מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס באיבר המין אחרי כמה שנים?סמדר18/03/2014
שלום,
אני עם בן זוגי כבר 3 שנים. בשבת האחרונה קיימנו יחסי מין ולמחרת כבר התחלתי להרגיש תחושה של אי נוחות אשר הפכה לכאב וצריבה של ממש. פניתי לרופא נשים שאמר שכנראה שיש לי הרפס ונתן לי טיפול להרפס.
חשוב לציין כי מעולם לבן זוגי ולי לא היה הרפס. האם הגיוני שפתאום התפרץ הרפס באיבר המין? אחרי תקופה של 3 שנים לפחות?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס באיבר המין אחרי כמה שנים? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/03/2014זה בהחלט יתכן, וירוס ההרפס נשאר בגוף וגורם להתפרצויות מדי פעם, ויתכן שההדבקה הראשונית שלך היתה לפני שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןדניאל17/03/2014
קיימתי לפני 5 וחצי חודשים יחסי מין עם נערת ליווי , היא שמה עלי קונדום לא שמתי לב אם הוא נקרע או משהו כזה ... פשוט בסוף היא קשרה אותו והביאה לי אותו לזרוק .
לאחר מספר ימים החלו לי צריבות קלות בתחילת השתן ובתחילת השופכה , הצריבה נרגעה אך במשך חודש וחצי עדיין הייתה לפעמים (לא תמיד) צריבה קלה בתחילת השתן או שופכה .
הייתי אצל אורולוג שבדק אותי ,אמר שלדעתו אין שום דבר והפנה אותי בכל זאת לבדיקת STC PCR לזיהוי מחלות מין .
לאחר חודש וחצי ו3 ימים מהמקרה עברתי בדיקת שתן כללית+תרבית ובדיקת STD PCR למחלות מין כמו כלמידיה זיבה ... הבדיקות יצאו שליליות
היו לי גם כאבי ביצים קלים לכ 3 ימים (ייתכן מאוד שפסיכולוגי )
ולאחר שלושה חודשיים בדיוק עברתי בדיקת דם לאיידס במרפאה והבדיקה יצאה שלילית , מכאן מספר שאלות:
1.האם בדיקת הדם לאיידס שעברתי אמינה בוודאות לאחר 3 חודשים ?
2.האם בדיקת הSTD PCR אמינה לאחר חודש וחצי ו 3 ימים ?
3.לפני כשבוע וחצי החלו לי גירודים במפשעה בחיבור בין הירך למפשעה אין לי סימנים אדומים , הגירודים לא היו תמידיים אלא מדי פעם וכעת נרגעו לאחר שגילחתי את האזור , האם זה תסמין למחלת מין ?
4.לפני חודש הייתה חולה לכ 3 ימים עם חום נזלת כאבי גרון ראש עייפות .. בנוסף לשיעול מציק שנמשך כשלושה שבועות , האם זהו תסמין למחלת מין? יש לציין שהיום החלו לי שוב כאבי גרון עם ליחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014בדיקת איידס שלוש חודשים אחרי המגע היא אמינה. גם בדיקת STD PCR היא אמינה ואם היא שלילית זה אומר שאין לך את המחלות שנבדקו. רוב הסיכויים כי הגירודים, מחלת החום והשיעול אינם סימפטומים של מחלת מין - לאחר חמישה וחצי חודשים ולאחר שביצעת את כל הבדיקות למחלות מין שהיו שליליות, אתה יכול להיות רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל , אך שאלה קטנה ממש
דניאל17/03/2014במידה והכל תקין בעזרת השם , ממה ייתן שהיו לי הצריבות ? כלומר האם זה ייתכן שזה פשוט סתם גירוי מהקונדום או מחומר הסיכה ? האם זה דבר הגיוני ? מפני ששללתי מחלות אך עדיין אני מוטרד מכך שאולי פספתי איזה מחלה או שבדיקה לא אמינה , כי מוזר העניין של הצריבות אם לא מצאתי לזה מחלה או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל , אך שאלה קטנה ממש - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014זה בהחלט יכול להיות גירוי כתגובה לקונדום או חומר סיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש איבחוןאריק15/03/2014
חברה שלי הביאה לי ביד וירדה לי ואחרי זה הופיעו לי סימנים אדומים אולי זו שפשפת?? או שיכול להיות חומר סיכה שגורם לאלרגיה?? או בכלל איזה מחלת מין ? הצבע הלבן זה טלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אחת
אריק15/03/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
אריק15/03/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה
אריק18/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה?
אריק20/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד - תגובה
ד``ר רונן הולנד26/03/2014יתכן שמדובר על גירוי מכאני או תגובה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבןori14/03/2014
שלום
האם הופעת שיער לבן בסביבות גיל 30 נחשבת לדבר נורמלי?
כיום בגיל 39 חלק ניכר משערות הראש לבנות, וכן רוב הזקן הלבין, וגם חלק משיער החזה לבן.
יש לציין שיש לי בני משפחה מבוגרים ממני בגיל, וקצב הלבנת היער והזקן אצלם לא הגיע למצבי.
האם מצב נפשי קשור להופעת שיער לבן?
האם אוננות רבה קשורה להלבנת שיער?
ישנם גורמים שמשפיעים על הופעה מוקדמת ו/או קצב הלבנת השיער?
ושאלה לסיום, האם השיער/הזקן הלבן מעיד על הזדקנות כללית או שזה רק עניין אסתטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער לבן - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014אני מציעה שתפנה לפורום רפואת עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של M.GENITALI חיוב.14/03/2014
עשיתי בדיקות ויצא לי M.GENITALIUM-PCR חיובי
מה זה אומר ? מה המשמעות ? איך מטפלים ומה זה אומר ? האם זה מדבק ?
התוצאות המלאות:
CHLAMYDIA TRACH-PCR שלילי
NEISSERIA GONOR-PCR שלילי
M.HOMINIS-PCR שלילי
U.UREAL/PARVUM-PCR שלילי
M.GENITALIUM-PCR חיובי
TRICHOMONAS VAG-PCR שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של M.GENITALI חיוב - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014לגבר או לאישה? מהם הסימפטומים בגללם בוצעה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה וזיבהניר13/03/2014
איזה טיפול עדיף לכלמידיה וזיבה 4 כדורי זטו ( 1 גרם) בטיפול חד פעמי או שבוע טיפול דוקסילין פעמיים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה וזיבה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014שלום,
לכלמידיה שני הטיפולים יעילים באותה מידה. לזיבה יש צורך בנוסף לאחת מהתרופות האלו (אין עדיפות לאף אחת מהן) גם זריקה לשריר של רוצפין.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ!אנונימי13/03/2014
שלום
לפני שבוע ירדתי למישהו ועכשיו יש לי תחושה לא נעימה בחניכיים
חברה שלי אמרה לי שהגבר הזה היה ״משתולל״ הרבה ובלי קונדום עם הרבה נשים
רציתי לשאול האם מחלת מין יכולה לעבור במין אוראלי בלבד?
והאם זה יכול ליהיות מסוכן עד כדיי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ! - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014מחלת מין אכן עלולה לעבור במין אוראלי, אם התחושה לא עוברת פני לרופא שלך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין בלחץ
אנונימי17/03/2014התחושה עברה.. אבל עדיין חברה שלי אומרת שהוא יוצא עם נערות ליווי .. ובלעתי.. האם זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין בלחץ - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/03/2014אם אין לך סימפטומים בחלל הפה סביר להניח שלא נדבקת במחלת מין - בהדבקה במין אוראלי הבעיה לא בבליעת הזרע אלא במגע עם חלל הפה. אם את עדיין לא רגועה פני לרופא שלך לביצוע בדיקה למחלות מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה רק
אנונימי19/03/2014אוקייייי תודה רבה רבה רבה...
התחושה עברה , לכן אין לי מה לדאוג.?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןספיר12/03/2014
שלום. יש לי בן זוג כבר מעל חצי שנה ותקופה ארוכה מאז שהתחלנו לקיים יחסי מין שבמהלך החדירה אני מרגישה צריבה ובימים לאחר מכן לפעמים אני מרגישה צריבה במתן שתן. לאחרונה היו לי הפרשות מוגברות וחלקם בצבע ירקרק. לפני כחודשיים עשיתי בדיקה אצל רופא נשים והוא זיהה פטרייה הביא לי נרות ואמר שמעבר לכך הכל תקין. אך גם לאחר אותו טיפול המצב לא השתנה. בימים האחרונים קראתי על סימפטומים של מחלות מין זיהומיות כמו כלמידיה וזיבה והם נשמעים דומים למה שכרגע יש לי. ביקשתי הפניה לבדיקות לזיהוי מחלות שטרם ביצעתי (אלך מחר). הרופא הביא לי הפניה למספר בדיקות ואמר שזה מספיק (בין הבדיקות יש כלמידיה אך לא רשום זיבה). השאלות שאלו הן כאלו:
1. האם יתכן שאני מקיימת יחסי מין עם אותו בן זוג כבר תקופה ארוכה ורק עכשיו נדבקתי?
2. האם ניתן לקיים יחסי מין עם אותו הבן זוג בזמן זה עד שנקבל תוצאות (גם הוא הולך להיבדק למרות שהוא נבדק ממש לפני שהתחלנו לצאת)?
חשוב לי לציין שבעבר מעולם לא חשתי כאבים מחדירה ומהבדיקות השגרתיות אצל רופא הנשים הוא לא ציין שיש צורך לבצע בדיקות למחלות מין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/03/2014לגבי האפשרות של הדבקה - כמובן שכאשר מדובר במערכת יחסים מונוגמית, ככל שהיא ארוכה יותר כך קטנים הסיכויים להדבק במחלת מין. המתיני עד קבלת התוצאות - יתכן שלא מדובר במחלת מין אלא בבעיה אחרת.
אם יש חשד למחלת מין מומלץ לא לקיים יחסים עד קבלת תוצאות הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יפלותamir12/03/2014
שאומרים שיש מקרים או בדרך כלל עם השנים המערכת החיסונית של הגוף מתגברת על הקנדילומה וזה עובר הכוונה שהיפלת עוברת או שהיפלת נשארת אבל לא מדבקת יותר?זאת אומרת למי שיש יפלות על איבר המין כבר יותר מ 15 שנים יכול להיות שזה בעיה אסתטית וצריכה טיפול אבל לא בהכרח מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפלות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר12/03/2014קונדילומות לרוב לא נשארות 15 שנה בלי שינוי. אם יש ממצא שקיים 15 שנה סביר להניח שאינו יבלת ויראלית.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ היסטרי צריבה באיבר המיןחיים12/03/2014
שלום לכולם. עשיתי סקס מוגן עם אישה שיכול להיות שהיא חולה או נשאית. ויום לאחר הסקס הרגשתי צריבה קלה בקצה איבר המין וגם בזמן השתן . הלכתי לרופא והסברתי לו את המצב והוא בדק לי בדיקת שתן שיצאה תקין ואמר לי שאין סיכוי שקיבלתי מחלה והכל בראש שלי. התייעצתי עם עוד אדם שאמר לי שיש לי יכול להיות רגישות ללטקס . ועם זה לא עובר לי בימים הקרובים לגשת לבדיקות מעמיקות . בינתיים עבר כמעט שבוע וזה לא עבר לי . ויש לי עדיין את הצריבה באיבר המין ובזמן השתן . האם יכול להיות שקיבלתי איידס.
ואם לא איידס אז מחלה אחרת. ואם כן אפשר לקבל שמות שמתארות את מה שאני מתאר לכם. בבקשה תענו לי בדחיפות אני בלחץ היסטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לקבל תשובה
חיים12/03/2014אפשר בבקשה לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור - כלמידיהנטע12/03/2014
שלום ד"ר,
מזה כשנה סובלת מסיפטומים שלאחר אבחון לאחרונה, נמצא - כלמידיה.
בתקופה האחרונה לא הייתי פעילה מבחינה מינית היות ולא היה לי חבר, אך לפני כחודשיים התחלתי לצאת עם בחור ושכבנו 3 פעמים בסך הכל. באותן פעמים, יחסי המין היו מוגנים (החדירה) אך בוצע מין אוראלי ללא קונדום. רציתי לשאול האם עליי לספר לבחור ? אני לא יודעת אם הוא נדבק ממני..מה הסיכוי שבשלוש הפעמים האלו הוא נדבק ממני ממין אוראלי ללא קונדום? מה עליי לומר לו - אני לא רוצה שזה יגרום לו להיבהל.. האם להגיד לו שהוא צריך לקחת אנטיביטיקיה כמו שאני לוקחת עכשיו? או שאם הוא לא מרגיש סמפטומים בכלל, אז אין צורך להעלות את הנושא? ושאלה חשובה נוספת, במידה ומעתה מין אוראלי יהיה עם קונדום האם זה ימנע הידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדוקטור - כלמידיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר12/03/2014אם אין לך כלמידיה בגרון, מין אוראלי לא יגרום להדבקה. אם הוא ביצע בך מין אוראלי הוא עלול להדבק.
מבחינה רפואית - צריך ליידע ולספר. כאמור עלייך ליידע גם בני זוג קודמים שאולי הם אלו שהדביקו אותך ואינם מודעים לכך וממשיכים להדביק אחרות.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי על השאלה בדחיפותשמואל11/03/2014
הידבקות במחלת מין - שלום, השאלה הזו מופנית למתמחים במחלות זיהומיות בפרט מחלות מין. חברה שלי נבדקה במחלקת std. בבדיקת משטח צוואר הרחם הופיע ureaplasma urealticum חיובי וקיבלה אנטיביוטיקה דוקסילין למשך 3 שבועות. האם אני צריך להיבדק אם כן איזה סוג בדיקה עלי לעשות והיכן אפשר לעשותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי על השאלה בדחיפות - תגובה
ד``ר רונן הולנד12/03/2014ממליץ שתבצע בדיקת שתן כללית דרך קופת החולים. אם אין לויקוציטים אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי בת הזוג שלי ?
שמואל12/03/2014היות ואני נושא את החיידק והוא הועבר אליה..כיצד אפשר להימנע מהידבקות נוספת??מלבד הפיתרון של אמצעי מניעה ?
יש אפשרות לבצע PCR בקופות החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי בת הזוג שלי ? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר12/03/2014החיידק הזה אינו מחלת מין וקיים אצל נשים רבות ללא כל סימפטומים או סיבוכים.
יש אפשרות לבצע בדיקות PCR לחיידק זה גם בקופות החולים.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהנטע10/03/2014
היי, אני סובלת מזה קרוב לשנה כבר (אפילו קצת יותר) מהפרשות מאוד חריגות מהנרתיק. הלכתי במהלך השנה לרופאי נשים שונים ואף אחד לא עלה על הבעיה. רק לאחרונה הלכתי לרופא נשים עקב כך שההפרשות לא הפסיקו ואף החמירו והוא נתן לי לעשות בדיקות מקיפות (דם, שתן, משטח..). התוצאות היו - שיש לי 3 חיידקים: קלמידיה, מיקרופלזמה, ואורפלזמה.. הרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה 10 ימים בשם דוקסילין 100 וכן נרות אנטיביוטיות בשם דלסין 100.הרופא לא הסביר לי מה המשמעות של החיידקים כי זה היה ממש לשניה וחצי בטלפון.. עשיתי חיפוש ודי נחרדתי... כי כתוב שזה מביא לבעיות קשות בפריון.. ואני כבר לדעתי קרוב לשנה עם החיידקים האלו.. אני בת 29 ולוקחת גלולות יסמין וגם כך חוששת לפוריות איך אני יכולה לדעת באיזה שלב זה נמצא אצלי? האם הטיפול שאני לוקחת יכול לתקן נזק שכבר נגרם? הבנתי שזה גורם להידבקויות ברחם דלקת בשחלות וכו' איך אפשר לדעת מה הנזק שנגרם ?? ועוד דבר יש מישהו שאני חושבת שזה ממנו אבל לא בטוחה, איזו בדיקה אני אמורה להגיד לו לעשות? אני ממש בחרדה מכל העניין.. תודה:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה+שאלה
נטע10/03/2014מה זה המיקרופלזמה ?? לא מצאתי באף מקום..
ורציתי לשאול האם החיידקים שציינתי יכול להיות שעברו ממין אוראלי??
לגבי הסימטפומים מעבר להפרשות מרובות מאוד (שכבר קיבלו גוון ירקרק) לא היו לי כאבי בטן או חום. גם לא צריבה. אז האם יש לי סיבה לדאגה או לא??..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/03/2014נטע שלום,
כלמידיה אכן קשורה בבעיות של פריון, אולם זה נגרם בעקבות דלקת ברחם ובחצוצרות שלפי תיאורך לא היתה לך. דלקת נרתיקית כתוצאה מכלמידיה אינה גורמת לבעית פריון.
חשוב מאד שגם בן הזוג שלך יקבל טיפול אנטיביוטי - עליו לפנות לרופא משפחה ולומר שאצלך נמצאה כלמידיה.
המשמעות של מיקופלזמה ואוראפלזמה פחות ברורה (יש כמה סוגים של חיידקים אלו, אינני יודעת מה מצאו אצלך), וככל הנראה הם לא גורמים לפגיעה בפוריות.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
נטע11/03/2014תודה פשוט קראתי שהפרשות עם גוון ירקרק מעידות על דלקת באגן או חצוצרות או שחלות..לכן אני מודאגת..
ולגבי מה שכתבת לי שלא ברור אז הבדיקה הראתה כך:
U.UREAL/PARVUM-PCR - חיובי
M.GENITALIUM-PCR - חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר12/03/2014החיידקים האלו ככל הנראה לא גורמים לפגיעה בפריון. ההפרשה כשלעצמה לא יכולה להעיג על מיקום הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי - תשובה דחופהאנונימי10/03/2014
הי,
בחורה עם עגיל בלשון ירדה לי (סליחה על הביטוי) כשהייתי בלי קונדום, שנינו היינו שיכורים בזמן האקט (הבנתי שזה מעלה את הסיכוי להידבקות).
אני לא מכיר את הבחורה ולא יודע את מצבה הבריאותי.
חשוב לציין שאני לא יודע אם היא דיממה או שהיה לה דלקת בעקבות העגיל בלשון, ולי כן היה פצע סגור בקצה התחתון של איבר המין (לא על הכיפה).
הבנתי שפצעים בפה (האם עגיל בלשון נחשב לפצע?) או באיבר המין מגבירים משמעותית את הסיכוי להידבקות ב-hiv, האם סיכון זה רלוונטי לשני הצדדים או רק לצד המעניק את המין האוראלי.
האקט היה די קצר ולא כלל גמירה בסופו.
בנוסף התנשקנו הרבה זמן והעניין של העגיל בלשון מלחיץ אותי משום שלי יש בעיות חניכיים ואני לא יודע אם זה נכלל בסיכונים להידבקות ב-Hiv.
דבר אחרון שמדאיג אותי הוא זה שדחפתי לה אצבעות לאיבר המין (שוב, סליחה על הביטוי) ויש לי חתכים מהקור באיזור הציפורניים, הם לא נראים כל כך לעין ואין מהם דימום אבל הם קיימים, האם גם מקרה זה נכלל בסיכונים להידבקות ב-Hiv.
לאחר כל האינפומציה שהבאתי אשמח אם תענו לי האם יש לי סיכוי להידבק ב-Hiv, האם מומלץ לנסות את הטיפול PEP (עדיין לא עברו 72 שעות מהאירוע)
אני מאוד לחוץ מהעניין וזה פוגע בתפקוד היומיומי שלי לכן אשמח לתשובתכם המהירה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - תשובה דחופה - תגובה
ד``ר רונן הולנד12/03/2014הסיכוי מינימלי ולכן אינו מצדיק טיפול ב PEP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפסעירית10/03/2014
לאחר כמה זמן אחרי יחסי מין עם פרטנר מזדמן כדאי לעשות בדיקת פאפס ? בדיקות אחרות למחלות מין נוספות כבר עשיתי .כמה זמן לוקח עד שיהיה ניתן לראות את השינויים בבדיקה זו ? במקרה שלי עבר 3 חודשים מקיום יחסי מין ,האם כדאי לבצע את הבדיקה או מומלץ להמתין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר10/03/2014שלום עירית,
בדיקת פאפ אינה בדיקה לאבחון של מחלת מין, אלא בדיקה שמטרתה בדיקת סקר של ממצאים טרום סרטניים בצוואר הרחם - ממצאים העלולים להופיע שנים אחרי זמן ההדבקה בוירוס. ההמלצה היא על ביצוע בדיקת פאפ אחת לשלוש שנים כשיגרה, מגיל 25 (יש האומרים מגיל 21), בלי קשר ישיר למועד קיום יחסים לא מוגנים או עם פרטנר חדש.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)