מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכוזה?שאול16/09/2012
זה קרה לי פעמיים.
ראיתי צל של עשן מופיע סביב הצל של הראש שלי ללא משהו שיכול להטיל את הצל הזה בנמצא.
בפעם השנייה ראיתי צל גדול של עשן בכל מקום בו היתה אמורה להיות שמש ושוב לא היה משהו שמטיל את הצל הזה.
אני פסיכוטי או שזו תופעה בטבע שיש לה הסבר הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
שאול16/09/2012יש לי עוד שאלה. הפסיכיאטר אבחן לי סוג של פסיכוזה רק כי הוא טוען שהדיבור שלי לא מאורגן, לא הגיוני ולא מובן. האם הוא צודק? לא נראה שהדיבור שלי לא בסדר ואני לא מבין למה זה פסיכוטי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכוזה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012האם זה היה חד פעמי ?
האם במהלך החוויה הבנתה שזה לא אמיתי ?
האם התשובה היא כן , פעמיים , אין דאגה.
בכל מצב אחר, מומלץ בדיקה פסיכיאטרית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מרובה מאוד!אלמוני16/09/2012
מזה תקופה של כחודשיים אני נמצא במצב רוח ירוד מאוד ללא עבודה וחש תסכול עמוק וחוסר רצון לתפקד או לעשות משהו עם עצמי.
בכל התקופה הזאת לא ישנתי סדיר בכלל...לילה ויום. יום ולילה..
רצוי לציין שאני מאובחן כסובל מחרדות ונוטל תרופת כגון "סרנדה" ולעיתים "קלונקס"
שלושה ימים אחרונים אני חש כל הזמן עייפות כבדה וישן המון..האם יש קשר למצב דיכאוני כמו זה לשינה מרובה או קשר בן נטילת התרופות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מרובה מאוד! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012בהחלט יש קשר בין המצב הנפשי ועייפות.
לגבי תופעות לוואי, בדרך כלל מצפים לזהות בתחילת הטיפול או לאחר שינוי במינון התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיברבקה15/09/2012
מתחילה רמוטיב 500 מג.
האם לקחת בבוקר או בערב?
האם עם האוכל?
האם מותר לשלב רמוטיב עם תוספי תזונה כמו אומגה 3 או ויטמין בי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012ניתן בבוקר לאחר אוכל.
אין מניעה לשלב עם תוספי תזונה וויטאמינים , פרט לחומצות אמינו (חלבונים) שאסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לגעת-הכדור מזיק-חפשי בגוגל מידע
אבי19/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדר עם הפסיכאטריהאבי15/09/2012
העם יש בדיקה ביולוגית שמאמתת את האבחנה הפיסכיאטרי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא בסדר עם הפסיכאטריה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012יש בדיקת הדמייה , צימצום נפח אזורים במוח, ירידה בתפקוד אזורים במוח, רמות נמוכות של סרוטונין, הומוציסטין ורמת וויטאמינים, הבדיקות יכולות לתמוך.. ולהסביר מצבים.
אבחנה בפסיכיאטריה , בשונה מהרפואה הכללית, מתבססת על : תצפית ותיאור , OBSERVATION AND DESCRIPTION .
תיאור המטופל והתרשמות הרופא מהמטופל במהלך הבידקה, בנוסף למידע מהסובבים, לפעמים בדיקות פסיכולוגיות.
אבחנה פמנוולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק19/09/2012שלום אבי.
עד כמה שידוע לי, בוצעו ניסויים שמוכיחים שהתרופות שחוסמות קולטנים של חומרים כימיים כאלה או אחרים אכן עושות את מה שהן אמורות לעשות.
כמו כן, המחקרים מראים קורולציה גבוהה בין השיפור במצבם מטופלים לפני לקיחת תרופות לאחרי לקיחת תרופות. עובדה היא שרוב המטופלים שמגיעם לאישפוז כפוי, מצבם מתייצב אחרי שהם מקבלים תרופות.
ניתן לבצע בדיקות מעבדה שמראות את רמות ההפרשה במח של כל אחד מהחומרים כגון דופאמין סרטונין וכיו"ב.
