מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובות!!!!!אורחת08/08/2012
1) כיצד ציפרלקס יכול לטפל ב-OCD? מה יש בציפרלקס שמפסיק OCD? מה יש בציפרלקס שיכול לשנות התנהגות?
2) אם בן אדם לוקח ציפרלקס בהנחה שאין לו OCD וחרדה - אז איך הציפרלקס ישפיע עליו? האם יהיה לו עודף בסרטונין? האם הוא ירגיש מצב רוח מרומם ויותר שמח?
3)אם כתוב שזה משפר מצב רוח אז מדוע לא כל האנשים בעולם לוקחים ציפרלקס???
4) האם אפשר להתגבר לבד על OCD קשה בלי כדורים SSRI לכל החיים?
5) מדוע OCD והפרעות טיקים מופיעות יחד פעמים רבות?
מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות!!!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/08/2012OCD - חלק ביולוגי פעילות ירודה של סרוטונין.
אם אנשים בריאים לוקחים - תופעות לוואי מיותרות.
ניתן להתגבר ללא תרופות, במקרים קלים - בעזרת CBT.
טיקים - OCD - גרעין קאוודט משותף בפטתולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי מצפרלקס
מ14/08/2012ולא רק...משפר מצב רוח?איך?אני כל כך,אבל כל כך סבלתי מתופעות לוואי...שיום שמפסיקים הוא גורם לאושר פשוט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההסבר לכך?אורחת08/08/2012
האם אתה יכול להסביר לי בבקשה את השפעת התרופות האנטיפסיכוטיות ב OCD ? קראתי שתרופות אלו מורידות את רמת הדופמין, ויכולות לגרום או להחמיר OCD.
ובכל זאת הן עוזרות ב OCD בשילוב עם תרופות שמעלות סרוטונין,
האם תוכל להסביר את זה בבקשה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההסבר לכך? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/08/2012מסלול( WORRY LOOP ) הדאגה במוח: קורטקס - קאוודט- טאלמוס-קורטקס.
דאגות
אם מוגזם : חרדה
אם טורדני חסר הגיון: אובססיה
אם בוחן מציאות פגום : מחשבת שווא
אם גירוי נשלח מהלופ לגרעין האמיגדלה : התקף פאניקה.
במסלולים הנ''ל יש השפעה לסרוטונין וכן גם לדופאמין.
דופאמין - וויסות פרספטואלי , איזון בין קולטן D2 ו D3 , כאשר יחס SNR לא מראוזן ויש יותר "רעש" לעומת "סיגנל" יש הפרעה בהתמקדות, דיסטרקטביליות, קושי להתמיד במשימוות ועוד... נוגדי פסיכוזה , לעתים עוזרים בהפחתת רעשים וקבלת יותר סיגנלים( במיוחד במצבים פסיכרוטיים) , אך בהפרעת OCD קשה , עם POOR INSUGHT , תובנה ירודה או חסרה, טיפול בנוגדי פסיכוזה יעיל בנוסף...
ב DSM 5 , בעתיד , ייתכן תת קבוצה לסכיזופרניה :
סכיזו-אובססיבי
מקווה שקצת עזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה08/08/2012
אומגה 3 באמת יעיל כתוסף לטיפול בדיכאון או שמדובר בקשקוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/08/2012לא מוכח מחקרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הסיבה שבגללה אסור לשתות אלכוהולג'ולס ג'ורדן08/08/2012
אני משתמש בתרופה סרוקואל.
מהן הסיבות שבגללן אסור לי לשתות אלכוהול (יין למשל)?
האם זה יגרום יותר נזק לכבד?
האם זה יחזק/יחליש את השפעת התרופה?
האם יש סיבות אחרות? מהן הסיבות העיקריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הסיבה שבגללה אסור לשתות אלכוהול - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012שתיית אלכהל עם תרופות יכולה ליגרום לסיבוכים גופניים קשים בשל האינטרקציה בין החומרים השונים.זה עלול להביא את הגוף למצב קיצוני מאוד, עד לקריסת מערכות ובמיקרים מסוימים אף ליגרום למוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות הרגעהאולגה08/08/2012
שלום
אני סובלת מוגינזימוס ולא מצליחה לבצע בדיקת פאפ פולשנית.
גניקולוג רשם לי מרשם ל5מ"ל ואבן וולצערי זה לא השפיע עליי בצורה מספקת, כנראה אני חייבת מינון הרבה יותר גבוהה בשביל להרפות את השרירים ול"להתנתק".
לפי ניסיונך, מה המינון המתאים למטרה שלי? (בדיקה קצרה).
בעלי יבוא איתי, ויסחב אותי על גבו עם יהיה צורך, העיקר שהתרופה תשפיע...
גובה : 1.58
מישקל: 47 ק"ג
ללא תרופת הרגעה , אין לי שום סיכוי להצליח בבדיקה.
