מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרימות בעורקי הרחםסין10/02/2010
אי בשבוע 22 (21 לפי סקירה מאוחרת) - עקב HCG גבוה נבדקה זרימה בעורקי הרחם - רציתי לדעת האם תקין
RT ut-PS 95.16 cm/s
RT ut-ED 44.02 cm/s
RT ut-RI 0.54
RT ut -PI 0.83
RT ut-S/D 2.16
RT -ut TAmax 61.69 cm/s
RT -ut -HR 98bpm
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקי הרחם
ד''ר אלי רימון11/02/2010מה עם העורק השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
סין11/02/2010יכול להיות שלא נבדק? לא מצויין כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז בשתןרחלי10/02/2010
בבדיקת שתן שערכתי יצא גלוקוז 30. (עד עכשיו יצא תמיד שלילי). העמסת סוכר שלחו אותי ישר ל-100 כי העובר היה גדול. בפועל הקאתי אחרי שעה וחצי, אבל הרופאה אמרה שאם אחרי שעה 100 תקין אז ברור ש-50 יצא תקין ואין צורך לחזור על הבדיקה (נשלחתי ל-100 כי העובר היה גדול בשבוע מגיל ההריון, מה שבנתיים התאזן).
כיום אני בשבוע 32.
האם הגלוקוז בשתן מעורר בעיה ? האם צריך לפנות בדחיפות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז
ד''ר אלי רימון10/02/2010מחשי לסוכרת
כדאי לנסות לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותגילה10/02/2010
בעלי חולה סכרת השבוע ביצע בדיקות דם והם כדלכמן-microalbumin-u samp 0.80 kkt grfh ללא ערכי ייחוס
creatinine-u sample 82.3 ללא ערכי ייחוס
microalbumin/creat 0.97 ללא ערכי ייחוס אנני מבינה מה הן הבדיקות ההלו ומה התוצאה התקינה אודה על האינפורמציה
שנית ה-a1c 11.7 שידוע לי שזה גבוהה מאוד הוא קיבל תרופות-januvia 100 mg
simvastatin 10 mg teva tab 10 mg
מה פירוש כל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון10/02/2010טעית בפורום- פני לפורום סוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהח10/02/2010
שלום לכם,
ברצוני לשאול שאלה :
האם אחרי הפלה טבעית בשבוע השישי( שאני נמצאת בעיצומה), יתכן שבבדיקת דם עדיין רואים שאני בהריון? וזאת לאחר בדיקת אולטרסאונד שמראה שלא קיים הריון.
אודה לכם על תשובתכם
ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד''ר אלי רימון10/02/2010בהחלט ולכן בודקים כעבור מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על תרופותלימונית10/02/2010
ד"ר שלום,
אתמול התבשרתי במזל טוב על היריון, לאחר IVF. בת 43.7.
לפני הרבה שנים אובחנתי כסובלת מחוסר של ויטמין B12 (לא צמחונית) וחוסר של פוליק אסיד, ומאז מקבלת במשך שנים רבות זריקה של B12 פעם בחודש ונוטלת פוליק אסיד של 5 מ"ג ליום.
כמו כן, מאובחנת כבעלת FV LEIDEN ו-PROTEINE C RESISTENCE ומזריקה קלקסאן 40 מ"ג מיום החזרת העוברים, בהתוויה עד סוף ההיריון ואולי גם חודש אחרי.
כרגע אני בשבוע ארבע+1 ורציתי לדעת קודם כל עד איזה שבוע כדאי בכלל לקחת פוליק אסיד, וממתי זה עלול לפגוע?האם יש דבר כזה עודף, שיכול לפגוע בעובר?
מה המינון המומלץ לי לדעתכם לאור הדברים שהוצגו?
דבר שני, האם במקרה כמו שלי, שאובחן כבר מספר פעמים שכשאיני לוקחת אני בחוסר, יש התוויה אחרת, ומה המינון המומלץ במקרה כזה?
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח פולית
ד''ר אלי רימון10/02/2010אין בעיה להמשיך חומצה פולית במינון שאת לוקחת כעת לכל ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסה 100מיטל10/02/2010
שלום רב,
שבוע 35 ביצעתי העמסה מלאה על אף ש-50 גרם יצא תקין (81) עקב עובר גדול לאורך ההריון. הערכת משקל לשבוע 35 יצאה 3.500 ק"ג. התקבלו הערכים:
0' -78
60' - 174
120'- 112
180'- 87
האם הערך של 174 נחשב תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה
ד''ר אלי רימון10/02/2010תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןישראלה09/02/2010
בבדיקת איסוף שתן הגיעה תוצאה של 105 , שאומר שיש חלבון בשתן.
מה זה עושה לעובר ולהריון הכלל, האם זה מסוכן לאם.
האם זה יכול לגרום לרעלת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן
ד''ר אלי רימון09/02/2010הבדיקה תקינה ולא מדובר ברעלת
זה לא עושה דבר לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשני09/02/2010
שלום,
שאלה קטנה
אני ממש בתחילת ההריון,
האם ניתן ללכת לרופא שינים ,
טיפול שכולל גם צילום
שן כמה פעמים?
והאם זה מסוכן?
יום נעים
שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד''ר אלי רימון09/02/2010צילום שיניים מותר
רצוי לטפל בבעיות שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ותחושת נימולמיכל09/02/2010
בוקר טוב,אני בת 39, בהריון שלישי בשבוע 20 . בהריון הראשון ילדתי לידה מוקדמת -צירים מוקדמים-בשבוע 32, הריון שני בשמירה משבוע 32 -צירים מוקדמים- ילדתי בשבוע 37 .אני סובלת מכאבי גב תחתון , עצם הזנב ותחושת נימול ברגל ימין בנוסף יש לי התכווצויות ברחם.
אני מטופלת באוטרוגסטן 200 מ"ג כמוכן הרופא נשים המליץ על מנוחה מוחלטת למשך שבועיים .
עם האוטרוגסטן ההתכוצויות שכחו , אך כאב הגב,עצם הזנב ותחושת הנימול לא מרפים . איני יכולה לשבת/לעמוד/לשכב לפרקים ארוכים עליי לשנות תנוחה.האורטופד חושב כי כנראה זוהי פריצת דיסק-(לא נעשה צילום) מה עליי לעשות?אני רק בחצי הדרך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר אלי רימון09/02/2010לצערי אין לי פתרון לבעיה
ניתוח גב בהריון הוא מורכב ומבוצע רק במקרים מאוד חריגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםרחלי08/02/2010
אני מוגדרת הריון בסיכון עקב לידה מוקדמת קודמת. עברתי תפר צווארי בהריון זה ואני מקבלת אחת לשבוע זריקת פרוגסטרון.
שבוע שעבר בבדיקה הצוואר היה 4.28 והיום 3.5. אני בשבוע 31+5 . ההתקצרות נראית לי גדולה מדי תוך שבוע.
אני לא בשמירת הריון.
האם זה צריך לעורר אצלי חשד ? מה כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צואר?
ד''ר אלי רימון09/02/2010לא מדובר בקיצור משמעותי
דרוש מעקב שבועי לאורך צואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFR הומוזיגוטילי08/02/2010
שלום,
החל מאפריל 2009 ועד דצמבר 2009 אני אחרי 2 הריונות כימיים, הפלה טבעית בשבוע 7 והפלה עקב הפסקת דופק עובר בשבוע 12 (גרידה).
בבדיקת קרישת דם נמצא MTHFR הומוזיגוטי עם הומוציסטאין תקין. השאר תקין.
הלכתי להמטולוג ו-2 גניקולוגים והדעות לגבי טיפול בקרישיות יתר חלוקות.
אשמח לדעתכם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
ד''ר אלי רימון09/02/2010דרוש דיון מעמיק בנושא בשיחה ישירה.
יתכנו חילוקי דעות כי ניתן לנתח את הנתונים בספרות בצורות שונות
ממליץ לך לפנות לרופא הריון בסיכון להתיעצות
מדובר בהחלטה משמעותית לגבי טיפול בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשהדקלה08/02/2010
שלום,
1. האם ניתן לטפל בסכרת הריון בעזרת מטפורמין? האם נעשה מחקר על כך בנשים סוכרתיות בהריון?
