מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותאילנית01/04/2013
שלום, לפני מספר ימים קראתי כתבה בעיתון ידיעות על רופא שיניים שלא חיטא את הכלים ובעקבות זאת נדבקו מטופלים גם באיידס וגם בדלקת כבד נגיפית הפטיטיס C.אני חרדה מאד כיוון שעשו לי פדיקור ובעקבות זה היה לי פצע פתוח גדול בכף הרגל.הכלים שהשתמשו בהם לא חוטאו. האם יתכן שנדבקתי באיידס ובהפטיטיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/04/2013מיה שלום,
העובדה שהמקרה פורסם בעיתון מרמזת כי מדובר במקרה מאד נדיר. הסבירות שנדבקת במחלות אלו בפדיקור היא קטנה ביותר. ראשית, אינך יכולה לדעת האם הכלים חוטאו או לא היות ויתכן מאד שהם חוטאו מספר שעות לפני שהשתמשו בהם. שנית, היות ופדיקור לרוב לא גורם לדימום רוב הסיכויים שכלים אלו לא באו במגע עם דם. הסבירות שהכלים לא חוטאו, ושבאו במגע עם דם של מטופל אחר, שבמקרה גם היה נשא איידס או חולה בהפטיטיס - מאד קטנה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
אילנית05/04/2013תודה רבה על תשובתך . האם בכל זאת כדאי לי להבדק או לעזוב את זה?מוזר כי אני הייתי אחרונה באותו יום והבחורה סיימה את הפדיקור והכניסה את הכלים והלכה.גם לפני לא ראיתי שהיא חיטאה את הכלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר06/04/2013ההחלטה אם לעשות בדיקות להפטיטיס ואיידס היא שלך בלבד. מבחינה רפואית מדובר בסיכון אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות למחלות מיןשושי30/03/2013
יש לי חבר אנחנו רוצים לעבור ליחסים ללא אמצעי מניעה אילו בדיקות למחלות מין היתם ממליצים לי שהוא יעשה חוץ מאיידס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בדיקות למחלות מין - תגובה
ד``ר רונן הולנד30/03/2013אם אין לכם תסמינים כמו צריבה בשתן, הפרשה מאיבר המין או פצעים באיבר המין, אפשר להסתפק בבדיקת דם לאיידס + סיפיליס ובדיקת שתן כללית לשלול נוכחות לויקוציטים המעידים על דלקת של השופכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפפילומה
שושי30/03/2013איך אפשר לבדוק את נגיף פפילומה אצל גבר אם אין פצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפפילומה - תגובה
ד``ר רונן הולנד01/04/2013אין שום סיבה לעשות את הבדיקה הזו. לאחוזים מאוד גבוהים יש את הנגיף אבל בלי שום ביטוי קליני.
אם אין יבלות אצל גברים - אין מקום לטיפול.
נשים צריכות לבצע משטחי PAP באופן סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות...י26/03/2013
שלום עשיתי לא מזמן בדיקות דם ויצא שu.ureal/parvum-pcr חיובי וכל השאר שלילי.
יש לי מספר שאלות:
1. מה זה אומר?
2.בן זוגי צריך להיבדק גם?
3. כדאי לא לקיים יחסי מין עד אחרי סיום האנטיביוטיקה?
4. מה הסימפטומים של זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות... - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/04/2013שלום רב,
החיידק הזה קיים אצל נשים רבות מבלי לגרום לסימפטומים. הוא ככל הנראה חלק מהפלורה הנורמלית של חיידקים בנרתיק ואינו גורם למחלות בפני עצמו.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסניסים24/03/2013
לפני חודשיים בחורה ירדה לי וגם לפני שבוע (בשני המקרים לא גמרתי), מסתבר שהבחורה נשאית של איידס.
לפי מה שהבנתי לא קרה עדיין שגבר נדבק ממקרה כזה.
אממה, אני כבר 3 ימים עם כאבי גרון קלים ועם שיעול קל.
היום יצא לי מין חצ'קון לבן בבפנים של השפה.
אני חייב לציין שלא איבדתי את התאבון.
עכשיו אני מודה לזה שאולי זה בגלל מזג האויר, אבל מה הסיכוי.
מה דעתך?
והאם נשאית של איידס יכולה להדביק גם במחלה אחרת שהיא לא בהכרח איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר רונן הולנד29/03/2013הסיכוי להדבקה באיידס כאשר אתה האדם המקבל מין אוראלי (הנמצץ) הוא אפסי.
