מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלמידיהקובי14/04/2013
שלום
אפשר לקבל כלמידיה אם קיבלתי מין אוראלי בלי קונדום ומה שנקרא עיסוי אירוטי עם שמנים? לא היתה שפיכה מצידי במין האוראלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה לגבי שאר מחלות?
קובי14/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עליי?
קובי17/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/04/2013שלום רב,
הדבקה במחלות מין דרך מין אוראלי תתכן גם אם לא היתה שפיכת זרע מצידך. במידה ויש תסמינים להדבקה מומלץ לפנות לרופא לבדיקה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה - תגובה
ד``ר רונן הולנד20/04/2013כן, קלמידיה יכולה לעבור אליך בזמן מין אוראלי.
העובדה שלא שפכת לא משנה כלל וכלל את הסיכון שלך למחלות מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבדוק ....אורן13/04/2013
שלום לכם,
האם ניתן לבצצ בדיקה למציאת מחלות מין כגון כלמידה על ידי בדיקת השאריות של הקנדום לאחר קיום יחסי מין מוגנים עם אישה ושליחת הקנדום למעבדה?
אם כן אשמח לקבל פרטי מעבדה שמבצעת את הבדיקה באופן פרטי.
תודה מראש על התשובה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבדוק .... - תגובה
ד``ר רונן הולנד15/04/2013לא ניתן לעשות זאת.
לאבחנה נכונה של מחלות מין יש לבצע PCR של השתן שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה ?אלון12/04/2013
לפני כשנה קיבלתי מין אוראלי מנערת ליווי ,
כשלושה ימין לאחר המגע הופיע על איבר המין ( ממש בקצה הפין) פצע אדום , נגע זה אינו היתרפא כבר שנה . הייתי אצל כמה רופאים אף אחד לא הצליח לאבחן נגע זה ביצעתי בדיקות למחלות מין ( זיבה כלמידיה איידס ועגבת) כולם יצאו שיליליות .
עוד משהו ששמתי לב אליו והוא מציק נורא זה כל הזמן בוקר/צהרים/ערב/לילה
גרפסים ממש גרפסים שמלווים אותי במשך כל היום זה ממש מציק ומפריע בלי קשר למה שאכלתי או לא אכלתי
האם אלו סימפטומים של קנדידה?
האם בכלל אפשר להידבק מקבלת מין אוראלי?
אודה לך מאוד אם תרחיב בנושא , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה ? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/04/2013אלון שלום,
קנדידה לא מוגדרת כמחלה שעוברת בדרכי המין ורוב הסיכויים שלא מדובר בקנדידה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובשרון10/04/2013
לאחר בדיקת שתן גיליתי כי יש לי אוריאופזלמה. הבנתי כי זה מועבר ע"י קיום יחסי מין, רציתי לדעת בנוסף אם זה מועבר גם דרך הרוק, למשל ע"י נשיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/04/2013שרון שלום,
לא ציינת האם את/ה גבר או אישה.
אוראפלזמה אוראליטיקום נמצאת בנרתיק האישה בשכיחות גבוהה ואינה מהווה בהכרח מחלת מין.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למחלות מיןגלי08/04/2013
שלום רב,
אני והחבר רוצים להוריד את הקונדום (אני על גלולות). איזה מחלות עלינו לבדוק?
אני יודעת על בדיקת שתן שיש לבצע, ואיזה בדיקות דם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות למחלות מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר10/04/2013גלי שלום,
כבדיקות סקר למחלות בדרכי המין אני מציעה לבצע בדיקות שתן לכלמידיה וגונוראה, שתן או תרבית ווגינלית לטריכומונס, ובבדיקות דם אפשר לבדוק איידס והפטיטיס (צהבת זיהומית) B ו-C.
כמובן שאם אין סיבה לחשוש ממחלות מין (אם לא היו לכם פרטנרים קודמים) אין סיבה לבצע את הבדיקות. באופן כללי השכיחות של מחלות מין בארץ אינה גבוהה, ואינני ממליצה על בדיקת סקר כשגרה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.!לורן07/04/2013
הי. לפני כשבוע שכבתי עם מישהו שהכרתי לא מזמן. כמובן שנזהרתי והוא שם קונדום לאורך כל האקט. והקונדום לא נקרע .
