פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית אלכוהול ותרופות
    עמית
    23/07/2012

אני נוטלת למיקטל 150 מ"ג
    ציפרלקס 20 מ"ג
    ופרפנאן 4 מ"ג ביום כבר למעלה מ8 חודשים..
    לאחרונה התחלתי לשתות בירה בסופי שבוע משהו כמו ליטר בערך
    ולפעמים חוטאת בכמה כוסות יין באמצע שבוע
    מה הסיכון בכך ולאיזה טווח? האם יש בדיקות שאני צריכה לעבור כל כמה זמן בגלל התרופות?<

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית אלכוהול ותרופות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/07/2012

שלום לך עמית
    את חייבת לעצמך להפסיק לשתות לחלוטין.נקודה.
    אין הנחות.תשמרי על עצמך!
    תרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני גם לאחר הפסקת ציפרלקס
    אליאן
    23/07/2012

שלום ד"ר,
    אני נערה בת 20 וסובלת מזה כשלושה חודשים מדיכאון שאובחן ע"י פסיכיאטרית כדיכאון קל.
    טופלתי בהתחלה בציפרלקס 10 מ"ג שהופסק לאחר חודש מסיבה שלא עזר לי בכלל ובנוסף תופעות לוואי קשות של כאבי ראש חזקים וחוסר חשק מיני מוחלט!
    כעת משתמשת במשך שבועיים וחצי בוולטרין 150 מ"ג ומרגישה שהוא מתחיל לעזור לי אך למרות שהפסקתי את הציפלקס החשק המיני לא חזר
    אני הייתי בעלת תאבון בריא למין ומאז הפעם הראשונה שלקחתי ציפרלקס אין לי חשק מיני בכלל! אציין שאני נמצאת במערכת זוגית במשך חצי שנה שהיחסי מין לפני הציפלקס היו מצויינים וכיום אני ממש מתוסכלת בתור נערה בת 20 להיות בעלת חוסר חשק מיני, ויותר מזה גם שאני כבר מגיעה למצב אינטימי עם בן הזוג (למרות שאין חשק) אני לא מצליחה להתגרות והנרתיק נשאר ממש יבש ככה שגם אם אני רוצה אני לא יכולה להגיע למצב של חדירה כי זה ממש כואב, כל המצב הזה כבר ממש מייאש אותי כבר ובטוחה שגם את בן זוגי
    הבנתי שלאחר הפסקת הציפרלקס אמורה התופעה של החוסר חשק המיני להיעלם, אבל לא כך אצלי
    האם יכול להיות שהחשק המיני שלי נעלם לצמיתות בגלל השימוש בציפרלקס? כי הבנתי שיש מקרים כאלה...אני ממש מודאגת אנא חזרי אליי בתשובה.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני גם לאחר הפסקת ציפרלקס - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/07/2012

שלום לך
    השפעת הציפראלקס הפיכה לחלוטין..סבלנות..
    כדאי לשקול גם באשר לוולבוטרין כגורם לתופעה ויש לחפש תרופה שתיטיב עם ענין התיפקוד המיני.
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד״ר

אליאן
    24/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חרמון שלום רב
    אבי
    22/07/2012

בהמשך להודעה שלי ממספר ימים ,
    התנסתי מעל שנה בציפראמיל ולא הביא אותי למצב משביע רצון (כן שיפר), כמו כן גרם לבעיות מיניות קשות של חוסר חשק ואימפוטנציה , בהמלצת פסיכיאטר חדש שביקרתי , עברתי לסימבלטה בתקווה שאולי יביא אותי למצב אידאלי וגם יבטל התופעה המינית , לצערי אולי אפילו עוזר פחות מהציפראמיל (אולי שיפור קל החשק המיני)
    אני סבור שהבעיה המינית הייתה גם עוד לפני טיפול תרופתי עקב חרדה (שקיימת במשך כשמונה שנים אליה אט אט התווסף גם דיכאון).
    ע"פ שתי הפסיכיאטרים החרדה היא הדומיננטית
    כיום אני כבר חצי שנה עם 120 מ"ג סימבלטה המצב סביר אך לא יציב לגמרי יש ירידות ועליות ...יום ככה ויום ככה..בסה"כ מצב סביר אך לא נעים.
    ..(ראוי לציין גם באוננות וצפיה בפורנו הזקפה חלשה וחוסר מיני ירוד).

האם יש עוד הרבה אופציות של כדורים?
    האם הבעיה המינית עם כדור אחר יכולה להיפטר??

(הערה : כל שרירי הקרקפת והלסת מכווצים שאני מסובב הראש ועושה מעין מתיחות יש הרבה קליקים , שאני מעסה ויש זרימת דם זה מועיל גם למצב הנפשי)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר חרמון שלום רב

הוספת תגובה

• ד&quot;ר חרמון שלום רב - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/07/2012

שלום לך אבי
    ישנן אפשרויות מצוינות נוספות שלא זה המקום להרחיב...
    במיוחד שילובים..
    כדאי לגשת שוב לרופא המטפל..
    תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת ובחרדה
    דנה
    22/07/2012

צדקת. באמת הXENAZINE הוביל לי לבעיות ניורולוגיות ונפשיות מיותרות כמו שכתבת.

האם הדופאמין במוח השתנה לי לכל החיים ונגרם נזק בלתי הפיך?

האם הקולטנים הסופר סנסיטיבים לדופאמין נהרסו?

האם הXENAZINE הרס לי את כל הדופאמין במוח?

לקביעת תור
    סגירה
    פוחדת ובחרדה

הוספת תגובה

• פוחדת ובחרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/07/2012

ממש לא , זה השפעה זמנית, לאחר הפסקת הטיפול זה אמור לחלוף.
    ברגע שהתרופה מפסיקה להשפיע, לאחר מספר ימים, אין יותר השפעה על יצור דופאמין וזה לא אמור להרוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן
    דנה
    22/07/2012

כתבת שמרבית תופעות הלוואי של התרופות יופיעו בשבוע הראשון לשימוש בתרופה.
    חלק מתופעות הלואי חולפות או משתפרות משמעותית

לקחתי XENAZINE לרעידות בראש ולמיוקולונוס במינון של 12.5 מ"ג פעם ביום -למשך שבוע אחד. - ואז הפסקתי בגלל שהיו לי תופעות לוואי קשות -

כאבי ראש חזקים מאוד
    ,סחרחורת
    ,נדנודי שינה קשים.
    דיכאון

זה לא עזר לי בכלל לרעידות ה-12.5 מ"ג שלקחתי למשך שבוע. הייתה לי גם החמרה בטיקים בראש. החמירו לי התנועות הלא רצוניות בראש והתקתוקים בראש.

האם שבוע זה לא מספיק על מנת שתהיה הטבה עם הXENAZINE?

האם נגרם לי נזק בלתי הפיך? האם התרופה לא התאימה לי וגרמה לי לבעיות פסיכיאטריות ונוירולוגיות בלתי הפיכות?

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר יונתן

הוספת תגובה

• לד&quot;ר יונתן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/07/2012

יש לזכור שהשפעת התרופה מאוד אינדיבידואלית, לכן דרוש מעקב בתחילה, יש תופעות לוואי שחולפות לאחר מספר ימים ויש שלא.
    לא סביר שיהיה נזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינדיבידואלית

אורחת
    29/07/2012

מה זאת אומרת ש"שהשפעת התרופה מאוד אינדיבידואלית"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינדיבידואלית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/07/2012

זה אומר שההשפעה יכולה להיות שונה בין אדם לאדם, כולל תופעות לוואי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב, בקשר לקצבת נכות נפשית.
    אנונימי
    22/07/2012

