פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה מכוונת למוח העובר
    מורן
    11/01/2010

אני בשבוע 28+6, נמצאת במעקב הריון במרפאה להריון בסיכון גבוה. וזאת עקב מחלה שמלווה אותי מגיל 13. אני סובלת מ- היפו פארתירואידיזם. בעקבות זאת, הפנו אותי לעשות סקירה מכוונת למוח העובר.
    הממצאים: מבנה מח תקין ללא עדות לדמם תוך מוחי סוטוטרת עדענות ותקינות, פונטנלה אחורית תקינה.
    במהלך הבדיקה עיקום עצמות הגולגולת בלחץ קל של המתמר המתאים לקלציפיקציה נמוכה של העצם.
    רושם לעצמות גלגלת וצלעות בעלי הד אקוגי דק מהרגיל.
    עצמות ירך במבנה תקין. מבנה הלב תקין.

האם הממצאים האלה מעידים כי הבדיקה תקינה? מה המשמעות וההשלכות שעשויות להיות לממצאים אלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מכוונת למוח העובר

הוספת תגובה

• סקירה מכוונת

ד''ר אלי רימון
    11/01/2010

מבחינת מבנה המח נראה תקין
    הבעיה לכאורה במבנה העצמות
    יש לבדוק רמת הורמון PTH אצלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרדות שיליה
    קרן
    11/01/2010

שלום רב.
    אני בת 35, הריון רביעי. שניים הסתיימו בהפלה טבעית. עד שבוע 8. בהריון הנוכחי, אני בשבוע 11, זהו הריון מ- IVF. הוחזרו 2 עוברים, אולם נצפה עובר אחד בלבד. לפני כשבוע וחצי אושפזתי ל-4 ימים לאחר דימום מסיבי ביותר. שוחררתי לאחר הפסקת הדימום. לעובר שלום ( דופק+תנועות). יחד עם זאת, נצפה באולטראסאונד ממצא של 15 מ"מ שיכול להעיד על היפרדות שיליה. אני במעקב אחת לשבוע ונמצאת בשמירת הריון. באולטראסאונד האחרון נמצא שהממצא הוא כבר 16 מ"מ. אני מדממת כעת בכמות קטנה, והרופא אומר שכל עוד הכמות קטנה אין מה ללכת לביה"ח...
    שאלותיי הן:
    1. האם מנסיונכם הצפי הוא שתהיה שמירת הריון עד סוף ההריון?
    2. הדימום אינו טרי (חום) ולאחרונה נראה שיוצאים מעין חוטים קטנים מלווים בדם חום (כמות קטנה, פחות מוסת רגילה)- מה זה אומר?
    3. האם היפרדות שיליה יכולה להתאחות?
    4. האם ככל שגיל ההריון עולה הסיכון עולה או יורד או שאין קשר?
    5. האם יש סיבה לאופטימיות...???

לקביעת תור
    סגירה
    היפרדות שיליה

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אלי רימון
    11/01/2010

1. האם מנסיונכם הצפי הוא שתהיה שמירת הריון עד סוף ההריון?קשה לצפות
    2. הדימום אינו טרי (חום) ולאחרונה נראה שיוצאים מעין חוטים קטנים מלווים בדם חום (כמות קטנה, פחות מוסת רגילה)- מה זה אומר? שארית דימום טרי
    3. האם היפרדות שיליה יכולה להתאחות?לא מדובר בהפרדות שליה כי עדיין אינה מפותחת אלא הפרדות קרומים. ברב המקרים יש אחוי קרומים
    4. האם ככל שגיל ההריון עולה הסיכון עולה או יורד או שאין קשר?אם דימום פוסק ככל שמתרחקים יותר טוב
    5. האם יש סיבה לאופטימיות...??? תמיד
    אם את רוצה לשמוע את הדברים בצורה מסודרת פני לרופא הריון בסיכון להתיעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרן
    12/01/2010

ד"ר רימון -
    תודה על המענה המהיר.
    מרפאה להריון בסיכון עדיין לא מקבלת אותי כוון שההריון צעיר. אני במעקב אצל רופא נשים, והסיבה שאני שואלת שאלות אלה באתר היא שעל רב השאלות אין תשובה ברורה....
    בכל מקרה, פניתי גם באופן פרטי להתייעצות עם מומחה. התור הוא בעוד שבוע וחצי...
    שוב תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SPECIFIC GRAV-U STRI
    מיכל
    10/01/2010

