מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"רדקלה25/01/2010
שלום,
1. הנני בת 34. בעברי הריון תקין לפני 3 שנים, ללא מדללים ללא הפלות ברקע. פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט ופרוטאין C גבולי (קצת מתחת לנורמה). אני ממש בתחילת ההריון. הפסקתי לעשן לפני 3 חודשים. האם לאור הנתונים הנ"ל (העישון לפני הכניסה להריון וצותאות הבדיקות) אני בסיכון לרעלת הריון/היפרדות שלייה/DVT?
2. אציין רק ששבוע לאחר הלידה התפתח אצלי לחץ דם גבוה/רעלת אחרי לידה (חלק מהרופאים חשבו שזו רעלת וחלק רק ל"ד גבוה) - מה הסיכוי שיחזור בהריון הבא אחרי הלידה והאם מציב אותי בסיכון לרעלת בהריון עמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת
ד''ר אלי רימון26/01/2010את בהחלט בסיכון לסיבוכי הריון כולל רעלת הריון בשל קרישיות יתר
הסיכוי לרעלת הריון במקרה שלך גבוה 30-40%
ממליץ להתיעץ עם רופא הריון בסיכון בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
דקלה26/01/2010האם הזרקת קלקסן יכולה למנוע את הסיבוכים הנ"ל?
האם ניתן להזריק מהתחלה לירך או שחייבים בבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אלי רימון26/01/2010אנו סבורים כי קלקסאן יכול למנוע לפחות חלקית השנות התופעה
כדאי להזריק בשלב זה בבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בהריוןlali25/01/2010
אני בשבוע 16+1 . נתגלתה המטומה ברחם כאשר הייתי בשבוע 12 (בעקבות דימום) ומאז אני במעקב.
לפני כשלושה שבועות הממצאים הראו על המטומה מתחת לקרומים מעל צוואר הרחם בגודל 10*70 מ"מ והיום נראתה ההמטומה באזור היפרדות קרומים בגודל 53*24
חשוב לציין- אין דימום.
האם ההמטומה קטנה? האם צריך המשך מנוחה (כולל איסור יחסי מין?)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד''ר אלי רימון26/01/2010לצערינו אין טיפול למצבים אלה
בנתונים הקיימים כדאי להמשיך מנוחה והמנעות מיחסי מין
ברב המקרים זה נספג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צואר הרחם, האם יכול להשתנותטיניל25/01/2010
בת 33 , שבוע 29 - הריון שני .
בהריון הקודם הייתי בשמירה החל משבוע 25 בגלל מחיקה של צואר הרחם ( אורך צואר בין 11 מ"מ ל 20 מ"מ) שהתפתחה לפתיחה + צירים שנעצרו בבית חולים . בסופו של דבר לאחר שמירה עד בסוף ילדתי בשבוע 39 .
בהריון הנוכחי , אני נמצאת במעקב הריון בסיכון , בתחילת ההריון נמדד אורך צואר סביב ה 40 מ"מ .
בשבוע 27 התגלה קיצור ( 21 מ"מ ) כולל משפכיות . קיבלתי שבועיים מנוחה בבית + פרסולאט .
במהלך כל התקופה סבלתי מלחצים בבטן תחתונה בייחוד בהליכה , בביקורת אצל הרופא התגלה צואר באורך 27 מ"מ - כך שאיפשר לי לחזור לפעילות רגילה בתנאי שאמשיך בפרסולאט .
חזרתי לעבודה ל3 ימים , אתמול ביקרתי שוב אצל הרופא בגלל התגברות הלחצים . אורך הצואר שנמדד 20 מ"מ בזמן שיעול, 26 מ"מ בהרפיה ( ללא משפכיות ) . הרופא טוען שבזמן מאמץ הצואר שלי מתקצר ומושפע והמליץ לי על מנוחה של שבוע בבית + המשך הפרסולאט .
שאלתי : האם אורך הצואר הנוכחי שלי מחייב מנוחה ? מה ההבדל בין 2 המדידות ? מה יותר משמעותי ? האם אורך הצואר דינאמי כך שיכול להתארך ואוכל לחזור לעבודה או שבכלל בגלל השינויים באורך עדיף לנוח ??
