מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לשלילת חשש הדבקהד``ר רונן הולנד15/02/2017
לפני כחודש אובחנה אצלי קונדילומה.
אחרי ביקור אצל הרוא וטיפול בחנקן וקונדילוקס נראה שאין יותר נגעים בעור.
הייתי שמח לדעת מתי אפשר לחזור לשגרה ולפעילות חיי מין תקינה,
חשוב לציין שאישתי בהריון בחודש שביעי ואנחנו רוצים להיות בטוחים שהכל תקין כדי לא לסכן אותה ואת ההריון.
האם ישנה בדיקה שניתן לבצע כדי לשלול חשש להדבקה של בת הזוג?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד``ר רונן הולנד15/02/2017שלום.
אם אין נגעים על העור והפצעים מהטיפול חלפו, אפשר לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופות חלון פלוס סיכויי הדבקהדניאל14/02/2017
יש לי שתי שאלות
1. מה התקופות חלון לכל הבדיקות למחלות מין.
2. מה הסיכוי להידבק אם גילחתי שעה לפני קיום יחסי המין ונהיו לי שריטות והבחור גמר עליי והזרע שלו היה על השריטות.
ובמידה וכן ניתן להידבק האם pcr זה מספיק או שצריך בדיקות דם כי זה לא בהפרשה אלא בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטות
ד``ר רונן הולנד15/02/2017אם היתה שפיכת זרע על שריטות חדשות מדממות של גילוח יש חשש להדבקה ב HIV. ממליץ לבצע בדיקת HIV + סיפיליס + הפטיטיס B שלושה שבועות לאחר המגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלימדיה זיבה סיכויי הדבקהדור14/02/2017
שלום אם לאחר שישה ימים מהמגע המיני הלא מוגן..לא יוצא לי הפרשות.. אבל עדיין שורף.. זה עדיחן אומר שאני יכול להידבק במחלות האלו? עשיתי בדיקת שתן היום והאח עשה דגימה במקום ולא מצא משהו חריג אבל הוא ישלח את הדגימה לבדיקת תרבית או משהו כזה.
האם לי להיות עדיין מודאג מחלות אלו או שהסיכוי הוא מדובר בזיהום כלשהו..
אני ממש מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמידיה וזיבה
ד``ר רונן הולנד15/02/2017אם יש לך צריבה אחרי מגע מיני לא מוגן, יש סיכוי שנדבקת באחד החיידקים. ממליץ לבצע שוב בדיקת שתן כללית.
תרבית שתן היא לא בדיקה למחלות מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות הבדיקה וחרדה מאידסא14/02/2017
דר' שלום,
אני סובלת מחרדה קשה מאידס.
רציתי לדעת מהי אמינות של הבדיקה מהירה חצי שנה לאחר מין אוראלי ( כשאני בצד המבצע)
האם אפשר להירגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר רונן הולנד16/02/2017אמינות מעולה של 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה עוברת וחוזרת ותוצאות שליליותקארין13/02/2017
היי,
לבן זוגי התגלתה כלמידיה בתחילת ההיכרות בנינו ולאחר בדיקה נתגלה שגם לי יש.
פנינו לרופא משפחה שנתן לנו טיפול בן שלושה ימים שלאחריו נעשתה בדיקה נוספת שיצאה שלילית
לאחר כחודש סבלנו שוב מאותם סימפטומים ולאחר בדיקה חוזרת שוב הבדיקה יצאה חיובית והרופא טען שכנראה הטיפול לא באמת עזר
קיבלנו טיפול של עשרה ימים שבמהלכם לא קיימנו יחסי מין.
אחרי שהבדיקה יצאה שלילית נרגענו.
ולאחרונה שוב חזרו אותם סמפטומים.
הרופא מחכה לתוצאות הבדיקה אך לאחר שכבר ניסינו את כל האנטיביוטיקות האפשריות מה עושים עכשיו במידה וזה חיובי שוב??? איך קורה שלאחר שהתשובות של שנינו יצאו שליליות עדין זה חוזר בכל פעם ? אשמח לעזרתך כרגע אני כבר לחוצה מאוד ודיי סובלת מהסיטואציה החוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמידיה
ד``ר רונן הולנד16/02/2017יתכן שיש חשיפה מחדש לקלמידיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן שנדבקתי במשהו מבחורהMr D12/02/2017
שלום..
היה לי יחסים עם בחורה לפני 4 ימים, ללא אמצעי מניעה.. היו אבל בלהט לא שמנו.. מאז יש לי קצת צריבה באיבר מין, בינתיים אני לא מוצא או רואה הפרשות שהן לא שתן.
במתן השתן פחות כואב.. רק בשניה הראשונה מרגיש משהו.. פעם נטלתי תרופות נגד דיכאון ואחת מהן כנראה גרמה לעקצוץ כואב בשתן ואורגזמה ולא מצאו סיבה.. זה לא דומה למה שהיה במקרה ההוא.
מה עלי לעשות?
תודה מראש ואני מאוד מודאג מhiv..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
ד``ר רונן הולנד12/02/2017ממליץ לבצע בדיקת שתן כללית - אם יש כדוריות לבנות, צריך לקבל טיפול מקיף לדלקת שופכה.
בדיקה ל HIV אפשר לעשות 3 שבועות לאחר המגע החשוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Mr D12/02/2017פשוט ללכת למרפאה ולבקש שם בדיקת שתן כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בסקס מוגן חלקיתרונן12/02/2017
קיימתי יחסי מין מוגן חלקית בחו"ל. ביצעתי מין אוראלי עם אישה ולא ידעתי שאפשר להדבק במחלות מין ע"י ביצוע מין אוראלי שעשיתי לאותה אישה . אני מבין בדיאבד שאפשר להדבק ושאפשר לשלול הדבקות עד חודש אחרי מגע מיני . האם זה נכון שמחלת מין עגבת אפשר לגלות רק אחרי 3-4 חודשים מאז קיום המגע המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגבת
ד``ר רונן הולנד12/02/2017אפשר לבצע בדיקת VDRL לעגבת כבר שלושה שבועות לאחר המגע החשוד. כדי לשלול סופית כאשר יש חשד גבוה, מומלץ להמתין שלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חיובית - UREA.UREALYTICUM-PCR Detectedיעקב11/02/2017
שלום,
אני בן 33,
קיבלתי תוצאה חיובית לבדיקה UREA.UREALYTICUM-PCR
ושלילית לבדיקות האחרות (ראה תוצאות מטה)
רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה יכול לגרום לפטרייה במפשעות, קושי בהוצאת שתן ראשוני שלאחריו הפיפי ארוך מהרגיל?
תוצאות הבדיקות:
CHLAMYDIA TRACH-PCR Not Detected
NEISSERIA GONOR-PCR Not Detected
M.HOMINIS-PCR Not Detected
M.GENITALIUM-PCR Not Detected
TRICHOMONAS VAG-PCR Not Detected
UREA.UREALYTICUM-PCR Detected
UREA.PARVUM-PCR Not Detected* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
יעקב12/02/2017האם אפשר להידבק בUREALYTICUM ממין מוגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוריאופלסמה
ד``ר רונן הולנד12/02/2017אוריאופלסמה זה חידק של צינור השופכה. יכול להיות שבלי קשר יש יך גם פטריה שזה זיהום אחר לגמרי.
אפשר להידבק גם במגע מוגן וגם במין אוראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מהרפס באיבר המיןענתי11/02/2017
שלום,
אני סובלת מהרפס באיבר המין. יש לי כדורי ולטרקס בבית אך איני יודעת אם ניתן ליטול במקביל לציפרלקס שאני לוקחת. תור לרופא יקח זמן וחבל לחכות..
בנוסף על משחת זובירקס כתוב שאין להשתמש על אברי מין..האם יש משחה שאוכל למרוק על מנת להקל על התסמינים?
תוה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד``ר רונן הולנד12/02/2017אם השלפוחיות כבר נמצאות אזי אין טעם לקחת לא כדורי וולטרקס ולא משחה - זה כבר לא ישפיע על ההתפרצות הנוכחית.
אם יש לך התפרצויות תכופות - כדאי לשקול טיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי פצע באיבר המיןאנונימי08/02/2017
יש לי פצע קטן אפור באיבר המין עם חור כזה שחור,לפני שבוע יצאה לי מין פלולה כזאת לחצתי עליה יצא לי הפרשה כזאת מלווה בדם כמו חצקון,הפצע נמצא באיבר המין אבל למטה והפצע האפור למעלה(לא באותו המקום ולא באותו הצד) מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפין
ד``ר רונן הולנד10/02/2017פונים לבדיקת רופא אורולוג או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכאבים בטיפולי IVFButterfly06/02/2017
היי, אני והארוס שלי גילינו שבדיקות הזרע שלו לא תקינות. היינו כבר אצל רופא והוא אמר שכן יש זרע אבל בכמות קטנה מאוד ושצריך לעבור ivf. אני מאוד מפחדת אני לא יודעת איך זה הולך, אני מפחדת שזה יכאב לי או שזה לא יצליח.. חשוב לי לציין שאני מבייצת ומקבלת מחזור חודשי. גם לפי בדיקות דם בעבר ו אולטראסאונד ביום השלישי למחזור הרופאה אמרה שאני מבייצת. רציתי לשאול האם התהליך הזה יכאב לי ואם הוא קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום IVF
ד``ר רונן הולנד10/02/2017מציע לך להפנות את השאלה בפורום IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקות של STDליאת05/02/2017
שלום ד״ר,
עשיתי לאחרונה בדיקות std, בין היתר. בחלק מהממצאים יצא: htlv 1-2 screen - negative,
htlv-1s נשלח לקפלן.
מה זה? מה הכוונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר רונן הולנד10/02/2017יש בדיקות שאינן מבוצעות בקופת חולים ונשלחות לביצוע בבית חולים. זה לא אומר שיצא משהו לא תקין. צריך לעקוב ולחכות שתחזור תשובה מקפלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למחלות מין 5 חודשים לאחר היחסיםיואב05/02/2017
שלום רב, ביצעתי בדיקות דם ושתן לגילוי מחלות מין בקופת חולים כללית, ביקשתי מהרופא בדיקה למחלות מין. הבדיקה נעשתה 5 חודשים לאחר המקרה האם אני יכול להיות רגוע שאין לי מחלות מין כי הבדיקות חזרו תקינות לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות למחלות מין 5 חודשים לאחר היחסים
יואב05/02/2017את הבדיקות ביצעתי לפני שנה וחצי בערך.. ראיתי שממולץ היום לחכות חודשיים אבל לפני שנה וחצי אני לא בטוח שאלו אותם זמני חלון שצריך לחכות בשביל להבדק
יש לי בת זוג חדשה ומאז לא קיימתי יחסי מין ורוצה להיות בטוח שלא אדביק אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד``ר רונן הולנד10/02/2017בדיקות STD שנעשות 5 חודשדים לאחר המגע החשוד הן בהחלט אמינות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אחרי בדיקת std היא אמינה?
Mr d12/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר שמאוד מלחיץ אותי אבקש מענהמיראל04/02/2017
שלום, אני בחורה חרדתית ומכאן השאלה. לפני שנתיים הייתי ברכב עם מישהו, הוא נגע לי באיבר המין לכמה רגעים , הייתי לבושה וגם הוא.. אני חוששת שיתכן והיה לו נוזל טרום זרע על ידו כשנגע בי, לאחר 5 חודשים בערך בלי קשר ביצעתי בדיקות למחלות מין והכל יצא תקין. פתאום נזכרתי בזה ואני דואגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר רונן הולנד04/02/2017שלום.
אז מה השאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר שמאוד מלחיץ אותי אבקש מענה
מורן04/02/2017האם יכול להיות שנדבקתי כך באיזו מחלת מין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר שמאוד מלחיץ אותי אבקש מענה
מורן04/02/2017כלומר האם ייתכן שמגע כזה לכמה רגעים באיבר המין שלי ידביק אותי במחלת מין, והאם זה שנבדקתי אחרי 5 חודשים יכול להרגיע אותי.. כאמור עברו שנתיים היום מהמקרה, וסתם נזכרתי בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחידק בשתןאחר04/02/2017
הי יש לי חידק urea.urealyticum בשתן. אני ובת זוגתי מטופלים בדוקסילין. רציתי לדעת אם ניתן לקיים יחסי מין בתקופת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאופלזמה
ד``ר רונן הולנד04/02/2017אם שניכם מקבלים את הטיפול באותו הזמן, אזי אין צורך להימנע מיחסי מין אחד עם השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)