מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות בקונדילומהמורן03/05/2014
שלום, אני בת 23 והתחלתי לצאת עם בחור חדש.
לפני כשבוע וחצי הייתי אצלו ועשינו אחד לשני מין אוראלי.
לפני 3 ימים הוא גילה סימנים מוזרים, הלך לרופא ואמרו לו שיש לו קונדילומה.
מה הסיכוי שנדבקתי ממנו ? מה אני אמורה לעשות עכשיו?
זה נורא נורא מלחיץ. הבנתי שזה יכול לגרום לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בקונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/05/2014מורן שלום,
קונדילומה לא גורמת לסרטן.
אם יש לך יבלות באיזור איבר המין או פי הטבעת עלייך לפנות לבדיקת רופא נשים. כל עוד אין הופעת נגעים כאלו - גם אם נדבקת אין דרך לדעת זאת, ואין טיפול יעיל בשלב זה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- - חיובי UREAPLASMA UREALTYTICשני ישראל29/04/2014
שלום רב,
מזה כ 3 חודשים אני סובלת מתחושת אי נוחות ותכיפות במתן שתן.
לאחר שלא נמצא שום ממצא בבדיקות תרבית שתן ובדיקת US כליות ודרכי השתן,
הרופא נשים שלח אותי לביצוע בדיקת URINE STD PCR והממצא מעיד על תוצאה חיובית של אוראופלסמה.
בימים האחרונים התחושה שצוינה נהייתה ממש מטרידה הגורמת גם לסבל נפשי.
מעוניינת לדעת, האם טיפול אנטיביוטי עשוי לעזור במקרה זה ?
קראתי באינטרנט שרוב החולים אינם מפתחים תסמינים,
האם ייתכן שהחיידק הינו גורם משני למחלה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חיובי UREAPLASMA UREALTYTIC - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/05/2014שלום שני,
אוראופלזמה הוא חיידק שלעתים קרובות קיים אצל האישה ואינו גורם לסימפטומים. רוב הסיכויים שאין קשר בינו לבין הסימפטומים שתיארת.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוףדוד קוזלוב28/04/2014
אני בן 14 בזמן האחרון הזין שלי כל הזמן מתגרד מהתחלה היו לי פצעים על הרגליים לדעתי זה היה מגלל שפשוף השק ברגל , זה עבר אבל נשארו סימנים .
עכשיו יש לי נקודות אדומות קטנות ליד הפצע על הרגל והזין ממש יפש ורואים עליו יובש הוא מתקלף , יכול להיות שזה אלרגייה ? או שזה מחלת מין ? ומה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ... תמונה
דוד קוזלוב29/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי???נועם28/04/2014
אני בת 17 מבית מסורתי יש לי חבר בסוד ואין שום סיכוי שבעולם שאני אלך לגניקולוג עכשיו כי ההורים שלי ייראו שהלכתי
אתמול ממש גירד לי שם למטה והיום גם וכשהסתכלתי ראיתי את מה שבתמונה
יש שניים כאלה שנראים קצת כמו חצ'קון כזה עם מוגלה וגוש כזה מתחת בעור שיש על הפנים וזה מגרד וכואב קצת כשלוחצים
אבל זה לא פצע עם דם וזה לא שורף כשאני עושה פיפי
מה יש לי?? יכול להיות שזה מדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי??? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/04/2014שלום,
לא נראה לי כי מדובר במחלת מין, אולם אינני יכלה לתת אבחנה מדוייקת או המלצה על טיפול במסגרת הפורום. אין כל סיבה להמנע מלפנות לבדיקת רופא נשים - פניה לרופא נשים לא מעידה בהכרח שאת מקיימת יחסים ולא חייבת להסגיר את סודך.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכומונס ובית חוליםמבקשת עזרה25/04/2014
שלום רב,
כבר חודש שאני סובלת מגרד, כאבים שהולכים ומחמירים צריבה, הפרשות..הייתי בטוחה שזו פטריה כי בדרך כלל אני סובלת מקנדידה ולכן קניתי אגיסטן נרות ומשחה והשתמשתי בהם. זה לא עזר לי וכעבור כמה ימים התחיל דימום והחמרה וחום גבוה.