תודה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צואר
ד''ר אלי רימון25/01/2010לדעתי מדובר בקיצור צואר
מה שחשוב הוא אורך הקטע הסגור הקבוע וזה כנראה כ-20 ממ שהוא נחשב קצר
לדעתי כדאי מנוחה
אני סבור שכדאי שתפני למרפאה למניעת לידות מוקדמות באיכילוב שם נוכל לעשות בדיקה מנוזל הנרתיק שיכולה להוסיף נתונים מתי צפויה הלידה שלך (הפניה היא ללא תשלום בטל 03-6974000 )
חשוב לציין שהמעקב הוא בצמוד למעקב הרופא המטפל ולא במקומו אלא בשיתוף פעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור נוסף של הצואר
tinil08/02/2010אני במעקב שבועי של אורך הצואר ( אחרי דלקת בדרכי השתן שטופלה ) .
לפני שבוע נמדד אורך צואר של 19 מ"מ כולל משפכיות
היום ( שבוע 31 ) אורך הצואר 13 מ"מ ללא משפכיות .
קיבלתי היום צלסטון .
שאלתי :
1.האם יכול להיות שקיימת פתיחה ואני לא יודעת ? שאלתי הבוקר את הרופא : טען שעדיף לא לבדוק על מנת לא לגרום לגירוי מיותר ולהקפיד על מנוחה כמה שיותר .
2. עד כמה לשמור , האם עדיף להיות כמה שיותר בשכיבה ? - אני רוב היום יושבת מול המחשב .
3. איך אוכל לזהות שהמצב מחמיר ועלי לפנות לרופא (מעבר למעקב השבועי) ? אני כל הזמן מרגישה לחצים בבטן / כאבי מחזור בבטן תחתונה אבל זה בד"כ לא יותר מידי כואב ועובר לאחר שכיבה + פרסולט .
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור צואר
ד''ר אלי רימון09/02/2010.האם יכול להיות שקיימת פתיחה ואני לא יודעת ? שאלתי הבוקר את הרופא : טען שעדיף לא לבדוק על מנת לא לגרום לגירוי מיותר ולהקפיד על מנוחה כמה שיותר . -לא ניתן לדעת ללא בדיקה
2. עד כמה לשמור , האם עדיף להיות כמה שיותר בשכיבה ? - אני רוב היום יושבת מול המחשב .
שכיבה מומלצת
3. איך אוכל לזהות שהמצב מחמיר ועלי לפנות לרופא (מעבר למעקב השבועי) ? אני כל הזמן מרגישה לחצים בבטן / כאבי מחזור בבטן תחתונה אבל זה בד"כ לא יותר מידי כואב ועובר לאחר שכיבה + פרסולט . צודקת, במצב כזה קשה לאמר. בכל ספק פני לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה עד מתי ?
טיניל24/02/2010תודה על התשובות ...
היום אני לקראת סיום שבוע 33 .
בשבוע שעבר ( לאחר שרוב הזמן הייתי בשכיבה) נמדד אורך צואר 19 מ"מ עם משפכיות משמעותית.
שאלתי :
יש לי עדיין לחצים במיוחד לאחר שאני מורידה מינון במנוחה .
1. אני כבר מתחילה שבוע 34 , שבוע שבו כבר לא עוצרים לידה ( לפי מה שאני יודעת ) , האם אני צריכה להמשיך לשמור עד 37 או שאפשר כבר לחזור לפעילות רגילה ??
2. נכון לעכשיו , העובר במצג עכוז , האם המצג בשילוב עם הצואר המקוצר הופך את המצב ליותר מסובך ?? ברצוני לציין כי הלידה הקודמת שלי ( גם אז הייתי בשמירה בגלל קיצור ) היתה מאוד מהירה עובדה שקצת מלחיצה אותי , כי במידה ותתפתח לידה היא תהיה מאוד מהירה ואזדקק להיות בקירבה של חדר ניתוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה
ד''ר אלי רימון24/02/2010בדכ מנוחה מלאה עד 34 מלא ואחכ מנוחה חלקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מטרידותיעלי24/01/2010
היי
אני בשבוע 12 עם תאומים אחרי אינספור טיפולים. גם עכשיו טלטלות רבות ודימומים לא סימפטיים. העוברים במצב תקין. אבל בעצם שאלותיי הן אלה:
1. אני חווה נדודי שינה קשיםכבר למן ההתחלה. אני נרדמת לשעתיים שלוש בקושי ומתעוררת ללא כל יכולת להירדם שוב. זה מצב מתמשך ואני מותשת. אני אמנם מוטרדת אבל לא מרגישה שזה משהו שנובע מסטרס אלא משהו יותר ביולוגי. ניסיתי לאכול לפני השינה (כי הבטן מקרקרת בערך ב-3 או 4לפנות בוקר) וזה לא תמיד עוזר. מה עושים??? יש תכשירים יעילים שמותר בהריון? יש פטנטים?
למי מהבנות שיש ניסיון דומה גם אשמח לשמוע :)
2. רק יצאתי מדלקת בשתן עם חייידק ואנטיביוטיקה ושוב אחרי שבועיים מרגישה שוב תסמינים. מה כדאי למניעה והאם שימוש כה תכוף במקרודנטין מסכן את העובר או ההריון? אני שותה מיץ חמוציות וכנראה לא ממש עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
ד''ר אלי רימון24/01/2010לגבי שאלה ראשונה אינני מכיר "טריקים" ויש ל מספיק סיבות להיות מוטרדת
פני לרופא המשפחה
לגבי טיפול מניעתי יש להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה שלך ומתן טיפול מניעתי הוא אפשרות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף האם לבצע הפלה?דד21/01/2010
שלום,
אני נוטלת קומדין ע"ר של קרישיות יתר, PE, DVT.
גיליתי שאני בהריון, עפ"י אולטראסאונד שבוע 6 בדיוק.
מה הסיכון לעובר? האם הסיכון למיומים גבוה ועלי לבצע הפלה?
נואשת לתשובתכם המהירה (לציין כי אני רוצה להמשיך את ההריון, אבל איני רותה סיכון גבוה למומים).
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
פרופ' יריב יוגב22/01/2010אין לבצע הפלה רק בגלל סיבה זו
פני בהקדם למחלקה להריון בסיכון גבוה באחד מבתי החולים בקרבת מקום מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות בידיים וברגלייםקורין21/01/2010
אני בשבוע 37+ 3 יש לי בצקות בידיים וברגליים שמלווים בכאבים נוראיים האם יש תרופה לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בידיים וברגליים
פרופ' יריב יוגב21/01/2010לא
יש לבדוק שלחצי הדם תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר רחם וציריםרונית20/01/2010
שלום רב,
1. בת 26 בהריון שני מתחילה שבוע 35 (בעברי לידה מוקדמת בשבוע 30 בעקבות צירים ופתיחה) עד עתה כל הבדיקות בהריון תקינות.
מרגישה צירים כבר כמה שבועות (לא הופיע כלל בהריון הקודם) בשבועיים האחרונים צירים לעיתים כל שעה-שעתיים ולעיתים אפילו כל 10 דקות. עד עתה במעקב אורך צוואר רחם התקבל 3-3.6 ס"מ - סגור, לפני יומיים בבדיקה נראה אורך צוואר של 2.6 ס"מ - סגור, במוניטור פעילות רחמית קלה. האם זו התקצרות שיכולה לנבא לידה בקרוב? האם היא מצריכה שמירה מיוחדת?
2. שאלה נוספת פחות קשורה - מאיזה שבוע הריון מכניסים את התינוק שנולד לפגיה (בהנחה שהמשקל ושאר המדדים תקינים?) בבית-חולים בלינסון?
אשמח לתשובה מהירה,
תודה רבה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוואר רחם וצירים
פרופ' יריב יוגב21/01/20101. קשה לדעת אך בכל מקרה בשבוע ההריון בו נמצאת אין צורך במעקב נוסף או בטיפול כנגד לידה מוקדמת
2. כתלות במצב היילוג בד"כ מעל 2000 גרם או שבוע 35 אין מעבירים לפגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאורלי20/01/2010
שלום יש לי הרפס באיברי מין כבר 8 שנים. הרופא נתן לי עכשיו ( שבוע 36) כדורים אציקלו-וי 200 פעמיים ביום במשך חודש האם זה יכול גם לא למנוע התפרצות של הרפס? האם זה נחשב יעיל? והאם זה לא פוגע בעובר? הכדורים האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
פרופ' יריב יוגב20/01/2010יכול למנוע
ככל הידוע בטוח לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כרישהמורן19/01/2010
שלום,
בבדיקת דם שעשיתי יצאו התוצאות הבאות: PT- INR: 1.2 ,
PT: 75%
אציין, כי יש לי בעיה של היפו-פראתייד(בעיה בבלוטת יותרת התריס.) ואני מטופלת בכדורי קלטריק ואלפא D3. האם יתכן שהבעיה שלי גורמת לערכים הגבוהים?
אם זה לא קשור, אז מה יכולה להיות הבעיה? ממה זה נובע?
האם יש לזה טיפול?
האם לאור התוצאות, אני יכולה לעשות ניתוח קיסרי?
תודה רבה
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה
פרופ' יריב יוגב19/01/2010לא ניתן להתיחס לבדיקת תפקודי הקרישה כבדיקה מנותקת משאר הבדיקות אך נראה כי הערכים תקינים או קרוב לכך אין לכך השפעה על ההחלטה לניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי לידת שני פגיםאור18/01/2010
יש לי שני ילדים שנולדו פגים IUGR בגלל בעייה בזרימה הדיאסטולית. ( שבוע 28, 550גר', שבוע 32 1200 גר'). בשניהם לקחתי אספירין בערך משבוע 24.
ANA:160 , שאר הסרולוגיה תקינים. אין עדות לAPPLA. בדיקת קרישיות יתר שעשיתי ב2006 היתה שלילית.
אני רוצה ילד נוסף אך חוששת בשל העבר.
הבנתי שכל הזמן מתגלים עוד פקטורים הבודקים קרישיות. האם יש צורך לבדוק שוב את הנושא?
מה זה אומר שיש ANA חיובי?
האם אתם ממליצים לקחת קלקסן במקרה כזה למרות שאין עדות לקרישיות? האם זה יכול לעזור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי לידת שני פגים
פרופ' יריב יוגב19/01/2010יש לבחון את המקרה לגופו ולקבל פרטים נוספים
לגבי הטיפול בקלקסן לאור הסיפור המיילדותי ובדיקת קרישתיות תקינה הדעות חלוקות ואין הסכמה גורפת חלק מן הרופאים ימליצו על טיפול מסוג שה וחלק לא
לצורך גיבוש המלצות קונקרטיות יש צורך בייעוץ פרטני על סמך נתונים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להריון לאחר לידת פגמיטל18/01/2010
שלום רב ! לפני שנה וחצי ילדתי פג בשבוע 25 עקב צירים וצאוור מחוק.. התינוק ברוך השם בריא ומקסים. היום אני בהריון שבוע 6 ורציתי לדעת האם אני צריכה לעבור קשירת צאוור הרחם,כלומר זה הכרחי? כי הבנתי שיש בזה סיכון רב.. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להריון לאחר לידת פג
פרופ' יריב יוגב18/01/2010לא ניתן על סמך מידע שסיפקת לתת ייעוץ יש להתיחס לסיפור הלידה הקודמת גורמי סיכון ועוד
פני לייעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותחדש18/01/2010
תודה רבה על תשובתך,
להלן מספר בדיקות שהתקבלו היום:
בעבודה. HERPES HSV2 Igg
IU/ml 3.00 לא מחוסן TOXOPLASMA IgG
AU/ml 3.00 NEGATIVE TOXOPLASMA IgM
IU/ml 86.1 מחוסן RUBELLA Ab IgG
IU/ml 7.50 POSITIVE CMV IgG
על מה מצביע נתונים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' יריב יוגב18/01/2010לא ניתן להתיחס לתשובת בדיקות ללא התייחסות לסיבה שנלקחו האם בהריון? באיזה שבוע
פני לרופא שהזמין את הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
חדש18/01/2010יחידות תוצאה שם בדיקה
בעבודה. HERPES HSV2 IgG
IU/ml 3.00 לא מחוסן TOXOPLASMA IgG
AU/ml 3.00 NEGATIVE TOXOPLASMA IgM
IU/ml 86.1 מחוסן RUBELLA Ab IgG
IU/ml 7.50 POSITIVE CMV IgG
הבדיקות שנלקחו הינם בעקבות הריון שבוע 27 והעובר קטן בהתפתחות בשבועיים ושלושה ימים
על מה מצביעות הבדיקות האם תקינות? או מסבות נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ' יריב יוגב18/01/2010הבדיקות אינן מסבירות זאת
לגבי הסרולוגיה ל CMV האם יש בדיקת IGM כו כן האם בוצעה סרולוגיה ל CMV בתחילת ההריון? או לפניו?
