מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע אפיגסטרידן14/10/2013
שלום לדר',
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לתיקון בקע אפיגסטיר עם רשת. עם הזמן חזרתי לשגרה ואני מסוגל להרים משקלים של 10 קילו ויותר. השאלה שלי לגבי אימוני כח בחדר כושר- לפני הניתוח התאמנתי באופן קבוע ורציתי לשאול אם מותר כבר לחזור לשם. מן הסתם מדובר במשקלים הרבה יותר כבדים. וכן גם לגבי אימוני בטן- האם מותר.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע אפיגסטרי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/10/2013התשובה היא כן. לאט ובהדרגה.
לא להתאמץ מאמץ יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע אפיגסטרי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/10/2013התשובה היא כן. לאט ובהדרגה.
לא להתאמץ מאמץ יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי אחרי ניתוח בקע דו צדדיבוכנר יוני07/10/2013
נותחתי ביום ו 4 באוקטובר ניתוח בקע דו צדדי שעבר בהצלחה
הניתוח בוצע בשיטת LAP .בהמלצת קרדיולוג ובאישור המנתח לא הפסקתי לקחת פלבקס ואספרין
2-3 ימים אחרי הניתוח הופיעו נפיחות וכתמים כהים באזור המפסעה על האשכים ובחלק התחתון של הפין
מבקש לדעת אם הסימפטומים יחלפו או שיש צורך בהתערבות רפואית
המון תודה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי אחרי ניתוח בקע דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/10/2013אתה מתאר שטפי דם תתעוריים, שנגרמו בנתוח. הכתמים ייספגו ויעלמו לחלוטין תוך 2-3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע 5 מ"ממשה04/10/2013
,באולטראסונד מפשעת ימנית נדגם בקע גולש קטן צוואר ברוחב 5 מ"מ תכולה שומנית
אשמח להבין מה פירוש הממצא ומה הטיפול המומלץ
אני בן 45 בריא בד"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע 5 מ"מ - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/10/2013למה עשית US?
מדוע פנית לרופא? מה היו התלונות?
מה נמצא בבדיקתו?
האם היו ממצאים נוספים באזור הנבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע 5 מ"מ
משה06/10/2013פניתי לרופא משפחה כי פעם אחת קיבלתי מכה באזור וחשבתי שיש נפיחות. מאז לא מרגיש נפיחות ולא כאב. מעבר לזה לא היו ממצאים נוספים ב u.s .
השאלה אם בקע מסוג זה, שאינו מפריע לי כעת, דורש טיפול כעת על מנת שלא יחמיר.
כמו כן האם עליי להימנע מעשיית ספורט כמו ריצה או אימוני כושר בסיסיים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע 5 מ"מ - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/10/2013אם אין סימפטומים אין מה למהר.
אפשר לעסוק בפעילות פיזית - אם אין כאבים.
שוב - רצוי US טוב בידי מישהו שמבין היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע גדול בבטןקובי28/09/2013
שלום דר.אני בן 45 מושתל כליה מזה שנה.מסיבה לא ברורה עקב חסימת מעיים עברתי לאחר שבוע מההשתלה כריתה תת מלאה של מעי הגס. עקב כך התפתח לי בקע ענקי בצלקת הבטן בגודל 30/20 סמ.אני מאוד מוטרד מכך מאחר ואני נוטל תרופות נוגדות דחיה.והבקע לא אסתטי ומכביד עליי .האם יש לך המלצות לגבי התנהלות יומיומית? האם יש סיכון בלא לעשות כלום בבקע?!האם יש שיטות מתקדמות לטיפול יסודי ובטוח בבקע במצבי?! אשמח לעצתך.תודה מראש קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע גדול בבטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/09/2013לקובי שלום
בקע גדול בדופן הבטן הינו בעייה הדורשת טיפול מפני שעם הזמן הבקע הולך וגדל ובסופו של דבר הוא מגיע למצב שאינו בר תיקון ושיש בו סכנות בריאותיות רבות. לכן ההמלצה היא לתקן את הבקע. אצלך, בהתחשב בהשתלה שעברת ובתרופות נוגדות הדחייה שאתה מקבל, יש צורך בהיערכות מתאימה אך בוודאי שאין בכך הוראת נגד לניתוח. אין טיפול אחר יעיל למצב פרט לתיקון ניתוחי. את השיטה הניתוחית בוחר הצוות המטפל על סמך מצבך, מצב הבקע ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתיחן20/09/2013
שלום,אני בת 18, ונולדתי עם בקע סרעפתי מולד,שאובחן רק לאחר הלידה,
וכעבור כשעה מהלידה הוכנסתי לניתוח לתיקון הבקע.