שבוע שעבר ביום שישי הגעתי לבית חולים בעקבות הבעיות האלה.
הרופא נשים בדק וקבע שזה חיידק טריכומונס ולא פטריה. הביא לי אנטיביוטיקה מטרוג'יל ואני כבר שבוע לוקחת אנטיביוטיקה והגרד עדיין ממשיך, הדימום מחמיר יש כאבי בטן תחתונה חזקים ועדיין צריבה. אני לא יודעת מה לעשות למה האנטיביוטיקה לא עוזרת..האם יש אפשרות שזה הפך לדלקת כל שהיא בגלל הטיפול שהגיע באיחור? ממה נובע הדימום שכבר נמשך שבועיים כמעט?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכומונס ובית חולים - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/04/2014שלום רב,
אם הטיפול שקיבלת לא עוזר לך, והסימפטומים מחמירים, עלייך לפנות לרופא הנשים שלך, או לחזור למיון, לבדיקה והמלצה על טיפול. לא ניתן לתת אבחנה ברורה או לשנות טיפול על סמך תיאור (וגם לא על סמך תמונה) במסגרת הפורום.
בהצלחה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי מחלות מין-לבנדר25/04/2014
1.האם אפשר להדביק ולהדבק במחלות מין ע"י "מין יבש"(כלומר בלי חדירה) וע"י "להביא ביד אחד לשני"?
2.האם אפשר לבקש להבדק באופן כללי למחלות מין ע"י הקופ"ח בצורה דיסקרטית(כלומר שזה לא יהיה רשום ברשומות הרפואיות),ואם כן אז לאיזה רופא לפנות-עור ומין/גניקולוג/אורולוג?צריך הפנייה מרופא משפחה בכול זאת?
3.הבנתי שלא בודקים את כול הבדיקות למחלות מין אם אין צורך(נגיד היה לי מעט פרטנרים מיניים),-למה ??אם אדם רוצה לוודא ולעשות סקר על עצמו לפני התחלת מערכת יחסים חדשה אז למה לא מאפשרים לו לעשות בדיקה כוללת?לא עדיף כבר אם לוקחים דם נגיד,אז לבדוק הכול(איידס,כלמידיה,עגבת ,הפטיטיס וכו.וכו..)בגלל העלות הכספית?כמה זה יעלה לי בכלל?
4.הבנתי שיש באיזור המרכז מרפאת משרד הבריאות-לוינסקי אבל אני חושש ללכת לשם,גם מהפחד להדבק שם במחלות אחרות כמו שחפת בגלל האוכלוסיה שבטח מגיעה לשם(לא מתכוון להיות גזעני-אבל זאת האמת לצערנו).מה אתם מציעים?האם המקום סטרילי ודיסקרטי, ואיך להמנע מלהידבק שם במשהו?
5.לגבי איידס-האם זה נכון שזאת הבדיקה שלוקחת הכי הרבה זמן עד שמגיעים התוצאות?חודש וחצי?והאם צריך לחזור עליה שוב לאחר חצי שנה?אשמח למידע עדכני
4.לגבי וירוס הפפילומה שהבנתי שהוא בעיתי בעיקר לאישה-בודקים אותו או שצריך לעשות באופן פרטי בדיקה בבתי חולים(צביעה הבנתי?)?
5.קראתי באתר של מרפאת לויסקי,שבעצם יש תקופת דגירה לכול מחלה.אז אם אני ובת זוגתי,לא קיימנו יחסים מעל3 חודשים,זה אומר שכול הבדיקות למחלות מין יהיו עם תשובה אמתית(קראתי שהמחלה עם הכי הרבה זמן דגירה זה 3 חודשים?).
מתנצל מראש על כול השאלות הרבות.אני ובת זוגתי החדשה לא מעונינים להשתמש בקונדום בכלל אבל רוצים לנהוג באחראיות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי מחלות מין- - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/04/20141.האם אפשר להדביק ולהדבק במחלות מין ע"י "מין יבש"(כלומר בלי חדירה) וע"י "להביא ביד אחד לשני"? - כן, יש מחלות שעוברות במגע עור בעור, כמו הרפס.
