מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פתח הפין - לגבי 2 בנישרון07/05/2014
שלום רב,
בני בן 5. בימים האחרונים החל לתת שתן בתכיפות גבוהה יחסית למה שהיה נוהג קודם לכן. סביב ה-8 פעמים ביום. השתן הראשון בדר"כ ארוך. אחכ בהפרש של כחצי שעה/שעה מגיע עוד שתן קצר יותר. הוא משתין ללא לחץ והזרימה טובה. יש לציין שהחלו להפעיל מזגנים בגן שלו, והוא הרבה באכילת פירות המכילים נוזלים.
לקחתי אותו לרופא ילדים, ערכנו בדיקת שתן והיא היתה תקינה. הרופא מאידך, אמר כי נראה לו שהפתח מעט צר והפנה לבדיקת אורולוג.
כשקראתי על הנושא באינטרנט, התחלתי לחשוש שמא בני הקטן יותר סובל מכך. הוא בן שנתיים ושמונה חודשים. כשהוא נותן שתן, בדרכ הזרם צר, והוא נוהג ללחוץ. מדי פעם כיוון השתן הינו שמאלה, אך עדיין בתוך האסלה.
בעלי פוטר את הנושא ואומר שככה זה גם אצלו.... אני חוששת.
אנא דעתך המקצועית.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
שרון07/05/2014האם התהליך נעשה בהרדמה מלאה? יש אפשרות שלא בהרדמה מלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא הסברךשירז27/04/2014
שלום
הבנתי ממך שמותר שיהיה PROTEIN בילד עד 30MG
אבל יש כאלו שאומרים שאסור בכלל שיהיה
נא הסבר לי את פשר הדברים
איך זה שכן מותר שיהיה לילד בן שש חלבון בשתן בכמות של 20MG.DL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא הסברך - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/05/2014אבנר שלום
מציע שתקבע פגישה עם מומחה בתחום נפרולוגית ילדים- הוא יוכל לענות בפרוטרוט על כל שאלותיך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות במתן שתןסנאא27/04/2014
בת 3 וחצי התחילה ובאופן פתאומי להיכנס לשירותים לאחר שחזרה מהגן ,6 ימים ראשונים כמעט לא יצאה מהשירותים,לקחה אנטיביוטיקה למשך שבוע , ,אך מזה 3 שבועות המצב השתפר רק קצת, זאת אומרת נכנסת לשירותים כל 5 דקות ולפעמים כל עשר דקות,כל הבדיקות שלה תקינות,...אמרו לנו שקרוב לוודאי הסיבה היא פסיכולוגית,המצב מעצבן אותי מאוד אנא תעזרו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפות במתן שתן המשך
סנאא30/04/2014לאחרונה הילדה מתלוננת מהרבה דברים (פח אשפה באוטובוס,משחקים לא טובים בגן וכו'),הפנים שלה אומרים שמשהו לא בסדר ,היא לא רוצה ללכת לגן...למרות שהמורות שם מודעים למצב שלה ומנסים רבות לעזור לה.. היא נראית לי לחוצה ממשהו ,היום לא רצתה ללכת לגן כשהגייע האוטובוס ביקשה ללכת לשירותים ,בקשתי מהנהג שימתין לה כשהשארתי התיק שלה באוטובוס ,היא לא רצתה שילך וכשעלתה עוד פעם לאוטובוס לא בכתה וישבה בשקט ,למרות לפני הגעת האוטובוס בקשה 3 פעמים שירותים ובשלושתם היה לה פיפי אך כמות קטנה...
רציתי להזכיר שהבעיה התחילה בחופש כלומר 3 שבועות היא כל הזמן אצלי בבית ,לא עזבתי אותה ,אם המצב הוא נפשי ,מה עלי לעשות ,איני מצליחה להבין אותה ,היא ילדה מאוד חכמה ,שנזכרת בדברים שקרו לפני מספר חודשים ואינה שוכחת ... כל הבדיקות ,תרבת שתן ,בדיקת דם וסונר הכל תקין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיפות במתן שתן 2
סנאא01/05/2014אתמול היה לנו תור אצל אורולוג, הוא אמר שצריך לתת לה להיכנס לשירותים לפי לוח זמנים ובכל פעם להגדיל את פרק הזמן באופן הדרגתי...
אני זוכרת שהילדה פעם אמרה מה קורה לי אני נכנסת הרבה לשירותים...אך האורולוג אמר שהיא מצאה הדרך הזאת להתבטא כתוצאה מחוסר תשומת לב בגלל שיש לה שני אחים אחד בן שנתיים וחצים ובן 5 חודשים,ושניהם נשארים בבית והיא הולכת לגן..אך היא לפני הבעיה הפתאומית הזאת מאוד אהבה את הגן.