אז ככה, אני מטופל מזה חצי שנה אצל פסיכיאטר, דוקטור עמרם גפני, היושב במעייני הישועה בב"ב, המטרה שלי הייתה חוות דעת לביטוח הלאומי מפאת זאת שאני לא יצאתי מהבית קרוב ל4 שנים, לא עבדתי באותן 4 שנים, מגיל 13 עד היום (קרוב לגיל 24) כמעט שלא יצאתי בכלל מהבית, גם כשעבדתי בגיל 18 בערך, זה היה ליום או יומיים, לא יכולתי יותר, ד"ר גפני איבחן אותי כסובל מטוראט, הפרעה סכיזופיליטלית וOCD, יש לי גם OBESITY קשה מאוד, 1.86 גובה על 190 ק"ג משקל בערך.
    השאלה שלי היא פשוטה, האם היותי מטופל אצל פסיכיאטר חצי שנה כבר+ מקבל הלידול חצי כדור ליום(רבע בבוקר רבע בערב) ו2 כדורי פריזמה(1 בוקר 1 ערב),+ לא עבדתי ב4 השנים האחרונות מפאת זאת שלא יצאתי כלל מהבית, אני מרגיש לחץ עצום כשאני מחוץ לבית, אני יותר מדי קרוב לאמא ולא יכול שהיא תעזוב אותי...
    אמי חיה על קצבת הבטחת הכנסה של כ2400 שקלים, איתה היא צריכה לממן את אחי הקטן(בן 10 עוד מעט) ואותי... אני לא מסוגל להיות נטל, אני מרגיש עם זה נורא, לא מספיק שאני חולה, ואני באמת חולה והראש שלי מת ועסוק רק במחשבות קשות, אני גם נטל על אמי שלא יכולה עם העומס הזה, אבל לא אומרת לי מילה...
    השאלה שלי פשוטה, למען שאזכה בקצבה אני חייב שאחוז הנכות יהיה על לא פחות מ50%, השאלה שלי לכם, אתם המבינים בכך, האם לדעתכם אני אזכה לקצבה בסופו של דבר? או לא?
    נ.ב, לא הזכרתי גם פסוריאזיס קשה ממנו אני סובל, ביום חמישי הזה יש לי רופא עור בקשר לנ"ל...
    אשמח מאוד אם תואילו בטובכם ותענו לי, זה ממש מלחיץ ומציק לי, תודה.

הוספת תגובה

• סכיזוטיפלית

אנונימי
    22/07/2012

סכיזוטיפלית כמובן* סליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן שמוליק, את זה אני יודע..

אנונימי
    23/07/2012

יש לי את הטפסים מהביטוח הלאומי, אך העניין הוא שטרם סיימתי עם כל רופאי, אני צריך להמציא עוד אישורים רפואיים על מצבי, אני שאלתי בעצם, האם בתור אחד שאובחן כסכיזופיטלי, OCD, טוראט וכו'. בתוספת OBESITY, עודף משקל עצום, העובדה שלא יצאתי מהבית קרוב ל4 שנים(כך שלא עבדתי ואני בחובות לביטוח הלאומי, דמי קופת החולים), האם לדעתך בתור שכזה, אני אזכה לקצבה? או שזו טחינת מים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן שמוליק, את זה אני יודע.. - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/07/2012

שלום לך
    בתמונה כפי שאתה מתאר סיכוייך בתביעה הינם טובים לכאורה.
    אין כאן 'טחינת מים'..
    תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה
    שאלה
    22/07/2012

האם אפשר לקנות לפונקס בבית מרקת עם מרשם של רופא פרטי או שחייבים במסגרת אישפוזית?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה

הוספת תגובה

• תרופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

אין בעיה לקנות עם מרשם פרטי
    חובה לפרט במרשם, תחילת טיפול, מי המליץ ומטפל, תאריך בדיקות דם ופירוט ספירדת דם לבנה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה התכוונת?
    מיטל
    22/07/2012

למה התכוונת כשכתבת "קסאנזין " לא תרופה הרגעתית, יכולה להוביל לבעיות ניורולוגיות ונפשיות מיותרות כאשר נוטלים לא שלצורך."?

כיצד התרופה "קסנאזין" יכולה להוביל לבעיות ניורולוגיות ונפשיות מיותרות ???

לקביעת תור
    סגירה
    למה התכוונת?

הוספת תגובה

• למה התכוונת? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

על ידי הורדת ריכוז דופאמין, במיוחד באזור במח , מערכת פירמידלית, הקשורה לתנועה ווויסות.
    זה לא טיפול נוגד חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין "קלונקס" לבין "ולריאן"
    מיטל
    22/07/2012

מה ההבדל בין "קלונקס" לבין "ולריאן"?

כמה מ"ג של ולריאן שווה לחצי כדור קלונקס?