עם זאת, לא ניתן לקבוע סף ברור של רמת הפרשה "תקינה" ומי שההפרשה שלו היא מחוץ לתחום, אז הוא "חולה". ניקח בתור דוגמא את הדופאמין שגורם להתפרצויות פסיכוטיות. ישנם הרבה אנשים שיש להם הפרשה "גדולה" של דופאמין מהמוח, והם אינם נחשבים ל"חולי" נפש, משום שהתנהגותם תקינה.
בפועל, כמעט ולא מבצעים בדיקות של הפרשת החומרים האלה מהמח, שכן סומכים על הממצאים הקליניים.
אני מאמין, שחוסר האיזון הכימי במח, היא איננה בעייה גנטית שמועמדת בפני עצמה; התהליך הוא כזה, הוא מתחיל בבעיה רגשית שגורמת לחוסר איזון כימי שבסוף גורם להקצנה של מצב הרוח. התרופות יכולות לעזור באותם מצבים קיצוניים שבהם אין ברירה אחרת.
התרופות אינן פותרות את הבעייה הרגשית שהיא היא הבעיה שצריך לטפל בה באמת.
אינני מכחיש את העובדה שיש מטופלים שלוקחים תרופות והתועלת שלהם מרובה מתופעות הלוואי שלהן, אבל העיקר הוא הטיפול בבעיה הרגשית.
שנה טובה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאר ישוב 22 חדרהצימרמן שרה15/09/2012
שלום רב,
בתי בת 40 נמצאת במשבר זוגיות. היא בלחץ ובמתח שגורמים לה לחוסר תאבון אי שקט והתפרצויות זעם קשות. למי לפנות בהקדם האפשרי ע"מ לעזור לה?
מצפה לתשובה בהקדם.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאר ישוב 22 חדרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012להתחיל עם רופא משפחה ולשלול בעיה גופנית ( שינוי הורמונלי, תפקוד בלוטת התריס וכו.... )
בהמשך ניתן לפנות לפסיכיאטר לטיפול תרופתי ואו פסיכולוג לטיפול בשיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסעודד13/09/2012
שלום רציתי לדעת אם אפשר לקחת ויפאקס עם סרוקסט ו2 מג פרפנאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/09/2012לא מומלץ לערבב וויפאקס + סרוקסט או SSRI אחר
מגביר סכנה לסינדרום סרוטונין, מצב רפואי מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/09/2012לא מומלץ לערבב וויפאקס + סרוקסט או SSRI אחר
מגביר סכנה לסינדרום סרוטונין, מצב רפואי מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס ואלטרולט
עודד24/09/2012שלום רציתי לדעת אם אפשר לקחת אלטרולט בזמן שאני לוקח ויפאקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ישנהגבי13/09/2012
שלום אני בן 32 מאובחן סכיזופרניה
אני שואל לגבי משהו שהיה לפני הרבה זמן , אני התחלתי טיפול אחרי שנתיים בערך
זאת לאחר שסיגלתי לעצמי "תיק" של תחביבים והתעניונות כי לא רציתי לחזור לארץ במצבי אז .
הייתה חוויה של הפלגה שלא מימשתי מחשש שאני ימות או שאני יקפוץ מהסיפון כי אני לא אוכל להחזיק מעמד , בעקבות זה ירדתי מהסיפון והתחלתי להסתובב ללא מטרה בפחד גדול .
למעשה הטיפול חל שנתיים לאחר המקרה הזה שהיה השיא של ה"הפרעה " שהייתה לי .
האם יש לזה קשר לפוסט טראומה ?
אני שואל זאת מכיוון שאני בן 32 8 שנים לאחר הארוע ואני עובד וחי חיים נורמטיבים ,
ואני יודע שבכל התקופה הזו שהייתי בן 26 כשהתחלתי בטיפול ועד היום , בסיטואציות בעבודה אני שואף להיות כמו שהייתי בגיל 21-22 אני ממש "זוכר " בדמיונות את זה
גבוהה רזה שיער קצר אמביציוני !!
