מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרוצלהלימור07/01/2015
בן שנתיים עם הידרוצלה מולד מימין, באיזה גיל מומלץ לנתח? אני ובעלי מפחדים מניתוח בגלל סיבוכים של ניתוח בהרדמה כללית בגיל מוקדם. האם זה מסוכן מבחינת הנפיחות באשך שנמשוך את הניתוח עד לגיל 5 .
(היינו בביקור אצל 4 רופאים שניים מהם טענו שזה בקע מפשעתי, ושניים אחרים טענו שזה מים באשכים, כבר לא יודעת למי להאמין)
שאלה נוספת, האם הפתח שתופרים בניתוח הידרוצלה זה אותו פתח שתופרים כמו בבקע מפשעתי, האם זה אותו פתח לתפירה מבחינת האנטומיה? ומה היא גישה לחתך ניתוחי? דרך האשך או המפשעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/01/2015לימור שלום,
הידרוצל מולד, בניגוד לרוב ההידרוצלים במבוגרים, הינו סוג של בקע ולכן שני הדברים שציינת הולכים ביחד וקשורים זה לזה. לפיכך, גם הגישה הניתוחית דומה כלומר פתח הניתוח הוא דרך המפשעה.
לא מומלץ להמתין עד גיל 5 שנים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום ושורף לילדה קטנה בווגינהיונית05/01/2015
ביתי בת 4 ומאוד אדום לה ושורף בווגינה.
ממה זה מגיע ומה אפשר לעשות?
אני שמה לה טלק אבל זה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדום ושורף לילדה קטנה בווגינה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/01/2015יונית שלום
נראה לי שרופא הילדים הוא הכתובת לבעיה, איננו עוסקים בבעיות מסוג זה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7נינה29/12/2014
שלום.בני הבן 7,ללא הסטוריה של הדלקות בדרכי השתן, ללא בעיות בגמילה.
לאחרונה (בהפרש של שבועיים וחצי ) הרטיב את המכנסיים.לטענתו ,הוא לא הרגיש שרוצה ללכת לשרותים.הוא לא מתלונן על הצריבה בשתן ,אומר שלא כואב לו כלום.
זה לא היה בזמן שהוא היה עסוק במשהוא ,כך שאני לא יכולה לחשוב שמשהוא הסית את דעתו.אין שינויים בחייו,הכל כרגיל ולכן אני לא יכולה לחשוב על משהוא פסיכולוגי.
האם יש סיבה לדאגה? מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/01/2015דינה שלום,
אם ההרטבה לא נשנית לא הייתי ממליץ על ברור נוסף- התופעה יכולה לקרות בזמן משחק.
אם קיים ספק הייתי ממליץ לפנות לרופא הילדים לבדיקה ובידה שימצא לנכון יפנה אותך לאורולוג.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחב לבן שנתייםרוית28/12/2014
הי, הבן שלי בגיל חודשיים הובחן כבעל אגן כליה מורחב בצד שמאל, 8 ממ, שלחו למעקב מדי שלושה חודשים, היתה הרחבה נוספת שבה שקלו ניתוח ובסופו הוחלט להמשיך מעקב, בשנה שאחרי, חל שיפור וזה הצטמצם וכעת, בגיל שנתיים וחודשיים, מפי הטכנאית אולטרסאונד נאמר שיש הרחבה משמעותית, הרופא יוכל לדבר איתי רק בעוד כשבוע ואני מאד לחוצה
אשמח להבין מה פירוש הדבר
האם תתכן החמרה אחרי שכבר צומצם?
יש משמעות לזה שהוא כבר בן שנתיים?
אשמח לכל מידע בנושא אף על פי שעוד אין בידיי את הנתונים המדוייקים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף שלא היו לו דלקות בשתן
רוית28/12/2014אם זה חשוב, לא היו לו מעולם דלקות בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההרחבה
רוית29/12/2014נתון נוסף- ההרחבה קרתה מ 18 ממ ל 29
זה נחשב הרבה?
יש מקרים עם הרחבה של 29 בגיל שנתיים שאינם מצריכים ניתוח?
השתן יצא תקין בבדיקה האחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבוי ועודף עורלהמבולבלת25/12/2014
לבני פין חבוי שנכנס פנימה לאחר הברית. לפני הברית הפין היה בחוץ לחלוטין ונדמה כי כריתת העורלה היא זו שגרמה לו להיכנס פנימה. התעוררו שתי בעיות:
1. נדמה שיש עור עורלה מיותר. קשה להעריך לאור היותו של הפין בפנים. גם כאשר אני שמה שתי אצבעות להוצאת הפין- לא אוכל לדעת האם העור נמתח כתוצאה מאצבעותיי הדוחפות למטה ויתכן שבמצב בו הפין בחוץ ללא אצבעות המתיחה פחותה יותר ובהתאמה העור ידלדל יותר.
2. כשלושה חודשים לאחר הברית הבחנתי בהדיבקות עור העורלה לעטרה. האורולוג שביצע את הברית שחרר את ההידבקות, אם כי טען כי הוא עושה כן רק לבקשתי היות וההידבקות טיבה להיפתח עם הגיל (כמו מתיחת העור אצל לא נימולים).
כעת, בני בן שמונה חודשים ואני מבחינה בהידבקות נוספת, הפעם רק לקורונה כך שהקורונה חשופה חלקית ולא לגמריי. פניתי למבצע הברית אשר אמר שאינו ממליץ לפתוח שוב את ההידבקות בטענה שתיגרם צלקת אשר עשויה להידבק שוב לעטרה ובמצב זה "הטבע לא יעשה את שלו" וההידבקות, אם תקרה עוד בעתיד, לא תוכל להיפתח באופן טבעי כתוצאה מזיקפות בוקר ומתיחות.
אודה להתייחסותך האם אכן לדעתך יש עור עורלה עודף והאם אכן לא מומלץ לפתוח בשנית את ההידבקות.
מצרפת תמונות
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2
מבולבלת25/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3
מבולבלת25/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 4
מבולבלת25/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 4
מבולבלת25/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 5
מבולבלת25/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין חבוי ועודף עורלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/12/2014מבולבלת נכבדה,
הכל נראה לי תקין מאד
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי ההידבקויות?
מבולבלת25/12/2014מניחה שהתכוונת לעניין עודף העורלה... אם כי לי נדמה שיש מעין צמיג שלא נמצא בפין שאינו חבוי.
אך מה לגבי פתיחה שניה של ההידבקויות? האם אתה ממליץ לפתוח או האם יש חשש להצטלקות נוספת עתידית אשר תקשה על היפרדות טבעית במקרה בו ההידבקויות תחזורנה בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפה אצל ילד בן 3.5eli9916/12/2014
שלום רב,
לבני (3.5) יש זיקפה 1-2 פעמים ביום במהלך היום (ולאו דווקא בבוקר כשמתעורר אלא במהלך היום).
רציתי לדעת האם זה תקין ונורמאלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקפה אצל ילד בן 3.5 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/12/2014שלום רב,
תקין ונורמלי
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאטוטומימילי09/12/2014
שלום,
באיזה גיל ניתן להבחין אם יש היצרות של פתח השופכה? האם כבר בגיל חודשיים?
בני הגדול עבר ניתוח מיאטוטומי בגיל 3 .