מאז עברו 18 שנה ללא בעיות כלשהם,
אך בזמן האחרון החלו להתרבות מצבים בהם אני מרגישה קושי לנשום
ותחושת לחץ בצד השמאלי של החזה והריאות (באזור הבקע).
האם יש צורך לפנות לבדיקה רפואית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/09/2013לחן
אנא פני לבדיקת רופא. לא ניתן להציע אבחנה על פי התיאור בפנייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. אני חודש אחרי ניתוח הרניהסאן15/09/2013
דו מפשעתי, באיזה פעילויות ספורט אני יכול לעסוק?
ריצה?
הליכה?
מתיחות?
קפיצה בחבל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. אני חודש אחרי ניתוח הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/09/2013חודש לאחר הניתוח ניתן לחזור לכל פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים מתחת לחזהשלי08/09/2013
שלום, אני בהריון בשבוע 25 ומתחילת ההריון יש לי כאבים ברום הבטן ממש מתחת לחזה במרכז. הכאב מופיע בעוצמה בזמן האיכלה ולאחריה. לפעמים יעברצ שעה שלמה עד שזה נרגע קצת.
ככל שההריון התקדם כך הכאב הלך והתעצם, בימים האחרונים האיזור שורף לי חיצונית.
בבירור עם הרופא (נשים) עלתה האפשרות כי מדובר בבקע סרעפתי
למי עלי לפנות? כירוג כללי מטפל בזה?
האם בהריון ניתן בכלל לאבחן ללא צילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים מתחת לחזה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/09/2013בשלב ראשון - להבדק ע"י גסטואנטרולוג.
התופעה הזו ידועה בהריון והד"כ חולפת לאחריו. קשור ברפלוקס של מיץ קיבה לוושט ולאו דווקא בקע סרעפתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע חוזרעמרי07/09/2013
מומחי הפורום שלום,
אני בן 24 בריא בסך הכל, לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח קילה עם רשת והכל. סיימתי בכבוד שלוש שנים בתור לוחם (חיר) והכל היה בסדר..
לא מזמן באופן מפתיע החלו כאבים באיזור הניתוח, ללא נפיחות משמעותית. אני מתעמל באופן קבוע (משקל גוף בלבד ללא משקולות) והכאבים מופיעים בעיקר לאחר מאמץ ונרגעים לאחר יום-יומיים מנוחה.
האם סימנים אלו דורשים ניתוח או שאפשר לפתור את הבעיה באמצעים אחרים (תרגילים לחיזוק האיזור, מתיחות וכדומה...)
תודה, ושנה טובה לכולם..
עמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/09/20131. צריך להבדק
2. כנראה צריך US (אצל מישהו מוסמך לבדוק שברים ותופעות נוספות סביב למפשעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע אפיגסטריאבי04/09/2013
שלום
לפני 5 ימים עברתי ניתוח אפיגסטרי פתוח עם רשת. באותו יום לאחר מכן היו כאבים אולם מאז כלל לא, למעט בזמן שיעול והתעטשויות עקב אלרגיה. בעוד 4 ימים אני מוציא תפרים. רציתי לשאול מה סף המשקל שאני יכול להרים מבלי לגרום נזק?
