מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יותר בטוח בהריון?ג'ולס ג'ורדן03/08/2012
זיפרקסה או סרוקואלXR ?
או תרופה אחרת בכלל?!
מה הסיכוי שיוולד עובר בריא ושלם ללא שום מום/פגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר בטוח בהריון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2012יש קושי לקבוע באופן חד משמעי לגבי בטיחות, עדין נחשבות תרופות חדשות.
במצבים שאין ברירה, לעתים עדיף תרופה מדור ראשון, הלידול, אשר מוכרת ובטוחה יחסית לתרופות אחרות, אך מדובר בתרופה עם יותר תופעות לוואי.
המרכז ליעוץ טראטוגני של משרד הבריאות הירושלים, מהווה את המרכז המקצועי והעדכני ביותר, לכן מומלץ לפנות ליעוץ חינם זה תמיד לפני הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלשירי02/08/2012
ד"ר שלום, אני נוטלת ריספרדל 0.75 מ"ג, כתוצאה מזה יש לי פרולקטין גבוה, מה שמקשה עלי להרות. האם יש תרופה שמורידה את הפרולקטין שאפשר ליטול אותה ביחד עם ריספרדל? אני לא כל כך רוצה להחליף את הריספרדל לתרופה פסיכיאטרית אחרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2012אביליפי - תרופה יעילה להורדת PRL.
יש לשקול בתחילה להוריד ואף להפסיק רספירדל, ולמצוא תחליף יעיל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקאל והשפעתהגיא02/08/2012
אני נוטל זיפרקסיה כ 8 שנים לאחרונה המליצו לי לעבור לסרוקאל מהם תופעות הלוואי של הכדור ומהי תקופת הזמן שבה אדע שהכדור עוזר כמה זמו עליי ליטול אותו כדי להרגיש את הרגשתו החיובית והאם במקביל לתקופת זמן עליי לקחת גם זיפרקסיה 5 מג והאם מינון של 600 סרוקאל זה גבוה ומספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסיה
חנה03/08/2012למה אתה עובר מזיפרקסיה אחרי תקופה כה ארוכה וכמה מ"ג אתה לוקח
בתודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקאל והשפעתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2012אסור לקחת גם זיפרקסה וגם סרווקאל, סיכון גבוה ומיותר לסיבוך מטאבולי ( שומנים בדם, סוכרת, מחלות לב ..).
סרווקאל נחשב לתרופה מעולה , בטוחה מאוד, תופעות לוואי
השמנה וסיבוך מטאבולי ( הרבה פחות מזיפרקסה)
שינוי בלחץ הדם - סחרחורות בשינוי מצב שכיבה לעמידה ( במיוחד בתחילת טיפול)
תופעות לוואי פחות שכיחות , עצירות, טישטוש ראייה ...
מעקב רפואי נכון יכול למנוע סיבוכים מיותרים.
השפעה תלויה במינון ובתגובה האינדבידואלית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלעודד(בדוי)02/08/2012
שלום,
רציתי לדעת האם למיקטל מכיל אפיאטים? והאם ניתן לנטול למיקטל כאשר
אני צורך מתדון?
בנוסף אני משתמש בכדורי שינה מסוג סירקדין בגלל שאינן מכילים אופיאטים.
האם ניתן לנטול את הלמיקטל עם כדור השינה? חשוב לי לציין שאני עובד בעבודה
שמצריכה ריכוז רב ולכן שינה טובה הינה תנאי הכרחי.
שאלה אחרונה, הפסיכיאטר המליץ לי על הלמיקטל למרות שאינני מאובחן עם
הפרעה דו קוטבית, אלא סובל מחרדות (כתוצאה משימוש בסמים מעוררים והלציונים
מלפני שנים רבות- מעל עשור) כאשר ברור שהצורך שלי הוא בתרופה מעכבת קליטה מחדש של דופמין. האם הלמיקטל עשוי להוות מענה ראוי תחת המשתנים שתארתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/08/2012שלום עודד
הלמיקטל הינה תרופה אנטיאפילפטית שבפכיאטריה יש לה פעולה מייצב מצב רוח וכן פעולה נוגדת דכאון אך נעדרת פעולה משמעותית אנטי מאנית.
היא אינה מכילה אופיאטים.
אפשר ליטול אותה עם צירקדין.
שאר שאלותיך ספציפיות אליך ורק הרופא שלך יוכל לענות עליהן...
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן פנסיהדני02/08/2012
אני נוטל כדורים נגד דיכאון מספר שנים, בעבר נטלתי איקסל וכעת וולבוטרין. בשאלון הרפואי של קרן הפנסיה נשאל האם אני נוטל כדורים באופן קבוע והאם הייתי בטיפול פסיכולוגי. האם אני מחויב לדווח להם, האם זה יכול לפגוע בזכות שלי לקצבת נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן פנסיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/08/2012שלום דני
ראשית,אין טוב מאמת!