אודה מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הרגעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/08/2012השפעת תרופה מאוד אינדיבידואלית
ניתן לעלות מינון
מקרה יותר קיצוני , תלוי בגניקולוג, ניתן זריקת דורמיקום, שימוש נדיר לצורך זה ולא בטוח שהגיניקולוג יסכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר יונתןגבי07/08/2012
שלום כתבתי לך בעבר ואמרת לי שאפשר להפסיק תרופות לאחר אשפוז אחד ויחיד לאחר חצי שנה ..
השאלה שלי זה האם פשוט מורידים בתרופות או שיש איזשהיא דרך להפסיק במידה ואפשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר יונתן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2012הדרך להפסיק, בדיקה אצל רופא מטפל, הערכת מצב קליני, שיקול תועלת מול סיכון ובמקרה שמתכננים להפסיק, יש צורך בצעדים איטיים תוך מעקב רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי משלם לפסיכיאטרית שלך? קופה"ח?
ג'ולס ג'ורדן18/08/2012יש בקופת החולים שלך עוד פסיכיאטרים מלבדה? בקש לעבור להיות מטופל אצל פסיכיאטר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל-תופעות לוואיגימל07/08/2012
עברתי ללוסטרל לפני חודש (לאחר כ-10 שנים עם פקסט)
כבר חודש שאני עם כאבי בטן,שלשולים,חוסר תאבון וגם הרבה הרבה חרדות (נאלצת לקחת הרבה פעמים קלונקס)
האם אלה תופעות ידועות?כמה זמן אמור לקחת עד שמתרגלים ללוסטרל? או שיש מצב שזה בכלל לא מתאים לי...
אשמח להכוונה
אני כבר מותשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל-תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012השינוי מפאקסט לטיפול אחר לא פשוט, יש לישקול להפחית מינון ולהוסיף טיפול הרגעתי, לקחת בזמנים קבועים לאחר אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גימל07/08/2012להפחית מינון של מה?
את הפקסט הורדתי בהדרגה של חודש
אני לוקחת קלונקס להרגעה
תוך כמה זמן אני אמורה להתרגל ללוסטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחות של טרדיב דיסקינזיהגיל06/08/2012
שלום,
מה הסיכוי לחלות בטרדיב דיסקינזיה בעקבות שימוש במינון נמוך של ריספרדל (עד 2 מג) כאוגמנטציה לטיפול בOCD? האם זה תלוי בגיל ובמאפיינים אחרים? אם כן אז אילו?
בתודה מראש ובכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחות של טרדיב דיסקינזיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012השכיחות של TD עולה בכל שנה של שימוש , במינון של 2 מ''ג הסיכון קיים אך נמוך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים במידה וזה קורה?
גיל14/08/2012מה עושים במידה והטרדיב דיסקינזיה מתרחשת? יש טיפולים יעילים לכך?
הבנתי שלעתים היא לא הפיכה... האם זה נכון ואם כן בכמה אחוזים הטרדיב דיסקינזיה לא הפיכה ותישאר קבועה ותגרום לסבל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים במידה וזה קורה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/08/2012מה שעושים , שינוי טיפול תרופתי , במצבים קשים תוספת קסאנזין.
על תפקיד הרופא המטפל לנטר ולשלול תופעות לוואי מסוג EPS וניסיון למנוע התחלה של TD .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טרדיב דיסקינזיה היא הפיכה?
גיל25/08/2012האם טרדיב דיסקיניזה היא תופעה הפיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןגיל06/08/2012
שלום ד"ר,
האם בהפרעה טורדנית כפיייתית מקובל לעלות גם מעבר ל200 מג לוסטרל ליום? האם מהניסיון מינון גבוה מ200 מג הוא אפקטיבי? ואם כן אז עד איזה מינון בדרך כלל עולים בפרקטיקה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012OCD אכן דורש מינונים גבוהים של SSRI.
לא מומלץ להשתמש מעבר ל 200 מ''ג לגבי לוסטראל, אך זה לשיקול הדעת של הרופא המטפל ונסיונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocd, כדורים והריוןבת 3006/08/2012
שלום, אני בת 30. סובלת מ- ocd כבר בערך 20 שנה. בעבר לאחר התייעצות עם פסיכיאטר, נטלתי פרוזאק תקופות מסויימות (התקופה הכי ארוכה היתה בערך שנתיים) במהלך שנה מסויימת נטלתי בנוסף לפרוזאק חצי כדור (לא זוכרת את שמו) כנגד דיכאון. אני לא זוכרת את התקופות של הכדורים כתקופות שבהם הרגשתי טוב, לא יכולה לומר שהכדורים ענו על הציפייה שלי, ה- ocd נמשך, כן הצלחתי לתפקד אבל הצלחתי לתפקד גם בתקופות ללא הכדורים (עם קושי וסבל נפשיים רבים).כרגע אני בטיפול פסיכולוגי במשך 7 חודשים. הפסיכולוגית הציעה לי להיעזר בטיפול תרופתי. אני מבולבלת, אין לי בעיה עקרונית כנגד הכדורים, העניין הוא שאני מתכננת הריון בחצי שנה הקרובה ומאוד חוששת משילוב של כדורים בהריון. לפני הטיפול הרגשתי חסרת אנרגיה, הרגשתי שאין לי כוחות נפשיים לשום תחום בחיים בגלל שכל הכוחות שלי הופנו ל- ocd. היום עם הטיפול, אני מרגישה שיש שיפור קל ב- ocd שיפור קל אבל מורגש! מצד שני אני עדיין מרגישה "נבולה" מבפנים, אין לי אושר אמיתי, אני כאילו סוחבת את עצמי, לא באמת מפיקה הנאה. זה לא שאני לא מסוגלת לתפקד, אני כן- אני עובדת במשרה מלאה, יש לי בעל, ילדה, אבל אני מרגישה שכל יום זה עוד יום שנסחב...
יש לי רגעים ביום שאני כן מרגישה טוב, שאני צוחקת, שמחה, אבל בלי שום אזהרה או הכנה מראש הרגעים הללו יכולים להתחלף בכאב, ייאוש, בלבול, ובכי,מחשבות על הטיפול,על החיים, על הכל!
השאלה שלי היא בעיקר לגבי שילוב של כדורים והריון? מה הסיכונים? אני מפחדת מאוד!!! אם לא היה הריון כנושא שעומד על הפרק לא הייתי חושבת פעמיים והייתי נעזרת בטיפול תרופתי.
אשמח להכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd, כדורים והריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012אכן שאלה חשובה , בטרימסטר הראשון עדיף להימנע מכל טיפול באם ניתן, התקופה בה נוצר המוח אצל העובר.
יש לשאוף צלמינימום תרופות שאפשר.
כל תרופה במהלך ההריון, מומלץ לבדוק את פרופיל הבטיחות מול המרכז הטראטוגני של משרד הבריאות, שירות מעולה, מקצועי ועדכני והכי חשוב חינם !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה06/08/2012
שילוב של תרופה בשם פרוטיאזין וקלונקס מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012תיאורתית כן, עדיף להימנע בגלל ישנוניות יתר וירידה בתגובות, מסוכן בנהיגה או עבודות הדורשות ריכוז ומצב ערני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מצירפלקסמאור06/08/2012
שלום, אני במשך3 שנים נוטל צירפלקס עקב התקפי פאניקה\חרדה ומשבר כללי.
מטופל אצל פסיכולוג למעלה משנה [אחרי שעזבתי את הטיפול במרפאה הציבורית הבעייתית בה טופלתי כמעט שנה-שנתיים לסירוגין].
בתחילת הטיפול נטלתי 15 מ"ג ,כעת אני נמצא במינון של 0.25 מ"ג כלומר רבע כדור
כמעט במשך שנה. הרופא משפחה שלי צחק ואמר שזה לא מינון ויש לזה פשוט אפקט פצלבו , והציע לי שאם כבר אני במינון כזה נמוך שאנסה להפסיק.
אני בהחלט רוצה להפסיק השאלה היא האם אפשר לעשות זאת עם רופא משפחה[הוא זה שנתן לי את התרופה].? והאם הוא צודק שמינון של 0.25 מ"ג אין לו ממש משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מצירפלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012בהחלט ניתן להפסיק עם רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט עם פרעענת06/08/2012
שלום - אני נוטלת פאקסט 30 מ"ג מזה שנים וקיבלתי לאחרונה מיצוי צמחים לגיל המעבר בתוספת מעט היפריקום (פרע).
האם זה בסדר ליטול יחד עם התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט עם פרע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012יש להימנע מהיפריקום, שילוב עם SSRI יכול להוביל לתופעת לוואי וסינדרום סרוטונין קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד חוסר ביטחון וחרדת נטישהיניב06/08/2012
שלום רב - האם יש טעם לפנות לפסיכיאטר עם נושא של חרדת נטישה קשה?
(תלותיות, תשומת לב קיצונית לכל סממן של חוסר אכפתיות ולכל צורת התבטאות מצד בן/בת זוג, פחד מתמיד מעזיבה אפשרית של בן/בת הזוג, וכו', עד כדי דיכאון חוסר יכולת לתפקד באופן סביר בחיים)
* כל זאת - רק כלפי בן/בת הזוג. בשאר תחומי החיים יש תפקוד נורמטיבי.
או שמא פסיכיאטר אינו הכתובת, ואין דרך מוכרת לטפל בבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נגד חוסר ביטחון וחרדת נטישה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012בהחלט זה הכתובת הנכונה.
בדר'כ יש צורך לשלב תרופות נוגדות חרדה ודיכאון (SSRI ) וטיפול בשיחות, פסיכותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה06/08/2012
האם מינון ריטלין "רגיל" {לא שחרור מהיר או איטי}10 מג ליום לאדם בן 20 במשקל 70 קילו מקובל?
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2012תלוי לאיזה מטרה .. להפרעת קשב וריכוז ,ספק אם יהיה יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)