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע אפיגסטרי - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/09/2013מציע להמנע ממאמצים גופניים למשך חודש מהניתוח. יכול להרים משא של עד 5ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילהלירון21/08/2013
שלום רב
בילדותי עברתי ניתוח קילה כנראה משפעתי כיום אני בן 22 ועובד בעבודה פיזית ומרים משקל כבד, האם ישנו קשר ביו הניתוח בילדות להרמת משקלים כבדים כיום? והאם הקילה בילדות מגדיל את הסיכויי לקילה היום? האם יש הגבלה למשקל שאני יכול להרים היום בגלל הקילה בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילה - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/08/2013לירון,
אין לך כל הגבלה בפעילות ומאמצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אולטרהסונד נויפלדnana20/08/2013
הי
נשלחתי על ידיך לאולטרהסונד ..אכן היתי היום והתגלה בקע קטן בצד שמאל שלא חשה בו כאבים..
איך לאחר ניתוח בקע דו צדדי עם רשתות יש בקע קטן ..הרי הניתוח היה לפני 6 חודשים ..תקופה כזו קצרה יכול הבקע לחזור? האם כל חיי אעבור ניתוחי בקע ? וסבל
הוסבר לי שבשיטה לברסקופית מכניסים רשת בכדי שלא תהיה הישנות בקע ..אני מיואשת מאד ..ועוד סובלת מכאבים ודקירות בצד ימין שאין להם פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר אולטרהסונד נויפלד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/08/2013לגבי הבקע משמאל, אין 100% וגם כששמים רשת לפעמים יש חזרות במיוחד אם לא שומרים בשבועות הראשונים אחרי הניתוח ולא נמנעים ממאמצים, הרשת יכולה לזוז. בכל מקרה, ממה שאת מתארת אין כרגע סיבה לעשות משהו.
לגבי צד ימין, אין לי כרגע פתרון בשבילך מלבד לחכות ולקוות שזה ישתפר. יש שם סיכות שנמסות עם הזמן ונקווה שהכאבים ישתפרו ויעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביקור
nana21/08/2013הי
כולי תקווה... מפחיד אותי שיש בקע.. ושיום יבוא ויגדל ואעבור עוד ניתוח וכאבים .
לפי משכתבתי האם יש טעם לבקר שוב במרפאה אצל דר בן דהן... ? התור נקבע לחודש הבא (לא רוצה ביקורים מיותרים)
לא עשיתי מאמצים בחדשיים לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביקור - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/08/2013תלוי איך את מרגישה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביקור - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/08/2013תלוי איך את מרגישה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין כואבת
nana21/08/2013בימים אחרונים כל הזמן כמעט כאבים ודקירות ..אפילו במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הסיכות נמסות?
nana22/08/2013כתבה שקראתי
כאב לאחר תיקון בקע מפשעתי בלפרוסקופיה הוא לרוב בעצמה לא גבוהה, וחולף תוך מספר ימים. לעתים נדירות עלול להתפתח כאב כרוני, הנובע מפגיעה בעצבים הסמוכים לאיזור הבקע. לרוב קשור כאב זה לשימוש בסיכות ניתוחיות המשמשות לקיבוע הרשת למקומה, אך בטכניקה המודרנית נעשה שימוש במספר מועט של סיכות, הרחק מאזור מעבר העצבים- כדי להפחית שכיחות סיבוך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הסיכות נמסות? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/08/2013זה נכון.
הסיכות נמסות תוך 3-6 שבועות.
אם יש עדיין כאבים - תבואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה
nana22/08/2013אתה אומר ..יש שם סיכות שנמסות עם הזמן ונקווה שהכאבים ישתפרו ויעלמו.