יש מחלות אחרות שעוברות במין אוראלי כמו זיבה, קלמידיה, הרפס.
הסימפטומים שאתה מתאר יכולים להתאים גם לכל מחלה ויראלית שאינה קושרה למחלות מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מקיפותליאור21/03/2013
שלום, לפני כשנתיים קיימתי יחסי מין אנאלים לא מוגנים עם נערה בת 14 [בת גילי], היינו ביחד המון זמן ולא מדובר במין מזדמן, נערה נורמטיבית לחלוטין
לאחרונה אני סובל מהמון חרדות בנושא, כבר עשיתי לפני כמה שבועות בדיקת HIV ויצא שלילי, אבל אני עדיין לא רגוע, לפני חודש בערך התחיל לי מין כאב קטן כזה באיבר המין, לא משהו רציתי ובלי קשר לשתן, ובלי שום הפרשה, הלכתי לאורולוג שהפנה אותי לתרבית שתן, הכל יצא תקין, בלי שום כדוריות דם לבנות, הרופא אמר לי שזה שום דבר ואין לי שום מחלת מין ושהכל זה חרדות, האם אני יכל להיות רגוע או שכדאי להבדק למחלות מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מקיפות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/03/2013שלום רב,
מרבית מחלות המין מתבטאות תוך שבועות אחדים. הסבירות שנדבקת במחלת מין אפסית, ואין סיבה ללחץ.
בבברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור23/03/2013תודה רבה לך ד״ר, את עושה עבודה מדהימה פה בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר23/03/2013תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
ליאור23/03/2013האם יכל להיות שיש לי קונדילומה (hpv) רדומה, ואני יכל להדביק את בת זוגתי גם כשאין לי יבלות?
והאם אלשר לבדוק זאת בבדיקת pcr מאורולוג, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר23/03/2013הסבירות מאד מאד נמוכה בהתחשב בתיאור שנתת, ובהנחה שלא היו לך ממצאים קלינים (יבלות). לא ניתן לבדוק קיומו של וירוס HPV בבדיקת PCR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא יבלות
ליאור23/03/2013סליחה על כל השאלות, אבל אם אין לי יבלות אז אני גם לא יכל להדביק את חברה שלי במידה וקיימנו פעם אחת יחסי מין לא מוגנים?
והאם אורולוג יכל להפנות אותי לבדיקת hpv רק כדי להיות רגוע?
תודה רבה פשוט אני ממש מפחד על חברה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא יבלות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/03/2013אם לא היו מעולם יבלות הסבירות שיש לך הדבקה נסתרת נמוכה ביותר, ואין סיבה לדאוג. למיטב ידיעתי אין דרך לאבחן הדבקה ב-HPV - יש אפשרות של בדיקת HPV TYPING בנשים (ואולי גם בגברים) אולם היא מבוצעת רק לאבחנה של הדבקה בזנים המסוכנים (שעלולים לגרום לסרטן) ולא ניתן לאבחן בה את הזן שגורם ליבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לד"ר
ליאור24/03/2013סליחה על כל השאלות שאני כותב פה, אני נמצא בגהנום, בהתחלה זה היה עם איידס, עד שעשיתי בדיקה וקיבלתי שלילי, ועכשיו עם הדבר הארור הזה.
במרפאת לוינסקי אמרו לי שאם נדבקתי בזן שלא עושה יבלות [שזה דבר לא סביר] אני יכל להדביק מישהו אחר רק עד 3 חודשים, זה נכון? האם חברתי הנוכחית שקיימתי איתה יחסי מין חד פעמיים שנתיים אחרי המקרה המסוכן נמצאת בסכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לד"ר - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר25/03/2013חברתך לא בסכנה ואין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TREPONEMA SCR TPHAעידו20/03/2013
לפני מספר ימים בזמן שנכנסתי להתרחץ ראיתי פריחה כל הגוף למחרת ישר רצתי לרופא שהיה נראה מבולבל
הרופא שלח אותי ל 3 סוגי בדיקות האחת hiv
השניה TREPONEMA SCR TPHA
והשלישית ANTISTREPTOLYSIN O
באותו יום מהלחץ עשיתי בדיקת hiv שנבדקה במקום ויצא שלישית (חשוב לי לציין שאני רק מין מוגן) למחרת עשיתי בדיקת TREPONEMA SCR TPHA שגם היא יצאה שלילית
ולבדיקת ANTISTREPTOLYSIN O אני עדיין מחכה לתשובות
נכון שבדיקת TREPONEMA SCR TPHA יצא שלילית אבל עדיין אני יודע שיש שלושה שלבים למחלה וכביכול אני נמצא בשלב השני שמופיע חום פריחה וכו
חום היה פריחה לא מגרדת יש לי האם זה אמור לסמן לי נורת אזהרה למרות הבדיקה שיצאה שלילית הוא שעדיין אני צריך לעבור סידרת טפולים או ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TREPONEMA SCR TPHA - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/03/2013שלום רב,
חום ופריחה הם שני סימפטומים מאד לא ספציפים שמשותפים להרבה מאד מחלות זיהומיות, כאלו שעוברות בדרכי המין וכאלו שלא.
אם התוצאה יצאה שלילית אין סיבה לחשוד במחלה זו דווקא. המתן להמשך תוצאות הבירור.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tubbu,אנונימי20/03/2013
האם אפשר למות מאוננות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tubbu, - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר20/03/2013לא, אלא אם האדם נוהג לאונן במקום או באופן שמסכנים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבהמור20/03/2013
אם יש מחלת מין בגרון בדיקת pcr בשתן תגלה אותה? או שחייב לקחת משטח מהגרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר20/03/2013אם יש זיהום בגרון הוא לא יתגלה בבדיקת שתן - צריך לקחת משטח גרון ספציפית למחלות מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותamit819/03/2013
אוננות גורמת לאיידס? או למחלות מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות - תגובה
ד``ר רונן הולנד19/03/2013אוננות עם עצמך או עם פרטנר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות
amit819/03/2013אוננות עם עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות - תגובה
ד``ר רונן הולנד19/03/2013אז איך תהיה הדבקה ?
מחלות מין הם זיהומים שעוברים מאדם לאדם.
אתה לא יכול להדביק את עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות
amit819/03/2013אפילו אם אני שופך נוזל זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות נוראית...לחוץ ומפוחד מאדנשויפלוס203719/03/2013
שלום,
לאחרונה הייתי אצל נערת ליווי שביצעה בי מין אוראלי עם קונדום.
נראה היה שהקונדום היה חדש (כמו שמוציאים משקיק חדש) והיה מגולגל כשהלבישה אותו עלי, אבל עדיין אני מפחד וחושב, מה אם הוא היה משומש???!!! או מה אם בפה שלה היו חיידקים ממחלת מין או משהו כזה, או דם....
לא היה מגע מיני ישיר, או חדירה או נשיקה מלבד המין האוראלי עם הקונדום.
אני בפאניקה מוחלטת מאז וזה משבש לי את מהלך החיים והמשפחה (כמובן שאני שומר את זה בסוד).
עשיתי שטות נוראית של רגע ואני מפחד שהרסתי לעצמי את החיים.
האם אני בסיכון לאיידס או למחלות אחרות?
אני יודע שאני יכול וצריך לעשות בדיקות אבל הייתי רוצה לדעת אם אני יכול להיות "יחסית רגוע"?
האם אפשר לעשות בדיקות אנונימיות לחלוטין ללא מסירת שם או פרטים מזהים אחרים והיכן?
קראתי על אפשרות ל"בדיקה מהירה" בה ניתן לקבל אבחנה האם נידבקתי. האם נכון ואם כן איך ואיפה עושים זאת באופן אנונימי לחלוטין?
האם יש תקופת "דגירה" שרק לאחריה ניתן להיבדק ולהיות בטוח שלא נידבקתי בשום מחלת מין או איידס?
האם יש משהו נוסף שלא חשבתי עליו כדי שלאחריו אוכל להיות שקט ובטוח ולחזור לחיי השיגרתיים בידיעה שהסיפור הנוראי הזה מאחוריי?
האם אפשר לפנות אליכן ישירות לשיחת טלפון , להתייעצות 1:1 בפגישה פרטית ולשאלות נוספות כדי להרגיע את המחשבות?
אני בעל משפחה ולכן זה מאד מפחיד ומטריד אותי.
מבקש את עזרתכם הדחופה בכל דרך שהיא, גם אם אצטרך להגיע אליכם באופן פרטי.
