פורום אורולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן אצל ילדה בת 4
    מיטל
    06/01/2014

שלום ד"ר,

לפני כמה ימים התחיל לילדה שלי לחץ לעשות שתן כל הזמן. היא גמולה מחיתול יום ולילה מזה חצי שנה.
    עשינו בדיקת שתן והתרבית יצאה שלילית עם כדוריות דם לבנות בנורמה.
    אז אין דלקת ואין חיידק. אין חום אין כאבים ואין צריבה. הכל רגיל והיא מתפקדת רגיל, רק בזמן שהיא רוצה פיפי אז היא יושבת,עושה, מנגבת, קמה ואז טוענת שעדיין יש לה פיפי ולא רוצה לקום. היא כועסת שהפיפי לא יוצא והיא מרגישה שעדיין יש לה פיפי וזה מרגיז אותה, היא אומרת שאם היא לא תעשה אז הוא יברח לה. (אבל זה נדיר שבורח לה).בסוף אני מרימה אותה בידיים מחבקת אותה כמה זמן שצריך וזה נגמר.
    הרופאת ילדים טוענת שזה מהקור וצריך להלביש לה אולי עוד מכנס או גרביון.
    מה דעתך בנושא ? מה זה יכול להיות? זה יימשך כל החורף?
    (דרך אגב בגן טענו שזה לא קורה).
    זה יכול להיות פסיכולוגי גם?

בתודה מראש האמא המודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן אצל ילדה בת 4 - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    12/01/2014

שלום מיטל,
    לרוב מדובר בתופעה חולפת שמקורה אינו ברור, פעמים רבות מופיעה לאחר מחלה. הייתי משלים US דרכי שתן כולל שארית שתן אם התופעה אינה משתפרת.
    באם אין שיפור משמעותי בתוך מספר שבועות לפנות לברור נוסף אצל אורולוג ילדים.
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות של המאטוס של הפין לילד בן של
    מגי
    06/01/2014

שלום רב!
    בני בן השלוש נולד כשחור הפין מעט פתוח ואדמומי.
    לאחר שהלכתי לרופא עור ילדים ואמר שהכל נראה בסדר ורק כשיגדל אם ירצה חבצע ניתוח קוסמטי....כיום בני טוען מידי פעם שהוא מרגיש צריבה באזור החור.
    היום היינו אצל רופא עור והוא אמר שבהחלט יש אפשרות שצורב והפנה לאורולוג ילדים ואמר שאולי יש לבצע ניתוח בהרדמה מלאה...בהפנייה כתוב: "היצרות של המאטוס של הפין".
    אנחנו מאוד מודאגים, מה זה אומר?...והאם יש אפשרות לטפל בדר אחרת?...
    אשמח מאוד למענה..
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• היצרות של המאטוס של הפין לילד בן של - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    12/01/2014

שלום רב,
    יתכן שמדובר בדלקת של פיית השופכה שמצריכה מריחת אנטיביוטיקה מקומית.
    היצרות של הפיה ללא דלקת לרוב אינה גורמת לכאב.
    ממליץ על בדיקת אורולוג ילדים.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצריך טיפול אנטיביוטי?
    מיואשת
    29/12/2013

שלום רב ביתי בת ה17 אושפזה לפני חודשיים בגלל דלקת בדרכי שתן עליונות היה לה חום נורא גבוהה הקאות מרובות ירידה בהמוגלובין ולא הגיבה לאנטיביוטיקה והחליפו טיפול כמה פעמים באישפוז עד להקלה ורגיעה במצב .לפניי שבוע היו לה כאבים במותן ודחיפות לשתן אבל לא יוצא הרבה מיד הרופא התחיל אנטיביוטיקה ושלח שתן לדגימה תרבית תקינה וליקוציטים 250000 מצד אחד אמר שהבדיקה תקינה מצד שני אמר שחייבת טיפול אז יש דלקת או אין דלקת ולמה אנטיביוטיקה?
    תודה מראש
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    מצריך טיפול אנטיביוטי?

הוספת תגובה

• מצריך טיפול אנטיביוטי? - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    01/01/2014

אמא יקרה,
    מציע שתפני את השאלות הללו לרופא שמטפל בכם
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכים שנעלמים
    שלומית
    29/12/2013

שלום,
    בני בן 8. כבר לפני מספר שנים אמרתי לרופא הילדים שהאשכים שלו לעיתים נמצאים ולעתים נעלמים (כלומר אי אפשר למשש אותם, לחוש בהם) - הרופא אמר שאם אני יכולה למוצאם הרי שהכל בסדר. אתמול לפני האמבטיה בני אמר לי שהאשכים 'נעלמו', ביקשתי ממנו שכשיכנס לאמבטיה ינסה למשש אותם (חשבתי שהמים החמים יעזרו בזה) הוא הצליח למצוא רק אחד. האם עלינו לבדוק זאת? זה נאה לי מאוד מוזר. האם יש שם לתופעה כזו? האם זה אשכים טמירים? אשמח לכיוון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אשכים שנעלמים