לאחר מס' ימים שכבתי עם מישהו אחר גם כאן לאורך כל האקט הוא היה עם קונדום. וגמר בתוך הקונדום.
לאחר מכן שקמתי לשירותים ראיתי שיש לי באיבר המין מעין פצעון קטנטן. זה לא נראה לי כמו הרפס. השאלה שלי אם יכול להיות שנדבקתי במשהו למרות שנזהרתי בשני המקרים? או שסתם זה פצעון שיצא מהגלוח. חשוב לי לציין שבפצעון הזה אין מוגלה. והוא נוטה לצבע אדום.
יש לי מקום לחשוש ??אודה לתשובה מהירההה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.! - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר08/04/2013לורן שלום,
קשה לתת אבחנה בפורום. אם הפצעון לא עובר עלייך לפנות לבדיקת רופא.
בברכה
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות דחופות...אורן07/04/2013
שלום,
אני גבר כבן 40.
לפני כחודש קיבלתי מין אורלי לא מוגן.
לאחר 48 שעות הרגשתי צריבה בזמן מתן שתן והפרשה לבנה בבוקר.
הלכתי לאורולוג פרטי וקיבלתי 4 כדורי Azenil לבליעה בפעם אחת, ובנוסף זריקת Rocephine.
וליתר בטחון גם מרשם לדוקסילין.
הצריבה נעלמה כבר למחרת ולאחר מספר ימים גם ההפרשה הלבנה.
כעבור שבוע ועד היום, בבוקר אין הפרשה והתחתונים נקיות, אבל לאחר "סחיטה" של האיבר מופיעה טיפה שקופה.
בהמלצת האורולוג ביצעתי בדיקת שתן כללית שיצאה תקינה ולא הופיעו כדוריות לבנון.
הרופא אמר שאי הופעת כדוריות לבנות מצביעות על העובדה שאין זיהום והמחלה כנראה עברה.
שאלותי הן:
1 - האם תוצאות בדיקת השתן מספיקות כדי לדעת שהמחלה עברה ?
או שחייבים לבצע בדיקות ספצפיות למחלות מין?
2 - בגלל מפלס לחץ וחרדה גבוה התחלתי לקחת לפני 3 ימים את הדוקסילין (100 * 2)
האם זה מיותר או יכול להזיק ?
אשמח לתשובה מהירה ככל שניתן.
תודה מראש,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות דחופות... - תגובה
ד``ר רונן הולנד07/04/2013הפרשה שקופה כאשר "סוחטים" את הפין היא תקינה לחלוטין.
העובדה שאין כדוריות לבנות בבדיקת שתן מצביעה כי אין תהליך דלקתי משמעותי כרגע.
אין טעם לקחת דוקסילין במצב שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
אורן07/04/2013תודה רבה על התגובה המהירה.
שאלה קטנה נוספת:
האם לדעתך ניתן להסתפק כרגע בתוצאות של בדיקת השתן הכללית שקיבלתי ?
האם העובדה שאין כדוריות לבנות ושאין תהליך דלקתי אומר שהאנטיביוטיקה עבדה, ואני אחרי הכל ???
שוב תודה רבה.
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת - תגובה
ד``ר רונן הולנד07/04/2013בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
אורן07/04/2013תודה רבה.
הרגעת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UREAPLASMA UREALYTIC. PCRלירי05/04/2013
קראתי באינטרנט שיש מקרים נדירים של UREAPLASMA UREALYTIC שגורמים לדלקת בעצם. אני חושבת שזה מה שיש לי. יש לי כבר מספר חודשים כאבים בעצמות המפשעה ובבטן תחתונה. בכאבים מקרינים לכל האגן והרגל.
מה הטיפול לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UREAPLASMA UREALYTIC. PCR - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר06/04/2013שלום רב,
היות ומדובר בסימפטומים לא ספציפים, שלא בהכרח נובעים מזיהום דווקא (וגם אם כן, לא ניתן לדעת מהו המחולל הזיהומי) - עלייך לפנות לבדיקת רופא לאבחנה יותר וודאית לפני המלצה על טיפול.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות באיבר מיןאנונימי04/04/2013
שלום,
האם ניתן להידבק בקונדילומה דרך מכשיר לייזר להסרת שיער?
התחלתי טיפול בלייזר ויצאה לי בליטה בפות.
רציתי לדעת גם איך אפשר להידבק בוירוס פפילומה
חוץ מיחסי מין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות באיבר מין - תגובה
ד``ר רונן הולנד04/04/2013ההדבקה בקונדילומה (נגיף HPV) היא דרך קיום יחסי מין.
הדבקה ב HPV דרך אמצעים כמו מצעים, מגבות או מיכשור רפואי היא נדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בערמונית ?עידן04/04/2013
מזה כשבועיים אני סובל מכאבים- הרגשת אי נוחות באזור הערמונית ובפין לאחר שאני משתין ולאחר אורגזמה. מאתמול שמתי לב שישנה גם הפרשה מהפין. בביקור אצל רופא כללי הוא ביצע בדיקת שתן עם נייר לקמוס וקבע שמדובר בדלקת בערמונית ורשם לי ציפרודקס ל 10 ימים.
האם הבדיקה מספיק מקיפה כדי לשלול מחלות אחרות והאם היא מספיקה על מנת לקבוע שמדובר בדלקת בערמונית?
האם הדלקת יכולה להיות מדבקת באיזשהו אופן? (שימוש באותם שירותים, קיום יחסי מין-עם קונדום כמובן, קיום מין אוראלי).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בערמונית ? - תגובה
ד``ר רונן הולנד04/04/2013סימפטומים של הפרשה מהפין וחוסר נוחות בפין לאחר השתנה, מתאימים יותר לדלקת של השופכה ולא לדלקת של הערמונית.
הטיפול שקיבלתי הוא אינו מספיק לדלקת של השופכה.
צריך לקבל טיפול ברוצפין + אזיטרומיצין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עידן05/04/2013לאחר ביקור אצל אורולוג הופניתי לקבלת רוצפין וזטו (אני משער שזה אותם כדורים שציינת למעלה). כמוך- הוא חושב שהתסמינים מתאימים יותר לדלקת של השופכה. באבחנה הוא כתב UTI שלפי חיפוש קצר ותרגום חופשי זה דלקת בדרכי השתן.. אם כך- למה הכוונה? אני משער שלא בכל מקרה של דלקת בדרכי השתן מקבלים רוצפין.
שאלה נוספת-
האורולוג טען שהדרך הכמעט יחידה להדבק בדלקת היא באמצעות יחסי מין. למרות שהבהרתי שאני מקיים יחסים מוגנים בלבד הוא אמר שהדלקת עדיין יכולה לעבור. הוא גם הציע לי לידע את האנשים שהייתי איתם במגע מיני בתקופה האחרונה. מה דעתך לגבי אופן ההדבקות בדלקת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רונן הולנד07/04/2013מסכים עם האורולוג שלך.
אפשר להידבק גם במין אוראלי או באוננות ולא רק בחדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUTI
עידן07/04/2013תוכל לכתוב בקצרה מה זה UTI? הכוונה היא לא רק לדלקת של דרכי השתן, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לטריכוניכמוסגלי04/04/2013
שלום רב, רציתי לשאול לאחר שאובחן שיש לי דלקת בנרתיק טופלתי בנרות דאלצין שאחרי שבוע חזרו הסימפטומים והמשכתי לזידובל ג׳ל בנרות מקומי לנרתיק, שלא עזרו לסימפטומים, לאחר מכן ביקשתי עקב קריאה על כך כדור לי ולבן הזוג ונתנו לי פרוטוציד 4 בבת אחת לי ו4 לו, האים זה אמור להספיק? לא כדאי גם לקחת זידובל דרך הפה? והאים אפשר יום אחרי לקיחת הכדורים לחזור ליחסי אישות? תודה מראש על המענה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לטריכוניכמוס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר06/04/2013גלי שלום,
כדי לחוות דעה על הטיפול חשוב לדעת האם נלקחה תרבית נרתיק ומהי האבחנה המדוייקת - "דלקת בנרתיק" יכולה להיות פטרייתית, חיידקית, ואף לא זיהומית כלל, ולכל חיידק או פטריה מתאים טיפול שונה.
האם ידוע לך מה היתה תשובת התרבית (אם נלקחה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לטריכוניכמוס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר06/04/2013אם אכן מדובר בטריכומונס - הטיפול שקיבלת מתאים. האם היתה תרבית נרתיק שאישרה שאכן מדובר בטריכומונס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר רונןלירי03/04/2013
שלום.
האם הבדיקה המהירה לאיידס (שהתשובה לה תוך כחצי שעה) אמינה אחרי 75 ימים ממגע לא מוגן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר רונן - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/04/2013תלוי בסוג הבדיקה - יש קיטים לבדיקת איידס מהירה אשר לפי הנחיות היצרן אפשר לבצע בדיקה אחרי חודשיים.
בכל מקרה, לפי נוהל חדש של משרד הבריאות, הבדיקה המהירה צריכה להיות משולבת עם בדיקת איידס 'דור רביעי' הנשלחת למעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במפשעהלירי03/04/2013
שלום.
כבר מספר ימים יש לי צריבה במפשעה, בשפתיים החיצוניות, בצד אחד. ובפתח הנרתיק וכן כואבת לי בטן ימין.
מה זה יכול להיות?
יש לי תור לרופא רק ביום ראשון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה במפשעה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/04/2013עלייך להמתין לבדיקה אצל הרופא שלך, לא ניתן לענות על השאלה במסגרת פורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר בינהלירי02/04/2013
1. האם יכול להיות שחיידק כלשהו הקשור למין יכול לגרום לכאבים/זיהום ברומוס פוביס , לתחושת צריבה ממש בחיבור בין שערות הערווה לשרירי המקרביים, לשפה החיצונית שבפות ולבטן תחתונה?
2. האם יכול להיות שאוראופלסמה או מקופלסמה הומינוס יגרמו לכך?
האם חוץ מהפנל של STD של 6 הבדיקות שבקופה, כדאי לבדוק משהו נוסף (מלבד צהבת, עגבת, איידס,)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דר בינה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/04/2013מיכל שלום,
הסימפטומים שאת מתארת לא מתאימים למחלת מין. כאבי בטן תחתונה עלולים להגרם מזיהום באגן הקטן (ברחם) אולם יתר הסימפטומים לא מתאימים לזה. הם גם חא סימפטומים אופייניים למחלות כמו איידס או הפטיטיס.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בינה
לירי03/04/2013תודה על המענה .
אני שואלת זאת, כי התסמינים הופיעו כמה ימים לאחר מגע מיני לא מוגן עם פרטנר חדש.. בתחילה כאבים ברומוס פוביס, אח"כ בטן תחתונה, אח"כ צריבה במפשעה (בצד אחד), כאבים בחיבור שבין במפשעה לירל (ממש איפה שהשערות) והקרנה לרגל.
כמו כן הופיעו לי מעין גבשושיות תת עוריות (ללא שלפוחיות או אודם), שחלק מהרופאים אמרו שייתכן שאלה רקמות שומן (בחיים לא היו לי אותן לפני כן).
הלכתי לאורטופדים ששללו את התחום האורטופדי.
בבדיקה למחלות מין נאמר שיש לי אוראופלסמה ומיקופלסמה הומיניס. טופלתי באופלדקס ולאחר כחודשיים ברוליד.