אני אעשה מה שאמר למרות שאיני משוכנעת ,אני נותנת לה תשומת לב כמו תמיד ואפילו יותר...
היא היתה מבקשת מים לשירותים בכדי להצליח להוציא קצת פיפי...
היא מבקשת שירותים באמצע דברים שמאוד אוהבת ,מנה ,סרט,סיפור וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיפות במתן שתן 3
סנאא01/05/2014אם הסיבה היא פסיכולוגית
למה הרבה פעמים הילדה נכנסת לבד לשירותים בלי שום עזרה ממני,יש לציין שהיא מסתדרת יפה מאוד לבד ואם היא צריכה עזרה היא לא מהססת לבקש...
לפעמים היא נכנסת בלי להודיע,וכשאני שואלת איפה היית היא אומרת הייתי בשירותים וחוזרת לפעילות שהתחילה לפני......
כיום כשהיא מבקשת שירותים ואני מסבירה למה כדאי להמתין היא עונה שקשה לה להמתין,,מדובר בכל חצי שעה או פחות....
נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיפות במתן שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/05/2014שלום רב,
התופעה שציינת מוכרת ולרוב חולפת מעצמה. אם אין הטבה ואיכות חיי ילדתך פגועים מציע לפנות לאורולוג ילדים ולהתחיל טיפול תרופתי שיקל עליה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים בילד בן 12יוסי22/04/2014
שלום,
בני בן ה-12 סובל כבר זמן רב (יותר משנה) מכאבים חוזרים בפתח איבר המין. הוא מתאר ששורף לו בעיקר להתפנות, ושהוא חווה מעין עצירות שם (מתפנה קצת, ולאחר מספר דקות שוב, וחוזר חלילה). הכאבים באים והולכים כבר זמן רב. בבדיקות ע"י רופאי ילדים משפחה ואורולוג לא נמצאה שום בעיה. גם בדיקות שתן ואולטרה סאונד היו תקינות.
מה לעשות ? הוא ממש סובל.
תודה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתמשכים בילד בן 12 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/04/2014שלום רב,
צריך לבדוק שאין פצע או חתך למרות שאם סובל תקופה ארוכה פחות סביר. לעיתים שתן חומצי או כמות גבוהה של סידן בשתן יכולים לגרום לכך. ניתן לבקש מרופא הילדים משחת עזרקאין ולמרוח על פיית השופכה כדי לראות האם פותר את הבעיה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן בלילה - בן 5שרון22/04/2014
ד"ר בן מאיר שלום,
בני הבכור בן 5. בתקופה האחרונה, כבר כחצי שנה כמדומני, חזר לעשות פיפי בלילה בשינה.
הוא היה בעבר גמול לחלוטין.
מאז שחזר לעשות פיפי בלילה, התחלנו לקחת אותו לשירותים, תוך כדי שינה, בשעה 23:30-24:00 ואז כמעט תמיד מצליח להתאפק בשאר הלילה עד הבוקר.
לא נראה לי שיש קשר, אבל אציין בכל זאת כי בקיץ שעבר עבר אצלך ניתוח מיאטוטומיה. קשה לי לאמר אם הבריחות התחילו מיד אח"כ או בלי קשר, אני פשוט לא זוכרת.
ידוע לי שיש פתרון של "זמזם" אך:
1. אני חוששת שזה יבהיל אותו ויעשה לו טראומה
2. שזה יעיר גם את אחיו הקטן שישן איתו בחדר
3. הוא ישן מאוד חזק בלילה, איך ישמע את זה?
מה דעתך? האם צריך לבצע בדיקה רפואית? איך פותרים את הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן בלילה - בן 5 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/04/2014שרון שלום,
אין קשר בין הרטבת לילה להיצרות פיית שופכה
אם ההרטבה מפריעה לבנך (תנאי חשוב שתפריע לילד ולא רק לאימו)- מציע לפנות למרפאת הרטבת לילה שמנוהלת על ידי רופא כמו בשניידר או במאיר
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה להסברך?אבנר21/04/2014
שלום
הילד שלי בן שש וחצי
בבדיקת שתן שעשו לו יצא לו
Protein (U = 20
PH = 6
Urine Culture (Diaslide שלילית
האם זה מסוכן?מדוע יש לו בכלל חלבון בשתן?
האם יש קשר לכליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להסברך? - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/04/2014שלום רב,
כמות חלבון זו אינה משמעותית, בכל מקרה בשאלות אלה כדאי להיוועץ בנפרולוג ילדים הם המומחים לתחום זה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאס "mild"שירי19/04/2014
שלום,
אשמח להבין למה בעצם מומלץ לתקן את המום כל עוד הפונקציונליות של השופכה נשמרת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס "mild" - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר20/04/2014שלום שירי
שאלה מצוינת. אין שום נחיצות בכך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יום ולילה בת 4+ HELP !!דיקלה16/04/2014
ד"ר שלום רב,
בתי בת 4 וארבעה חודשים בת בכורה נבונה ורגישה בריאה בד"כ . נגמלה בסביבות גיל שנתיים ועברה להשערתי תהליך רגשי של רגרסיה בעקבות הולדת אח ארבעה חודשים לאחר מכן. מאז ועד היום (כמעט שנתיים) מרטיבה ביום כל היום וגם הרטבת לילה. עד כה כל השיטות לא צלחו כולל פסיכולוגית שפשוט אמרה לנו להתעלם, לגננות לסבים ולסבתות. אציין ששללנו רק דלקות בשתן ואני בטוחה שמדובר במשהו רגשי עמוק. הילדה הרבה פעמים עושה זאת למתן תשומת לב שלילית ובוחרת לתת שתן מתי שבא לה על כל הבגדים. אם יש לה אינטרס למשל לא להרטיב היא לא תרטיב. בכל פעם שאשלח אותה לשירותים תאמר שאין לה אך שנייה וחצי לאחר מכן תרטיב.
אני מחפשת גורם מוסמך שיוכל לסייע לנו כי כמובן שהתתמודדות שלנו לאחר פרק זמן כה ארוך היא לא נכונה. כל גורם מקצועי שאני פונה אליו טוען שיש לו נסיון בתחום אבל אין לו הוכחות. האם במרפאות הרטבה כמו שניידר יכולים לתת מענה מקיף גם לצד הפסיכולוגי או שזה מתן מענה פיזיולוגי בלבד ?
אודה לתשובתך
דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום ולילה בת 4+ HELP !! - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר20/04/2014דקלה שלום,
יש לנו בשניידר מרפאה רב תחומית שעוסקת בכך.
מנסיוננו שיעור ההצלחה בגילאים מתחת ל 5 נמוך יותר ומצריך זמן טיפול רב יותר ולכן היות שמשאבינו מצומצמים והביקוש רב מאד אין אנו מתחילים לטפל בגיל של ביתך.
יש מקום לברור ראשוני וכן ניתן לטפל רגשית, אם הברור תקין, אצל איש מקצוע מנוסה בתחום זה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק חוזר Enterococcus faecalisליאור10/04/2014
שלום.ביתנו בת 3.5 סבלה החל מגיל שנה וחצי מדלקות חוזרות בשתן בשל חיידק קולי.
לאחר בירור נקבע כי קיים רפלוקס בצד שמאל דרגה 3 והומלץ על טיפול מונע ממושך באנטיביוטיקה "צפוראל".
הטיפול המונע נלקח למשך שנה וחצי תחתיו לא היו אפיזודות של דלקות.
גם לאחר סיום הטיפול נדגמו מספר פעמים בדיקות שתן נקיות.
לאחרונה מספר פעמים שמתגלה חיידק בשתן Enterococcus faecalis בריכוז
של 100,000 אך בבדיקת שתן כללית אין כל עדות לדלקת - כל הערכים תקינים.
טיפול תרופתי במוקסיפן ולאחריו אוגמנטין חיסל את החיידק אך זה חוזר כל מספר שבועות.
תלונות הילדה בעיקר הם על כאבי בטן וצריבה במתן שתן אז אנו לוקחים בדיקה.
האם צפוראל הוא טיפול מתאים לחיידק?
האם במקרים כאלו ממומלץ לחזור לטיפול מונע בצפוראל למשך תקופה למרות שמדובר בחיידק מעיים/עור ולא בחיידק כמו E-COLI ?
אודה להתייחסותך בהקדם.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק חוזר Enterococcus faecalis - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/04/2014שלום רב,
מעבר לאנטיביוטיקה- יש צורך בברור נוסף כגון US דרכי שתן ומיפוי כליות. כן יש מקום לברר האם התנהגות הכיס תקינה
מציע לפנות לאורולוג ילדים לאחר ברור זה לצורך בדיקה ודיון מעמיקים. נושא האנטיביוטיקה אינו החשוב ביותר כאן
חג שמח
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מרטיב...אבנר09/04/2014
שלום ד"ר
הילד שלי בן שש וחצי ועדיין מרטיב כל לילה
בבדיקת שתן שעשו לו יצא לו
Protein (U = 20
PH = 6
Urine Culture (Diaslide שלילית
האם זה מסוכן? האם זו הבעיה שהוא מרטיב? למה יש לו חלבון בשתן?
האם עליי לפנות לרופא?
שאלה נוספת: האם העובדה שיש לו פוליפ באף יכולה לגרום לכך שמרטיב כל לילה.
אודה להתייחסותך לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מרטיב... - תגובה
מציע לפנות למרפאת הרטבת לילה שמנוהלת על-ידי רופא כמו בבית חולים מאיר או בשניידר לצורך קבלת מענה וטיפול מקצועי
חג שמח
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשיםטל08/04/2014
בני בן 7 חודשים.
לאחרונה גילה את איבר המין שלו ולעיתים בעת החתלה, הוא תופס חזק את אשכיו ומוחץ אותם. אני מקפידה גם לגזור לו ציפורניים לעיתים קרובות שלא ישרוט או יפצע את עצמו.
אני לא חושבת שהוא מודע למה שהוא עושה וזה קצת מערער אותי. מפחדת שיכאיב לעצמו או יעשה נזק מלפיתה חזקה של האיבר והאשכים.
האם זהו שלב התפתחותי?
מה עושים במקרה כזה אם בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה בפורום?
טל10/04/2014אני ממתינה לתשובה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים - תגובה
ממליץ לפנות לרופא ילדים לבדיקה
חג שמח
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים טמירים?ורד07/04/2014
שלום רב
בני בן ארבע וחצי אתמול לאחר בדיקת רופא הילדים נאמר לי כי אשך ימין בתעלה קרוב לשק והאשך שמאל גבוה בתעלה, בינקות היה במעקב כירורג בשל הידרוצלה דו״צ שנספגה. לפני כשבוע שמתי לב ששק האשכים ריק ולכן לקחתי לרופא, אחרי אמבטיה חמה היה נראה שהאשכים במקום ואז אתמול הרופא אמר שהם לא. למיטב הבנתי אשכים טמירים מתגלים בינקות ולאור זאת שהיה במעקב ולא נאמר לי כלום מניחה שנולד בסדר עם אשכים בשק, האם ייתכן כי אשכיו נודדים בתעלה הלוך חזור? אם כן מה ההשלכות לעתיד ומה הסיכונים (פריון סרטן)? ומה הטיפול? רופא הילדים ביקש שנחזור לכירורג ואמר שייתכן ויצטרך ניתוח. מאחר והתור שלו לכירורג רק בסוף החודש אבקש לדעת מה הדחיפות בעצם ואם אפשר לחכות לתור שלו או שמה כדאי בכלל לקחת לאורולוג ילדים.
אודה לתשובתך מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים טמירים? - תגובה
יש מקום לבדיקת אורולוג או כירורג ילדים, אין דחיפות בבדיקה
חג שמח
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אשך טמיר בילד בן שנהמשה04/04/2014
שלום רב,
בני בן שנה ושלושה חודשים.
יש לו אשך טמיר ובקע טבורי.
נמצאים במעקב מגיל חצי שנה.
שמענו כמה דעות מפרופסורים ודוקטור בתחום כולל העובדה שלפי הפרקטיקה היום מקובל לנתח כבר בגיל חצי שני.
שני מומחים ממליצים לנתח ללא דיחוי, המומחה השלישי ממליץ להמתין חצי שנה כי סבור שיש סיכוי שהאשך בכל זאת יתמקם.
מבולבלים...
נשמח לעצה.
בברכה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אשך טמיר בילד בן שנה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/04/2014משה שלום
באורולוגית ילדים המודרנית אם אכן מדובר באשך תמיר ולא אשך נייד מומלץ לנתח כבר בגיל חצי שנה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחף לפיפירחלי02/04/2014
בני בן ה5, מזה שבועיים עם דחף מוגבר לפיפי. הולך לשירותים הרבה יותר מהרגיל. בימים האחרונים בעיקר לפני שינה חוזר מספר פעמים לשירותים, עם דחף לפיפי שלא יוצא. טוען שלא כואב לו בזמן השתנה אך הדחף מציק. בדיקת שתן ותרבית יצאו תקינות. מה זה יכול להיות? האם לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחף לפיפי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/04/2014רחלי שלום,
כדאי להבדק אצל רופא הילדים ולוודא שמצליח להתרוקן. אם הבדיקה תקינה ואין לו שאריות שתן ממליץ להמתין מספר שבועות עד פניה לטיפול אצל אורולוג ילדים היות שפעמים רבות משתפר לבד
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש כאבים בקצה הפיןענבל28/03/2014
בזמן האחרון בני מתלונן רבות על כאבים בפין, כאשר ביקשתי שיראה לי איפה בדיוק אז הוא הראה לי את הקצה של הפין
מה זה יכול להיות? האם לגשת לאורולוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש כאבים בקצה הפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר31/03/2014ענבל שלום
מציע לגשת לרופא הילדים ואם יחשוב שצריך בדיקת אורולוג ילדים יפנה אתכם
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)