שלום רב,
    אני בשבוע ה 6 להריון ועשיתי היום בדיקת שתן ויצא לי:
    SPECIFIC GRAV-U STRI -1.027
    כאשר הטווח נע בין :
    1.030- 1.001
    האם זה תקין??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    SPECIFIC GRAV-U STRI

הוספת תגובה

• שתן

ד''ר אלי רימון
    10/01/2010

תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת אנטיביוטיקה
    שרית
    10/01/2010

אני בהריון תאומים שבוע 27 בבדיקת תרבית שתן נתגלה חיידק הרופאת משפחה רשמה לי מוקסיפן
    (מורסיויט פורטה 500) קראתי כי סוגי אנטיביוטיקה מסויימים עלולים לגרום למומים בעובר. האם בטוח ליטול אנאטיביוטיקה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

ד''ר אלי רימון
    10/01/2010

ניתן לקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    לולי
    10/01/2010

שלום אני בת 27(לא בהריון)
    הריון ראשון הסתיים עקב הפסקת דופק שבוע 9 לפני כ שנתיים..עברתי גרידה.
    לאחר מכן שנה נסיון להרות טיפול באקקלומין,הפסקה ואז הריון ספונטני..שנגמר בשבוע 21(לפני חודשיים וחצי)
    היו לי מתחילת הריון כאבי בטן לחלופין שבאו ופסקו ,הפרשות חומות, וגם דימומים קלים..בסוף היו לי התכווצויות חזקות במשך שבוע שהתחזקו (היו צירים) עד לפתיחת צוואר הרחם (רחם פעור שראו דרכו עובר וכרומים) ירידת מים ולידה רגילה,לאחר מכן עשו לי גרידה לנקות את השאיריות..
    הסיבה עדיין לא ידוע,עוברת בירורים ובדיקות:
    בדיקת לקרישיות יתר יצא תקינה פרט ל:

35- 22 Sec 41 LAC-SCREEN-RVVT

35- 26 Sec 31 LAC-CONFIRM-RVVT

1 1.30- 0.80 1.35 SCR RV/CONF RV

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    נא לחזור על הבדיקה
    בעוד שלושה חודשים
    בדיקת לופוס אנטיקואגולנט
    ‎בוצעה ע"י ערבוב פלסמת
    החולה עם פלסמה תקינה

1. מבקשת לדעת מה בדיוק אומרת התשובה?? (נשלחתי להמוטולוג לבירור!)

כמו כן ביקרתי אצל ד"ר אלי רימון במרפא למניעת לידות מוקדמות(תל אביב),הומלץ לי לעבור צילום רחם
    +בהריון הבא לקיחת פרוגרסטרון משבוע 16+ קשירת רחם (חשש לאי ספיקת צוואר הרחם)
    **הרופא נשים שלי בילבלה אותי כי אמרה שלא שמעה מעולם על לקיחת פרוגרסטרון משבוע 16
    ושניתן לקבל אותו עד שבוע 10 בלבד,

2. האם כך הדבר? כי אני התרשמתי מד"ר רימון וחשוב לי להבין האם בכל אופן יש המלצה בלקיחת ברוגרסטרון משבוע 16? או שלא הבנתי נכון (למרות שיש גם המלצה בכתב,אז אין מקום לטעיות)

בנוסף ביצעתי נתיחת עובר:
    פרופיל תרומבופילי -LAC-SCREEN-RVVT 1:1 -41 H
    -,תשובה פטלוגית -לא נמצאו מומים עוברי
    שליה-לא נצפו שינויים דלקתיים נפצה RETROPLACENTAL HEMATOMA

3 מה זה אומרLAC-SCREEN-RVVT 1:1 -41 H??
    4.RETROPLACENTAL HEMATOMA ומה זה?

*ישנה בעיה כי יש חלוקת דעות בנושא קשירת רחם,
    5.האם עקב היסטוריה שלי כן מומץ לעשות קשירה?
    אמורה לעשות צילום רחם ב13 לינואר ,במידה והרחם תמצא תקינה (בע"ה)
    עדיין יהיה צורך בקשירה.?

יום אחרי צילום רחם,אני צריכה לעבור אולטרסאונד בטן
    6. האם זה בסדר לעבור אולטרסאונד יום אחרי צילום רחם או שעדיף לדחות את האולטרסאונד למועד אחר?

7. האם אפשר להתחיל לנסות שוב או שכדאי להמתין פרק זמן מסויים אחרי הצילום?

8.האם ישנם עוד בדיקות שמומלץ שאני יעבור?

סליחה על מבול השאלות,אני מבולבלת ומאוד רוצה הריון נוסף מפחדת שלא עושה מספיק ע"מ לשלול מקרה נוסף(חלילה)

בתודה ענקית מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• שלום ד"ר רימון דילגתה עלי..

לולי
    10/01/2010

אפשר בבקשה תשובה,אני יודעת שזה ארוך לקריאה אבל חשוב נורא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת

ד''ר אלי רימון
    11/01/2010

אני מבין שפנית למרפאה למניעת לידות מוקדמות וקבלת המלצות
    אני מציע שתסיימי את הבירור ותחזרי עם התוצאות ליעוץ חוזר
    אני מבטיח שנסביר את כל המשמעויות בצורה מסודרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר אלי רימון-כך יעשה!

לולי
    11/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה
    ענבל
    10/01/2010

שלום, אני נמצאת בשבוע 10 להריון ובשבוע 7 נמצאה אצלי המטומה לאחר דימום, אני נמצאת בחופשת מחלה כבר שלושה שבועות ללא דימומים חוזרים, ( גודל ההמטומה לא השתנה ), הרופא שלי אינו מאשר לי שמירת הריון בטענה שאין סיכון מיידי לעובר אך מכיוון שסוג העבודה שלי הוא סידור סחורה ומשאות כבדים הוא טוען שיש סיכון גבוה לעובר במידה ואני מחליטה לחזור לעבודה. הוא המליץ לי לפנות לרופא תעסוקתי.

1. האם אני צריכה שמירת הריון גם אם אין סיכון כרגע אלא רק אם אני אחזור לעבודה ?

2. האם רופא תעסוקתי יכול לאשר שמירת הריון במצב זה ?

מקווה לתשובה מהירה.
    תודה מראש ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    המטומה

הוספת תגובה

• המטומה

ד''ר אלי רימון
    10/01/2010

אין הוריה לשמירת הריון כי לא הוכח שמועילה
    צודק הרופא שכדאי לפנות לרופא תעסוקתי למתן הגבלות בעבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון באיסוף שתן
    נועה
    10/01/2010

משבוע 20+ ישנם עלייה של לחצי הדם אני במעקב בהריון בסיכון ולחצי הדם מאוזנים יחסית מאז ללא תרופות עד (140\.87) עכשיו בשבוע 32 עשיתי איסוף של שתן ל 24 שעות האם התוצאות תקינות? ובנוסף בעיקבות צירים מוקדמים עשיתי גם בדיקות נוספות שהתרבית יצאה שלילית אבל LEUCOCYTES - U STRIP -500
    PROTEIN- URINE 24h - 226 שהנורמה 50-80
    PROTEIN- U SAMPLE -13
    האם תקין? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון באיסוף שתן

הוספת תגובה

• איסוף חלבון

ד''ר אלי רימון
    10/01/2010

226 ל-24 שעות תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    יעלי
    10/01/2010

שלום רב
    אחרי אינספור מחזורי IVF בשל בעייה מכנית בחצוצרות נקלטתי עם 2 עוברים. כרגע נכנסת לשבוע 10 ויש כמה שאלות המטרידות אותי. רציתי לקבל את דעתכם בנוסף לאלה של הרופא המטפל:

1. האם מקובל להפסיק תמיכה לוטאלית כבר בשבוע 8/9? ידוע לי מחברות במצב דומה שרק בשבוע 12/13 הפסיקו להן את הנרות או הזריקות של פרוגסטרון
    2. סבלתי מהכתמות חומות וורודות בניגוב וגם כאלה שנראו בתחתונית מדי יום מאז שבוע 4 וזה דעך לאחרונה, עם הפסקת השימוש בנרות האנדומטרין. האם אפשרי קשר בין הדברים או שמא זה הפסיק בגלל התקדמות ההריון?
    3. האם כדי להתחסן נגד שפעת החזירים לאור העבודה שאין עדיין מידע על השפעת ארוכת טווח על העוברים? אם התשובה חיובית - באיזה שבוע מומלץ לעשות זאת? הבנתי שבשליש ראשון זה פחות מסוכן? כך הדבר גם בהריון מרובה עוברים?
    4. מקובל להמתין בשלב מלחיץ זה (בייחוד לאחר אובדן הריון בעבר) כחודש או יותר עד בדיקת המעקב הבאה? יש לציין כי בנוכחות הדימומים שחוויתי נבדקתי והיה דופק תקין ב-2 העוברים אבל הבדיקה הבאה היא כל כך רחוקה ואני לא שקטה.
    5. האם יחסי מין בשלב זה הם לחלוטין בטוחים או שעדיף להימנע מחדירה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• ליעלי

