מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Std pcrמור21/04/2013
תוך כמה זמן מרגע החשיפה/המגע המיני הבדיקה אמינה?
דר שרגא וקסלר אומר תוך 24 שעות מצורף קישור למטה
מרפאת לוינסקי 2-6 שבועות
למי להאמין?
מה זה החירטוטים האלה מישהו מטעה את הציבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי תשובה בבקשה
מור23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהStd pcr - תגובה
ד``ר רונן הולנד23/04/2013תלוי במטען החיידקי.
אין טעם לבצע את הבדיקה אם לא עבר שבוע מהמגע החשוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןעלמה21/04/2013
גיליתי שבעלי בוגד בי שנים עם נערות ליווי ומסאזיסטיות אירוטיות.מקבל מין אורלי מנשים אלו באופן לא מוגן. חוץ מההלם אני חוששת ממחלות מין. מה עליי לבקש מרופא נשים לבדוק אצלי? הפניות למה לבקש?
מיד אחרי שהוא ירד לי לאחרונה התחילו אצלי גרודים בפות. סימן למה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה!!
עלמה23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר23/04/2013עלמה שלום,
מה שהייתי מציעה לך לבדוק הם איידס, הפטיטיס, כלמידיה, גונוראה וטריכומונס.
חלקם בדיקות דם חלקם בדיקות שתן או תרבית נרתיקית.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהמיקה20/04/2013
אובחנו אצלי יבלות באיבר המין ואני צפויה לעבור צריבה בסוף החודש. האם ניתן עד אז לקיים יחסי מין עם קונדום או עדיין ישנה סכנה להידבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה אחרי ההסרה היבלות יוכפלו
אסף22/04/2013הדבר היחיד שחיסל לי קונדילומה אחרי 3 הסרות בלייזר שכשלו
היה קרם קונדרמה - הוא היחיד שפועל נגד הוירוס ולא נגד היבלת החיצונית.
כל טיפול במסגרת הסרה בן אם זה לייזר , חנקן או הסרה כירורגית גורמת לוירוס לנוע
ולנדוד למקום אחר וליצור שם יבלות - את זה לומדים על בשרינו אחרי שזה קורה ואחרי שכמות היבלות הוכפלה.
תחפשי בגוגל - קונדילומה קרם קונדרמה
תגיעי לאתר מחלות עור ברמה עולמית .
תשמרי במועדפים.
בהצלחה
אסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים?!?!
מיקה23/04/2013גם ככה כבר מגיע סוף החודש אבל אשמח אם תתייחסו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/04/2013מיקה שלום,
אם יש נגעים פעילים מומלץ להמנע מקיום יחסים. קונדום לא נותן הגנה מלאה כי הנגעים מופיעים בעור באופן מפושט.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיקר לרונן הולנד...מישל20/04/2013
רונן שלום...
לפני שנה בערך ערכתי אצלך בדיקת נוגדנים לאיידס (מהירה) לאחר שנה מהמקרה החשוד
וזאת ללא ליווי של בדיקת דם רגילה שנשלחת למעבדה. רציתי לדעת אם בדיקה זו ללא ליווי של בדיקת מעבדה מספיקה בהחלט ??? סוג הקיט היה stat pak .
אני שואל מפני שראיתי שאתה רושם שבדיקה מהירה צריכה להיות מלווה בבדיקת מעבדה ....
ועוד שאלה רציתי לדעת איזה בדיקות אני צריך לעשות אם אישה מזדמנת ירדה לי מבלי שגמרתי לה בפה ואיני יודע ממה היא סובלת ??
ועוד שאלה קטנה אם קיימתי יחסי מין וגינאליים עם קונדום {שלא נקרע} עם אישה שנגועה באיידס יש צורך להיבדק ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר לרונן הולנד... - תגובה
ד``ר רונן הולנד20/04/2013כאשר מבצעים בדיקת נוגדנים שנה לאחר המגע החשוד, לערכת ה STAT PAK יש אמינות של 100%.
אם מישהי מבצעת בך מין אוראלי, זה לא משנה עבורך אם גמרת או לא.
אם אין לך סימפטומים, הבדיקות המומלצות לבצע פעם בחצי שנה הן -
בדיקת דם לאיידס וסיפליס
בדיקת שתן כללית לשלול דלקת של השופכה.
פעם בשנתיים כדאי לבצע גם בדיקת דם להפטיטיס C+B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אוראפלזמהלירי20/04/2013
אוראפלזמה הומינס - שונה מאוראפלזמה אוראליטיקום. ?
האם סוג אחד מחייב טיפול והשני לא?
מדובר על אישה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה....ניסוח מחדש
לירי20/04/2013סליחה. התבלבלתי...
אנסח מחדש את שאלתי:
האם מיקופלזמה הומיניס ואורפלזמה א. או אואופלזמה פ. מחייבות קבלת טיפול?
האם אחד מהחיידקים עלול לגרופ לאי פריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בקצה איבר המין דחוף!!לירן18/04/2013
היום שמתי לב למעיין פצע לבן צהבהב דמוי שלפוחית אך ללא נוזל בפנים, בקצה הפין(ממש על גבי החור) אני חש מעיין עיקצוץ
זה מאד מלחיץ אותי אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בקצה איבר המין דחוף!! - תגובה
ד``ר רונן הולנד20/04/2013יש להיבדק ע"י רופא עור / אורולוג
זה יכול להיות מחלות זיהומיות כמו הרפס או סיפיליס וזה יכול להיות גם מחלות עוריות שאינן זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירן22/04/2013בהמשך לשאלתי הפצע עבר תוך 24 שעות בערך האם לגשת להבדק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- STD, UTI ושות'שלי18/04/2013
שלום,
לפני כשבועיים וחצי מצאנו שיש לי M.genitalium שלפי ההתחרשויות בחיי המין שלי קיים שם כבר שנה. בכל אופן, קיבלתי דוקסילין וסיימתי לפני כמעט שבוע. היה לי גם UTI מ-e. coli שקיבלתי גם עבור זה אנטיביוטיקה ולפי הבדיקות זה חלף.
ביצעתי בדיקה בשביל לראות שהדלקת במערכת השתן חלפה אבל כנראה בטעות שלחו גם PCR נוסף למרות שטרם סיימתי בזמנו ליטול אנטיביוטיקה לM.genitalium. התוצאה שם שלילית אבל פתאום זה יצא חיובי לU.urial/parvum מה שיצא כשבוע לפני כן שלילי. מה זה אומר? האם צריך לבצע עוד בדיקה לג'ניטליום או שאם זה כבר יצא שלילי אין צורך לחזור על הבדיקה? ומה פירוש הדבר השני שיצא חיובי בבדיקה האחרונה?
ושאלה אחרונה, מתי הכאב שעדיין קיים בבטן התחתונה אמור לגרום לי לדאוג מספיק כדי ללכת לרופא שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STD, UTI ושות' - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/04/2013שלום,
היות וקיום אוראופלזמה בנרתיק לא מהווה מחלה ולא דורש טיפול - לדעתי אין סיבה לטפל או לבצע בירור.
אם הכאבים לא חולפים שבוע אחרי סיום הטיפול, או אם הם מתגברים, כדאי לפנות שוב לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילוקסליאת17/04/2013
אני יוצאת עם בחור מקסים כבר חודש. בכל פעם שהיינו בסיטואציה מינית הוא דחה את עניין החדירה ורצה שניקח זאת יותר לאט... לקחתי את זה במובן החיובי כמובן.
אתמול ישנתי אצלו וגיליתי בפינת המדף בחדרו משחה בשם קונדילוקס. קראתי באינטרנט והבנתי שמדובר במשחה נגד יבלות מזעזעות באיבר המין - קונדילומה.
לא דיברתי איתו על זה עדיין כיוון שאינני רוצה להביך אותו, אך אני בהחלט שוקלת לחתוך. אני לא מסוגת לדמיין את עצמי שוכבת איתו בידיעה שאוכל להידבק.
האם המשחה היא בהכרח ליבלות מסוג זה?
האם יש משהו שביכולתי לעשות?
והאם נגזר גורלו להדביק בחורות לעד? :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילוקס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/04/2013שלום ליאת,
קונדילומות הן יבלות ויראליות באיבר המין, מאד נפוצות. ההדבקה היא בקיום יחסים, אולם אם אין נגעים חיצוניים על איבר המין הסיכון להדבקה נמוך ביותר. ההחלטה אם לנתק קשר עם בן הזוג רק מסיבה זו - היא פרטית שלך, ולא ניתן לייעץ לך לגבי זה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקותאני אני17/04/2013
האם הידבקות באיידס מחייבת שלאחד מהשניים יש את הנגיף?
