מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת מין או סתם חתך?יוסי14/11/2017
האם הפין נראה בריא? אם לא, מה האפשרויות שזה?
מדובר בעיקר על הפצע שם באמצע, אבל גם בכללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלול להתאים לשני הדברים
ד``ר רונן הולנד20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה וכלמידיה בלוע שנה אחרי יחסיםגל14/11/2017
שלום רב, לפני שנה ביצעתי מין אוראלי בגבר.
אני עד עכשיו בחששות שנדבקתי בזיבה, כל כאב גרון קטן מלחיץ אותי למרות שלא הייתה לי דלקת.
עשיתי בדיקה לזיבה וכלמדיה בשתן ויצא שלילי אך יודע שאין קשר ללוע.
א. האם אחרי שנה אם לא היו לי סימפטומים אני יכול להיות רגוע?
ב. אם אקח 4 כדורי זטו שיש לי בבית על בטן ריקה זה אמור לתת פיתרון אם ובמקרה נדבקתי כם לזיבה וגם לכלמידיה בלוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות קלמידיה וזיבה בגרון עלולה להיות ממושכת בלי תסמינים. לקלמידיה בלוע עדיף דוקסילין ולא זטו. עבור זיבה צריך רוצפין
ד``ר רונן הולנד20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס לאחר מגע מיני לא מלאש12/11/2017
ביצעתי 2 בדיקות איידס בוועד למלחמה באיידס לאחר 19 יום ולאחר 21 יום שתיהן יצאו שליליות. הוועד טוען שהבדיקה אמינה. בקופת חולים אומרים 3 חודשים, רופא המשפחה שלי אומר יותר מ 21 יום. שבועיים לאחר החשיםה היו לי את כל הסימנים החיוביים של אקוטית. במידה ואכן נחשפתי הבדיקה הימתה מזהה? ולמה כל אחד טוען לזמן חלון אחר בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם צודקים - אחרי שלושה שבועות האמינות של בדיקת איידס היא מצויינת, כ- 98%. ככל שמתרחקים מהמגע, האמינות מתקרבת ל- 100%
ד``ר רונן הולנד12/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על טיפול עיסויחסוי08/11/2017
התעניינתי כאן בפורום בקשר לטיפול הדלקת בארמונות ענית לי שאתה מטפל
אפשר לדעת מה טיב הטיפול עיסוי, כדורים?
אני יצרתי קשר עם המרפאה ומענה אוטמתי ביקש לומר בצורה ברורה, שם ומספר טלפון ושיחררו אלי לא חוזרים
אני רוצה להגיע אליך כמה שיותר מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז תקבע תור במערכת הממוחשבת עבור יעוץ ותגיע למרפאה. הטיפול הוא לא בעזרת עיסוי.
ד``ר רונן הולנד11/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר כל עור האשך הימניבוריס07/11/2017
מישהו יכול להסביר לי מה זה ? זה כיאילו מתחת לעור כזה ולא מחובר לאשך אני מפחד שזה לא יהיה סרטן או משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הנראה ציסטה סבצאית (בלוטת חלב). בשביל אבחנה מלאה צריך להיבדק אצל רופא
ד``ר רונן הולנד07/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת הידבקות במין בין נשיםאירה07/11/2017
האם יש סכנה להידבק באיידס ובמחלות מין אחרות במין בין נשים? זאת אומרת שגם הברטולין יכול להדביק או שמין בין נשים הוא בטוח? אם לא אז איזה אמצעי מניעה קיימים לנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ב HIV נדירה בין נשים. שאר המחלות כמובן עוברות גם במין בין נשים
ד``ר רונן הולנד07/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה syphilis Ab בקופת חוליםמתעניין07/11/2017
היי האם הבדיקה הזאתsyphilis Ab (קוד בדיקה: 6593) במכבי זה הבדיקה שמזהה אחרי 3 שבועות או חודשיים?אשמח לתשובה ..