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין &quot;קלונקס&quot; לבין &quot;ולריאן&quot; - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

קלונקס תרופה ממשפחת בנזודיאזפינים.
    וולאריאן - טיפול הרגעתי קל , על בסיס צמחי ( לא בשימוש בבתי חולים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף
    אסתר
    22/07/2012

בוקר טוב
    ברצוני להתיעץ לגבי אמא.אמא קשישה בת 89.ברקע תת פעילות בלוטת התריס יתר לחץ דם ריאתי אוסטאופורוזיס ודמנציה אלצהימר בשלבים של היתדרדרות מנטלית.
    לפני כחמישה חודשים אושפזה עקב בעיה של דמם ובעיות שקשורות לאכילה (סוברת שהיא שמנה משמינה ולכן לא רצתה לאכול והיתה ירידה משמעותית במשקל)
    בזמן האשפוז הוכל במתן MIRO במינון של 15 מג.ועלינו במינון עד 30 מג. בהדרגה.עוד לפני האשפוז היו מדי פעם הזיות על ילדה קטנה שחיה איתה ונעלמה לה,אבל בתחיפות נמוכה .בחודשים האחרונים התחיפות של ההזיות גוברת ומתוספים עוד דברים לדוגמא בזמן צפיה בטלויזיה ישבו לידה אנשים ילדים שהגיעו דרך הקיר שהארון עומד לידו וצפו איתה ואחכ נעלמו ,אריה הופיע לילה אחד וחוסר התמצאות"זו לא הדירה שלי" ןכו.כשפניתי לרופא המשפחה לשנות טיפול הוא יעץ לא להתחיל דבר בגלל בעיתיות התרופות בקשישים.אבל יעץ להפסיק טיפול ב MIRO לשבוע ולשיקולינו להתחיל אחרי שבוע ב CLOPIXOL במינון של 2 מג.
    הפסקנו טיפול ותוך שבוע יש החמרה בהזיות שלה.
    שאלתי מה לעשות :להתחיל שוב MIRO והאם שוב בהדרגה ?
    להתחיל CLOPIXOL?
    בכלל משהוא אחר.
    אבקש בדחיפות חוות דעת לחיוב או שלילה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה דחוף

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

מירו אכן יכול להחמיר מצב פסיכוטי ( הזיות ומחשבות שווא), יש להיוועץ עם רופא מטפל לגבי קלופיקסול או תרופה אחרת נוגדת פסיכוזה .( סרווקאל נחשב תרופה יעילה ובטוחה בקשישים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדור פסיכיאטרי יכול לגרום
    אביתר
    21/07/2012

לירידה בקיום יחסי מין?. האם כדור אביליפי גורם לירדה כזו?

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• האם כדור פסיכיאטרי יכול לגרום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

כן כדור פסיכיאטרי יכול, אך גם טיפול ביתר לחץ דם, דלקות ועוד..
    לא ניתן לדבר באופן גורף וחד משמעי לגבי כל התרופות.
    אביליפי נחשב תרופה בטוחה ויעילה, סבירות לשיפור תפקוד המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני יכול להחליף כדור?
    אביב
    21/07/2012

כמה שנים לקחתי רסיטל ובחודשים האחרונים שקעתי בדיכאון והחלטתי שהגיע הזמן להחליף כדור. הלכתי לרופאת משפחה שרשמה לי ציפרלקס אבל פחדתי להתחיל איתו ולא הוצאתי את המרשם
    אחרי כמה ימים הלכתי לפסיכיאטרית באופן פרטי. היא הביאה לי סרטראלין

התחלתי לפני שבוע+
    אני ממש "סובל" מהכדור. אין לי תופעות לוואי בכלל, הכל נמשך כרגיל. אבל התאבון שלי גדול בצורה לא נורמלית
    אני מתעורר בבוקר רק בגלל שאני רוצה לאכול.היום לדוגמא אכלתי ארוחת בוקר פעמיים ארוחת צהריים מאוד גדולה ארוחת ערב ובין לבין אכלתי-8 עגבניות ו5 מלפפונים בסלט אחד שחוסל תוך כמה דקות. רבע חבילת קורנפלס גדול, 3 חפיסות שוקולד קוביות, 4 ארטיקים, קופסת שימורים שלמה של חומוס, 4 אגסים, צלחת ענקית של ענבים, רבע אבטיח, 3 פיתות והרשימה עוד ארוכה.
    אני רעב כל הזמן. אני רעב ואני מרגיש פתאום צורך לכל מיני טעמים.
    אני גם ככה לא בחור רזה ועכשיו אני ממש חושש מלהשמין
    אני אוכל בצורה לא רגילה. רעב. תמיד.