האם את חושבת שעליי להיבדק בבדיקה נוספת? אחרת?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בינה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/04/2013שלום רב,
קשה מאד להמליץ על בירור או המנעות ממנו על סמך תיאור בפורום. כדאי להתייעץ עם הרופא שבדק אותך ויכול לחשוב על אבחנות מתאימות.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה - טיפול בחיידק בעזרת דוקסיליןד``ר רונן הולנד02/04/2013
שלום,
אני בן 27 וחצי. לפני כ חצי שנה בעקבות יחסי מין לא מוגנים ותחושה של צריבה במתן שתן הופניתי על ידי רופא המשפחה לבדיקת שתן PCR למחלות מין. נמצא כלמידיה חיובי. נטלתי אזניל חד פעמי 1 גרם. לאחר כ 3 שבועות מנטילת התרופה עשיתי שוב בדיקת PCR ואכן הכל היה שלילי והפסיקה לי הצריבה במתן שתן. לאחר כחודשיים ביצעו בי מין אוראלי ללא קונדום והרגשתי לאחר מספר ימים תכיפות במתן שתן ללא צריבה. ביצעתי שוב בדיקת שתן PCR למחלות מין והתגלה חיידק האוראופלסמה. הרופאת משפחה נתנה לי דוקסילין למשך 10 ימים. לפני כחודש וחצי ביצעתי שוב את הבדיקה כ 6 ימים לאחר סיום נטילת הדוקסילין וכל תוצאות ה PCR שתן למחלות מין היו שליליות. ביצעתי גם בדיקת שתן רגילה ובדיקת תרבית שתן והכל יצא שלילי.
הבעיה היא שאני מרגיש עדיין תחושה של חוסר התרקנות בשתן וצריך ללכת להשתין לעיתים תכופות (יכול להתאפק אבל מרגיש תחושה של שתן). צריך ללכת לעיתים קרובות לשירותים, חשוב לציין שאני יכול להתאפק אבל עדיין זה מפריע לי. אני לא קם בלילה להשתין - ישן רצוף 7-8 שעות אבל עדיין זה מפריע לי לאיכות חיים במהלך היום. בהתייעצות עם האורולוג שמטפל בי הוא אמר שזה לוקח זמן לחלוף עד 3 חודשים הסימפטומים והתחושות שאני מתאר. אין לי צריבה במתן שתן רק תכיפות ורצון ללכת לשירותים כל הזמן.סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ב 15/2/2013 האם באמת זה משהו שלוקח לו זמן לחלוף ואין לי חשש לדאוג אולי נהייתה לי דלקת בערמונית וכמה זמן לוקח לסימפטומים לחלוף? כי ממש כל הזמן אני מרגיש אחרי התרוקנות של השתן שאני צריך שוב ללכת לשירותים.אני מקיים יחסי מין מוגנים כמובן ונהנה מהם. ואין צריבה במהלך השפיכה. הדבר היחידי שמפריע ביום יום זה התכיפות במתן שתן והרגשת חוסר התרקנות ולפעמים גם היסוס במתן שתן.
תודה רבה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה - תגובה
ד``ר רונן הולנד02/04/2013הסימפטומים שאתה מתאר אינם מתאימים לדלקת של הערמונית.
יתכן שיש לך שלפוחית רגיזה. כדאי לבצע יומן השתנה - לרשום במשך מספר ימים את השעות בהם אתה נותן שתן כדי שניתן יהיה להעריך האם באמת יש לך תכיפות במתן שתן.
עם הרישום הזה כדאי לפנות שוב לאורולוג לבדוק זרימת שתן + שארית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ד"ר הולנדר
דודי02/04/2013קודם כל תודה על המענה ד"ר הולנדר.
דבר שני - לגבי יומן השתנה זה משהו שתלוי בי. אני יכול לללכת להחליט מתי ליטול שתן ומתי לא. זה משהו שאני יכול להתאפק אבל עדיין מפריע לאיכות חיים.
האורולוג שבדק אותי הוא אחד מהמוכרים בתחום (פרופסור) אבל האם הגיוני שאחרי מחלות מין שעברתי באמת לוקח תקופה של 3 חודשים מסיום הטיפול התרופתי עד שנעלמים התחושות והסימפטומים שתיארתי?
האם אני צריך לבצע בדיקת אולטראסונד לשלפוחית השתן?
שוב תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)