הבדיקה שיצאה לי היא שלילית לאחר 40 יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו בדיקה לעגבת, לא בדיקה ל HIV
ד``ר רונן הולנד07/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה לבדיקה
מתעניין08/11/2017אני יודע שזה בדיקה עגבת וזה שאלתי.אם זה הקוד לבדיקה היא תשובה מהימנה לאחר 3 שבועות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ביצעת בדיקת נוגדנים לעגבת 40 יום לאחר המגע החשוד, אזי הבדיקה באמינות גבוהה. כדאי לבצע בדיקה נוספת 3 חודשים לאחר המגע.
ד``ר רונן הולנד11/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים מדיי פעם לאחר אוננותגל03/11/2017
היי
מרגיש מדיי פעם עיקצוצים לאחר אוננות
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע. צריך קצת יותר ממשפט אחד כדי להגיע לאבחנה. ממליץ לך לפנות לרופא
ד``ר רונן הולנד07/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צהובה ודביקה וגינליתמורן03/11/2017
שלום,
אני בת 26 ובריאה בד"כ , כבר מספר חודשים שאני סובלת מגירוד רב במפשעה ושמתי לב שבתחתונים שאני מורידה יש הפרשה שקופה שאח"כ הופכת לצהובה, דביקה ומסריחה.
הייתי אצל רופא שלקח משטח ועשה לי בדיקות דם לstd.
הדבר היחיד שיצא חיובי היה urea parvum.
אני קוראת באינטרנט שהתסמינים דווקא מתאימים לטריכומונס אך הוא יצא שלילי.
האם לסמוך על הבדיקה? האם urea pavrum יכול לגרום להפרשה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PARVUM הוא בדר"כ אינו חיידק פתוגני - ז"א לא גורם לתסמינים כלשהם. אם התסמינים נמשכים, יתכן שה PCR טועה (לכל בדיקה יש אחוז של טעות) וכדאי לקחת בכל זאת פלאגיל נגד טריכומונאס.
ד``ר רונן הולנד03/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ureaplasma urealyticum - דרכי הידבקותאורית31/10/2017
קיבלתי תוצאה חיובית בעקבות צריבה ותכיפות במתן שתן.
אני עוברת תהליך הזרעה דרך בנק הזרע. במקביל יש לי בן זוג קבוע. האם ישנן דרכים נוספות להידבק מעבר למגע מיני? האם יכול להיות שנדבקתי בתהליך ההזרעה? שאלה נוספת האם החיידק מגבירה סיכון לדלקת בדרכי השתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התורמים עוברים בדיקות STD ולכן סיכוי ההידבקות דרך תרומה הוא נמוך מאוד. החידק לא גורם לדלקת בשלפוחית אלא לדלקת בשופכה. לנשים הריון מומלץ לקבל טיפול לחידק - מותר אזיטרומיצין בלבד ולא דוקסילין
ד``ר רונן הולנד01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הידברות בקונדילומה וזוגיותיניב30/10/2017
שלום ד"ר הולנד,
לפני שנה אובחנתי עם קונדילומות שנצרבו עם חנקן- הפעם האחרנה שנצרבו הייתה ביולי ונכון לאתמול שהייתי בביקרות נראה שאין חזרה. היו2 יבלות באותו אזור תמיד.
חברה שלי (שהיא סטודנטית לרפואה) מאוד מפחדת מהדבקה אפשרית - היא בת 29 וטוענת שבבדיקות פאפ עד היום ל אנמצאו ממצאים כלשהם אז היא מניחה שהיא לא נדבקה. היא גם לא מחוסנת נגד הנגיף. לצערי, הדיעה של 3 רופאים היא שאין לי מה לאבחן את הזן הספציפי כי המידע לא יתן כלום- אם כי אני לא מסכים, לדעתי זה הבדל מהותי אם זה זן שידוע היום (או יוודע בעתיד) שהוא בסיכון גבוהה. שכן, אם מדבר בזן אלים זה שיקול אחר האם לשכב איתי או לא... היא טוענת שאחוז ניכר מסרטן צוואר הרחם נגרם כתוצאה מHPV ושזה קטלני לנשים. היא ואני עוד לא שכבנו כך שממני היא בטוח לא נדבקה.