ממתין לתשובתכם המהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
נשויפלוס203719/03/2013מה אם הקונדום היה באיכות לא גבוהה? או אולי קיבל קרעים מיקרוסקופיים או קרעים קטנים תוך כדי המציצה?
שוב, בבקשה תשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות נוראית...לחוץ ומפוחד מאד - תגובה
ד``ר רונן הולנד19/03/2013אין סכנה להדבקה באיידס כאשר מבצעים בך מין אוראלי, על אחת כמה וכמה אם היה קונדום.
אתה יכול להיות רגוע לחלוטין מבחינת מחלות מין - אם היה שימוש בקונדום שהוצא מתוך חבילה והוא היה שלם כאשר היא שמה אותו על הפין שלך - אזי הסיכוי להדבקה במחלות מין (כולל איידס) במין אוראלי הוא אפסי !!
אין שום סיבה לחשוש שהיא השתמשה בקונדום משומש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר הולנד
נשויפלוס203719/03/2013תודה ד"ר הולנד על תשובתך.
הרגעת אותי מעט, ובכל זאת אני קורא (לצערי בדיעבד) באינטרנט על מחלות מין שכיחות ואפשרויות ההדבקה.
מה אתה מציע לי לעשות? איזה בדיקות? ומתי (זמן "דגירה") כדי להיות בטוח שאני נקי ב- 200% ?
אני לא רוצה להמתין סתם 3 חודשים (קראתי משהו כזה על זמן דגירה לאיידס למשל שניתן לגלות רק לאחר 3 חודשים מההדבקה)...לא אוכל לחיות בשלווה 3 חודשים כאלה וזה משגע אותי, אני חושב על זה כל היום ומפחד שהרסתי לעצמי ולמשפחתי את החיים...
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר הולנד - תגובה
ד``ר רונן הולנד19/03/2013אפשר לעשות בדיקת איידס 7 שבועות אחרי המגע.
לפי המגע שתיארת אין צורך בבדיקת איידס. אם בכל זאת אתה רוצה לבצע, ממליץ לפנות עוד 7 שבועות לרופא שלך בקופת חולים או לפנות לוועד למלחמה באיידס ולבצע את הבדיקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד"ר הולנד
נשויפלוס203719/03/2013תודה ד"ר הולנד, אתה מרגיע מאד בתשובותיך.
מה לגבי מחלות זיהומיות אחרות (הרפס, זיבה, עגבת וכד'...קראתי שהן גם יכולות לעבור במין אוראלי)...למרות שהיה שימוש בקונדום כפי שסיפרתי לך, האם כדי להיות בטוח כדאי לבצע בדיקות דם לזיהוי מחלות כאלה, או להמתין מס' ימים\שבועות ולראות שהכל בסדר? אם כן לבצע, האם לבקש דווקא בדיקה למחלות מסויימות? ומתי לבצע? האם גם כעבור זמן מסויים כמו האיידס (7 שבועות כפי שציינת..) ?
שוב, אני מודה לך מאד ומעריך את תשובותיך לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי זיבהישראל18/03/2013
שלום רב,
פניתי לרופא לבדיקת כאבים באזור הלוע. הוא אבחן את האדמומייות כדלקת. הרופא של אותי לבצע משטח גרון שחזר תקין.
האם יש דרך לדעת אם מדובר בזיבה או לא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי זיבה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/03/2013תרבית רגילה לא תזהה זיבה, אם יש לך סיבה לחשוב בכך צריך לעשות משטח ספציפי למחלה זו. עליך ליידע את הרופא שאתה חושש שמדובר במחלת מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך הוראות איך לבצע מטוש!יוסי17/03/2013
קיבלתי לעשות מטוש כלמידיה ועוד איזה מטוש עם פקק כחול ורציתי לדעץת כמה עמוק להכניס את זה והאם לעשות תנועות גירוד או משהו
כמן כן הבנתי שמומלץ לעשות זאת לפני מתן השתן הראשון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך הוראות איך לבצע מטוש! - תגובה
ד``ר רונן הולנד17/03/2013כדאי לבצע את הבדיקה בבוקר, לפני מתן שתן ראשון.
יש לסחוט את הפין מכיוון הבסיס אל פתח השופכה.
להחדיר את המטוש בעדינות כ- 1 ס"מ לתוך צינור השופכה, לסובב 360 מעלות
להוציא ולהכניס לתוך השרוול שמגיע עם המטוש.