שנית,אתה עלול לשלם לביטוח שנים רבות ובשעת מבחן לכשתצטרך חלילה,הם יחפשו מסמכים מהעבר...
זה עלול להשאיר אותך חשוף למרות ששילמת פרמיה שנים רבות...שווה לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עמיד וסאפריסגלית02/08/2012
שלום,
למי יש נסיון עם ספריס?.
השינה שלי בעייתית ואני מקבלת לשינה סרקוול 100 והעלתי אתמול ל-150 כי השינה שלי התדרדרה .מאוד השמנתי למרות שאני מאוד מאוד מקפידה על דיאטה.
יש לי דיכאון עמיד +בי פולר(למיקטל 150)
קיבלתי סרקוול וגם שילוב עם אביליפיי 5 וזה לא עוזר
הציעו לי ספריס והיא בסל של הקופה למזלי.
מה אפשר לספר על התרופה והאם יש למישהו נסיון איתה?האם מרדימה?
האם משמינה?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון עמיד וסאפריס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/08/2012שלום לך ליאת
לכל התרופות הללו ישנה יכולת להעלות תיאבון (אך לא להשמין-רק לאוכל ישיכולת כזו..).
יחסית לתרופות אחרות יכולת זו היא נמוכה.
יש לה יכולת סדטיבית/מרגיעה דומה לזיפרקסה.
תרופה טובה לכל הדעות.בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' תודה אתה מקסים
גלית02/08/2012רק רציתי לדעת אם ספריס יכולה להחליף גם את האביליפיי וגם את הסרוקוול במקביל?
וכמה זמן יש נסיון איתה? האם קו ראשון לדיכאון עמיד או שצריך אוגמנטציה?
האם יותר חזקה לשינה מהסרוקוול לשינה?
האביליפיי עזרה לי לכאבים כי יש לי כאבי שרירים מפושטים(פיברומיאלגיה)
תודה על הכל והיחס האדיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' תודה אתה מקסים - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/08/2012שלום לך
בפעולה אנטידכאונית פרופר הספריס משמשת כאוגמנטציה בלבד..גם האביליפי..לא כך לגבי הסרוקוויל..
הסרוקוול תרופה יותר סדטיבית...
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר קטן ואחרון
גלית02/08/2012שמעתי שתופעות הלוואי של הספירס נוראיות.
תוכל להרגיע אותי בזה או שתוכל לתת לי מידע על תופעות הלוואי.
אין לי היכן לחפש.
מיליון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה להשמנה
אני30/07/2013היא האטה בתפקוד בלוטת התריס שלך כתוצאה מלקיחת התרופות תרופות פסיכיאטריות מאיטות את תפקוד הבלוטה ולעיתים יכולות לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס ועקב כך נוצרת השמנה עייפות וכולייי ולכן הדיאטה שלך לא מצליחה
ממליץ לפקוד תפקודי בלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אלכוהול ושל זיפרקסיהד``ר יונתן דוידאור02/08/2012
יש לי שתי שאלות. לחולה סכיזופרנית בת 36 עה שהיתה מאושפזת כמה פעמים והיום לא מטופלת בבית. לוקחת קלופקסול וזיפרקסה. מצבה לא טוב. אנחנו חושבים שאולי התרופות לא עוזרות בגלל שיש לה מדי פעם הקאות ושמא התרופות לא נספגות בגוף. הקלופקסול ניתן לה בזריקה אחת לשבועיים, אבל הזיפרקסה היא שותה בכדורים דרך הפה. ושאלתי היא האם קיים גם בפתילות או בזריקות. אין לנו פשוט את מי לשאול כי היא מסרבת ללכת לטיפול בקהילה . רוב הזמן ישנה ומסרבת לצאת מהבית. ובינתיים בעלה סובל והגיע לקצה גבול היכולת. והכי חשוב באחרונה היא מבקשת לשתות קצת אלכוהול בטענה שזה עוזר לה, האם זה מזיק לתרופות. המדובר הוא בשתי כוסיות קטנות ליום. היא קשוחה ועומדת על שלה. בבית החולים היתה מאושפזת כחודש וחצי ואחכ שיחררו אותה בטענה שהיא אינה משתפת פעולה ובמצב גרוע. החזירו אותה הביתה, הבעל קורס ולא יודע למי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012לגבי זיפרקסה, יש וולוטאב , טבליה מסיסה ( כמו סוכריה ) ויש זיפאדרה, זריקה פעם בחודש שעדין לא בסל.