הוספת תגובה

• אשכים שנעלמים - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    01/01/2014

שלומית שלום,
    אשכים תמירים אינם יורדים לשק האשכים לעומת ניידים שיורדים.
    על מנת להבדיל בין שני הסוגים מציע לפנות לבדיקה אצל אורולוג ילדים. אשכים תמירים צריך לנתח בעוד שאחר ניידים עוקבים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון תיסמונת קליינפלטר
    ויקי
    12/12/2013

שלום! לפני שבוע גילו לי בבדיקת מי שפיר כי יש לעובר תסמונת קליינפלטר, כתוצאה מכך החלטנו ללכת על "לידה שקטה".
    יש לנו ילד בן 5 בבית שאצלו לא ביצענו בדיקת מי שפיר, מהי הפרוצדורה לאיבחון בגיל זה? אנו רוצים לוודא שחלילה אין לו תסמונת זו.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון תיסמונת קליינפלטר

הוספת תגובה

• איבחון תיסמונת קליינפלטר - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    16/12/2013

ויקי שלום,
    עליכם לפנות לגנטיקאי לצורך אבחון
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס ואנורזיס לילד בן 7
    רות
    11/12/2013

שלום,
    תעזור לי להבין משהו בבקשה. יש לי ילד חכם ומקסים בן 7 שסובל מחוסר שליטה בצרכים שלו (קטנים וגם גדולים). עושה פיפי בלילה במיטה וביום לפעמים מפספס גם קקי. בדקנו אותו מכל הכיוונים, טופלנו אצל פסיכולוג ילדים, נתנו לו תרופות נגד הרטבת לילה אך הכל לא עזר ממש. פתאום מישהו אמר שתופעה הזאת יכולה להיות בגלל שימוש בסמים קלים (גראס) של אבא שלו לפני שהתחתן (הפסיק כחצי שנה לפני שנכנסתי להריון). האם אתה יודע משהו על זה? עד כמה יש פה קשר בין הדברים?

תודה!

הוספת תגובה

• אנקופרזיס ואנורזיס לילד בן 7 - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    16/12/2013

אין קשר בין הדברים
    דר' בן מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רות
    17/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פין חבוי אצל פעוט רזה בן 1.10
    עינב
    04/12/2013

הבן שלי סובל מתופעה של פין חבוי, הוא פעוט רזה ופעיל, נאמר לי בעבר שהדבר יסתדר כאשר הוא יגדל במקצת וירזה- אך לא כך קורה ואני מודאגת. התופעה החלה, דרך אגב, לאחר הברית. עד הברית לא היתה כל בעיה הברית עצמה היתה נוראית, ולאחריה היו הידבקויות, והפין נכנס פנימה.
    אני תוהה האם יתכן והברית גרמה לכך? האם יכול להיות שההבט זה יסתדר? ובעצם, מהו הטיפול האפשרי כדי למנוע ממנו סבל עתידי.
    תודה

הוספת תגובה

• פין חבוי אצל פעוט רזה בן 1.10 - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    07/12/2013

שלום רב,
    פין חבוי אינו גורם סבל, לרוב מסתדר מאליו עד גיל ההתבגרות. לעיתים בשל עודף עורלה ההורים מעדיפים לבצע תיקון אסתטי. אם ישנן הידבקויות נהוג לעקוב ו/או להפרידן.
    אין תמיד קשר בין פין שקוע לבין שומן עודף
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי עושה פיפי גבוה
    רפי
    02/12/2013

שלום רב,

בני בן שנתיים וחצי, ילד בריא. בעת הטלת שתן כאשר איבר המין נוטה לעבר האסלה זרם השתן יוצא בזוית של כמעט 90 מעלות, אציין כי זרם חזק.
    מלבד זה, ילד גמול, אין בעיות בהטלת שתן, דלקות וכו.

אשמח לדעתך בנושא.

