מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיום יחסים בהריוןענת19/04/2010
אני בשבוע 9 עם שלישיה (שקים נפרדים) הריון שני, הראשון לפני שנה הסתיים בגרידה עקב הפלה נדחית (שק הריון ללא עובר) ורציתי לדעת האם מותר לקיים יחסים בהריון שלישיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
ד''ר אלי רימון19/04/2010אין איסור חד משמעי
מניסיוני מציע להמנע כי יכול להשפיע על צואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר בצוואר הרחםמיטל19/04/2010
בשבוע 21 +2 הגעתי לתל השומר עם דימום נאמר לי שיש לי פתיחה בוצע לי תפר בצןןאר הרחם והומלץ לי לעבור להריון בסיכון גבוה(כמובן שמירת הריון) הרופאה המטפלת בקופת חולים ציינה שאין צורך והגעה אליה אחת לחודש מספיקה האם זה נכון כך אמור להתבצע הריון בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר
ד''ר אלי רימון19/04/2010מומלץ מעקב הריון בסיכון, את עדיין בסיכון ללידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם אסטמה קשהאחת19/04/2010
שלום,
בת 31, אני בהריוני הראשון, שבוע 8, עובר אחד.
אני סובלת מאסטמה קשה. מטופלת באופן קבע במשאפים 'פורדיל' ו'מיפלונייד' וכן באינהלציות.
כמו כן אני נוטלת 'טלפסט' בגלל אלרגיות לא ברורות (מומחה אלרגיה מסרב לבצע לי בדיקת אלרגיות בגלל חריפותה של האסטמה).
בעת הצורך אני נוטלת גם 'פרדניזון' במינון יורד (מ-60 מ"ג) או לחילופין מקבלת זריקה של סולו מידרול.
הומלץ לי ע"י רופא מומחה לטיפול באסטמה ליטול 10 מ"ג של פרדניזון לאורך כל ההיריון על בסיס יומיומי.
עם זאת רופא המשפחה שלי וגם הגניקולוג אינם ממליצים על כך כלל וממליצים להימנע משימוש קבוע.
מה דעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה
ד''ר אלי רימון19/04/2010יש חשיבות עליונה לטפל באסטמה קשה בהריון שכן החמרה במחלה יכולה להביא לסיבוכי הריון
אין מניעה מטיפול בפרדניזון במינון זה בהריון אם לדעת הרופא ריאות זה ימנע החרפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 15 בהמשך להפרדות קרומיםדנית19/04/2010
שלום דר',
הגעתי לשבוע 15 בלי רגע אחד של נחת והדרך עדיין ארוכה והדאגה מתישה.
בשבוע שעבר בבדיקת U.S נצפתה הפרדות קרומים לאורך כל רצפת הרחם חוצה את הפה הפנימי של צוואר הרחם.אין סימני הפרדות שליה.
ההמטומה עצמה התגלתה בשבוע 6. החל מאתמול ישנן הפרשות חומות כהות מאוד עם קרומים כמו חוטים.
שאלתי היא: האם הדבר מעיד על היספגות ההמטומה סוף, סוף או שעלי לדאוג ולרוץ להיבדק? אציין שהדימום הטרי היה ב-06.04.10 למשך יום אחד ואח"כ התחלף בהפרשות חומות מידי פעם.