ד''ר אלי רימון
    10/01/2010

. האם מקובל להפסיק תמיכה לוטאלית כבר בשבוע 8/9? ידוע לי מחברות במצב דומה שרק בשבוע 12/13 הפסיקו להן את הנרות או הזריקות של פרוגסטרון- 2 הגישות מוכרות , פני לרופא לדיון בהתאם למקרה הספיציפי שלך
    2. סבלתי מהכתמות חומות וורודות בניגוב וגם כאלה שנראו בתחתונית מדי יום מאז שבוע 4 וזה דעך לאחרונה, עם הפסקת השימוש בנרות האנדומטרין. האם אפשרי קשר בין הדברים או שמא זה הפסיק בגלל התקדמות ההריון? לא ניתן להשיב על כך ואין לזה משמעות מעשית
    3. האם כדי להתחסן נגד שפעת החזירים לאור העבודה שאין עדיין מידע על השפעת ארוכת טווח על העוברים? אם התשובה חיובית - באיזה שבוע מומלץ לעשות זאת? הבנתי שבשליש ראשון זה פחות מסוכן? כך הדבר גם בהריון מרובה עוברים? ממליץ להתחסן
    4. מקובל להמתין בשלב מלחיץ זה (בייחוד לאחר אובדן הריון בעבר) כחודש או יותר עד בדיקת המעקב הבאה? יש לציין כי בנוכחות הדימומים שחוויתי נבדקתי והיה דופק תקין ב-2 העוברים אבל הבדיקה הבאה היא כל כך רחוקה ואני לא שקטה.- הבדיקה אינה משפרת את סיכויי ההצלחה בהריון
    אני בטוח שאם תפני לרופא ותצייני שאת בלחץ תעשה הבדיקה לפני המועד שנקבע
    5. האם יחסי מין בשלב זה הם לחלוטין בטוחים או שעדיף להימנע מחדירה מלאה
    אם היו דימומים מציע להמנע מחדירה בשלב זה
    מקווה שעניתי על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    חגית
    09/01/2010

שלום רב!
    אני בשבוע 18 הריון IVF ובימים האחרונים אני מרגישה שהבטן מתקשה לי למס' שניות לפי מה שהבנתי אלו צירים מדומים בהריון הקודם שהיה גם מ IVF (תאומים)גם היו לי אותן תחושות של התקשויות בבטן וההריון הסתיים בלידה מוקדמת בשבוע שלושים היום אני בת 35 תוצאות הבדיקות תקינות אך בשל הגיל ממליצים על דיקור מי שפיר שאלתי האם הסיכון להפלה בדיקור גדל בשל התחושה של ההתקשויות שאני מרגישה ?
    תודה חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר

פרופ' יריב יוגב
    10/01/2010

תחושת ההתכציות אינה מספיקה כדי לקבוע
    יש להעריך אורך תעלת צוואר הרחם
    התיעצי עם הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה שליש ראשון - דחוף!
    קטי
    09/01/2010

אני בשבוע 9+2 עד היום הייתי עושה 3 פעמים בשבוע אמבטיה חמימה (הייתי דואגת לא להזיע ושהמים יהיו רק נעימים על הגוף..) אתמול מדדתי את הטמפרטורה בעזרת מד חום ביתי רגיל וגיליתי שהטמפ' היא 39 -40 מעלות, אני ממש בלחץ כי אני חשבתי תמיד ש-40 מעלות זה רותח..
    האם יכול להיות שנגרם נזק לעובר??
    האם ניתן לראות אם נגרם נזק??
    האם יכול להיות שהבדיקה במדחום רגיל אינה מדויקת??
    אשמח לתשובה כי אני ממש בלחץ!!
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיה שליש ראשון - דחוף!