עכשיו פה הבעיה כי בתקופה הזו שהייתי בגיל 21 -22 לא הייתי ככה איך שאני זוכר היה לי שיער ארוך וזקן !
אז הבעיה פה שזה בעצם זיכרון מעווות או שיקרי , בגלל זה זה מעלה לי את השאטלה על פוסט טראומה . העיקר שאיבחנו אותי סכיזופרן נתנו לי תרופות וזרקו אותי לחרא לא שאלו מה הסיבות רק איבחנו לפי קרטריונים כאלה אתם הפסיכאטרים . !!
אז מה זה הזכרון הזה שתקוע שם ואולי זה טראומה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גבי13/09/2012אני שואל את זה מכיוון שאני רוצה להתחיל טיפול פסיכולוגי ואני רוצה לדעת מה עדיף לי
פסיכואנליזה , הטיפול המסורתי או קוגניטיבי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ????
גבי20/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםשאלה13/09/2012
מינון הכי גבוה של ציפרלקס אחרי ההמלצה הרשמית הוא40 ? מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012לא עוברים את 20 מ''ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים מכווצים בקרקפת מדי פעםאבי12/09/2012
שלום רב,
אני לוקח סימבלטה (ראה הודעות קודמות שלי אליך) נכד חרדה.
רציתי לשאול , לעיתים אני מרגיש שהקרקפת שלי ממש תפוסה , כל השרירים מכווצים, וזה גורם ל"שוק" ולהיותי רדום כזה..למה השרירים נתפסים? איך אפשר לשחרר אותם לתמיד ושזה לא יחזור על עצמו??.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים מכווצים בקרקפת מדי פעם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012יש לברר האם מדובר בתגובה למתח נפשי, לאחר מכן לשלול תופעת לוואי לא טיפוסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
אבי19/09/2012לא מדובר בתופעת לוואי מפני שהתופעה הייתה קיימת לפני טיפול תרופתי,
באם מדובר בהתכווציות עקב מתח נפשי/חרדה מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיר מקרוב
דני22/09/2012אני סובל מחרדה בעשר השנים האחרונות. חרדה כללית והתקפי פאניקה.
מכיר את הסימפטום הזה היטב, התופעות שלי התחילו מזה. שרירים תפוסים - עד כדי מאובנים, מסביב לקרפקפת. גם בפנים. גיליתי שיש שרירים במקומות שלא ידעתי שיש (מסביב לקרפקפת למשל).
אני כותב בעיקר לספר לך על הנסיון שלי, שזה חלק מתופעות החרדה עצמה.
טיפול? טיפולים בחרדה. תרופתי \ שיחתי \ אלטרנטיבי לסוגיו - מה שמקובל עליך. אבל שרירים תפוסים זה סימפתום קלאסי של חרדה.
כל זה לא אומר כמובן שלא חשוב לשלול גם אפשרות של תגובה לתרופה. למרבה הקושי, חוץ מהסבל עצמו אנחנו גם מנבטים בחושך בדברים הללו. אבל זה לא אומר שאי אפשר לנבט. זה קשה, לוקח זמן. לא הייתי מצפה לשינויים ברוח "להעיף את זה אחת ולתמיד". כל תהליך של היכרות עצמית אינטימית יותר מועיל (איפה בדיוק אתה מרגיש את המתח? מתי הוא מופיע? אם תדמיין לרגע שיש למתח הזה רצונות - איזה קול הוא היה רוצה להשמיע? או לומר משהו, או לגרום לך לעשות משהו.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועכשיו קראתי את התגובה שלך
דני22/09/2012שגם אצלך התופעה היתה קיימת לפני התחלה של כל טיפול תרופתי. אז שללת אפשרות אחת, מה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים ותורופות פסיכיאטריותרונן12/09/2012
היי אני נוטל כדורים פסיכיאטרים: טגרטול,דפלאפט,רסיטל,מודאל,קלונקס.