או שזה יכול להיווצר גם מאינטראקציה של שני אנשים ללא כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/04/2013ההדבקה באיידס היא במגע מיני עם אדם הנושא את הנגיף. כמו בכל מחלה זיהומית, אם אין מגע עם הנגיף לא תתכן הדבקה, כלומר אם שני בני הזוג לא נשאים אין חשש להדבקה.
בברכה, ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי - שאלהאני אני17/04/2013
לילה טוב
קיימתי יחסי מין אוראלים עם זוגתי וכשהגעתי לבית, גילית כמו קילוף בעור / חתך קל על איבר המין שלי.
לא ירד דם, אבל ניתן היה לראות אדמומיות.
האם יש סכמה למחלה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - שאלה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר17/04/2013ישנן מחלות מין העוברות במין אוראלי אולם אם בת זוגך לא נשאית למחלות אלו, עצם קיום הפצע לא גורם לסיכון כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לעגבתדן16/04/2013
שלום
ביצעתי בדיקה לעגבת.
אתמול הגיע תשובה:
TREPONEMA SCR./TPHA - נשלח לאימות.
בהערות כתוב
בדיקה של השפה - בירור של
PERLECHE
TREPONEMA SCR./TPHA
נשלח לאימות באבו כביר
Treponema SCR by ELISA
שאלה: מה זה אומר נשלח לאימות??? האם זה נשלח לאמת את זה שיש לי עגבת או לאמת את זה שאין לי עגבת...? כלומר מה החשד בינתיים???
כמה זמן בדרך כלל לוקח לאמת את זה? מתי תהיה לי תשובה?
עשיתי גם בדיקת VDRL אך לא ראיתי שהיא הגיע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לעגבת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/04/2013התשובה אינה מלאה ולכן לא ניתן עדיין להסיק מסקנות לפיה. המתן לקבלת תוצאה סופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן צפוי לקחת אימות באבו כביר?
דן16/04/2013לפני מספר שנים גם נבדקתי וגם אז שלחו לאבוכביר והיה שלילי. האם יתכן כי משהו בפיסיולוגיה שלי גורם לבדיקה הרגילה לצאת לא חד משמעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגבת
דן15/05/2013שלום
עבר חודש והגיע סוף סוף תשובה:
TREPONEMA SCR./TPHA שלילי
האם זה אומר שאין לי עגבת (לא בשלב הראשון השני או השלישי?) ומעולם לא היה לי עגבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגבת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר15/05/2013אכן התוצאה מעידה כי אין ולא היתה לך עגבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהנאדין15/04/2013
אני בת 22. מעולם לא סבלתי מבעיות בעור או בפנים. אבל לצערי מלפני שבועיים התחלתי לסבול מ אקנה בפנים. השתמשתי ב דוקסילין 100 וגם ב דאלאגיס. האקנה לא נעלמו לי. דווקא הם בעליות. מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד``ר רונן הולנד16/04/2013נא להפנות את השאלה לפורום מחלות עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהמודאגת14/04/2013
שלום ד"ר רציתי לשאול,לפני שבוע עברתי צריבה של הסרת קונדילומות באיבר המין (חיצוני) תוך כדי תהליך ההחלמה ,ניהיה לי זיהום משני ולצערי התפרץ לי הרפס באיזור
(סובלת ממנו כבר כמה שנים),עברתי בדיקת פאפס לפני כחצי שנה,האם עליי לעבור
שוב? ואיך אוכל לזהות אם שוב מתפרץ הקונדילומות האלה? האם כול פעם צריכה לקבוע תור לרופא מיוחד שיאבחן עם המיקרוסקופ? בקיצור איך אוכל לאבחן זאת שוב?
האם עכשיו שיצא הרפס יכול לצאת שוב נגעים של וירוס הפפילומה? האם כדאי לעשות את החיסון?הוא יעיל עכשיו?איך אוכל למנוע התפרצות נוספת?
ועוד דבר, הם זה נכון שמכיוון שיש לי את נגיף ההרפס אני לא אוכל לעבור לידה טבעית,רק ניתוח קיסרי, כדי שהתינוק לא יידבק כשהוא יוצא משם( אני לא בהריון..סתם לידע כללי), תודה וסליחה על החפירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/04/2013שלום,
אין צורך לחזור על בדיקת פאפ אם בצעת פאפ לפני חצי שנה.
לרוב האישה כבר מזהה לבד הופעה של קונדילומות ואין צורך בכל פעם בבדיקה במרפאה ייחדית, אלא אם יש ספק לגבי האבחנה.
הופעה של קונדילומות עשויה לחזור גם לאחר הסרה בלייזר, ללא קשר בהכרח להתפרצות נגיף ההרפס (אם כי מדובר בשני נגיפים מאד דומים).
נשים שיש להן הדבקה בנגיפי הרפס ופפילומה יכולות ללדת בלידה רגילה ובלבד שלא היתה התפרצות חריפה בשבועות שקדמו ללידה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארופלסמה- מס' שאלות דחופותאורי14/04/2013
שלום,
הייתי אצל רופא לאחר דחיפות במתן שתן ואובחן אצלי חיידק האורופלסמה חיובי (בדיקת pcr), מעבר לכך -שאר מחלות מין נשללו.
אציין כי רק לפני 8 חודשים היה לי כלמידיה ואורופלסמה, טופלתי בדוקסילין ובבדיקות שנעשו אז החיידק חלף,כעת אורופלזמה בלבד נמצא שוב.
מס' שאלות:
1. האם קיים סיכוי כלשהו שאדביק מישהי באורופלסמה ע"י נשיקה? (לא מין אוראלי).
2. קיבלתי מהרופא 1 גרם אזניל -לאחר כמה ימים מומלץ לבצע בדיקת pcr חוזרת
3. רופא נוסף ששוחחתי איתו בפלאפון המליץ שאקח שוב דוקסילין-
האם זה שאתחיל לקיחת דוקסילין, במקביל לכך שלקחתי שלשום גרם אזניל עלולה לפגוע בי?
4. שאלה אחרונה-ראיתי בפורום שרשום שעבור נשים אורפלסמה הוא חיידק רגיל ולאוו דווקא מחלת מין, האם הדבר נכון גם לגבי גברים?
אני מודע לכך שהארכתי (אבל השתדלתי להיות תמציתי),
אודה לתשובה בדחיפות עבור השאלה הראשונה לגבי הידבקות בנשיקה,
כמובן שאשמח מאוד אם תוכלו לעזור ולהשיב לי גם על שאר השאלות.
שוב תודה על כל מקרה (ואציין שעבודתכם כאן היא ברכה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי- מה עם השאלה שלי בבקשה?
אורי15/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' - זיהום HIV ראשוני ו CBCדן14/04/2013
דר שלום
נניח שכעבור חודשיים לאחר מגע מיני לא מוגן, הופיעו סימפטומים של חום גבוה ולאחר מכן גרון אדום וכאב, ובדיקות הדם הראו עליה חדה בתאי דם לבנים שמקורה בעליות במונוציטים וניוטרופילים ללא חריגה בערכי הלימפוציטים (במילים אחרות מצב של סטייה שמאלה, אשר לרוב מעיד על זיהום חידקי), האם המצב הזה מתאים לזיהום HIV ראשוני? לא הצלחתי למצוא לכך תשובה בשום מקום.. ניתן למצוא את כל הסימפטומיםהאפשריים של ARS אבל אין כל מידע לגבי תמונת מצב של בדיקות דם. ההגיון הבריא שלי אומר שזיהום ARS אם כבר אמור להראות תמונת מצב של זיהום ויראלי ולא חידקיי (ירידה אן עליה בלימפוציטים עם עליה באנזימי כבד). האם אני צודק? אשמח לקבל דעת רופא
המון תודות
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר' - זיהום HIV ראשוני ו CBC - תגובה
ד``ר רונן הולנד15/04/2013האבחנה של הדבקה באיידס היא על ידי בדיקת נוגדנים לאיידס ולא על פי רמזים עקיפים בספירת דם המושפעת מגורמים רבים.
אם עברו חודשיים מהמגע החשוד, אפשר לבצע בדיקת נוגדנים באמינות מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)