2.האם אפשר לבקש להבדק באופן כללי למחלות מין ע"י הקופ"ח בצורה דיסקרטית(כלומר שזה לא יהיה רשום ברשומות הרפואיות), - לא, כל בדיקה שנבדקת מוזנת למחשב הן במתן הפניה והן בתשובה.
3.הבנתי שלא בודקים את כול הבדיקות למחלות מין אם אין צורך(נגיד היה לי מעט פרטנרים מיניים),-למה ? - אין הנחיה לרופאים לבצע או לא לבצע בדיקות, אולם ברוב המקרים מדובר בבדיקות מיותרות אם אתה בסיכון נמוך למחלות מין ואין לך סימפטומים, ולכן אין סיבה לבצען (גם מבחינה רפואית וגם כלכלית).
4.הבנתי שיש באיזור המרכז מרפאת משרד הבריאות-לוינסקי אבל אני חושש ללכת לשם,גם מהפחד להדבק שם במחלות אחרות כמו שחפת - אם אתה לא בא במגע הדוק עם אנשים אחרים אין סיבה שתדבק.
5.לגבי איידס-האם זה נכון שזאת הבדיקה שלוקחת הכי הרבה זמן עד שמגיעים התוצאות?חודש וחצי?והאם צריך לחזור עליה שוב לאחר חצי שנה? - כן.
4.לגבי וירוס הפפילומה שהבנתי שהוא בעיתי בעיקר לאישה-בודקים אותו או שצריך לעשות באופן פרטי בדיקה בבתי חולים(צביעה הבנתי?)? - לא ניתן לבדוק נשאות וירוס הפפילומה ככלל, ישנן בדיקות PCR שבודקות רק קיום זנים בעלי סיכון גבוה להתפתחות סרטן והן מבוצעות בשלב זה באופן פרטי או במקרים ספציפים במרפאות צוואר הרחם לנשים.
5.קראתי באתר של מרפאת לויסקי,שבעצם יש תקופת דגירה לכול מחלה.אז אם אני ובת זוגתי,לא קיימנו יחסים מעל3 חודשים,זה אומר שכול הבדיקות למחלות מין יהיו עם תשובה אמתית - כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות
לבנדר01/05/2014תודה על התשובות.ובהמשך אליהם:
1.לגבי השאלה הראשונה שלי-אם לי ולבת זוגתי אין סימפטומים כלל,ולא היו לנו הרבה פרטנרים(בממוצע 5 לכול אחד זה הרבה?),אז אם אנחנו נוגעים רק אחד בשני("מביאים ביד")-יש סיכוי גדול להדבק במחלות?
ואם ככה,אז אין סיכוי להדבק גם ע"י מגע רגיל או נשיקות פשוטות אפילו??
2.לאיזה רופא בקופ"ח צריך לגשת בשביל לבקש הפנייה לבדיקות למחלות מין?עור ומין ,גניקולוג אורולוג..?
3.כמה זה עולה בערך לעשות את הבדיקות האלו?(דרך קופ"ח או מרפאת לוינסקי -עוד לא החלטנו)ודרך אגב,אפשר לבצע אותם באופן פרטי אצל רופאים או מרפאות פרטיות ?כדי שזה יהיה יותר חסוי והתוצאות אולי יגיעו יותר מהר.
4.לגבי וירוס הפפילומה-אז אין דרך לבדוק אם אני נשא לדוגמא,ויכול חלילה להדביק את זוגתי?
5.לגבי בדיקת האיידס-לוקח חודש וחצי עד שמגיעות התוצאות?ומתי ואם צריך לחזור עליה שוב(נניח שלא קיימנו שנינו יחסים עם אחרים יותר מחצי שנה)?
תודה על התשובות וביהור הספקות..זה פורום נהדר כי קשה לדבר על זה עם רופא משפחה פנים מול פנים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/05/2014שלום רב,
אני שמחה שאתה מרוצה מהפורום, עם זאת הוא לא תחליף לבדיקה אצל רופא.