תודה רבה וחג שמח,
דנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד''ר אלי רימון19/04/2010אמנם כדאי להבדק אך אין צורך לרוץ היות שאין בידינו טיפול משעותי למצב זה
כדאי לנוח בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמיתיעל גולד19/04/2010
אני בשבוע 5 בתאריך 13.4 בטא של 321 אתמול בטא 2569בתאריך18.4 ב13.4אולטראסונד רירית מעובה ב18.4שק הריון ברחם 5על 5 מ"מ האם תקין?יש לציין שהפרשות חומות החלו אחר קיום יחסים הופסקו לאחר יום והחלו שוב לאחר האולטראסונד הוגינלי האם זה מרמז על התחלת הפלה? אשמח לתשובה בהקדם יש לציין שש לידות תקינות ללא הפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אלי רימון19/04/2010אינני יכול להתנבא לגבי טיב ההריון
סונר בעוד שבוע יבהיר את התמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות להריון שלישיקרן19/04/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי + ילד בן 7 חודשים
שני ההריונות ספונטניים
ההריון השני הושג לאחר שתי הפלות + גרידא אחת
בהפלה השניה היה חשש להריון חוץ רחמי
ההריון השלישי התחיל בתאומים ואחד נפל - בבדיקה ראו קרישת יתר שטופל באמצעות זריקות
שתי הלידות היו בקיסרי (אחד חירום והשני בגלל מצג עכוז)
בשתי הלידות הייתי מטופלת אצל רופא להריון בסיכון גבוהה
אנו מנסים כבר חצי שנה להרות ולא מצליחים\
האם לאור ההיסטוריה הנ"ל עלי לפנות לרופא פריון?
אודה להנחייתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיריון
ד''ר אלי רימון19/04/2010לדעתי כדאי לעשות זאת כבר כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובראמה18/04/2010
שבוע 24, בסקירה מאוחרת מלפני שבוע התגלה ריבוי מי שפיר קל AFI 23.
במסגרת הבירור הופניתי לאקו לב עובר.
ברור לי שמומלץ לבצעו בהקדם, אולם האם יש שבוע הריון שהוא "מאוחר מדי" לביצוע הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד''ר אלי רימון18/04/2010אין שבוע מאוחר למעשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 13 ונסיעות?א.א.18/04/2010
שלום. אני בשבוע 13, בת 40, הריון רביעי (הפעם, אחרי IVFׂ).
לפני יומיים התחיל דימום קל. יש שעות שאין כלום, יש שעות שיש מין "חוטים" חומים ובדר"כ נראים רק בניגוב. ביום שישי, הלכתי למיון נשים והרופא אמר שרואה המטומה ברחם, והורה לי לנוח שבוע ולבוא לביקורת. שאלתי היא, מה מידת הסיכון להריון במקרה כזה וגם, האם יש סיכון בנסיעה ברכב למקום מרוחק (כשעה וחצי נסיעה)? הנסיעה בעוד יומיים, כך שאשמח לתשובתכם המהירה. תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אלי רימון18/04/2010אין מניעה מנסיעה כזו
מנוחה יתכן שעוזרת אך לא באופן מוחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע 9לירן18/04/2010
בוקר טוב!
שבוע 9 הריון תאומים (לא זהים)בהפריה-הייתי במיון וניתנו לי 5 ימי מנוחה .הרופא אמר שהדבר יכול להימשך מס ימים...באולטראסאונד היה ב"ה הכל תקין וגם הצואר תקין.כמה ימים יכול להימשך פחות או יותר הדימום (הפרשות חומות כהות) כמו כן מבחינת המנוחה האם ניתן להתהלך (לא לעבוד) או שצריך רק לשכב???
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אלי רימון18/04/2010אם יש דימום פעיל כדאי לנוח
קשה לאמר כמה זמן ימשך הדימום
אין צורך לשכב כל הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמישרית17/04/2010
כמה זמן מומלץ להמתין עם קיום יחסי מין לאחר הריון חוץ רחמי אשר נספג בגוף וללא כל טיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי
פרופ' יריב יוגב17/04/2010לא צריכה להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 30+5מיכלי16/04/2010
הי,
אני בהריון שבוע 30+5. לפני שלושה ימים התחילו לי התקשויות בבטן וביום רביעי אחרי הצהריים החל דימום יחסית מסיבי. הגעתי למיון ומשם נשלחתי ישירות לחדר לידה. הרופאים אבחנו צירים סדירים, צוואר מחוק 50% וכמובן דימום.
אחרי 3 שעות בחדר לידה כל הסימפטומים נרגעו ונשלחתי להשגחה במחלקה עד היום בבוקר.
באולטרסאונד שנעשה אתמול נצפה צוואר ארוך וסגור (31 מ"מ), כל המוניטורים היו תקינים והדימום הפסיק.