2. קראתי מחקר מלפני שנה על כך שפעילות גופנית בהריון מגבירה סיכון לרעלת הריון. האם אתה מכיר את המחקר? מהן הסיבות לכך ומהי המלצתך לנשים בהריון? האם מדובר רק על שלב ההשרשה/שבועות ראשונים או על כל ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלה
ד''ר אלי רימון09/02/2010. האם ניתן לטפל בסכרת הריון בעזרת מטפורמין? האם נעשה מחקר על כך בנשים סוכרתיות בהריון? אין מספיק נתונים עדיין לטיפול זה
2. קראתי מחקר מלפני שנה על כך שפעילות גופנית בהריון מגבירה סיכון לרעלת הריון. האם אתה מכיר את המחקר? מהן הסיבות לכך ומהי המלצתך לנשים בהריון? האם מדובר רק על שלב ההשרשה/שבועות ראשונים או על כל ההריון? מכיר את המחקר . לא מצאתי כי יש הוריה להמליץ לנשים לשנות פעילות לאור מחקר זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור הריון בסיכוןמעיין08/02/2010
שלום, הריון ראשון בסיכון עקב צירים מוקדמים (לשמחתי הכל בסדר).
אתמול 38+0 עשיתי מוניטור כחלק ממעקב , וכל דקה שתיים יש האצות בדופק, כלומר אין דופק בסיסי כמעט ואני מאד מודאגת. אמנם שחררו אותי אבל אני עדיין חוששת בשבועות כאלה לקחת סיכון.
האם תוכל לאשר שהמוניטור אכן תקין לגמרי? מתי היית ממליץ לעשות שוב? הרופא זימן אותי רק בעוד שבועיים אבל זה נראה לי מאוחר מדי- מתי נהוג בחודש 9 לזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועכשיו עם הקובץ...
מעיין08/02/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניטור
ד''ר אלי רימון08/02/2010איננו מפענחים מוניטור באנטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתשובתך אני חשה יותר מודאגת , מה
מעיין08/02/2010הבדל בין תשובת חלבון עוברי למוניטור עוברי?
אינך יכול א]אפילו לומר האם תקין או האם כדאי לגשת שוב לניטור? אני בשבוע38 ואשמח מאד לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע שישי שק הריון ללא עובראיילת07/02/2010
אני בת 37, מחזור אחרון 26.12.09 ב 31.01 עשיתי בדיקת בטא לאחר יומיים של דמום התוצאה הייתה 2889. ביום שלישי האחרון התחילו שוב דמום פניתי למיון ביום שבת. בבדיקה התגלה שק הריון וחלבון אך ללא עובר. יוהדמום נראה יותר כחלק מהשרשה, הפרשה חומה עם קרישים שחורים. יום אחרי מיון, היום, 07.02.10 עשיתי בדיקת בטא שהראתה 28,887 בטא. מה זה אומר לגבי ההריון כשאין אפילו קוטב עוברי? האם זה יכול להתפתח? חיכיתי להריון הזה שלוש שנים וחצי, כולל IVF, ובסוף נכנסתי להריון לבד אך אני חוששת שאולי הוא לא תקין. האם יש סיכוי לעובר להופיע אחרי בטא מעל 20 אלף?. תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר אלי רימון07/02/2010בבטא כזה יש לראות שק עם עובר
אם לא נצפה יתכן הריון לא תקין רחמי או חוץ רחמי
פני לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברילואיז07/02/2010
שלום רב,
להלן תוצאות בדיקת החלבון העוברי שביצעתי,רציתי לדעת האם התוצאה תקינה ונמצאת בתחום הנורמה? או שלפי התוצאה זה מחייב בדיקת מי שפיר?
אשמח לתשובתכם המהירה,יום נעים,לואיז
35.5 :נתוני הריון: שבוע הריון: 16.2 משקל: 82 מס.עוברים: 1 גיל
------------
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 16.00 NG/ML 0.66 MOM ( < 2.00 MOM ) )
HCG 18.30 IU/ML 0.88 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 2.70 NG/ML 0.91 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1:712 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1: 340 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
ד''ר אלי רימון07/02/2010לא מחייב מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)