לחלק מהשאלות שאתה שואל אין תשובה ברורה - אי אפשר לחשב "מה הסיכוי" שתעבירו מחלות מין זה לזו, אין לכך נוסחה. אם אתם מעונינים לקיים יחסי מין בהמשך וחוששים להדבק במחלות, פנו כל אחד מכם לרופא משפחה, אורולוג או רופא נשים לקבלת הפניה לבדיקות סקר למחלות מין. יש אפשרות כמובן לבצע בדיקות באופן פרטי, את המחיר עליך לברר במעבדה הפרטית.
תשובה של בדיקת איידס לוקחת כמה שבועות, ומומלץ לחזור עליה לאחר 3 חודשים.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מין אצל לסביותלילי24/04/2014
שלום, אני בת 17. נמשכת לנשים ורוצה לקיים יחסי מין עם אישה. מאוד מטריד אותי העניין של מחלות מין. איך אפשר לזהות מחלה אצל אישה, איך למנוע הידבקות. האם מקובל לבקש מאישה אישור מגניקולוג לפני שמתחילים לקיים יחסים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין אצל לסביות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/04/2014לא תמיד ניתן לדעת אם הפרטנר/ית שלך לטקב במחלת מין, וזה נכון לגבי גברים ונשים כאחד. אם את ירדה את יכולה להציע לבת זוגך ששתיכן תבצענה בדיקות למחלות מין לפני התחלת קיום יחסים. מחלות כמו הרפס או קונגילומות ניתן לראות כנגעים (שלפוחיות ויבלות, בהתאמה).
בברכה,
דר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על העורדני24/04/2014
היי, אני בן 13 .
יש לי פס בצבע חום על ראשו של איבר המין שלי, כתם חום ונקודת חומה קטנה גם. (ראה בתמונות)
כל אלה נמצאים עליי בערך כשנה.
אני לא מרגיש שום כאב בכלל.
האם יש לך מושג מה זה?
אני לא יודע מה לעשות ואי פוחד לספר להורים שלי או ללכת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
דני24/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה !!
דני02/05/2014זה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים על העור - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/05/2014דני שלום,
אינני רופאת עור, אולם סביר להניח שאלו סימנים של פיגמנטציה (צבע בעור) ולא מעידים על מחלה. אם הכתמים האלו משתנים בצבעם או בגודלם, או מתחילים לגרד, עליך לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע על איבר המיןמשה24/04/2014
אהלן , אני בכוונה כותב פה מכיוון שאני לא רוצה ללכת לרופא
לא קיימתי יחסי מין בחיי , אך הופיע על איבר המין פצע קטן (בגודל של נקודת חן בינונית) רציתי לדעת מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע על איבר המין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/04/2014שלום רב,
לא תמיד אפשר להמנע מבדיקה, כי לא ניתן לתת אבחנה במסגרת פורום אינטרנטי.
בכל מקרה, אם לא קיימת יחסים מעולם (גם מין אוראלי נחשב קיום יחסים) - זו לא מחלת מין. אם זה לא עובר מומלץ לפנות לרופא עור.
דר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שלא עוזראובד עצות22/04/2014
שלום,
לפני כחודשיים אובחנתי חיובי לכלמידיה וזיבה.
קיבלתי זריקת רוספין ו-4 כדורי זטו.
לצערי התסמינים לא עברו ולפני כשבועיים וחצי פניתי שוב לטיפול וקיבלתי שוב רוספין ן-4 כדורי אזניל.
לצערי הרב עדיין יש שאריות של הפרשה מהפין, ומידי פעם כאבים באשכים.
אני מבין שהחיידקים האלה עלולים לגלות חסינות לטיפול, והשאלה היא מה עושים במקרה כזה? האם מינון מוגדל? האם סוג אחר של אנטיביוטיקה?
אני ממש אובד עצות וחושש מאוד. זה המקום לציין שלא קיימתי כלל יחסים במשך כל התקופה כך שזה לא עניין של הדבקות חוזרת.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובת אחד היועצים
אובד עצות27/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בלשוןעידו22/04/2014
שלום
לפני יומיים התחילה לי צריבה בלשון. הייתי אצל רופא שאבחן לי הרפס בלשון.
