מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתיידות באשכיםאוריאן28/03/2014
שלום דוקטור אני חייל בן 19
כאב כאבים באשכים רופא היחידה שלח אותי לאולטרסאונד +דופלר אשכים
ביצעתי את האולטרסאונד ולמעט מקרה חריג של הסתיידות דו צדדית הכל תקין
מה מעיד הסתיידות ?
האם הדבר מפחיד דוקטור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות באשכים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר31/03/2014שלום רב,
עליך להבדק על ידי אורולוג
לרוב אין משמעות להסתיידויות ונהוג לעקוב באם הבדיקה של האורולוג תקינה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח המיאטוטומימאיה24/03/2014
לפני 3 חודשים בני בן ה7 עבר ניתוח מיאטוטומי.בביקורות אצל הרופא המנתח הכל תקין.אך החודש האחרון הילד שוב סובל מתדירות גבוהה מאוד מאוד של מתן שתן. בדיקות שתן תקינות. אנא עצתך. לאיזה רופא לפנות מה לבדוק ואיך לעזור לילד... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח המיאטוטומי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/03/2014מאיה שלום,
אין קשר בין תדירות גבוהה במתן שתן למיאטוטומיה ב 99.9% מהילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה ובריתח24/03/2014
שלום,
בני בן 6 שבועות
נולד עם הידרוצלה
לאחר הברית הפין נכנס פנימה
המוהל היה צריך לשחרר את הפין שנתקע בפנים
האם הפין יישאר בפנים
ברגע שמוציאים אותו אחרי דקה הוא נכנס חזרה פנימה
איך מנקים דבר כזה?
האם להוציא כל פעם?
לא לגעת?
הנושא מלחיץ אותי מאוד
מה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה וברית - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/03/2014שלום רב
יש להוציא את הפין אחת ליום, לרחוץ היטב במים וסבון, לנגב ולשמן
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים לא סימטריםאמא14623/03/2014
הבחנתי בכך שלבני בן ה-5 יש אשך אחד גדול ואחד קטן. ההבדל בגודל נראה משמעותי.
האם זה מצריך בדיקת אורולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים לא סימטרים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/03/2014שלום רב
יתכנו מס סיבות שהשכיחה בהן נוזל סביב האשך
כדאי לפנות לאורולוג ילדים
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאסארז זאבי21/03/2014
אולי כדאי שבנתים אקבל לעשות צילום של אורוגרפי?
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/03/2014מדובר במקרה מורכב והפרטים שציינת אינם מספיקים.
מציע לפנות לאורולוג המטפל ולשבת איתו בסבלנות על מנת שתבין מה לבצע ומהן האפשרויות העומדות על הפרק עבורך
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן בן 6תיקי20/03/2014
בני בן ה6 נולד פג במשקל נמוך בשבוע 31. במהלך השנים גדל והתפתח יפה וכעת הוא תואם את בני גילו אולי מעט נמוך מן הממוצע אך לא משמעותי. גם במשקל הוא ממוצע לחלוטין.
הדאגה שלי היא לגבי הפין שלו ושק האשכים שנראים מאוד קטנים, ביחס לבני גילו ואף ביחס לילדים קטנים ממנו.
הייתי איתו אצל אורולוג ילדים מתל השומר לפני כחצי שנה שלא התרשם משום בעיה מיוחדת. אך למען האמת הנושא עדיין מטריד אותי. האם עלי לגשת לביקורת נוספת?
מה אורך הפין הממוצע בגיל זה?
מה הטיפול המקובל במידה ואכן הפין קטן? ומתי מטפלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן בן 6 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/03/2014תיקי שלום,
לאורולוג מתל השומר נסיון רב ואם לא התרשם ממיקרופניס אין צורך בברור נוסף.
