מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן בהאכלת תינוקת בת 9 שבועותלילך זריהן19/03/2009
שלום, יש לי תינוקת בת 9 שבועות. בגיל שבועיים החלה עם כאבי בטן חזקים במיוחד בזמן האכלה ובנוסף התפתלויות רבות (כניראה בגלל שחשה כאבים בזמן האוכל) כמו כן ברצוני לציין כי עד גיל חודש ניסיתי להניק אותה אך גם בזמן ההנקה לא היתה רגועה חשבתי שחסר לה אוכל ולכן השלמתי עם מטרנה לפני השינה. לצערי גם זה לא עזר. כמו כן, סבלה גם מגזים. לאחר חודש הפסקתי להניק והמשכתי עם מטרנה ואז החלה עצירות שהתבטא בכך שיציאות היו קשות מלוות בבכי וכן אחת ליום ( לפני כן בזמן שהנקתי לאחר כל הנקה היתה יציאה רכה וצהבהבה אף נוזלית). עברתי לסימילאק חלבי אך המצב לא השתפר ובהמלצת רופא הילדים עברתי לאיזומיל מאחר וחשבו אולי אלרגית לחלב אך גם פה לא היה שיפור רציני. חזרנו לסימילאק חלבי ולאחר שבוע של בכי , אי שקט בזמן האכלה ויציאות משחתיות בצבע ירוק זית התחיל חום שנע בין 37.6 ל 8.6 - 8.7 כאשר אחרי 24 שעות כאלו עלה החום ל 39.1 מלווה בפריחה קלה ואז נסענו לבית החולים. לאחר אין ספור בדיקות דם , סונאר בטן וצילומים הגיעו למסקנות כי כניראה יש חשד לריפלוקס וכן הילדה עברה מחלה ויראלית במקביל. החלה טיפול בזאנטק 9 מ"ג פעמיים ביום . במהלך 3 ימים היה נהדר ילדה לגמרי אחרת שקטה, רגועה ויושנת כמו שצריך אך ביום ה4 חזר המצב לשהיה. מה דעתך ד"ר למה היציאות בצבע ירוק (כיום נוזליות) ומסריחות , מה גורם לאי שקט לילדה? אודה על עזרתך במתן תשובה. בברכה, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` יורם בוינובר20/03/2009כל החלפות המזון הללו בדכ אין בהן הגיון והעזרה מעטה. צבע ירוק לצואה אינו חריג בגיל זה.
אין טיפול יעיל לקוליק. דילול קל של הפורמולה עשוי לעזור ביציאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לאכולרויטל19/03/2009
שלום , בתי בת חודשיים וחצי, הנקה מלאה, לא קיבלה בקבוק אף פעם. לפני כשלושה שבועות הפסיקה לאכול מצד ימין. הרופא שלל כל בעיה רפואית ואמר לתת לה בכח - זה לא עזר. ניסיתי לשנות תנוחות, לשנות מקום, לרקוד וללכת תוך כדי הנקה, להניק מתוך שינה - כלום לא עזר. כאשר נתתי לה לאכול מצד זה, התחילה ישר לצרוח לפעמים גם בלי לגעת בו כלל ואחרי כמה ימים התחילה פשוט לסובב את הפנים עד שהציעו לה את הצד השני. אחרי שבוע התחילה לאכול מצד זה רק תוך כדי שינה. לפני מספר ימים הילדה קיבלה חיסון ולא יודעת אם זה קשור או לא אבל היא הפסיקה לאכול. היא מוכנה לאכול רק מתוך שינה. היום הצלחתי להאכיל אותה קצת תוך כדי הליכה. היא קצת נודניקית, רוצה הרבה ידיים, דוחפת ידיים לפה גם בזמן שהיא יונקת. בזמן הנקה היא שואבת את הפיטמה ממש חזק ומושכת אותה עם החניכיים. יש לה די הרבה רוק והיא בוכה הרבה. לפעמים אני שומעת רעשים יחסית חזקים מהבטן שלה והקקישלה לעתים נוזלי לגמרי אבל אין יציאות מרובות. במשך היום קשה לה להירדם כנראה בגלל שהיא רעבה אבל בלילה היא ישנה כרגיל 4 שעות רצוף ואחכ קמה כל שעה-שעתיים. אני חייבת לציין כי מתוך שינה היא אוכלת ממש יפה, לפעמים יונקת חצי שעה רצופה בלי להתנתק מהשד. היום הייתי אצל הרופא שוב - לא נמצאה שום בעיה והוא הפנה אותי לגסטרולוג. אשמח לקבל עזרה כי אני ממש מיואשת ! תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבש
פרופ` יורם בוינובר20/03/2009רצוי להתייעץ עם יועצת ננקה. האכלה בכח גרועה. ללא הטבה ניתן לפנות למרפאת הפרעות אכילה בספרא, שיבא- 5302692
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שהניקה
הילה22/03/2009אני לא יודעת אם זה יעזור, אבל גם בתי מגיל 3 חודשים העדיפה צד אחד ולא היתה מוכנה לינוק מהצד השני. לעיתים הזרימה מהירה יותר או איטית יותר מצד מסויים, ולכן ברגע שהתינוק קולט את זה - יש לו העדפה לצד זה או אחר. אין מה לעשות, אולי תפני ליועצת הנקה. ממנה הבנתי כי אין בעיה להניק מצד אחד בלבד (מן הסתם - ההנקות יהיו תכופות יותר, כי צד אחד לא מספיק). את יכולה לשאוב מצד שני ולתת לה בבקבוק. רק כדי שלא תדאגי - אני יכולה לומר שעד גיל 8 חודשים הנקתי רק משד ימין. פשוט - כי היא סירבה. וכן - היתה מתעוררת המון פעמים בלילה. יש בזה חסרונות. אבל מסתבר שהקטנים האלה ממש חכמים ויודעים בדיוק מה הם רוצים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה יציאותרינה18/03/2009
שלום בתי בת 9 חודשים וכבר איזה 6 חודשים יש לה הרבה יציאות ביום 7 עד 10 פעם ביום,וזה לא נראה כמו שלשול,הרופאה אמרה לנסות מטרנה צימחית במקום החלבית,אבל זה לא הזיז לה כ"כ היא ממשיכה,היא גודלת יפה היא נקראת רזה אבל לא מתחת לעקומה....מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
פרופ` יורם בוינובר18/03/2009במידה ועולה במשקל לא הייתי משנה כלכלה. יתכן ועברה ארוע זיהומי. מקוה שהיא גם אוכלת מרק ופרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אצל פגנטשה17/03/2009
שלום רב, תינוקת שלי נולדה בשבוע 28 במשקל 1200. כרגע היא בת 6 חודשים כרונולוגי (3 מתוקן). היא שוקלת 5250 (עולה כ250 גרם בשבועיים). מאז שיצאנו מפגייה היא סובלת מכאבי בטן (בעיקר בלילות). עד לאחרונה היא נזונה לרוב מחלב אם (5 ארוחות) ומטרנה סנסטיב (2 ארוחות) - כ140 כל ארוחה X 6 ארוחות.בהתחלה אמרו לי שזה גזים וזה יעבור ובאמת היתה רגיעה אך עכשיו זה שוב חזר. היציאות שלה פעם אחת ליומיים בערך. לפעמים בצבע ירוק כהה. החל משבוע שעבר היא התחילה להקיא (או פלוט הרבה) את מטרנה סנסטיב. ניסיתי לתת לה סימילאק ניושור - אותו סיפור אחרי הואכל - מתחילה לבכות , להתפתל ואחר כך מקיאה.. רופא שלנו המליץ על "פרג''סטימיל - היא לא מוכנה לאכול את זה - מגעיל אותה, היא אפילו לא בולעת. אולי לנסות אוכל צמחי? או ואלי מדובר ברפלוקס סמוי? ברצני לציין גם ,כי זמן ההאכלה זה כמו מאבק איתה - כאשר אני מקרבת את הפיתמה לפיה היא מתחילה להשתולל, יותר נכון כאשר אני מושיבה אותה לפני האוכל.כאשר היא אוכלת - אני מרגישה שמפריע לה משה - היא כל הזמן מזיזה רגליים, כל הזמן זזה. אני ממש שומעת איך האוכל (או אויר) "נופל" לקיבה שלה. מצאתי פתרון חלקי - אני מאכילה אותה על טרמפולינה, אז היא עוד איכשהו אוכלת. הטיפול בה הפך למתסכל עד מאוד - כל היום הופך למילחמה סביב ההאכלות.אח התאום שלה בסדר גמור - אין לו שום תופעות (טפו-טפו). מחכה להמלצתך בכליון עיניים. תודה רבה מראש ולילה טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
נטשה18/03/2009שמעתי על תרופה בשם AGICAL? אולי לנסות לתת לה? וגם האם זה בסדר בגילה לתת לה פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטשה
פרופ` יורם בוינובר18/03/2009אני לא הייתי עושה את כל השינויים בכלכלה. מדובר כנראה בקוליק של גיל זה. יש מעט מאוד פתרונות לנושא. נסי מתן זנטק למקרה של רפלוקס. עלית המשקל מצביעה על כך שאין כאן בעיה מהותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בי וחולשהיג17/03/2009
אבא שלי נשא הפטיטיס בי הרבה שנים. לאחרונה חלה החמרה בתפקודי כבד שלו, ויש החמרה הדרגתית בחודשים אחרונים. בבדיקת דם אחרונה: AST(GOT) 49 U/L 15-40 (.........)* ALT(GPT) 101 U/L 4-41 (.........)* GGT 34.1 U/L 10-71 (...*.....) HBe Ag Nonreactive HBV DNA Quant. >38000 IU/mL בביקור אחרון אצל רופא כבד הרופא רשם לו SEBIVO, התרופה צריכה להגיע לבימ"ק בימים הקרובים. לפני 9 ימים הוא התחיל באופן פתאומי להרגיש חולשה כללית חזקה+ישנוניות+כאבי שרירים +ללא חום (פרט ליום אחד ביום השמיני לתחילת הוירוס נמדד חום 38.1)+נראה חיוור וטיפה צהבהב. בהתחלה חשבנו שמדובר בשפעת אך כעת מתגנב הספק שמה מדובר בהשפעת הפטיטיס. 1. האם יתכן הרגשה כללית מסוג זה עם בדיקות דם כאלה? 2. האם התרופה הנתונה רק שומרת על מצב קיים או גם משפרת את המצב? 3. האם יש מה לעשות כרגע מעבר לטיפול שניתן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטס
פרופ` יורם בוינובר18/03/2009האינפורמציה הדרושה צריכה להינתן עי הרופא המטפל בהפטיטיס המכיר המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותאושרית16/03/2009
שלום רב, בני בן חצי שנה היום ערכנו חיסון בטיפת חלב ויצאתי די מודאגת מהירידה באחוזון הן בגובה והן במשקל. כבר חודשיים שאין עלייה במשקל. עד גיל חודשיים אכל הרבה מעבר לממוצע ועלה מאוד במשקל. בני החל בגיל חודשיים וחצי לסרב לאכול עד כי בכה כשראה בקבוק מטרנה. בגיל 4 חודשים הוספתי לו קרונפלור ואז החלו פליטות מרובות. בהמלצת רופא הועבר לאינפמיל ומאז התחיל לאכול ואף לבקש אוכל . הוא כבר אוכל פרות וירקות אם כי לא בהתלהבות רבה אבל אחריהם אין פליטות. לבני חשש לריפלוקס איך מאמתים זאת? האם יכול להיות מצב שאין ריפלוקס והמטרנה גורמת לבני כאבי בטן עזים? (אין רגישות לחלב). למה למרות האינפמיל יש המון פליטות? והאם יש ברורים נוספים שעליי לעשות על מנת למצוא פתרון לבעיית חוסר העלייה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
פרופ` יורם בוינובר18/03/2009לא צריך לאמת רפלוקס בבדיקות. בשלב ראשון נסו לטפל בזנטק. רצוי לא להעמיס בכמות יתר במזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות???מירי16/03/2009