הרופא נתן לי סירופ זובירקס לגרגר
1. כמה זמן לוקח להרפס לעבור והאם הוא מדבק
2. האם הוא נגרם כתוצאה מקיום מין אוראלי ? יש קשר בין ההרפס הספציפי הזה לקיום יחסי מין
3. כיצד ניתן להקל על הצריבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בלשון - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/04/2014הרפס הוא בהחלט מדבק. קיימים שני זנים של הרפס ושניהם עלולים לעבור בקיום יחסים - גם אוראלים. כל עוד יש נגעים מומלץ לא יקיים יחסים.
הטיפול שקיבלת מתאים להרפס והנפגעים צפויים לחלוף תוך מספר ימים.
בברכה,
דר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בהרפס במגע של הידיונתן19/04/2014
שלום,
"עשיתי ביד" למישהי עם הרפס גניטלי. מעבר לכך נמנעתי ממגע מיני אחר. האם יש אפשרות להידבק בצורה כזו? אם כן מה הסיכון/סיכוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בהרפס במגע של היד - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/04/2014יונתן שלום,
יש אפשרות תיאורטית של הדבקה בצורה זו, הסבירות אינה גבוהה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ומין אוראלירותם18/04/2014
האם אדם שסובל מפצעי הרפס בפה אמור להודיע לפרטנר שלו לפני שמציע מין אוראלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס ומין אוראלי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/04/2014אדם שאין לו נגעים הרפטים פעילים כרגע סביר להניח שלא יגרום להדבקה בזמן מין אוראלי. אם הוא מחוייב לדווח לפרטנר שלו על קיומה של מחלה מדבקת סמויה מן העין - זו כבר שאלה משפטית ולא רפואית.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין וקונדילומהשירז15/04/2014
שלום רב.
אני מפנה אליכם את שאלתי כצעד נואש לאחר תקופה ארוכה של חוסר וודאות.
אני ובן זוגי מזה כשלוש שנים נמצאנו כנשאים של נגיף הפפילומה עם נגעים של קונדילומות כל אחד באזור אחר בסמוך לאיבר המין. את הנגעים שלי הסרתי לפני כשנה וחצי באמצעות לייזר ומאז הם לא חזרו. בן זוגי לעומת זאת מאוד חושש מהסרת הנגעים בלייזר והטיפול שלו הסתכם עד כה בצריבות חוזרות ונשנות של חנקן נוזלי ללא הועיל, הנגעים עדיין קיימים.
הבעיה היא שמרגע שגילנו ששנינו נשאים (לאחר שהוא הדביק אותי בוודאות) הוא מסרב לקיים יחסי מין על מנת לא "לעורר" את הנגיף. התנזרנו לגמרי ממין ויש לי את הרושם שהנגעים שלו לא הולכים לעבור בקרוב.
השאלה היא (מאחר ויש תשובות שונות בנוגע לעניין הנ"ל) מה בעניין סוגיית קיום יחסי מין כאשר אנחנו בני זוג קבועים ונשאים של וירוס הפפילומה?
והשאלה השנייה היא האם אין מנוס ובסופו של דבר עליו לעשות לייזר ע"מ להיפטר מהנגעים?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין וקונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/04/2014שירז שלום,
לשניכם יש את הנגיף, ככל הנראה, כך שהסבירות שקיום יחסים יגרום להדבקה נוספת - אפסית. למיטב ידיעתי התפרצויות הנגיף אצל אדם שהוא כבר נשא לא קשורות בתדירות קיום יחסים.
אם הנגעים קיימים אצל בן זוגך מעל שנה למרות צריבות בחנקן - אכן כדאי לשקול הסרתם בלייזר.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלותיעל13/04/2014
היה לי מין פלולה כזאת בלמעלה של הפות ממש למעלה. והנחתי שזה שערה הפוכה וזה לא עבר לי כבר איזה שנה וחצי. ועכשיו אני מתחילה להרגיש עוד שתי בליטות ליד. פי הטבעת יכול להיות זה יבלות אן משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/04/2014יעל שלום,
לא ניתן לענות על שאלתך במסגרת פורום אינטרנט, עלייך לפנות לרופא נשים לבדיקה מסודרת.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)