פני לרופא המטפל או קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lac חיובי 21OH וסכרת הריוןאיילין18/01/2010
הי, שמי איילין,אני בת 28+ 2 .בתי בת 3 ובני בן שנה ו-3 חו'. בשני הריונותיי, הייתי מטופלת במרפאת הריון בסיכון, עקב סכרת הריון. ללא קשר לכך יש לי חסר - 21oh ולכן בשני הריונותיי טופלתי בדקסמטזון.(בהריון עם הבת - כל ההריון).
בהריוני האחרון סבלתי בסוף ההריון מאירוע של טרומבוציטופניה, והייתי מאושפזתעם מספר טסיות נמוך ביותר. ילדתי בניתוח קיסרי בהרדמה ולאחריו סבלתי מדימום קשה, ומרמת המוגלובין נמוכה ביותר וקיבלתי מנות דם.
לאחר ההריון הייתי במעקב המוטולוגי וראומוטולוגי, כאשר נמצא לי - lac חיובי.(טופלתי תקופה לאחר ההריון בקלקסן) לפני 9 חודשים נכנסתי להריון ועברתי הפלה יזומה שאושרה בין רגע ע"י הוועדה, בטענה כללית כי במצבי חד משמעית , כדאי לעשות הפלה.
כעת אני שוב בהריון(ללא ווסת - כך שאין לי הערכה מה גיל ההריון...ע"פ אולטרסאונד - משהו כמו7-8 שבועות), אני ללא שום טיפול, אני מאוד חוששת, ובעיקר מעוניינת לדעת,כיוון שאני עם שני קטנים בבית, האם הסיכון באמת כה גדול ומשמעותי,כלומר האם דווקא בעקבות ההריון יכולות להתפתח מחלות ותופעות כאלה ואחרות, אשר יסכנו ממשית את חיי, או האם גם ללא קשר להריון, ובעקבות בעייותי, אותן בעיות יכולות להתפתח.בשורה תחתונה אני מבקשת את המלצתכם לגבי האם להמשיך את ההריון.
תודה רבה,איילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילין
פרופ' יריב יוגב18/01/2010קשה על סמך המידע שמסרת לתת יעוץ כה מכריע לגבי המשך ההריון
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv igg 7.5הדס17/01/2010
שלום רב,
הינני נמצאת בחודש שביעי בשבוע 27 ובשל האטה בהתפתחות העובר
( עיכוב של שבועיים ושלושה ימים מההריון ) הוחלט לבצע מספר בדיקות
ביצעתי בדיקות דם והתשובה שהתקבלה:
cmv igg 7.5 חיובי
אודה אם תוכל להסביר לי מה הדבר אומר והאם יש סכנה לפגיעה בעובר
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv igg 7.5
פרופ' יריב יוגב18/01/2010ע"ס הנתומים שסיפקת לא ניתן להתיחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימה בעורקי הרחםמוטרדת17/01/2010
האם כאשר יש סכנה לאי ספיקת שליה וזרימה לא טובה בעורקי הרחם צריך להזהר בתנוחות הישיבה/שכיבה, למשל לא לשכב על הגב, לא לשבת יותר מדי זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימה בעורקי הרחם
פרופ' יריב יוגב18/01/2010לא אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)