עד גיל ההתבגרות הפין אינו גדל כמעט.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי ניתוח היפוספדיאסד``ר דוד בן מאיר19/03/2014
אני אחרי ניתוח היפוספדיאס באיכילוב ב9 /2013 עברתי ניתוח
כתוצאה מהניתוח יש לי הפרעות השתנה דחיפות ותופעות נוספות
בגלל זה פרופ ליבנה שלח אותי לעשות פלומטריה מורכבת בבלינסון ד"ר גילון אמר לי שהשלפוחית רגיזה והוא המליץ לי לעשות צילום ציסטוגרפיה יש לי תור במרפאת חוץ בבלינסון ב15/5 אולי כדאי שאני אקבל הפניה עד אז לצילום
בניתוח לא נלקח עור מהפה אלא רק מסביבת הפין
רקע
אני נולדתי פג עם היפוספדיאס שתוקן בילדותי בסדרת ניתוחים אצל פלסיטקאים בבלינסון בתקופה האחרונה נוצרה מדרגה ( הצרות ולכן עברתי היפוספדיאס מחודש באיכילוב
תרביות שתן תמיד היו סטריליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/03/2014לא הבנתי מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב של הפיןטליה18/03/2014
שלום,
לבני בן החודש יש תסביב של הפין כ-90 מעלות. רציתי לדעת:
1. האם זה מולד או נגרם כתוצאה מברית המילה?
2. מתי מומלץ לעשות ניתוח לתיקון התסביב?
3. האם הניתוח בד״כ מצליח לתקן את התסביב?
תודה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסביב של הפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/03/2014שלום רב,
כדאי לפנות לבדיקת אורולוג ילדים סביב גיל 6-7 חדשים, החל מגיל זה ועד לבגרות לא צפויים שינויים משמעותיים בפין.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בילדה בת 7אילן13/03/2014
שלום
יש לבתי אבן בפיה השופכן הימני 6.7 ממ שנראה ב US
האם יש סיכוי שהאבן תצא לבד בלי התערבות
האם עושים ריסוק בילדה בת 7
כי היא סבלה מאוד מכאבי בטן והקאות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בילדה בת 7 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/03/2014שלום רב,
מקווה שפניתם כבר לטיפול.
אם לא כדאי לפנות לחדר מיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו ו
אילן23/03/2014שלחו אותנו לבית עם כל מיני המלצות כמו US חוזר אחרי שבועיים וביקור
נוסף אצל אורולוג
אמרו שהם מנסים שהאבן תצא לבד
האם אבן בגודל כזה יכולה לצאת לבד או שחייבים התערבות
לפי נסיונכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש באשך בן 10גלית01/03/2014
שלום דר, לפני כחודשיים בני בן ה10 וחצי התלונן שמרגיש גוש באשך שמאל, כזה שדבוק לאשך . רופא המשפחה שלח אותנו לאולטראסאונד אשכים ודופלר אשכים. מס ימים לפני הבדיקה בני אמר שכבר אינו מרגיש את הגוש אך למרות זאת נסענו והבדיקה יצאה מאה אחוז תקינה ללא עדות להדרוצלה או וריקוצלה. לפני כשבועיים שוב בני אמר שמרגיש את הגוש באותו אשך רק קטן יותר ממה שהיה אז.... מה זה יכול להיות? האם יש גושים שבאים והולכים? ללכת שוב לאולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באשך בן 10 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/03/2014גלית שלום
כדאי לפנות לבדיקה, לעיתים בדיקה ידנית אצל אורולוג ילדים או כירורג מנוסה טובה יותר מ US
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין לתינוק בן 3 חודשיםליאת27/02/2014
שלום רב יש לי תאומים בני 3 חודשים לאחד מהם נכנס הפין לבפנים נראה צורה דומה כמו של טבור מרוב שהוא נכנס פנימה בתוך עיגול הבשר שסביב מה פשר הדבר? אשמח לתגובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין לתינוק בן 3 חודשים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/03/2014ליאת שלום,
יתכן שמדובר. אם ניתן להוציאו לפני השטח כך שראש הפין חפשי המצב תקין אם לא יש מקום להבדק אצל אורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין לתינוק בן 3 חודשים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/03/2014ליאת שלום,
יתכן שמדובר. אם ניתן להוציאו לפני השטח כך שראש הפין חפשי המצב תקין אם לא יש מקום להבדק אצל אורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחביעלה25/02/2014
הי, לאחר הלידה, גילו לבני בבדיקה שגרתית אגן כליה מורחב בצד שמאל, של כמה מילימטרים בודדים ושלחו למעקב בלבד, לפני שלושה חודשים, בגיל שנה, גילו החמרה קלה ושלחו לבדיקה למיפוי כליות, בה גילו שאחת הכליות מתרוקנת אבל לאט יותר מהשניה שתקינה לחלוטין. המליצו להגיע כעבור שלושה חודשים לבדיקה נוספת לפני המלצה לניתוח.
יש סיכוי למרות ההחמרה שזה יעלם מעצמו?
מה זה אומר שהכליה מתרוקנת אבל לאט יותר? מבחינת חומרת המצב, זה אופטימי שהיא בכל זאת מתרוקנת, או שזה מצביע על משהו חמור, ההאטה?
אשמח להבין בבקשה מה ההשלכות של אגן כליה מורחב ומדוע לנתח אם אין ולא היו כרגע דלקות והכליה מתרקונת, אמנם לאט יותר מהשניה, אבל לא חסומה.
הבנתי שיכול גם לעבור מעצמו. אשמח להבין גם מהו בדיוק ההליך בקיים בלייזר, כמה ימי אשפוז ומידע כללי בנושא
כמובן שהשאלות לא במקום מעקב רפואי ויש לנו תור לשבוע הבא, רק אשמח לקבל חומר רקע כדי להבין וכמעט ולא ניתן למצוא באינטרנט חומרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה מורחב - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/02/2014יעלה שלום
שאלותייך לענין אך יריעת הפורום קצרה מלפרט את מה שביקשת.
ניתן להקיש מילות מפתח כמו הידרונפרוזיס, היצרות במוצא כליה או באנגלית
pyeloplasty uretereopelvic junction obstruction
אגב אין ניתוח בלייזר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שתןאורטל24/02/2014
לבני בן השלוש ושמונה חודשים נמצאה שארית שתן של 6 סמ"ק.
יתר הממצאים תקינים.(אולטרא סאונד כליות ןשלפוחית השתן)
מה המשמעות ? מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/02/2014אורטל שלום
ל 6 ממ' אין שום משמעות - לא נחשב כשארית משמעותית
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה קלה עד בינוניתאנה24/02/2014
שלום
לבן שלי, בן שנה וארבע חודשים בוצע אולטרסאונד של אשכים ובאשך השמאלי הודגם נוזל בשק האשכים מצד זה - הדרוצלה דרגה 1-2
קיימת הדגשת מה של טוניקה.
הוא עבר ניתוח (ברית כירורגי) לפני חודש וחצי בגין פין חבוי והיו צריכים לבצע גם ניתוח הידרוצלה אך בגין אי תופעה (נפיחות באשך שחלפה) ניתוח בוטל. לאחר ניתוח תופעה (נפיחות באשך שמאל) חזרה ובגין זה נשלח לבדיקת אולטרסאונד אשכים.
האם הדרוצלה קלה עד בינונית דורש ניתוח?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה קלה עד בינונית - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/02/2014אנה שלום,
מהנתונים שציינת נראה שדרוש ניתוח אך ההחלטה לכך מתקבלת רק לאחר בדיקה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעת השתנה מזה יומייםיוסי22/02/2014
שלום
הבן שלי בן שלוש וחצי. מזה יומיים מציין בעת השתנה כי כואב לו וכן יש לו דחיפות רץ להשתין יותר מהרגיל. הלכתי איתו פעמיים למרמ. ובדיקת שתן בסטיק פעמיים היתה תקינה. פרט לכך הוא מרגיש מצויין ללא כל חום או תלונות. מעולם לא היתה דלקת בשתן או בעיות כאלו. נשלחה בדיקה לתרבית. האם כדאי להתחיל אנטיביוטיקה. הרופא לא ראה כל פצע באיבר המין חיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעת השתנה מזה יומיים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/02/2014יוסי שלום,
הייתי משלים US דרכי שתן. אם תקין להמתין - לרוב איננו מוצאים את הסיבה והמצב משתפר וחולף לבד. אם לא משתפר לפנות לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)