כעת אחיו בן חודשיים ורציתי לוודא שאין לו גם כן היצרות (הוא מטיל שתן בקשת), האם ניתן כבר לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאטוטומי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/12/2014שלום רב,
אנו נוהגים להמתין עד לגמילה או למתן שתן בעמידה ואז ניתן להבחין לאן מכוון את השתן
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון???טליה30/11/2014
אני בשבוע 16 4 לאחר תפר צוורי מלפני שלושה שבועות. לפני שבוע וחצי בבדיקה שיגרתית התגלה מיעוט מי שפיר של 2 ס״מ. בסקירה נמצאה כליית פרסה ושלפוחית מוגדלת והומלץ הפסקת הריון.האם זהו מצב בלתי הפיך שאינו ניתן לטיפול לאחר הלידה? מדובר בעוברית. אני בהתלבטות הכי משמעותית בחיי. בבקשה תשובה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון??? - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/12/2014טליה שלום רב,
מציע לך לפנות למרכז מעקב עוברי במרכז הנשים בבילינסון- פרופ מייזנר או דר' ברדין לפני שמחליטים על הפסקת הריון.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עקום לתינוקמיואשת29/11/2014
שלום רב
לפניי שושה שבועות נולד לי אחיין בבית החולים האחות והרופא שמו לב שהפין של התינוק עקום אמרו לי שזה שום דבר ואין צורך לטפל או מעקב
ביום הברית המוהל גם הבחין בדבר ואמר לי מראש תראי את הפין איך הוא עקום שלא תגידו שאני עשיתי נזק והמליץ לי לא להשאיר את העיניין ללא מעקב .
כשהאחיינית מחליפה ממש ואים שהפין עקום האם ללכת לרופא או באמת אין צורך?
אנא עזרתך בעיניין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין עקום לתינוק - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/12/2014אתי שלום,
כדאי לפנות לבדיקת אורולוג ילדים כאשר יהיה לקראת גיל 6 חדשים. עדיף להגיע עם צילומים של הפין בעת זיקפה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד!!!עמית27/11/2014
שלום .בני בן חודש וחצי ועכשיו לאחר האמבטיה נראת כיפת הפין בצבע כחול סגול
האם זה נורמלי ? ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד!!! - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2014שלום עמית
נשמע נורמלי לחלוטין
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט בפין של הילדזהר27/11/2014
שלום רב,
לבן שלי (בן ארבע) יש וריד בולט מאוד (ממש ממש בולט) ומעט עקום בקצה שמתחיל הפין
הבנתי מרופאת הילדים שזה הפין שגורם גם לזיקפה
היא אמרה שהיא עוד לא ראתה וריד כל כך נפוח ובולט
העניין הוא שהבן שלי גם כל הזמן אומר שכואב לו הבולבול
ואני לא יודעת אם זה נורמלי או לא אבל הוא חווה מעיין זיקפה של הפין לעיתים מספר פעמים ביום. לא ממש ממש זיקפה אלא הפין מתארך לו והוא אומר שכואב לו הבולבול והבולבול גודל וזה יכול להיות כמה פעמים ביום.
התור לאורולוג די ארוך ובינתיים אני מודאגת.
מה יכול להיות הוריד הבולט מאוד ולמה והאם זה קשור לכאבים שהוא מתלונן עליהם.
ברצוני לציין בנוסף שישנם ימים שהוא הולך הרבה לשירותים בטענה שיש לו פיפי אבל בפועל אין לו כלום.
תודה רבה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד בולט בפין של הילד - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2014עניתי בפורום של שניידר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה הפין לאחר כשבועיים מהבריתשירן26/11/2014
שלום ד"ר בן מאיר.
בני עבר לפני שבועיים ברית כאשר היה בזמן הברית בן שלושה שבועות הברית נדחתה עקב צהבת גבוהה(18).
בברית המוהל הניח אצה שהסביר לי שהיא יורדת לבד עם הזמן ותחבושת נוספת שהסרתי למחרת הברית לאחר המקלחת..
כשבועיים לאחר הברית הפין לא נראה טוב ונראה שהאצה יוצרת עקמת מבחינת השתן הוא עושה בסדר....
צירפתי תמונה על מנת שתוכל להגיד לי אם זה נראה בסדר או שיש מקום לטפל לפני שיהיה לילד נזק.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
שירן26/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
שירן26/11/2014נראה שהאצה לוחצת על האיזור ויוצרת כמו הפרדה אני חוששת שעלול להתחיל נמק מה דעתך על סמך התמונות? יש צורך בהתערבות רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/11/2014שירן שלום
החלק הצהבהב התחתון הוא רקמה בהחלמה שתשלים עצמה בקרוב ותחלים היטב..
באשר למראה הפין. אם נראה בעינייך לא תקין כדאי לפנות לבדיקה בסביבות גיל 4 חדשים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה הפין לאחר 5 חודשים של הבריתשירה21/11/2014
שלום,בני בן חמישה חודשים ומאז הברית יש לו נפיחויות סביב הפין כמו גלגל,רציתי לדעת אם זה סדיר ויחלוף עד גיל מסויים או שעליי לטפל בזה...תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה הפין לאחר 5 חודשים של הברית - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2014שירה שלום,
מדובר בעודף עורלה. תופעה אסתטית שאינה מחייבת תיקון.
אם בכל זאת ברצונכם לתקן פנו לאורולוג ילדים.
דר' בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שתן חוזרות -בת 8מיכל20/11/2014
בתי בת ה-8 סובלת מדלקות בשתן מזה כשנתיים.
3-4 פעמים בשנה מטופלת באנטיביוטיקה. החיידק איקולי.
נעשתה בדיקת אולטראסאונד דרכי שתן וכליות - תקינה.
מה ניתן לעשות על מנת למנוע את חזרתן של הדלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות שתן חוזרות -בת 8 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר23/11/2014מיכל שלום,
חסרים לא מעט פרטים קליניים שבעיקר קשורים לתפקוד דרכי שתן תחתונות. במקרים כאלה יש מקום גם לברור של מיפוי כליות ו/או ציסטוגרפיה. את כל אלה כדאי לבצע דרך פניה ישירה לאורולוג ילדים או נפרולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4, מרטיבה יום ולילה ואינה מתייחסמאיר16/11/2014
בת 4, מרטיבה יום ולילה ואינה מתייחסת לעניין
רקע:
ביתנו הייתה גמולת שתן קרוב לגיל שלוש אבל לא גמולת צואה. כאשר התקרב המועד להתחיל גן טרום חובה בגיל שלוש אמרו לנו שלא יקבלו אותה ללא גמולת צואה. לכן עשינו כל מאמץ למצוא דרך/שיטה לגמול אותה גם לצואה והצלחנו לעשות כך ממש בשבועת הראשונים לתחילת הגן. אבל מה שקרה ביתנו התחילה להרטיב. ולאחר זמן קצר גם למצוץ אגודל וגם חזרה להסתובב עם שמיכה. יש לציין שהיא פחות או יותר לא מצצה אגודל בגיל צעיר יותר.
תאור המצב הנוכחי:
הילדה מרטיבה את התחתון והחצאית כמה פעמים ביום,(אבל אין שלוליות). היא אינה מתייחסת לעניין, לא מפריע לה להיות רטובה, והיא יכולה להישאר כך שעות ארוכות ולא לבקש שיחליפו אותה. כאשר אנו מבקשים לדבר איתה על העניין היא מתחמקת מהדבר וכמעט לא משתפת פעולה. כאשר היא מתבקשת ללכת לשירותים היא משיבה שהיא אינה צריכה. ואז יכול לקרוא שדקה אחר כך היא מרטיבה. זה קורה גם בגן, בחוץ שהיה משחקת עם חברות, וגם בבית. לעומת זאת כשהיא צריכה צואה היא הולכת מיד לשרותים. בלילות היא גם מרטביה ולכן אנו אנו מלבישים לה חיתול. נעשתה בדיקת על-קולי ונמצא הכל תקין, ב"ה.
כעת אנו מנסים לעודד אותה דרך שיחות ופרסים ללכת לשירותים לפני שיוצא לה והיא תמיד אומרת שתפסיק להרטיב אבל עד עתה זה לא קרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4, מרטיבה יום ולילה ואינה מתייחס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר17/11/2014מאיר שלום,
מציע לאחר בדיקת רופא ילדים, אם נשללה בעיה אורגנית לפנות לייעוץ רגשי אצל מטפלים שאמונים על תחום זה, לרוב איננו מתחילים טיפול באורולוגיה לפני גיל 5 שנים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)