היום בבוקר נשלחתי למנוחה בבית.
אציין גם שמשבוע 6 עד שבוע 17 היו לי דימומים שחזרו על עצמם וטופלתי באופן קבוע באוטרוגסטן.
אני אשמח מאוד לקבל הסבר כלשהוא לגבי הדימום: למה זה קרה? האם זו בהכרח היפרדות שליה? האם יש סיכוי שההיפרדות נעצרה? האם יש קשר בין הדימום הזה לדימום שהיה לי בתחילת ההריון? האם יש משהו שניתן לעשות מלבד מנוחה?
אני מאוד מפחדת שהדימום/צירים יחלו שוב... אשמח לשמוע כל הסבר אפשרי לתופעה וכמובן המלצות הלמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע 30+5
פרופ' יריב יוגב17/04/2010ישנן מספר סיבות לדימום ובמידה ושלית פתח נשללה הרי שדמום כפי שתארת יכול להיות קשור להיפרדות שליה
דמומים בתחילת ההריון מעלים הסיכוי לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG גבוהה לאחר תאומיםליטל16/04/2010
שלום
אני בשבוע 14+4, לאחר הריון שהתחיל כתאומים ובשבוע 6-7 אחד נספג (VTS).
בבדיקת הדם המתלווה לשקיפות עורפית (ביוכימי טרימסטר ראשון) שהתבצעה בשבוע 11+6 יצא Free HCG בערכים חריגים של כ 6.4 MOM. שאר הערכים יצאו בגדר הנורמה בבדיקה.
הופניתי למעקב של הריון בסיכון גבוהה למעקב לחץ דם, גדילת העובר וזרימות שליתיות.
שאלתי היא האם יתכן שהערך החריג הוא כתוצאה של שאריות פעילות הורמונלית מהשליה של התאום שנספג? (שק ההריון עדין מופיע אם כי ריק כמובן)
מהם הסטטיסטיקות שאכן תתפתח בעיה בזרימה וגדילת העובר תואט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי: 33
ליטל16/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCG גבוהה לאחר תאומים
פרופ' יריב יוגב16/04/2010בהחלט ייתכן
עדיין תכנית המעקב הגיונית ונכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןחגית16/04/2010
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים שבוע 23 עם סכרת.
בבדיקות שערכתי אתמול התגלה חלבון בשתן 10, וליקוציטים 11.1.
לחץ דם תקין.
האם הבדיקות מראות על בעיה?
תודה מראש,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן
פרופ' יריב יוגב16/04/2010תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריון דחוף!!!מאירה פרץ15/04/2010
אשמח לעזרה זהוא הריוני השביעי ששה הריונות בסיכון גבוהה הריון ראשון רעלת הריון שבוע 32 כל שאר חמשת ההריונות היפרדות שיליה בשבועות 31~34 משקלים 1716~2120 כולם ניסתרות פוקעים את המים והם מלאים בדם.ברקע קרישיות יתר היפר תירואיד לחץ דם מעט גבוהה אבל צוברת המון נוזלים עקב כך.מטופלת בקלקסאן קלוריל וptu ונרות אנדומטרין אשמח לדעת את דעתך חשוב לציין אני בשבוע 9 וגיליתי לפני יומיים שאני בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון דחוף!!!
פרופ' יריב יוגב16/04/2010פני למרפאה להריון בסיכון גבוה בהקדם או קבעי פגישת ייעוץ מסודרת לצורך תכנון ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מדומים ויחסי מיןדקלה15/04/2010
שלום
אני בהריון תאומים, שבוע 18+5.
אחרי בדיקת מי-שפיר. בשבוע האחרון יש לי צירי בריקסטון היקס, ללא התקצרות צוואר הרחם. הצירים לא סדירים ולעיתים רחקות מאוד.
האם אפשר לקיים יחסי מין כרגיל?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מדומים ויחסי מין
פרופ' יריב יוגב16/04/2010במידה והנתונים שציינת לא השתנו אין כל מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)