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי עושה פיפי גבוה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    07/12/2013

שלום רב,
    יתכן שמדובר בפית שופכה מוצרת אשר ניתן להרחיבה בפעולה קצרה. מציע לגשת לאורולוג ילדים לבדיקה (אין מדובר במשהו דחוף)
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת מאספת כפולנ
    לי
    30/11/2013

הי יש לי תינוקת בת 3 חודשים שתהיה בריאה אחת מתאומים שנולדו פגים בשבוע 33.3. הגענו השבוע לאשפוז עקב חום והתגלה אי קולי בשתן טופלה ברוצפין. באולטרסאונג כליןת התגלה כי כליה שמאלית גודלה 0.5 אמרו תקין וימנית גדולה יותא 0.63 עם מערכת מאספתכפולה(אבל עפ זאת אמרו שזו לא ממש הרחבה כי הבדעקה נעשתה בזמן דלקת שמרחיבה גם ככ). סקירות בהריון תקינות לגמרי נעשו אצל מןמחה שלא אמר דבר על כך. רציתי לדעת מה המשמעויות בתינוקת כזו קטנה ואם חלילה יש סיכןן בדבר הזה ? בממצא הזה? אני ממש מפוחדת ועברתח המון עד הילדים שלי שיהיו בריאים מקןה שתרגיע אותי.ועוד שאלה האם כדאי ךעשות לתאןם אולטרסאונד כליןת וכן לאח הנוסף בן השנתיים.

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת מאספת כפולנ

הוספת תגובה

• מערכת מאספת כפולנ - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    07/12/2013

שלום רב,
    מערכת מאספת שכיחה אום אינה מורחבת לא דרוש ברור כלשהו, אם מורחבת יש לפנות לאורולוג ילדים או נפרולוג ילדים להמשך ברור. גם אם המערכת אינה מורחבת הייתי ממליץ לבצע US דרכי שתן בגיל 6-12 חדשים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית מילה
    נועה
    15/11/2013

אנחנו לא דתיים ומתלבטים האם למול את הבן שעתיד להיוולד בעוד כחודשיים. יש דעות לכאן ולכאן, ובזמן האחרון אנחנו גם שומעים שבחו"ל מוציאים את ניתוח הברית מחוץ לחוק בגלל שאירגוני רופאים קבעו שהוא מסוכן ומכאיב.

שאלותי (מבחינה רפואית בלבד):
    האם יש הכרח רפואי לבצע את ברית המילה בגיל 8 ימים? מדוע?
    האם רפואית הוא רצוי? באיזה גיל? אם בכלל? מדוע?
    מה היתרונות הרפואיים שלו? האם הם מוכחים?
    האם יש בו סיכונים כלשהם? מה מידת הסיכונים?
    האם אפשרי לבצע ניתוח מילה ללא כאב לתינוק ובאפס סיכונים? איך? ע"י מי? באיזה גיל?
    נאמר לי שבגיל 8 ימים די בטיפות יין על המוצץ כדי למנוע ממנו כאב, וכי ניתוח מילה בגיל כזה יש בו הרבה פחות סיכונים, וכי מוהל עדיף על פני רופא מאחר ומוהל הרבה יותר מיומן. מה דעתך על כך.
    מתנצלת על מבול השאלות. אני ממש חרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה

הוספת תגובה

• ברית מילה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    18/11/2013

נועה שלום,
    ניתן לדבר הרבה על ברית וקצרה כאן היריעה...
    בגיל צעיר קל יותר למול וההחלמה מהירה, נעשית ללא תפרים.
    יין או סוכר מוריד כאב- הוכח במחקרים
    מילה מורידה שיעור הידבקות מאיידס ולכן יש משלחות מארצות מערביות שנוסעות לאפריקה לבצע מילה. כן הוכח שמילה מורידה שיעור זיהומים בדרכי שתן כאשר יש מומים מולדים של דרכי השתן מתחת לגיל שנה.
    אין הבדל בין רופא מנוסה למוהל מנוסה מבחינת שיעור הסיבוכים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במינרין להרטבת לילה
    אמא מודאגת
    14/11/2013

שלום,
    בני בן ה-10 סובל זה שנים מהרטבת לילה, כמעט מדי לילה.
    אורולוג ילדים המליץ על טיפול במינרין ואכן התחלנו בטיפול לפני כשלושה שבועות.
    אנו מקפידים על כל ההוראות אולם עדיין מופיעה הרטבה בערך ב-50% מהלילות.
    האם כדאי להמשיך במתן התרופה, או שהדבר מעיד על כך שהיא איננה פועלת כנדרש?
    האם יש סיכוי שעם חלוף הזמן התרופה תשפיע טוב יותר?
    האם כדאי להפסיק ולנסות שיטה אחרת? אם כן, האם מותר להפסיק בבת אחת?
    תודה רבה מראש,
    בברכה,
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• טיפול במינרין להרטבת לילה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    18/11/2013

שלום רב,
    מציע לפנות למרפאת הרטבה שמנוהלת על-ידי דר' (לרפואה) ולא ללכת על פתרונות חלקיים.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברספרים בתינוקת עם רפלוקס כלי
    קרין
    11/11/2013

