מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה חריפה בעקבות סרקוולתמיר11/07/2012
האם פסיכיאטר יאשר ניתוח לקיצור קיבה אם כל שאר הרופאים ממליצים עקב משקל עודף
אם כן מחפש המלצה לרופאה
אגב אני מאוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה חריפה בעקבות סרקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012אם אין סיבה נפשית דחופה ואם היה ניסיון באמצעים אחרים לירידה במשקל, כולל שינוי תרופתי, דיאטות, פעילות גופנית, אז ייתכן וכן ימליץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אנטי פסיכוטישאלה11/07/2012
חוץ מהתרופות גאודון,אביליפיי,זיפרקסה,סרוקוול,אינווגה,ריספרידון,לפונקס,סאפריס
ישנם עוד תרופות אנטי פסיכטויות שהם לא דור ראשון מסוג פנותיזינים או האלדול?יש מגוון יותר רחב
//
/???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אנטי פסיכוטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012יש תרופות נוספות, חלקם עדין לא זמינות ( כגון לאטודה)..
מה שצויין , מהווה את הטיפול המרכזי בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש באמצע הטיפולאור11/07/2012
שלום,
היני בן 32, נוטל וולבוטרין 300 מ"ג פעם אחת בבוקר, במשך יותר מחצי שנה.
לא חוויתי תופעות לוואי במשך התקופה, למעט שבוע אחד, שבו הפסיכיאטר שלי העלה לי את המינון ל-450 מ"ג, בשבוע הזה הרגשתי כאבי ראש וסחרחורות, סוג של "אוברדוז". אבל זה היה לפני 3 חודשים, ואני מייחס את זה לעניין העלייה הזמנית במינון.
בחודש האחרון אני חווה כאבי ראש, חולשה, עצבנות, סחרחורת, עייפות. הכאבי ראש הם בצד אחד של הראש, מעל המצח. הכאב ברקע, לעיתים קשה יותר ולעיתים פחות מורגש. לעיתים הוא נהייה חד יותר. אני מנסה למצוא את הסיבות לכאב - לקחתי במשך שבוע אוגמנטין לטיפול בסינוסיטיס הכרוני שלי, אבל ככל הנראה זה לא הבעיה. בדיקות הדם שלי חזרו תקינות, למעט THC 5.6 (בלוטת התריס - הנורמה היא בין 3.5 ל-5.5).
לאחר כל ההקדמה הזאת, האם יכול להיות שהכאב נובע מתופעת לוואי של התרופה, אפילו שלא חוויתי כזאת ממנה עד כה? אני מתפתה להפסיק עם התרופה בתקווה שהכאב יפסק יחד איתה, כי מנסיוני היו לי תופעות לוואי כאלה תוך ניסוי תרופות פסיכיאטריות אחרות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש באמצע הטיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012יש לשלול שינוי בלחץ הדם ודופק, יש להקפיד ליטול וולבוטרין מס. פעמים ביום ( 3 פעמים ) באם לא מדובר ב XR .
יש להיזהר מצריכת קפה וגורמים אחרים שממריצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהסיגלית11/07/2012
האם נטילת "קסנאזין" 25 מ"ג פעם ביום לא יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?
מדוע הכדור הזה מרדים מאוד?
האם זה תקין שהכדור גורם לעייפות חזקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012ככל שידוע אין נזק הפיך.
עייפות תיתכן כתגובה משנית לירידה בריכוז דופאמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות אדרלבשם ילדי11/07/2012
שלום:
בתי קבלה מרשם לאדרל עקב קשיי קשב וריכוז ותופעות לוואי בעת לקיחת ריטלין על כל צורותיו.
כשהיא לוקחת אדרל היא סובלת מקשיי הרדמות ולמעשה ישנה מעט מאוד. אם סיום שנת הלימודים נרדמה המון במשך שבוע עד להתאוששות.
בנוסף לכך שמתי לב שלאחר כשבועיים של נטילת אדרל העיניים שלה מתחילות לבלוט מאוד. גם תופעה זו נאלמת יחד עם סיום לקיחת האדרל.
אני מודאגת בקשר לבריאות הפיזית שלה ולתשישות הכרונית.
בנוסף הבנתי שאדרל עלול למכר. האם עלי לחשוש מכך? במשפחתי בת דודה המכורה לאלכוהול,בן דוד מכור לאוכל, ומצד אחר יש במשפחה גם ocd.
כל אלה מ=גורמים לי לחשוש כפליים.
האם יש תחליף לאדרל?
אמא מודא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות אדרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012אני מבין את הדאגה, יש דרכים להתמודד, שינוי מינון , לא ליטול בסופי שבוע ועוד..
( חשוב לא ליטול קפה , ולא ליצרוך כל דבר שממריץ בנוסף..)
יש להתייעץ עם רופא מטפל בנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אדרל
בשם ילדי12/07/2012שלום:
תודה רבה על התגובה.
היא לוקחת מינון נמוך (10 מ"ג) למרות גילה (16) כי זה מרגיש לה מספיק.
בסופי שבוע, חגים ולעתים כשאין עומס בלימודים היא בכלל לא לוקחת,
ועדיין יש את כל התופעות האלה.
האם יש משהו אחר לנסות?
אני מאוד חוששת ונטיית לבי היא להפסיק לגמרי את האדרל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסחן11/07/2012
לוקחת חודשיים ציפרלקס 20 לתחושת דיכאון וחרדה כרגע תחושת הדיכאון והסבל עברו אבל לא מרגישה שמחה מצב סטטי האם זאתתופעה של הציפרלקס ?כי הבנתי שהוא משפיע על רגשות האם כדאי להחליף כדור? כי הציפרלקס ממש מעולה ללא שום תופעת לוואי בעבר לקחתי כדורים אחרים עם המון בעיות מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012במינון גבוה של ציפראלקס, ייתכן ירידה של דופאמין וכתגובה , נטייה לאפטיה וירידה בהנאה. יש לשקול להפחית מינון, תוך מעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס בעיקר לחרדה
חווה13/07/2012לאא עוזר לדיכאון
ואם תשאלי אותי- לא עוזר לשום דבר, בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרנילluisa10/07/2012
שלום התחלתי ליטול בתוספת לפבוקסיל 200 מ"ג אנפרניל לפני כשלושה חודשים.רציתי לדעת אם יכול להיות תופעת לוואי של כאבי בטן,בחילות,הקאות,כאבי ראש?התקשרתי לרופא שלי והוא אמר לי שזה לא קשור לתרופה.מהן התופעות לוואי של אנפרניל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפרניל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012אכן השילוב יכול להגביר תופעות לוואי שציינת, משני לעליית סרוטונין ואף לגרום סינדרום סרוטונין, אנאפרניל בנוסף, יכול לגרום לעייפות , הפרעות קצב לב ועוד.. דורש מעקב לחץ דם, אקג ומעקב גופני מסודר.
יש לבדוק שוב עם רופא מטפל את התועלת מול סיכון בשילוב TCA + SSRI .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאוש כואביםם10/07/2012
שלום אני בת 29 לוקחת כבר 3 חודשים חצי כדור מירו בגלל התקפי חרדה אני כבר שבוע בהתקף רציני מלווה בבחילות חוסר שינה חוסר תיאבון שריפה בכל הגוף דפיקות לב וחוסר חשק לכלום אתמול הרופא הוזיף לי כדור ציפרלקס לקחתי לפני השינה והתעוררת באמצע הלילה עם שריפה בכל העור ממש רציתי לקלף את העור ממני האם זה מהציפרלקס ומתי זה יעבור ויתחיל להשפיע לקחתי בלילה חצי כדור קלונקס אך זה לא עזר מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייאוש כואב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012תחילת טיפול בציפראלקס יכולה להחמיר חרדות ואי שקט וכן ליפגוע בשינה, יש להוסיף טיפול סימפטומתי זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לגמגוםמוטי09/07/2012
האם יש בארץ פסיכיאטר/נוירולוג שמטפל/התנסה בטיפול תרופתי בגמגום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מסופק
שמוליק10/07/2012שלום מוטי.
אינני רופא, אבל על פניו אני מסופק אם בכלל יכול להיות דבר כזה טיפול תרופתי בגמגום. לא נראה לי שניצן לומר שגמגום היא בעייה רפואית.
יכול להיות שגמגום נובע מחוסר בטחון עצמי, ואז אולי טיפול פסיכולוגי אמור לעזור.
בהצלחה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי לגמגום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012ניתן לברר מול קלינאית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי לגמגום
מוטי10/07/2012מעל 10 שנים שיש הסכמה כמעט גורפת שמקור הגמגום בבעיה אורגנית במח. חלק מהמומחים, בראשם הפסיכיאטר ד"ר מקגוויר מקליפורניה גורסים שהבעיה בעודף דופאמינים זה גם נתמך במימצאים (לא מובהקים) שתרופות חוסמות דופאמינים הורידו את שיעור גהימגום. מקגוויר פיתח תרופה פגהקולון שלא עברה את ניסוי שלב 3. לצערי הנושא לא סקסי למחקר רפואי ולכן יש מעט מאד נוירולוגים ופסיכיאטרים (רובם מגמגמים...) שעוסקים במחקר רציני. להפנות לקלינאי/ת זה מקובל אבל נדוש ובעיקר חסר תועלת. אני היתי מעונין בשימוש מבוקר בזיפרסקה או תרופה אחרת מאלו שמקובל להשתמש במקרי סכיזופרניה ושבחלק מהמקרים הוכחו כמקלים, אפילו מאד על מגמגמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין
שמוליק11/07/2012שלום מוטי.
תודה על המידע.
שיהיה בהצלחה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נותנים לי סתם תרופות לשוואסיגלית09/07/2012
איך אני אדע אם יש לי הפרעות טיקים?
הרי כתבת שקסנזין יכולה להיות יעילה רק להפרעות טיקים.
ואם אני אקח 25 מ"ג ליום של קסנזין למשך שבוע - אז האם יכול להיגרם לי נזק בלתי הפיך?
איך אני אדע אם יש לי הפרעות טיקים? כי יש לי רעידות בראש.
האם יכול להיגרם נזק מלקיחה של שבוע 25 מ"ג ביום כדי לבדוק אם זה עוזר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נותנים לי סתם תרופות לשווא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012לא יכול להיגרם נזק במינון נמוך.
יש להיצמד להמלצת רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוררות יתריהודה09/07/2012
שלום, עד כה ניסיתי את התרופות הבאות: ציפרלקס, לאחר מכן הציפרלקס הפסיק להשפיע והוסף גם אדרונקס יחד עם הציפרלקס, לאחר מכן ויאפקס, לאחר מכן לוסטרל.
את כל התרופות הנ"ל נטלתי בבוקר, ולמעט הציפרלקס, כולן יצרו אצלי עוררות יתר שגרמה לשינה שטחית עם עייפות ביום למחרת.
מה עלי לעשות? אשמח לשמוע כל רעיון.
בברכה, יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוררות יתר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012יש להעריך מחדש את המצב הנפשי, גורמי דחק, שלילת חומרים , שינוי הרגלי התנהגות ( קפה, עישון, אלכוהול, ארוחות בערב .. )
יש לשלול רגישות לסרוטונין - אם כך לישקול תוספת מירו.
כמו כן לישלול היסטוריה ותורשה לגבי הפרעה דו קוטבית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות הכדורים על תקינות המוחרועי09/07/2012
האם סמי רחוב או סמים פסיכיאטריים יכולים ליגרןם לנזק בילתי הפיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות הכדורים על תקינות המוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012סמי רחוב כן
תרופות מרשם - לא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות ראייהשירן09/07/2012
שלום,
יש לי מעין הזיות ראייה. אני רואה חיות למשל עכביש שמטפס לי על הרגל. ההזיות נמשכות משהו כמו 2 שניות. ממה זה יכול לנבוע? חשבתי על שלוש סיבות אפשריות:
1. סיבה גופנית- יש לי מספר מינוס עשר בעיניים, אז אולי זה משהו שקשור לראייה? (פחות נראה לי כי הם הופיעו בתקופות מסוימות).
2. סיבה נפשית- אני סטודנטית ועכשיו אני בתקופת בחינות ואני די בלחץ. אני אציין שההזיות הופיעו לי גם שנה שעברה שהייתי בתקופת בחינות. היו לי יותר הזיות אפילו שנה שעברה. ראיתי יונה בכיתה באמצע המבחן או שישבתי באוטובוס וראיתי דביבון. משום מה זה הזיות רק של חיות. חוץ מזה, אבא שלי היה חולה בסרטן והוא נפטר לפני שנה ועברנו שנתיים ממש קשות שבמהלכן גם הייתי סובלת מהתקפי חרדה. אני חושבת שיש לי נטייה להיכנס לחרדות וקצת לדיכאון השאלה היא האם זה יכול להיות המקור להזיות?
3. תופעת לוואי- התחלתי עכשיו לפני בערך שבוע להשתמש בתרופה "רמוטיב" שהיא תרופה על בסיס טבעי נגד חרדות. אני לא זוכרת אם השתמשתי בה גם שנה שעברה שהופיעו ההזיות, אבל האם הן יכולות להיות תופעת לוואי של התרופה?
ההזיות נמשכות ממש שתי שניות ונעלמות. אני גם לא רואה את החיות ממש בבירור. חוץ מזה אני מרגישה כמה ירידה בתפקוד הזיכרון שלי לטוווח הארוך- אני לא בטוחה לגבי זה ויכול להיות שזה נובע מהטראומה שחוויתי עם אבא שלי.
אז אשמח אם תגידו לי ממה זה יכול לנבוע והאם אני צריכה לעשות משהו לגבי זה או שזה יעבור כשהלחץ יעבור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה...
שירן09/07/2012עוד משהו שלא ציינתי הוא שגם אבא שלי וגם אח של אמא שלי חולי סכיזופרניה. לי גם לפעמים יש נטייה פרנואידית לחשוב שלא אוהבים אותי, או שמדברים עליי מאחורי הגב... אבל חוץ מזה, אני מתפקדת נורמלי. אני סטודנטית מצטיינת, אין לי בעיות ליצור קשרים חברתיים, אני מוכשרת מאוד. אבל האם זו יכולה להיות התחלה של מחלת סכיזופרניה?
דרך אגב- אני בת 24.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא נראה כמו פסיכוזה
שמוליק09/07/2012שלום שירן.
לצערי, חויתי את החוייה הלא כל כך נעימה של להיות במצב פסיכוטי. זו ממש לא הזיה שנמשכת שתי שניות. מדובר על איבוד בוחן המציאות שמתמשך הרבה יותר זמן.
עצם זה שמייד אחרי זה את מודעת לכך שראית משהו לא אמיתי שלא קיים, מראה על כך שלא איבדת את בוחן המציאות.
לא נראה לי שאת צריכה לדאוג יותר מדיי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012השאלה המרכזית, האם במהלך ראיית הזיות , את מבינה שזה לא מציאותי ?
ייתכן קשר לראייה , לפעמים במיגרנות יכול להיות, לחץ נפשי נדיר אך ייתכן..
יש לשלול בעיה בעצב הראייה, ניורולוג אם יש קשר לכאב ראש, פסיכיאטר באם בתקופה של ההפרעה הדבר מוביל לשינוי נפשי - חרדה ...
לגבי רמוטיב - פחות סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיית ראייה
חני05/09/2012האם ייתכן קשר בין הזיית ראייה לבין סימנים לאירוע מוחי?כמו שראייה כפולה עלולה להיות סימן אזהרה לאירוע מוחי?
תודה,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיית ראייה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/09/2012הסיכוי קלוש כאשר הזייה קצרה וחולפת... וללא חסכים ניורולוגיים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדוד08/07/2012
שלום רב אני בן 45 , ואני נמצא כבר תקופה של מס' שנים בבעיה, אני מילדות וגם בלימודי באוניברסיטה הייתי תמיד בינוני כלומר 70-80 לרוב, גם בעבודה קשה לי, כלומר הבעיה היא האם מה שיש לי נובע מחרדות, או מבעיות קשב וריכוז ולכן אני כל דבר מנסה לסיים מהר על חשבון דיוק, קשה להתמיד ומתחמק ממטלות קשות, מעדיף שיעזרו לי או שמישהו אחר יעשה במקומי, כאשר אני קורא אני מרפרף ולא מצליח להבין בעצם מה אני קורא, אני כאילו מפחד מלהתאמץ כי זה יגזול ממני כוחות וזמן שאין לי. כל דבר לוקח קשה. בישיבות אין לי בעיה עם ישיבה ממושכת אך אני מאבד ריכוז, ולא נמצא בפוקוס כמו אחרים , אני חושב שאולי אני טיפש ולכן זה קורה. אני מרגיש שונה עקב כך מהאחרים שכאילו יותר חכמים ממני, ולהם תפיסה מהירה וטובה יותר, והיום בעבודה תחת עומס ולחץ צריך להבין מהר ולקבל החלטות מהר ואני כאילו נשאר כמה צעדים מאחור. כאשר אני מקבל משימה קשה אני נלחץ וכל מי שמדבר איתי באותו זמן אני כמו מתנתק ולא מצליח להקשיב לו ולהבין ואני מבקש שיחזור שוב כי כאילו לא שמעתי ולא קלטתי כלל מה אמר לי בפעם הראשונה . אנא עזרו לי האם זה חרדות, או בעית קשב שגורמת לי זאת , ומפריעה לי להתקדם בחיים כמו אחרים .למי עלי לפנות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מס הכנסהמשה08/07/2012
שלום האם יש הנחה לחולים במה שקשור למס הכנסה? השאלה לאו דווקא לרופאים אלא כל מי שיודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא
שמוליק09/07/2012שלום משה.
ניסיתי לבדוק את העניין עם איזו חברה שמתעסקת עם זה, ואמרו לי שכדי לקבל הנחה במס הכנסה צריכה להיות נכות יציבה בשיעור של 90% ומעלה, והיא צריכה להיות מורכבת מכמה בעיות רפואיות.
בדרך כלל נפגעי נפש מקבלים נכות יציבה בשיעור של 75% (או פחות).
יתר על כן, מי שמשתכר מעל תקרה מסויימת, לא רק שצריך לשלם מס הכנסה, אלא אפילו לקיצבת נכות הוא אינו זכאי.
יכול להיות שדברים השתנו מאז, אני מציע לך לבדוק את העניין. ישנן חברות שעוסקות בזה, וייעוץ רשאוני ניתן בחינם. בהחלט שווה לבדוק.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס הכנסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012יש התחשבות , רבות בביטוח לאומי, יש לברר מה ההפרעה , ולברר מול יועץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)