שלום, בני כבן ארבעה וחצי חדשים. ניזון מסימילאק איזומיל. יש לו יציאה רק פעם ביומיים שלושה וגם אז המרקם הוא די קשה והכמות קטנה מאד. בשעה שעושה הוא מתאמץ מאד אך לא נראה שהוא סובל במשך היום מכאבי בטן. האם זה נחשב לעצירות? תודה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
פרופ` יורם בוינובר18/03/2009ממליץ הוספת מים כ 10-15 אחוז להקלת היציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בבוקר לילדה בת 6ענת16/03/2009
שלום מזה כחודש בתי מתלוננת בעיקר בבקרים על כאבי בטן רופא משפחה ביצע בדיקות שתן שהיו תקינות היום התעוררה עם כאבים עזים מהרגיל והתנהגות כללית ירודה - ישנונית, נטתה להרדם, לא לדבר והקיאה כשהגענו לקופת חולים הופננו למיון ובמיון נבדקה ע"י רופאת ילדים ורופאה כירורגית שיינו כי אין סימן לדלקת בתוספתן וכי אין צורך לאשפזה ולעשות המשך מעקב אצל רופא משפחה ולחזור למיון במקרה של החמרה דומה איזה כיוון יכול להיות לכאבים כאלו ? הכאבים שלה הם מתחת לטבור ומטה ומתקשה גם בהליכה היום בתודה רבה ענת אמא של מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` יורם בוינובר16/03/2009את צריכה לחזור לרופא הילדים שיברר המקרה. האם נשללה עצירות?. לקיחת בדיקות מעבדה בחיפוש אחר מצב זיהומי/דלקתי, אולטראסאונד בטן רצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עויתויות קשות בבטןזהר16/03/2009
שלום לך ד"ר, בני בן חצי שנה מזה כחודש סובל מעוויתויות קשות בבטן אשר מתבטאות מסיבה כלשהי רק בלילה ביום הוא לא רגוע כמו שהוא בדרך כלל. לגבי הילד הוא בריא באופן כללי אבל נושא את המוטציה 21 דיפשנסי הידרוקסילז אשר נתנו לו בירושה אני ובעלי. היציאות שלו תקינות והוא אינו מקיא או משלשל. הוא סובל מפעילות מעיים רבה והוא עושה הרבה פלוצים במהלך כל היום. הכל התחיל לפני חודש בערך כשהתחלתי לתת לו 4 טיפות של ברזל ואף הוספתי תזונה של ירקות לאחר שלא ראיתי רגישות גם המשכתי עם מרק בתוספת בשר. מאז למרות שהורדתי את כל התזונה כולל הברזל הילד פשוט לא חוזר לעצמו וסובל ברמות קשות מאוד. שאלתי האם נתקלת במקרים מאין אלו? מה אפשר לתת לילד בגיל הזה בשביל להקל על הכאבים במידה וזה באמת גזים ותו לאו? בנוסף הייתי אצל רופאת משפחה וגם גסטרולוג ואף אחד מהם לא ידע לתת לי תשובה חד משמעית מה יש לילד ואיך אפשר להקל על סבלו. בדיקות הצואה היו תקינות אך בדיקת ה קריאטנין היתה לא תקינה נמוכה מהנורמה 0.14 אשמח לקבל תשובה במהירות האפשרית תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהר
פרופ` יורם בוינובר16/03/2009התאור מתאים לקוליק. יתכן ויש קומפננט של עצירות. בגיל זה ניתן לתת אוילק להקלת היציאה או הוספת מים לכלכלה. יתר הטיפולים בגזים לא יעלים. קריאטינין נמוך אינו מהוה בעיה ספציציפית. באשר למוטציה שהוא נושא יש להתיעץ עם אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאק?מיקה15/03/2009
שלום בני בן שנה וחצי. ינק עד גיל שבעה חודשים. משלשל מגיל שנה תדירות של עד 3 ביום, השילשול עיסתי, לפעמים מימי יותר. לעיתים רחוקות מאוד עושה קקי רגיל וגם אז רק פעם ביום ולא יותר מיום אחד (אין רצף של קקי). במשקל תקין, משמין, גודל וגובה, גדל במידה בנעלים בחמישה חודשים אחרונים. מדבר יפה (מרכיב משפט בן שתי מילים) הולך מגיל שנה וחודש. לא עצבני ולא מתלונן על כאבי בטן. אני צליאקית מאובחן בגיל 26 בעקבות אנמיה (ללא שילשולים). הוא קיבל קורס של פלגיל ללא הטבה. בדיקות דם לצליאק- תקינות וגם בדיקות דם רגילות. תרבית צואה תקינה. האם עלי לחשוד בצליאק? רופא גסטרו שביקרתי אצלו היום המליץ על דאיטה ללא גלוטן למשך חודש לראות האם מגיב ובמידה שכן ובדיקת ביופסה אחרי גיל שנתיים (כמובן אחרי חשיפה שוב לגלוטן). מה דעתכם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק?
ד''ר בתיה וייס15/03/2009איני ממליצה על כך לאור גדילה תקינה והעדר מדדים. ניתן לחזור על בדיקות מעבדה עוד 3-4 חדשים. ולעקב אחר ס.דם וגדילה. נסי להוריד מהכלכלה מיצי פירות במידה ונוטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לתגובתך המהירה! !!
מיקה15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע צואה
ד''ר בתיה וייס15/03/2009אין מקום לדאגה. צבע הצואה יכול להשתנות עם כלכלה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לועסתאמא15/03/2009
שלום רב, בתי בת שנה וחודשיים, סוף סוף בחודש האחרון היא מוכנה לאכול מוצקים. הבעיה היא שהיא ישר בולעת ולא לועסת ואם האוכל לא טחון היא נחנקת גם אם אני נותנת לה חתיכות קטנות. אני אומרת לה שהיא צריכה ללעוס ומדגימה לה, אבל היא כניראה לא מבינה. האם זה בסדר או שאני צריכה לדאוג? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסה
ד''ר בתיה וייס15/03/2009כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת, ובשלב זה לתת אוכל טחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה
אמא15/03/2009אני אשאל בפורום של קלינאי תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש עם קוליטיסרותי14/03/2009
גילו לנכדתי קולטיס והיא עוד לא בת שלוש. מטופלת בפנטסה. היתה רגיעה של חודשיים ולאחר בדיקת דם טראומיטית חזר לה הדימום והשלשול. היא מטופלת בדיקור סיני וצמחים אשר עצרו במעט את השלשול אך תאבונה ירוד מאוד. וביומיים האחרונים החלה להתלוננן על כאבי בירכיים ומתקשה לעלות מדרגות. אנא עיזרו לנו כי אנו אובדי עיצות. קראתי על התרופה יומירה האם היא טובה יותר מהפנטסה? ואיך מתמודדים בגיל כה רך עם מחלה ארורה כזו? כמו כן רציתי לדעת האם ישנה קבוצת תמיכה והאם אפשר בעזרתכם ליצור קשר עם הורים אחרים באותו גיל רך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
פרופ` יורם בוינובר14/03/2009היעוץ לגבי מקרה שכזה הוא לא באינטרנט. הרופא שאיחן ומטפ ל מכיר המקרה ויכול לספק אינפורמציה על טיפולים. לקבוצת תמיכה ניתן להתקש חגב רחל לשם- o3 5302034
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותיעל13/03/2009