ובשאלה מתי הסיכות נמסות ענית לי שלאחר 6 שבועות..אז איך עדיין יש לי סיכות אחרי 6 חודשים ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אלוןעדי20/08/2013
כזכור בבדיקה אצל כירורג+כירורג איכילוב לא נמושו בקעים אבל אולטרסאונד הראה בקע בגודל קטן 1.2. אתמול הייתי אצל אורתופד שאמר שגם אם לא נמושו בקעים זה לא אומר שאין בקע. שאולי זה בקע קטן שלא חשים אותו במישוש אבל זה לא אומר שהוא לא קיים ושכן צריך להתייחס לצילום.העלת השערה קודמת שאולי זה עניין של גיד/שריר. מה עושים במצב כזה? אם יש כאב שמציק ולא חשים בבקע, האם בכל זאת מנתחים או שלא? בחודש הבא יש לי תור חזרה לאיכילוב ורציתי לדעת איזה המשך יש לסיפור הזה? אם לא ניתן לחוש את הבקע במישוש ועדיין יש כאב קל מה ניתן עוד לעשות לדעתך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אלון - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/08/2013לעדי
בדיקת US אינה בדיקה טובה לאבחון בקעים ומשתמשים בה רק במקרים מיוחדים. בהרבה מאד מקרים הבדיקה "מאבחנת" בקע שאינו קיים... עם כל הכבוד לאורטופד-שיתן עצות במקצוע שלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, תמיד מצליח להרגיע האם אתה
עדי20/08/2013יכול לנחש עבורי מה יהיה השלב הבא? אם עדיין יש כאב מסויים מה יהיה השלב הבא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקע טבורי חוזררם17/08/2013
שלום
אני 10 ימים אחרי ניתוח בקע טבורי חוזר בשיטה הלפרסקופית אחרי ניתוח בקע שנכשל בשיטה הפתוחה לפני שנה וחצי . שמו לי רשת 20 על 15 . בהוראת המנתח אני כל הזמן עם חגורת בטן .
1) מדי פעם אני מתעטש ... האם זה מסוכן לניתוח ?
2)האם סחיבה של משקלים קטנים עד שני קילו מסוכנת לניתוח ?
3) מתי אפשר לדעת בודאות שהניתוח הצליח ?
4)מתי אפשר לחזור לפעילות גופנית וחדר כושר באופן מלא ?
תודה ודש חם לד"ר אלון רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע טבורי חוזר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/08/20131. תחזיק, תתמוך בבטן כשאתה מתעטש.
2. לא רצוי אבל לא צריך להפריע.
3. עם הזמן. יכול לחזור אחרי שבועות, חודשים ושנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע מפשעתידנה16/08/2013
בת 25 אובחן בקע בצד ימין של המפשעה.
ככה רציתי לשאול:
1. אני מעדיפה לעשות את הניתוח פרטי, המנתח מומחה בשתי השיטות הפתוחה ובלפרוסקופיה. ונתן לי את האפשרות לבחור.
אני לא באמת יודעת מה כדאי לי לעשות? מבחינה קוסמטית הבנתי שזה או שלושה חתכים קטנים בקו הטבור או שבפתוח זה חתך באזור המפשעה.
השאלה מה באמת כדאי ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהניתוחים??.
2. לגבי הרדמה, בצבא התגלה לי רגישות לחומרים דנטלים, אין לי רגישות לאלחוש ועם זאת הייתי רוצה לדעת שאני לא רגישה לחומר ההרדמה? אף פעם לא עשיתי ניתוח וגם לא טיפול שיניים או הרדמה מקומית. האם יש טסטים שיכולים לבדוק רגישות לחומר הרדמה?
ואם כדאי לעשות את הניתוח בהרדמה של חצי גוף?(ידוע לי שהרדמה חצי גוף זה רק לניתוח בגישה המסורתית).
תודה רבה,
ושבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/08/2013נושא הכדאיות הוא אישי לגמרי.
אם רוצה הרדמה חלקית אזי ניתוח פתוח.
התאוששות מיידית ברוב המקרים קלה יותר בניתוח הלפרוסקופי.
סיכויי ההצלחה יותר בידיים של המנתח.
טסטים - תתענייני אצל הרופא המטפל להפניה למרפאת אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבוריאלה16/08/2013
שלום!
אחרי הריון שני נוצר לי בקע טבורי. הרופא אמר שזה בקע קטן.
האם בקע יכול לגדול /להתרחב עם הזמן? האם פעילות מסויימת יכולים להגדיל את הבקע ועדיף להמנע ממנה (כמו כפיפות בטן, הרמת משקל וכו' )?
לא מרגישה כאבים באזור.
האם כל בקע קטן דורש ניתוח ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/08/2013לא. בקע קטן שלא מפריע - אין צורך לנתח.
יכול לגדול בהריונות הבאים.
אין משהו מיוחד לעשות למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)