אני מרגיש מאוד חסר אונים - מצד אחד היושרה שלי לשתף את בת הזוג הפוטנציאלית לפני קיום יחסי מין מצד שני האמירה "למה לי להכנס למיטה חולה עם ראש אולי בריא" (כמה שכבר נכתב - העדרות תסמינים לא מבטיחה היעדרות נגיף)- אני איפשהו מחזיק במחשבה שאולי כדאי לי להסתיר את המידע הזה ולקוות לטוב- כי אחרת אני מרגיש שלא קיים סיכוי שמישהי ביודעין תבחר לנהל איתי מערכת זוגית.
כמובן שהסברתי לה שזאת שכיחות גבוהה של הנגיף ושיכול להיות שהיא כבר נשאית ושהיא יכולה להיפגש איתו בהמשך הדרך ע"י גבר שלא ידע בעת קיום יחסי המין או אפילו גבר שמשקר לה. כמובן שהיא ואני הסכמנו שכרגע גבר אקראי הוא לא הנושא, אלא אני הנושא, אני בוודאות נשא של הנגיף. אני בוודאות מסכן אותה. שנינו לא יודעים איך להתמודד עם זה. אני במצב דכאוני לא פשוט כאן ופשוט מרגיש ש"חרב עלי עולמי" ואני צריך להשלח לאיזה אי מצורעים ולהתנזר ממין.
אני גם מפחד מהאפשרות של תפקוד מיני לקוי מעצם הידיעה שאני מסכן את הבחורה.
האם יש קבוצות תמיכה בארץ לנשאי הקומדילומות? יש מידע כלשהו שיכול להרגיע את בת הזוג שלי? אם אני כן רוצה לעשות את בדיקת האבחון יש רופא שכן שולח ולא מנסה לשכנע אותי שזה מידע שלא ישנה יותר מדי...אני מוכן לשלם כל סכום שהוא עבור המידע הזה. אני יודע שקיום הבדיקה מותנה בנוכחות יבלת.
אני מרגיש כמו "מת מהלך".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
יניב30/10/2017קראתי אצלך באתר ובעוד מקומות טענה שזני הHPV שגורמים ליבלות אינם (ללא הסתייגות כלשהיא) מסרטנים.
השאלה היא אם הם אינם מסרטנים גם אם אדביק את בת הזוג? או שמא אינם מסרטנים עבור גברים?
תוכל לתת לי הפניה למאמר מדעי שבדק והוכיח את הטענה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אתה מטופל ואין יבלות אין סיבה להימנע. אין קשר בין יבלות קונדילומה והדבקה בHPV לבין משטח PAP שלילי. בהחלט יכולה להיות הדבקה עם סוגי HPV שונים וה- PAP עדיין יהיה חיובי.
ד``ר רונן הולנד01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה למאמרים
יניב01/11/2017תוכל בבקשה להפנות למאמרים שביקשתי בהודעות? הדאגה היא ממה שוויזואלי אצלי קיים לא ממשהו שאין לי דרך לדעת אם יש.
היו לי קונדילומות שהמקור שלהן הוא hpv.
השאלה אם הזנים שגורמים לקונדילומות עלולות לגרום לגידולים תרום סרטניים וסרטן צוואר הרחם? האם תתכן נוכחות של זנים נוספים באזור הנגוע בטבלת?
בנוסף מהקריאה שלי נראה שטיפול בשלבים מוקדמים של גידולים תרום סרטניים בצוואר הרחם אולי מציל מסרטן אבל אפשרי שיגרום לעקרות. ככה שזה לא באמת מנחם.
המאמר שאני מחפש הוא כזה שמוכיח כי אין קשר בין הקונדילומה להתפתחות סרטן צוואר הרחם או שמסווג אותה בסיכון כזה או אחר לסיכון.
ברור לי שאי הופעה של תסמינים ידועים של hpv לא אומר שאיני נשא, אבל מאחר ואין לי דרך לבדוק את זה אני מעסיק את עצמי בתסמינים הגלויים והבנה כמה שיותר מעמיקה איך זה משפיע עלי ועל בת הזוג שלי. במיוחד שאני צריך להביא לה כמה שיותר "קבלות" שאני מסכן אותה בסבירות נמוכה. אחרי הכל סרטן צוואר הרחם הוא מהשכיחים באוכלוסיה הנשית והוא קטלני עבורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיכנס לאתר של ה CDC - המרכז למחלות באטלנטה - ותעשה שם חיפוש על אבחנה וטיפול בקונדילומה
ד``ר רונן הולנד01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן Std pcrניר29/10/2017
אחרי כמה זמן מהמגע המיני מומלץ לעשות בדיקת שתן std pcr להיות בטוח שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן כללית אפשר לעשות כבר אחרי 3-5 ימים. PCR אחרי כשבועיים.
ד``ר רונן הולנד01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבת סיכוי הדבקה ממין אוראלירן29/10/2017
שלום,
אשמח לקבל תשובה מקצועית :שמי רן זכר
ומישהי ביצעה בי מין אוראלי ללא אמצעי הגנה , השאלה היא האם ניתן להידבק בעגבת במין אוראלי ? במידה וכן מה הסיכויים ? השאלות מתייחסות לגבי .. במידה ויש לה מה הסיכוי שלי להידבק שוב מציין שרק היא ביצעה בי מין אוראלי(ללא סקס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להידבק בעגבת במין אוראלי אם לבת הזוג יש נגע עגבת בפה. אם אכן יש לה כזה - סיכויי ההדבקה הם 50%
ד``ר רונן הולנד29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע על איבר המין אחרי קיום יחסיםד``ר שרגא וקסלר29/10/2017
שלום.
3 ימים לאחר קיום יחסי מין הופיע לי פצע לא כואב על איבר המין (תמונה מצורפת) מאחר והייתי בחו״ל לא יכולתי לגשת להיבדק ועד שחזרתי לארץ נשאר רק צלקת כהה.
היחסים היו עם בת זוגתי ב6 שנים האחרונות .
יש לציין שהיא מרגישה בתקופה האחרונה צריבות וגירודים חזקים מידי פעם וכאשר ניגשה לרופא נשים קיבלה טיפול לפטריה שלא עזר. בבדיקת דם לstd שביצעה לפני כמה חודשים יצא urea.parvum חיובי ומלבד זה הכל תקין.
האם יש השערה ממה יכל להיגרם הפצע על איבר מיני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להיבדק ע"י רופא ולבצע בדיקות דם כולל עגבת
ד``ר רונן הולנד29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כהים לאחר שימוש בורומאלמישהו28/10/2017
לפני מספר ימים אבחן הרופא מולסקום - מספר נקודות קטנות על איבר המין.
הוא נתן לי משחת ורומאל למריחה פעם ביום במשך 10 ימים.
כבר לאחר הפעם הראשונה הופיעו כתמים אדומים גדולים מסביב שנראים כמו כוויה ויש כאב חזק של צריכה מספר דקות לאחר המריחה.
האם זה נורמלי?
ובנוסף, האם העור מתחת לעטרה מתחדש או שהכתמים הכהים הגדולים יישארו לתמיד? יש מה לעשות ויזואלית שייראה יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי מה שאני יודע ורומאל אינו מתאים לשימוש על הפין אלא על הידיים או הרגליים. העור על הפין עדין יותר וצריך תכשירים אחרים.
ד``ר רונן הולנד29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)