השאלה היא האם אני יכול כבר ביום ראשון להוציא את הציפרלקס ולהמשיך משם.
    אני לא רוצה את הרעב הזה אני לא יכול עם זה.
    קראתי באינטרנט שהכדור הזה עלול לגרום להשמנה ומבחינתי זה לא בא בחשבון
    אני לא יכול שוב להוציא כסף של פסיכיאטר פרטי רק בשביל שיגיד לי כן או לא אז בבקשה-האם זה בסדר שאתחיל עם ציפרלקס כבר בשבוע הבא?
    חשוב לי להגיד שניסיתי תרופות בעבר ואף פעם לא הייתה לי תופעה כזאת. זה חדש וזה לא מתאים בכלל.
    בבקשה אני ממש רוצה תשובה,אני לא נרדם רק מהמחשבה שבקצב הזה אעלה הרבה במשקל

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני יכול להחליף כדור?

הוספת תגובה

• האם אני יכול להחליף כדור? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

סרטאלין נחשבת לתרופה בטוחה יחסית סביב תיאבון ( פריזמה גם..).
    יש לשלול שינוי בחרדות ואובסיסיות בשלב התחלתי של הטיפול, יש להתיעץ עם רופא מטפל ולישקול את נושא התרופות וכן בירור מצב קליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה חלופית?
    דדו
    20/07/2012

האם יש הבדל בין אפקסור לויפאקס מלבד השם? הרוקחת בבית מרקחת הביאה לי ויפאקס במקום אפקסור בגלל שלא היה להם באותו רגע והיא אמרה לי שזו התחלופה שיש להם כרגע. אבל בגלל שאני משתמש באפקסור כמה חודשים אני מפחד שהמעבר לויפאקס ישפיע עליי איך שהוא. האם יש הבדל בין התרופות ואני אמור להרגיש איזה שינוי או שאין לי מה לדאוג וזה כאילו אני לוקח את אותה התרופה רק בשם אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה חלופית?

הוספת תגובה

• תרופה חלופית? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

החומר הפעיל זהה בשניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא תקינה ודיכאון עמיד
    גלית
    19/07/2012

שלום רב,

רציתי לדעת בבקשה על בונסרין,האם הוא יכול להחליף את הנורטילין(שמייבש לי את הפה) ?
    אני סובלת מהפרעת שינה קשה על בסיס דיכאון עמיד שבטיפול שלא מצליח כך כך.
    אני מקבלת לשינה: סרוקוול 100 מג'+קלונקס 0.5+סירקדין (מלטונין)ומתעוררת לאחר 6 שעות כאילו לא ישנתי.
    במשך היום מקבלת אביליפי 5 מג' ולמוג'ין 125 מג' (בהעלאה ל-200מג')
    איקסל 200 מג' לכאבי השרירים מהפיבורמיאלגיה

אם מעלים את מינון הסרוקוול ישנים יותר חזק?
    הבעיה היא בבוקר שאני פשוט שפוכה.
    אני עמידה ל-SSRI ו-SNRI.ניסיתי את רובם...נאמר לי שאם משלבים פבוקסיל עם נורטילין האפקט יכול לעזור לי לדיכאון.האם נכון?
    תודה מראש אם תוכלו לענות על כל השאלות.

הוספת תגובה

• שינה לא תקינה ודיכאון עמיד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

תיאורתית בונסרין יכול להיות תחליף לא רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ixel הגדל מינון
    מאיה
    19/07/2012

היי. אני מטופלת כשבועיים בכדור IXEL לטיפול בבולימיה.
    אני לוקחת כרגע פעמיים ביום 25 מ"ג. הפסיכיאטרית שלי לא תהיה זמינה במשך שבועיים, אך הכדור לא מספיק עוזר וההקאות וההתקפים חזרו. עברתי לכדור הזה אחרי שנטלתי חודש פריזמה(בגלל תופעות הלוואי).

האם יהיה מסוכן להגדיל על דעת עצמי מינון ל100 מ"ג ?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ixel הגדל מינון

הוספת תגובה

• ixel הגדל מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/07/2012

אכן יהיה מסוכן ולא מומלץ.
    בינתיים, ניתן לבקש מרופא משפחה טיפול בפרוטיאזין, טיפול הרגעתי אשר מוריד הקאות ובחילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה