מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באיבר המיןדורון16/05/2013
מזה כחודש אני סובל מכאבים לא קשים במיוחד באיבר המין.
הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר לאחר קיום יחסי מין.
אין לי הפרשות אך במגע קיימת תחושת צריבה פנימית וגושים פנימיים מאזור אמצע האיבר ועד לשופכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיבר המין - תגובה
ד``ר רונן הולנד16/05/2013קשה לתת אבחנה לפי התיאור.
יתכן שיש מחלת מין, אבל זה יכול להתאים גם למחלת פירוני או אבנים בדרכי השתן ועוד.
ולכן, צריך לפנות לבדיקה אצל אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר יחסי מיןמיכל14/05/2013
לא שכבתי כבר תקופה ארוכה עם מישהו, היום אני יוצאת עם בחור כבר תקופה ובכל פעם שאנו מקיימים יחסי מין, לקראת סוף האקט כבר מתחיל לכאוב לי קצת למרות שאני רטובה.
מה שיותר מטריד זה שאיבר המין שלי מתנפח למיימדים עצומים!!!!!!!!!! זה מפחיד לראות את זה...... נוצרים לי קפלים גדולים וגושים באיבר המין שלוקח להם יומיים לעבור. האם מדובר במחלה כלשהי? האם יש לי רגישות לחומר מסויים?
הדבר קורה גם כשאנחנו עם קונדום וגם כשאנחנו בלי...
אשמח לקבל תשובה מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר יחסי מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/05/2013ליאת שלום,
קשה לדעת ממה זה נובע, ואני מציעה שתפני לבדיקת רופא כאשר הסימפטומים קיימים. זו עלולה להיות רגישות, אולם אם אתם לא משתמשים בקונדומים חמרי סיכה או צעצועי מין לא ברור המקור לרגישות.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaplasma ureal-pcrמיכל14/05/2013
שלום רב.
עשיתי בדיקות לSTD הכל יצא שלילי חוץ מ- ureaplasma ureal-pcr
רופאת המשפחה אמרה שהכל תקין ושלחה אותי לדרכי וכשהגעתי הביתה ראיתי את התוצאות.
מה זה אומר? כיצד מטפלים?
והאם זאת התשובה לתסמינים שאני מרגישה? (גירוי וחוסר נעימות למטה,כאבי אגן ומן תחושת זרמי חום פינימיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
מיכל14/05/2013בהפנייה לבדיקות הדם היה רשום STD והתקבלו התוצאות של :
chlamydia
mycoplasma hom
neisseria gonor
trichomonas vag
ureaplasma ureal
mycoplasma gen
* לפי הבנתי לא נבדק עגבת נכון?
האם יש עוד בדיקות מומלצות לעשות?( פרט לHIV שעשיתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר רונן הולנד14/05/2013לבדיקה לאוריאופלסמה יש לעיתים תשובה חיובית כוזבת - זאת אומרת שאין באמת זיהום חיידקי אמיתי או משמעותי.
ההמלצה שלי היא לבצע בדיקת שתן כללית - אם יש לויקוציטים בשתן, לטפל באנטיביוטיקה, אם אין אז לא לטפל.
לא בוצעה לך בדיקת עגבת. אם אף פעם לא ביצעת ואת פעילה מינית, כדאי לבצע גם בדיקת עגבת, הפטיטיס B+C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
מיכל14/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהאייל13/05/2013
שלום
רופא עור צרב לי קונדילומה באיבר המין לפני 3 שנים מאז אין נגעים אבל נגרם פיגמנטציה לעור , אדום כזה שלא נעלם .
האם יש טיפול או משחה כלשהי שיכולה להחזיר את העור לבצעו הרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
ד``ר רונן הולנד13/05/2013עור הפין אינו נחשף לשמש ולכן בדר"כ הפיגמנטציה אינה חוזרת או שהצריבה היתה עמוקה בשכבות העור ולכן חסרות השכבות בעור היוצרות את הפיגמנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני13/05/2013
שלום
אשה עובדת ברחוב ירדה לי במשך 10-20 שניות ללא קונדום.
לאחר מכן היא ירדה לי עם קונדום.
האם אפשר להדבק במחלת מין? איידס?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונן הולנד13/05/2013אין חשש להדבקה באיידס כאשר מבצעים בך מין אוראלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Syphilis Ab - נשלח לאימות באבו כבירבני13/05/2013
שלום רב,
חברתי הציעה שנבצע בדיקה לגילוי מחלות מין ע"מ שנוכל להפסיק להשתמש בקונדומים.
הכל חזר תקין מלבד עגבת ש"נשלחה לאימות באבו כביר".
פניתי לרופא וזה הציע לבצע בדיקת דם נוספת שגם בה חזרה תוצאה זהה.
פניתי שוב לרופא וזה הפנה אותי לקבלת טיפול (זריקות פניצילין), לצילום חזה ולנוירולוג.
שאלתי היא האם יש טעם בהמתנה לתוצאות סופיות? אם כן, מה זמן הקבלה המשוער שלהן? את הבדיקה הראשונה ביצעתי לפני שלושה שבועות.
מעבר לתחושת חוסר הוודאות, שכן ביצעתי בעבר בדיקות בסיום מערכות יחסים ואלו חזרו תקינות, אני מעדיף שלא לבצע טיפול שלא לצורך, אך מצד שני במידה וכן נדבקתי האם יש ממה לחשוש בזמן ההמתנה לתוצאות?
תודה רבה,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Syphilis Ab - נשלח לאימות באבו כביר - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/05/2013בני שלום,
לדעתי אין מקום לטפל עד קבלת תשובה סופית. לעגבת מספר שלבים שהטיפול ההן שונה, יש תוצאות חיוביות כוזבות, וישנם מצבים בהם התוצאה מעידה על זיהום לא פעיל - כך שאין כל אפשרות לדעת האם אתה אכן זקוק לטיפול כלשהו לפני קבלת תשובה סופית וייעוץ רופא מומחה למחלות זיהומיות לפי הצורך.
בינתיים המשיכו להשתמש בקונדומים.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן משוער לקבלת תוצאות
בני13/05/2013תודה רבה על התגובה המהירה.
בהתבסס על נסיונך, האם יש בכ"ז איזשהו צפי למתי אקבל תוצאות?
וכשיגיעו האם אראה אותן באתר או שיש צורך לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגבת
דן15/05/2013ראה שאלתי בהמשך דף זה
גם לי היה מקרה דומה ששלחו לאבו כביר
אחרי חודש הגיע תשובה
TREPONEMA SCR./TPHA שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- U.UREAL PARVUM -PCRאינה12/05/2013
שלום, יצאה לי תוצאה חיובית בבדיקת לשתן לחיידק בנל, רציתי לשאול מה הם דרכי ההדבקה בוירוס, האם ההדבקה היא רק בקיום יחסי מין או שיכלתי לקבל את החיידק גם בשירותים וכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר U.UREAL PARVUM -PCR - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/05/2013החיידק הזה קיים גם באופן רגיל אצל חלק מהנשים, לא בהכרח מדובר בהדבקה ממישהו. זו אינה מחלת מין.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אינה13/05/2013אני מתחילה טיפול באנטיביוטיקה כי יש לי תכיפות במתן שתן וכאבים כבר מספר שבועות, נאמר לי שגם בן הזוג שלי חייב לקבל טיפול אנטיביוטי ביחד איתי ללא קשר לתוצאות שלו, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/05/2013אם לבן זוגך אין תסמינים, ותוצאות הבדיקה שלו שליליות, אינני רואה צורך לטפל בו. ישנן מחלות מין שמחייבות טיפול לשני בני הזוג - אוראפלזמה אינה אחת מהן.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPARVUM-PCR
יערית26/09/2013שלום רב,
גיליתי בבדיקות שנעשו לי למחלות מין שיש לי את הוירוס הנ"ל. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שלא נותנים אנטיביוטיקה אלא אם כן יש תופעות מסויומות, לעומת זאת רופאת הנשים נתנה לי מירשם כדי שאהיה רגועה.
האם לקחת אנטיביוטיקה?
והאם וירוס זה מסוכן?
האם הוא מועבר בקיום יחסי מין בהכרח?
תודה.
יערית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPARVUM-PCR - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/09/2013שלום,
אני לא סבורה שיש צורך בטיפול, החיידק הזה קיים באופן שכיח מאד אצל נשים בריאות וללא כל סימפטומים ואינו מהווה ככל הנראה גורם מחולל מחלה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת מה זאת המחלה הזאת בכלל?
שולה17/02/2014אפשר לדעת מה זאת המחלה הזאת בכלל? (לא מצליחה להבין מהפורומים השונים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראפלזמה
מור16/07/2014שלום
במשך יותר מחצי שנה אני סובלת מכאבים בבטן שמאלית תחתונה. עברתי בירור מקיף שכלל לפרסקופיה חוקרת גניקולוגית, גם בירור מעיים ואורולוגי.
לאחרונה היו הפרשות מאיבר המין המלוות בצריבה וכאב לאחר הטלת שתן . כמו כן הופעיו כאבים באזור הכליות. בדיקות השתן הרגילות היו תקינות לחלוטין אך הדבר היחידי שנראה זה אוראפלאזמה חיובי.
1) האם יש אפשרות שהתופעות שצוינו לעיל קשורות בחיידק? האם כדאי לטפל?
2) במידה וכן, האם ישנה אנטיביוטיקה חלופית לדוקסילין אני סובלת מאוד מהקיבה וזה עושה לי כאבים עזים.
3) במידה ובת זוגתי נמצאת שלילית לחיידק האם יש טעם שגם היא תקח במקביל אלי את הטיפול.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה ושעווה במפשעותיפית11/05/2013
שלום רב,
אני בהריון שבוע 8.
נותרה לי יבלת אחת או שתיים (קטנות) על השפתיים, שטרם הצלחתי לחסלן לפני ההריון.
הגניקולוג המליץ לי לחכות עם הטיפול בזה לעת עתה, מפאת סיכון חומרים וכו'.
שאלתי בנושא היא:
האם מותר לעשות שעווה במפשעות (כל המפשעות כולל השתפיים) כאשר יש קונדילומות?
פעם מזמן רופאת עור הזהירה אותי שזה עלול לדבק אזורים אחרים ועקב כך, להתרבות.
האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה ושעווה במפשעות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/05/2013קונדילומה מדבקת במגע - כך שאם יש מגע בקונדילומה ואחכ מגע באיזור אחר בו אין קונדילומה, היא עלולה, תיאורטית, להופיע במקום בו לא היתה קודם לכן. לא ידוע לי אם מצב כזה אכן תואר בעקבוצ הסרת שיער, אבל תיאורטית זה אפשרי.
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן מקבלים תוצאות?מיכל09/05/2013
שלום
רציתי לדעת תוך כמה זמן מקבלים תוצאות בדיקות דם ושתן לSTD ?
(הבדיקות נעשו דרך קופת חולים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן מקבלים תוצאות? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר09/05/2013בכל מעבדה זה אחרת, אבל זה עשוי לקחת כשבועיים. כשמבצעים בדיקות בקופ״ח לרוב מקבלים הערכה לגבי מועד התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל09/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאייל09/05/2013
שלום
האם ניתן לגלות פפילומה בבדיקת שתן רגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד``ר רונן הולנד09/05/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזרלירי09/05/2013
שלום
בשנה האחרונה ערכתי 4 פעמים בדיקות לאיתור מחלות מין. בראשונה מצאו אראופלסמה. לקחתי טיפול ..לאחר תקופה מה שוב נבדקתי, ראיתי כי החיידק קיים וכן הלאה.
בבדיקה הרביעית החיידק אראופלסמה נעלם ופתאום הופיעה כלימידיה.
זה היה PCR בשתן. לפני כן נבדקתי פעמיים בשתן ופעם משטח מהנרתיק.
כיצד זה יכול להיות שפתאום זה הופיע....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר - תגובה
ד``ר רונן הולנד09/05/2013לכל בדיקה יש תשובות חיוביות כוזבות - מקבלים תשובה שיש חיידק למרות שאין.
לכן צריך לקחת בחשבון גורמים נוספים כמו - האם יש סימפוטמים במתן שתן - צריבה או תכיפות והאם יש לויקוציטים בבדיקת שתן רגילה.
שיקלול של כל הנתונים יביא להחלטה נכונה, האם לטפל באנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אקח טיפול?
לירי11/05/2013תודה.
ואם בכל זאת מעוניית לקחת טיפול, יש מניעה?
מה מומלץ יותר זטו או אזניל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב אודה לתשובה מהירהשני09/05/2013
שלום. שכבתי עם מישהו לאחר הכרות קצרה ללא קונדום.
הוא מעולם לא גמר בפנים. אין בטוח שהיו טיפות לפני.
אני בחורה מאד אסטטית וחרדה לבריאות. אני חושבת שהוא שכב עם המון בחורות ללא אמצעי מניעה וכעת חוששת ממחלות.
רק לפני שבועיים עשיתי את כל הבדיקות למחלות מין. ועכשיו אני חוששת שאצטרך לעשותן. שוב.
החששות העיקריות שלי הם וירוס הפפילומה ואיידס לא עלייננו? מה עלי לעשות? יש לציין ששכבנו פעמיים בלי אמצעי מניעה.
מה שבטוח שיותר לא אעשה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב אודה לתשובה מהירה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/05/2013אין אפשרות לבדוק מיידית הדבקה בוירוס הפפילומה. יש בדיקה שמבוצעת באופן פרטי ומיועדת לזהות בדבקה בזנים המסוכנים של הוירוס, אולם היא חא מהווה בדיקת סקר לעצם ההדבקה בו והאינדיקציות לבצעה הן אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב אודה לתשובה מהירה - תגובה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/05/2013לגבי איידס, אין טעם לבצע בדיקת נוגדנים כעת אם בצעת לפני שבועיים. יש לחזור על הבדיקה חודשיים ממועד המגע.הלא מוגן.
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבתיוני07/05/2013
שלום ד''ר רונן הולנד
אני וחברתי מקיימים יחסי מין אוראלים לא מוגנים ופעם אחת היה לה מן פצע בשפה כזה הרפס יש מצב להעברת מחלות או עגבת ? אני מציין כי אין מחלות תורשתיות ולא קיימנו יחסי מין אחרים עם אפחד חוץ מאיתנו אף פעם האם יכול להיות שהיא הדביקה אותי או שצריך להיות מודבק ממישהו בשביל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגבת - תגובה
ד``ר רונן הולנד08/05/2013אם מקיימים מגע (נשיקות או יחסי מין) כאשר יש שלפוחית של הרפס, אז יש סיכוי גבוה להידבקות בהרפס.
מצד שני, לאחוזים גבוהים של האוכלוסיה יש הרפס בלי שהם יודעים על כך , אז יכול להיות שהיה לך הרפס עוד לפני שהיא כביכול הדביקה אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אראופלסמה א.לירי06/05/2013
יש לי את החיידק הזה כבר 7 חודשים. נבדקתי לכל מחלות המיו וזה החיידק שחוזר על עצמו.
התסמינים שלי הם- צריבה בפות, כאב בעצמות ובשרירים במפשעה, עקצוצים וכאבי בטן.
כל זה החל לאחר מגע מיני חד פעמי לא מוגן.
האם אלו התסמינים אצל נשים?
היכן אוכל למצוא חומר על כך לקריאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אראופלסמה א. - תגובה
ד``ר רונן הולנד08/05/2013אוריאופלסמה הוא חיידק שנוי במחלוקת. ככל הנראה הוא חיידק ששיך לפלורה הרגילה אצל נשים - זאת אומרת שאם הוא צומח בתרביות שופכה או נרתיק, אין בכל כל סכנה.
הסימפטומים שאת מתארת אינם מתאימים לזיהום באוריאופלסמה. כדי להמשיך בירור דרך רופא משפחה / רופא נשים לסיבות אחרות לכל הסימנים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות PAP SMEARטולי3306/05/2013
הי,
במשטח PAP SMEAR צואר הרחם, התוצאה שקבלתי: במשטח תאי אפיתל שטוח, ביניהם מקורנים, תאים אנדוצרוויקלים, תאים מטפלסטיים ולאוקוציטים. מה זה אומר?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות PAP SMEAR - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר08/05/2013שלום,
התשובה מכילה כמה ביטויים מוזרים - האם זו התשובה המקורית או שתרגמת אותה לעברית?
תאים אנדוצרביקלים הם תאים מתוך צוואר הרחם וזה תקין שהם מופיעים במשטח, תאים מטפלסטים אף הם יכולים להופיע במשטח צוואר הרחם וזה תקין. לא ברור לי מהו בדיוק אפיתל שטוח ותאים מקורנים. לאוקוציטים הם תאי דם לבנים שעשויים להיות נורמלים או להצביע על משטח דלקתי - חשובה קורלציה קלינית. כדאי להראות את התוצאה לרופא שלך.
בבדרכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)