לביתי בת ה-8 חודשים רפלוקס דרגה 5 ונוטלת רספרים מניעתי פעם ביום בשעה שבע וחצי בערב
    אתמול עקב עליית חום בוצע בדיקת שתן סטיק במרפאה והיתה תקינה ולכן לא פנינו למיון בהוראת רופא הילדים שגם בדק אותה ולא מצא מקור לחום
    הבוקר בקופת חולים לא היתה ערכת קטטר ו- SPA לא צלח עקב שלפוחית ריקה ולאחר ניסיון ה-SPA בוצעה בדיקת שתן בסטיק משקית שתן אריתרוציטים ולויקוציטים
    רופא הילדים ביקש לתת שתי מנות רספרים ביום עד תוצאה של התרבית (שנלקחה משקית שתן ולא קטטר או SPA כאמור)
    והמליץ לא ללכת למיון
    השאלות שלי הן:
    1. האם לגשת למיון בכל מקר לבדיקת שתן מדוייקת יותר (אציין כי עד כה היו לביתי שני אירועים של דלקת בדרכי השתן כאשר הראשון במאי היה ESBL והשני לפני חודש היה איקולי רגיש וטופלה ע"י צפורל)
    2. אם לא לגשת למיון האם לתת שתי מנות רספרים ?
    3. מתי לתת את הרספרים - נתתי מנה הבוקר ב-11:30 כשחזרתי מקופת חולים, האם לתת את הבאה 23:30 בלילה או לתת כרגיל ב-20:00 ומחר בבוקר ב-19:30 (עדיף לי)?

תודה
    רבה

הוספת תגובה

• טיפול ברספרים בתינוקת עם רפלוקס כלי - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    18/11/2013

קרין שלום
    אםיש רופא ילדים טוב יכול להחליף הצורך לביקור מתיש במיון. רופאך נהג נכון. חשוב מאד לטפל עד קבלת תרבית באנטיביוטיקה כלשהי במידה ששתן לכללית לא תקין. טיפול כזה יכול למנוע נזק כלייתי.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשרי עור קטנים מאוד עוד מברית המילה
    דני לוי
    07/11/2013

שלום וברכה,

כיום אני בן 25, מאז ומתמיד יש לי גשרי עור קטנים, בחיבור העליון בין הכיפה לגוף איבר המין (מצורפת תמונה).
    הדבר מטשטש את הצורה הטבעית של הכיפה בחלק העליון (אין בליטה של הכיפה בחלק העליון בגלל זה).

האם ניתוח לתיקון הוא נחשב קל ומבוצע בהרדמה מקומית ?

חשוב לי לדעת - מה סיכויי הדיוק של ניתוח התיקון ? עד כמה הניתוח מדוייק ויצור מראה בליטה טבעי של הכיפה ?

בתודה מראש,

הוספת תגובה

• גשרי עור קטנים מאוד עוד מברית המילה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    18/11/2013

איתמר שלום,
    לא יכול לראות את תמונתך.
    בכל מקרה, בכירורגיה אין תחליף לבדיקה בעין של הרופא המנתח עם דיון מקצועי לאחר הבדיקה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבישים בשתן?
    אמא
    06/11/2013

שלום, בני בן 11 ויש לו מדי פעם צריבה במהלך מתן השתן, זה קורה כבר תקופה ארוכה מאד, לעיתים נעלם לשבוע שבועיים ושוב חוזר , ולפעמים במשך ימים שלמים . רופא ילדים אמר שזו נטיה, עשינו בדיקת שתן והכל היה תקין. לדברי הרופא- רק צריך לשתות הרבה. האם צריך לקחת לבדיקת אורולוג מומחה בילדים? מה יוכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן למנוע או לטפל מעבר לשתיה מרובה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גבישים בשתן?

הוספת תגובה

• גבישים בשתן? - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    18/11/2013

שלום רב,
    ניתן לפנות לאורולוג ילדים או לנפרולוג ילדים לצורך המשך ברור אם הצריבה מפריעה לבנך. ככלל יש לשלול הפרעה מטבולית או דלקת שאינה חיידקית.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון סקין בריג' בפין
    מבררת
    03/11/2013

בננו בן חמש. לפני כשנה לאחר שהתלונן על גרד אובחן סקין בריג' קטן (כ2 מ"מ) בחיבור בין הפין לעטרה. רופא מומחה נתן כאופציה ניתוח להפרדה שעדיין לא בוצע.
    כרגע לא מתלונן על גרד. אנחנו מתלבטים אם לבצע את הניתוח או לא אם לא מתלונן.
    האם הסקין בריג' יכול להפריע בעתיד לקיום יחסי מין?

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון סקין בריג' בפין

הוספת תגובה

• תיקון סקין בריג' בפין - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    04/11/2013

שלום רב
    לא יפריע תפקודית.
    אם מדובר בגשר עור לא ניתן להפריד ויש לבצע חיתוך
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה