבות שאלה ששאלתי כאן בפורום (3-4 שאלות למעלה), רציתי לדעת האם בתחום הגסטרו ישנם מומחים ספציפיים לתחום הצליאק? כפי שכתבתי שם, הרופא שלי טען א, המלצה שקיבלתי מדר וייס היתה שונה קצת (משהו שיותר מתאים לגישה שלי) אבל מכיוון שאני כרגע עם שתי המלצות שונות (כמובן שגר וייס לא ראתה את הילד ורק קיבלה התמונה ממני) האם יש דבר כזה "תת התמחות" בצליאק או משהו דומה שכדאי לי לפנות אליו "ה"מומחה? ועוד דבר שלא הבנתי, האם ביופסיה חיובית לצליאק שלב 1 יכולה להיות בטעות גם חיובי למשהו אחר ובטעות פרשו גלוטן? האם יכול להיות שישנה בכלל רגישות ללקטוז שנותנת את אותה התמונה כמו צליאק והפירוש היה מוטעה? האם ניתן לבדוק שוב את הביופסיה?
סליחה על מורכבות השאלה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודליה
פרופ` יורם בוינובר01/05/2009לא איני מכיר מומחים לצליאק. כל הגסטרואנטרולגים לילדים מכירים המחלה היטב. לראות הביופסיה שוב תמיד ניתן לבצע. האבחנה נעשית עי הסרולוגיה והביופסיה. התסמינם לא תמיד ספציפיים. סבילות ללקטוז ניתן לבדוק קלינית , הפסקה והחזרה של הלקטוז צריכה לשפר או לגרום לתסמנים כמו כאב בטן שלשול וכו. תת ספיגה של לקטוז שכיחה באוכלוסיה שלנו אך אינה בהכרח גורמת לתסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך...
מיכל01/05/2009האם תשובת ביופסיה של MARSH1 , נוגדנים TTG 36 ואנטיאנדומיזיום שלילי יכולה להיות משהו גבולי? הבנתי שהסימפטומים של הצליאק מאוד מגוונים. אני ממש מבולבלת. הנוגדנים שבוע לאחר הביופסיה הגיעו ל 4 (עד 20 תקין) - ה ,BASELINE בוצע רק שנה קודם. למה עלי להאמין? לתמונה סרולוגית שבוצעה בגיל שנה? לביופסיה שנלקחה בגיל שנתיים או לתמונה סרולוגית מושלמת רק שבוע לאחר דיאטה נטולת גלוטן? אני פשוט מרגישה שיש סיכוי שהאבחנה לא היתה נכונה, השאלה היא מה עוד יכול לגרום ל MARSH 1 בביופסיה.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בדיוק כמוך
אפרוחית21/12/2009הי מיכל,
גם לבת שלי היו נוגדנים חיוביים (נמוכים) וביופסיה לא חד משמעית.
אנחנו כבר 1.5 בדיאטה ולא השתנה כלום מבחינת משקל ותיאבון.
אני נמצאת בדיוק באותה התלבטות כמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקמיכל30/04/2009
לביתי בת ה 10 אובחנה מחלת הצליאק בעקבות בדיקות דם שעשתה. (אני סובלת מזה 25 שנה מצליאק ושמורת על דיאטה בהתאם) בעקבות איבחון המחלה עברה שתי ביופסיות והמעי נמצא תקין ולכן המליצה הרופאה המטפלת לא לשמור על דיאטה של גלוטן.
בדיקות הדם שעברה לאחרונה מראות ערכי ברזל נמוכים 24.00 וכך גם FERRITIN -4.4
ANTI TTG- 72.88
ANTI DGP- 19.56
האם לאור תוצאות הנ"ל אני צריכה לשמור לילדתי על דיאטה ? יצויין כי הינה אסיספטומטית - אינה סובלת מכאבי בטו או עצירויות. יצויין כי הינה רזה מאד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` יורם בוינובר30/04/2009דרשי שהרופא שעשה הביופסיות יראה הביופסיות בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים שגורמים לתינוקת לבכי ועצבנותתמי29/04/2009
שלום רב,
התינוקת שלי בת 11 חודשים ולא מגיבה טוב למוצקים, נמצאת על הנקה כמעט מלאה. היא רוצה מאוד לאכול ואנחנו מנסים לתת לה, אבל למעט כמה פירות וירקות (אבוקדו, דלעת) רוב המזון גורם לה להתקפות בכי, התעוררויות מרובות בלילה, צעקות ועצבנות ניכרת. הצואה נראית בסדר גמור, אם כי כל פעם שאוכלת מוצקים מיד עושה קקי ורואים בו חלקי מזון.
חשוב לציין שללא המוצקים היא רגועה ועליזה, והתופעות מתחילות בבירור לאחר אכילת מזון.
מה עושים? היא נורא מסכנה, ברור שהיא נורא סובלת מהאוכל, אבל הרי לא תוכל להשאר על הנקה מלאה כל החיים. האם יש תופעה כזו? האם יש דרך לטפל?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
פרופ` יורם בוינובר29/04/2009רצוי לתכנן עם דיאטנית תפריט שיתאים לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לא סדירות וכאבי בטןשירי אלון28/04/2009
שלום שמי שירי ובתי ליאור בת ארבעה חודשים בסוף השבוע הקרוב.
ליאור אכלה עד לפני שבועיים הנקה בלבד (שאוב לבקבוק), עלתה יפה במשקל, אך יצאה אחת לחמישה עד שמונה ימים. בשבועיים האחרונים התחלתי לשלב כמויות קטנות של מטרנה כהשלמה לארוחה ולא באופן רציף, כלומר יום כן ויום לא ובשבוע האחרון זה היה מנה אחת ליום יום כן יום לא. לפני שבוע היציאות האחרונות היו אחת לשלושה ימים וחשבתי שכבר מתחיל להסתדר העניין, אך שוב עבר כבר שבוע ועדיין לא יצאה והפעם התזונה משולבת ויכול להיות שיש יותר פסולת וזה מלחיץ אותי. באופן כללי ליאור הייתהגועה ושילוב המטרנה יצר אצלה קצת גזים. ביומיים האחרונים נראה שהיא מאוד לוחצת ולא שקטה כהרגלה.
האם יש סיבה לדאגה או שאפשר להמשיך לחכות ליציאה כמו בעבר?
תודה מראש
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר בתיה וייס28/04/2009אין סיבה לדאגה, להמתין בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)