לגבי אלכוהול, אסור לשלב, מזיק, פוגע במבנה השינה, משפיע על הכבד ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני01/08/2012
שלום, האם ניתן לשלב וולבוטרין עם סרוקוול? האם השילוב בינהם אפשרי או שיש התוויה רפואית נגד השילוב בין התרופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012ניתן לשלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בדימוסגדעון01/08/2012
שלום אני כבר לא חולה, כבר הרבה זמן אני לא לוקח כדורים וחולה רק בשביל שיתנו לי כסף מהמדינה, אין לי כלום והאמת גם לא היה אמור להיות אם הייתי מגיע לרופא נורמאלי כדוגמת הרופא אקים גיישין, אין הרבה רופאים כאלו סיפרו לי גם על ד"ר דווידאור שהוא טוב, ד"ר ענת פליישמן מעולה,, עדינה כהן, אני זוכר עוד כמה כאלו אבל יצאו לי דווקא רופאים שריססו אותי בכדורים שלא נזקקתי להם, מבתי חולים אחרים מגיע לי הרבה יותר מ2000 שקל על הנזקים שעברתי, בכלל יש חולים שתמורת מליארדי דולרים אף אחד לא היה מוכן להתחלף איתו, כל מה שעברתי היתה טעות אחת נוראית וידעתי שאני לוקח את הכדורים כי הם מאוד ממכרים וגורמים שינויים במוח, נגעתי נסעתי!, אני זוכר שהיה לי חבר שעשה מבחן שהוא לא חולה, הוכיח כביכול שהוא שפוי, סיפר לי שזהו מבחן לא חכם במיוחד, במה מבחן כזה יכול לתרום?, בוא נגיד אם אני מגיש טפסים לקורס טיס, זה מוחק את העבר? בכלל באילו משרדים רשומה העובדה שהתאשפזתי, אני זוכר בחור שאמר לי שלקחו אותו לצבא, הוא היה שנתיים בנוער,והתגייס ליחידה קרבית אני לא מאמין לו כי הוא שיקר הרבה במהלך האישפוז להרבה אנשים, ברישוי הם לא יודעים אבל בכל זאת עדיף לדווח גם תלוי איפה משאית כבדה או אוטובוס כל מה שקשור למרב"ד לא יתנו, את האמת, רוב האנשים מגיעים למרב"ד גם בכדי להוציא דרגה 2, בשגרירות לא יודעים, ההמשך ברור...
תודה מראש על התשובה, החלמה מהירה לכל החולים (אתם לא חולים אין דבר כזה חולה גם לא פגוע, לא נפצע ולא פצוע קרב) אנשים תמימים שעברו דברים בחיים, יותר טובים מאנשים מצליחנים שאני מכיר, וודאי יותר כנים, צדיקים שרע להם וכאלו שנפלו קורבן שצורך פיתוח זנים חדשים של תרופות שיתנו תשואה גבוהה לחפצים בדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק01/08/2012שלום גדעון.
כל הכבוד על דבריך!
אינני יודע אם ישנו באמת מבחן כזה שאומר שאתה "נורמלי"; יתר על כן, אין דבר כזה ביטול איבחון פסיכיאטרי. אם למישהו נקבע איבחון פסיכיאטרי, אז אפשר אולי לשנות את האיבחון, אבל אין דבר כזה "אתה בריא, אין לך יותר בעיה נפשית".
תיאורטית, יכול להיות דבר כזה שמישהו יתאשפז, ואחר כך יהיה ביחידה קרבית. לא ידוע לי על מקרים כאלה, אבל יש מקרה ידוע של מישהו שהיה במצב פסיכוטי, אבל לא אישפזו אותו בכפיה. אח"כ נקבע לו פרופיל 97. זה הבן של העיתונאי מנחם בן.
עלה והצלח.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012הגדרה של נורמאליות באמת בעייתית.
הגישה הרווחת היום להתייחס לאדם הסובל מבעיה נפשית , ככל האפשר נורמאלי ובעל פוטנציאל, על הרופאים לשתף את המטופל , לפעמים להתייעץ ולשאול לדעתו וכן לשאוף שיגשים חלומות. ידוע היום שתרופות חדשות לאורך זמן יכולות לשפר את תפקוד החשיבה , מטופלים שהתמידו לדוגמה, על סרווקאל, לאחר כשנה ויותר יש עדויות לשיפור הריכוז, זיכרון ויכולת הלמידה ...