ותרופה לשומנים בדם:בספיברטט
אני רוצה להתחיל ליטול B3,B6,אבץ וויטמין c על מנת להרגיש יותר טוב כי התרופות עושות לי לא טוב. האם יש התנגשות ומותר לקחת עם התרופות האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים ותורופות פסיכיאטריות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012תוספות וויטאמינים אפילו מומלצות, כמובן לא בהגזמה ותחת אישור רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.בת2912/09/2012
שלום,
אני בת 29 ואינני סובלת מבעיות בריאותיות באופן כללי.
היום בעבודה שמעתי למשך שניה או שתיים קול גברי מדבר.
אני כמעט בטוחה שזה לא היה ממקור חיצוני.
האם יכול להיות שזה קרה עקב שילוב של אנטיביוטיקה וסם כלשהו?
אם כן, האם להפסיק לקחת את האנטיביוטיקה עד שהסם יתנקה לחלוטין מן המערכת שלי?
(מבחינת הפרטים המדויקים:
ביום שישי האחרון 7.9 הייתי במסיבה ועשיתי סם שכניראה היה קריסטל.
היום,יום רביעי 12.9, התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה מסוג ROXO ע''פ מרשם שרופא המשפחה רשם לי. היום גם קרה האירוע המדובר.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שיש לך מה לדאוג
שמוליק12/09/2012שלום.
אינני רופא, אבל על פי התיאור, אם את מודעת לכך שהקול הזה הוא אינו חיצוני, אז לא נראה לי שיש לך ממה לדאוג.
הבעייה היא אם חושבים שזה קול של אלוהים או איזה נביא שאומר לעשות אי אילו מעשים ועל פי הקולות האלה עושים אותם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יששאלה12/09/2012
מצב שבו 60 מג ציפרלקס כן ניתן למשל במצב חרדתי קיצוני שהחולה מסתגר בתוך ארון ומגיע בממוצע 4 פעמים בשבוע למיון בגלל סימנים של תעוקת ריאה ותסחיף ריאתי שנגרמים כמובן בגלל החרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012לא !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ונהיגהתמיר12/09/2012
האם יש אפשרות להמשיך לנהוג לאחר אישפוז שבו התגלה שקיים אצלי סכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
שמוליק12/09/2012אם בסיכום המחלה לא נכתב שנשללה ממך הכשירות לנהיגה, אז כן.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאיקסל וטרזודיל לאיקסל בונסריןסם בן11/09/2012
הפסיכיאטר שלי החליף לי את הטרזודיל (200) שאני לוקח יחד עם האיקסל (100)
לבונסרין. רק ששכחתי באיזה קצב להוריד את הטרזודיל ומנגד באיזה קצב להתחיל עם הבונסרין. כבר לא נעים לי להטריד אותו ולהתקשר אליו ולהטרידו שוב מאחר ופניתי אליו הרבה בתקופה האחרונה כי סבלתי מתופעות לוואי קשות מהטרזודיל. כמו כן אני לוקח טופמקס 200. אם מישהו מהרופאים יכול לייעץ באופן כללי על ירידה מטרזודיל והחלפתה בבונסרין. בתודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאיקסל וטרזודיל לאיקסל בונסרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/09/2012זה מאוד תלוי בתלונה הנוכחית, האבחנה , היסטוריה רפואית ותופעות לוואי , לכן היחיד שיכול להמליץ באופן מקצועי, זה רק רופא מטפל שמכיר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיה והפרעת אישיות גבוליתטלי11/09/2012
האם ביטוח לאומי מכיר במחלות אלו לקבלת קצבת נכות ואם כן האם שוללים לי את רשיון הנהיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי הרשיון
שמוליק12/09/2012שלום טלי.
נראה לי שהביטוח הלאומי מכיר במחלות האלה לצורך קבלת קיצבת נכות, אבל אינני בטוח בכך במאת האחוזים.
לגבי רשיון נהיגה - אין שום קשר בין פנייה לביטוח הלאומי בתביעה לקיצבת נכות לבין שלילת רשיון נהיגה. ניתן לשלול את הרשיון רק בעקבות המצלה של בית חולים שעוברים בו אישפוז, או אם מישהו מגיש תלונה (ואינני יודע למי בדיוק צריך להגיש), וגם זה לא באופן אוטומטי, אלא מחייב בדיקה של רופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)