בני בן 11 חודשים ופולט המון מרגע היוולדו ( נולד בשבוע 35). כל עוד הוא עלה במשקל רופא הילדים לא ייחס לפליטות חשיבות. בחודשים האחרונים בני החל להשתעל ( שיעול נבחני) ריאותיו בבדיקת הרופא נשמעו נקיות אך כיוון שהשיעול כבר זמן ממושך הוא הפנה אותי למספר בדיקות. בבדיקת הרנטגן החזה יצא תקין ( לא נמצא גוש זר ממה שחששנו) ובבדיקת רופא א.א.ג נמצא שיש לו נפיחות בגרון , כנראה מהפליטות המרובות, וייתכן שמזה נגרם השיעול. בינתיים התחלנו את הטיפול בסירופ זנטק. מספר שאלות: האם התרופה הזו יעילה? מתי היא אמורה להשפיע? האם היא תעצור את הפליטות? ממה נגרמות הפליטות? משרירי קיבה חלשים? האם השיעול הנבחני באמת קשור לפליטות? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` יורם בוינובר14/03/2009זנטק עשוי להיות יעיל . הטיפול צריך להיות ממושך חודש ויותר על מנת שתוכלו לשפוט היעילות. הנחת רופא הא.א.ג היא שהתלונות מקורן ברפלוקס. לעיתים זה נכון לעיתים לא. רצוי מעקב של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביציאותמירב12/03/2009
שלום! ביתי בת חמישה וחצי חודשים. נולדה בשבוע 37, משקל 2100. עד עכשיו היתה עם הנקה בלבד. בשבועיים האחרונים מקבלת רק סימילאק. מיום היולדה סובלת מקשיים בעשיית קקי ועקב כך חוסר שקט ואי נוחות. עכשיו, עם הסימילאק, עושה כמעט כל יום קקי, אבל עד שהיא מצליחה לעשות היא ממש חסרת מנוחה, מייללת, ולפעמים ממש בוכה כשהיא מנסה לעשות ולא מצליחה. אתמול בלילה היא צרחה מכאבים כשהיא ניסתה לעשות והיום בבוקר ניקיתי לה את הקקי וראיתי כמה נקודות קטנות של דם באזור המפשעה/ פי הטבעת (מבחוץ). האם זה בסדר? מה אפשר לעשות? אני מדללת את האוכל בתוספת 15 אחוז מים אבל אני לא רוצה לתת לה עוד מים חוץ מזה כי היא לא עולה יפה במשקל ואני לא רוצה "לסתום" לה את הבטן עם מים במקום אוכל. האם אפשר לתת לה 1-2 כפיות שמן זית כל יום והאם זה עוזר? האם יש צורך לקבוע תור לגסטרו? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר12/03/2009את יכולה לתת מעט אוילק. זה יסתדר עם הזמן. בגיל זה הוספת מרק בדכ עוזרת לשיפור היציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדים קשיחים בכבדיהודית11/03/2009
אחותי עברה בשנת 2003 כריתת שחלות ורחם בעקבות סרטן שחלות. מזה כחודש יש לה כאבי בטן. בתחילה היו ייותר דחופים וכעת היא מרגישה שיש משהו אבל לא יודעת להגדיר מה זה הכאב העמום. היא נשלחה ע"י האורולוג לבדיקת אולטראסאונד כליות ושלפוחית שתן להלן התוצאות: בשתי הכליות מוקדים אקוגניים - אנגיומיולפומות מימין בקוטר 0.6 ס"מ ומשמאל קוטר 1.6 ס"מ. הכבד בגודל ומירקם תקינים 2 מוקדים קשיחים באונה ימנית יתכן - גרנולומות. כל שאר האברים תקינים. שאלותי: מה זה אנגיומיוליפומות? האם צריך משהו לעשות ? מה זה גרנולומות? מה יכול להיות מוקדים קשיחים בכבד? האם הם יכולים לגרום לכאב בבטן מעל שלפוחית השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
פרופ` יורם בוינובר12/03/2009הרופא ששלח את אחותך יתן האינפורמציה. הפורום הוא גם עבור ילדים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)