אני אישית מאמין, שכמה שפחות תרופות עדיף, אך לעתים אין ברירה, במצבים מורכבים, ולפעמים יש צורך לשלב תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום נוירולוגיגדעון01/08/2012
שלום האם המוח חוזר לעצמו ומשתקם לאחר שימוש בסמים פסיכיאטרים וסמים רגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום נוירולוגי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012לא תמיד, תלוי בתכונות הבסיסיות( רגישות) משך השימוש, סוגי החומרים ועוד.. אין כלל חד משמעי עבור כולם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה31/07/2012
כיצד מטפלים בהפרעות ברצף החשיבה ובתהליכי החשיבה כאשר לא מתקיימת הפרעה בתוכן החשיבה.האם אוגמנטציה של סרוקוואל וסוליאן טיפול ראוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012מטפלים על ידי בדיקה מקיפה , זיהוי התסמונת, שלילת גורמים ותכנון תוכנית טיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בסרוקוואלא.31/07/2012
הוחלט בטיפול שאפסיק ליטול סרוקאוול. הייתי נוטל את התרופה במינון של 100 מ"ג, במשך שלושה שבועות. הפסיכיאטר אמר לי להוריד ל50 מ"ג, במשך שבוע ימים. בסיום השבוע הזה הוא אמר לי שאני יכול להפסיק לגמרי.
זה לא ירידה חדה מידי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בסרוקוואל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012יש להיצמד להמלצות המטפל, לעקוב אחר לחץ דם ודופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלשירי31/07/2012
ד"ר שלום,
אני נוטלת ריספרדל 0.75 מ"ג, בעיקבות כך יש לי פרולקטין גבוה. אני מנסה להיכנס להריון אך ללא הצלחה. הגניקולוג אמר שאין לי ביוץ ולכן לקחתי איקקלומין שגרם לביוץ, אך בכל זאת לא הצלחתי להיכנס להריון. האם ריספרדל יכול להפריע להיכנס להריון? האם יש תרופות אחרות עם אותה פעילות כמו ריספרדל שאינן מעלות את הפרולקטין? האם כדאי להחליף לתרופה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012בהחלט במצבך יש לשקול לשנות טיפול אשר לא מעלה PRL , כגון סרווקאל, זיפרקסה, גאודון, אביליפי וכו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופריאמאטאורחת31/07/2012
הכדור טופריאמאט גרם לי להפרעות בשינה - הזיות רבות בכל לילה. ההזיות לא הפסיקו!. כל דקה הייתה לי בלילה הזייה עם רעשים וסיוטים ושיתוק שינה שלא יכלתי לזוז כמה דקות. ואיבוד זיכרון בשינה שחשבתי שהתעוררתי כמה פעמים וזה היה הזייה.!
וזה כל לילה רצוף מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים!!החלומות חוזרים על עצמם שוב ושוב-
למשל 20 פעמים בלילה התעוררתי ופתחתי את החלון - ובסוף גיליתי שזה לא נכון -
וזה היה כל כך מציאותי שכבר יכולתי להבדיל בין חלום למציאות...
כיצד הכדורים הללו יכולים לגרום לכאלה הזיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופריאמאט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012לא שכיח תגובה כזאת, יש לברר תגובה עם תרופות אחרות, שינוי נדיר במלחי הגוף ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנות שונותאלי31/07/2012
מאז שחרורי מבית חולים הוגדרתי סכיזופרן וקיבלתי סוליאן אחרי שלל תרופות שלא הועילו הייתי פסיכוטי חצי שנה ומאז אני בביקורת של בית חולים פעם בחודשיים מצבי מאז השיחרור מצויין מלבד דיכאון שהופיע בפתאומיות ונמשך חודש בערך קיבלתי אפקסור 75 מ"ג והדיכאון חלף . אני מרגיש טוב מאוד מזה כשנה וחצי הרופא שלי החליט בפגישה האחרונה שאני סכיזואפקטיב ולא סכיזופרן אומנם זה לא ממש משנה ההגדרה אבל בכל זאת מעניין אותי רציתי לדעת אם אלך לפסיכיאטר פרטי בכמה מפגשים הוא יוכל לאבחן אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא כל כך משנה
שמוליק01/08/2012שלום אלי.
לא נראה לי שזה כל כך משנה מה בדיוק האיבחון.
אני בפעם השניה שהתאשפזתי איבחנו אותי במאניה-דיפרסיה, ובפעם השלישית החליטו לשנות את האיבחון לסכיזו-אפקטיב.
אם אתה מרגיש טוב, אז זה ממש לא משנה מה בדיוק האיבחון, וממש לא נראה לי שכדאי ללכת לרופא פרטי לצורך זה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנות שונות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/08/2012האבחנה הכי מדויקת מתבצעת על ציר של זמן, לאחר אישפוז יחיד במצב פסיכוטי, לעתים לאחר שנה טיפול והפסקה ומצב של רמיסיה של שנתיים נוספות המצב מוגדר החלמה. יש לעקוב על ציר הזמן, עדיף מטפל שמכיר ועוקב, אז הסיכוי לאבחנה מדויקת יותר עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)