אסור שקצה המטוש ייגע במשהו מלבד בשופכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוצידפלפלת14/03/2013
רופאת הנשים שלי רשמה לי ולבן זוגי 2 גרם פרוטוציד, וכן עלי להשתמש בזידובל ג'ל במשך חמישה ימים. בן זוגי נטל את הכדורים אחרי. תוך כמה זמן עלינו להמנע מקיום יחסים על מנת שלא תהיה הדבקה חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוציד - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/03/2013מה היתה האבחנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום עמידשלי13/03/2013
שלום,
ביקרתי בעבר אצל רופאים, זו לא תופעה חדשה, אבל חוזרת כל פעם מחדש.
לפי התסמינים והבדיקה הביתית שביצעתי עם קלוטסט סטיק (שיצא חיובי, מה שאומר שיש סבירות גבוהה שהזיהום חיידקי) נראה לי שמדובר בואגינוזיס. יש לי מדי פעם הפרשה מימית בצבע לבן, גירוד, צריבה בעת מתן שתן, שינוי בריח השתן (נעשה מתקתק, קשה לתאר), ועכשיו שוב אני מזהה מעט ריח דג. זה כבר קרה בעבר, קיבלתי משום מה טיפול לפטריה, למרות שמעולם לא היתה לי הפרשה שנראית כמו קוטג', כמו שמתארים בערך בכל עמוד באינטרנט. ניסיתי בעבר גם תכשירי פרוביוטיקה נרתיקית ואורלית. כוסות רוח למת. היה בעבר גם אגיסטן וכדור חד פעמי לפטרייה נרתיקית, וגם משחה למקרה שיש טריכומונס, וגם אנטיביוטיקה שמעולם לא הצלחתי לסיים את הטיפול בה כי היא הרסה לי את החיים (וכן, גם בן זוג שלי נטל אנטיביוטיקה לאותה מטרה בזמנו).
בכל תקופה בה אני מקיימת יחסי מין אני חוטפת גירוי / זיהום נרתיקי. אין לי הרבה פרטנרים, למעשה אני עם בן זוג אחד כבר יותר משנה, ואנחנו בכלל משתמשים כבר כמה חודשים בקונדומים ונמנעים משימוש בכל חומר סיכה. לא מקיימים יחסים אנליים. אינני נוטלת גלולות נכון להיום. אני לא השתמשתי מעולם בתכשירים לרחיצת נרתיק פנימית. אני בדרך כלל לא מתרחצת יותר מפעם ביום, לא לובשת בגדים הדוקים/ סינתטיים/ תחתוניות/ דאודורנט או בושם לאזור. אני היגיינית, מנגבת אחרי השירותים מכיוון קדימה לאחור וכן משתמשת במגבונים אחרי מתן צואה. אני בת 25, עד היום זה קרה לי כל תקופה שבה קיימתי יחסי מין, ככל שיותר תדיר כך החריפה הבעיה. לא משנה עם השתמשתי בקונדומים או לא, כך שלא נראה לי שזו רגישות ללטקס או משהו דומה. ערכתי הרבה (!) בדיקות למחלות מין בצורות שונות בפחות מחצי שנה האחרונה. התוצאות שליליות.
האם ישנה דרך לקיים יחסי מין עם חבר שלי בלי לחטוף זיהום כל פעם מחדש או שהדרך היחידה היא ניתוח לשינוי מין :)?
האם זה שחבר שלי יורד לי יכול לעודד זיהום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום עמיד - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/03/2013אני מצטערת אבל השאלה לא לגמרי ברורה, נסי למקד אותה - למה את חושבת שמדובר בזיהום עמיד? האם בוצעו תרביות? מה האבחנה שנתן רופא הנשים, ו אילו טיפולים הציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאנונימית13/03/2013
שלום אני בחורה בת 20 בריאה שאף פעם לא קיימה יחסי מין אבל לפני חצי שנה התנשקתי עם בחור שהכרתי בנסיבות פתאומיות ולא ממש מכירה אותו לפני שעתיים שאתנשק איתו נראה לי הוא עשה סקס כי הוא הריח ככה אני מודאגת האם יש מחלות המועברות ברוק ונשארות רדומות גם אם אין תופעות מיוחדות צריך לעשות בדיקות דם? ואם כן איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/03/2013אין כל סיבה להלחץ, נשיקות לא מעבירות מחלות מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)