הוספת תגובה

• אמבטיה שליש ראשון - דחוף!

פרופ' יריב יוגב
    09/01/2010

אין מה להילחץ
    יש להימנע מאמבטיות רותחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגני כליות בעובר זכר שבוע 21
    שרית
    07/01/2010

היי
    בסקירה מוקדמת אגני כליות היו בגבול העליון של הנורמה 2.8
    היום בסקירה נוספת אגני הכליות היו 5.5 רקמת כליות ומבנה תקין.
    האם הקפיצה במספר זה היות והעובר גדל?
    האם הגודל של האגנים מעיד על בעיה?
    מה הנרומה של גודל אגני כליות לאורך ההריון?
    אני ממש בהיסטריה מהתוצאה ומפחדת מהבאות
    סליחה על ריבוי השאלות
    שרית

הוספת תגובה

• אגני כליות בעובר זכר שבוע 21

פרופ' יריב יוגב
    08/01/2010

הפני שאלתך לפורום אולטראסאונד והריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל והריון
    לילך
    07/01/2010

אני נמצאת כרגע בשבוע 18 מתכוונתת לטוס לחו"ל בשבוע 22 עד 24 כולל. זהו הריון ראשון מצבו תקין. אבל כמובן אני חוששת ממצבים של לידה מוקדמת. מאחר וזהו הריון ראשון אין שום ידע על העתיד. חששותי נובעים בעיקר מכך שחברות ביטוח מתחמקות מביטוח פגים. שאלה:

האם יש אפשרות לנבא גורמי סיכון ללידה מוקדמת? האם יש איזה בדיקה שכדי לעשות בשבוע ה-22 כלומר לפני טיסתי?
    אציין כי לביטחוני האישי בדקתי את מיקום השילייה והיא אחורית .
    בדקתי גם שכרגע אין לי דלקת בדרכי השתן.

מה עוד ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לחו"ל והריון

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל והריון

פרופ' יריב יוגב
    07/01/2010

חשוב לפני ייעוץ מסוג זה לברר את מיקום היעד
    יש מקום להערכת אורך תעלת צוואר הרחם
    להצטייד בבטוח מתאים
    ובעיקר נסיעה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 25- בחילות, הקאות וכאבי ראש
    רק שאלה
    07/01/2010

שלום,
    אני בשבוע 25 ועדיין מקיאה, עם בחילות נוראיות ולאחרונה התחילו להופיע גם כאבי ראש שבמשך שעות לא עוברים. (הבחילות הקשות החלו להופיע מהשבוע ה-3 ומאז ללא הפסקה)
    מקבלת אינפוזיות נוזלים+גלוקוז אחת לשבוע-שבועיים. נעדרת מהעבודה המון .
    כושר הריכוז שלי יורד לגמרי בין האינפוזיות -עד למצב שלוקח לי זמן להזכר אפילו במס' הטלפון שלי או להגיב לדברים שנאמרים לי ע"י אחרים- פוגע ומתסכל מאד בעבודה. תחושה של כמעט עילפון-כתמים שחורים בשדה הראיה...
    זהו הריון שני (בהריון הראשון לא היה משהו דומה לזה)
    הריון ראשון, קיסרי בגלל חשד להיפרדות שיליה וחשד לרעלת הריון במהלך ההריון .
    יש מה לעשות במצב כזה או רק להמשיך לסבול עד הסוף?

הוספת תגובה

• שבוע 25- בחילות, הקאות וכאבי ראש

פרופ' יריב יוגב
    07/01/2010

על פניןו נשמע לא תקין
    יש לבצע ברור יותר מקיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    הריונית מודאג
    05/01/2010

שלום,

אני בת 23 הריון ראשון ולא מתוכנן אותו גיליתי רק בשבוע 16+.

בדיקת CMV בשבוע 17+ הראתה כי CMV IGG חיובי 2.5

CMV IGM גבולי

CMV AVIDITY גבולי 0.72

CMV IGM ADD- VIDAS שלילי.

בשבוע 17 גם כן , ביצעתי סקירה מוקדמת בה נתגלו אגני כליות 4 מ"מ דו צדדי (עובר זכר)

תוצאות חלבון עוברי שקיבלתי היום מראות כי הסיכון המחושב ע"פ גיל בשילוב תוצאות הבדיקות הינו: 1:3864.

בשבוע 21 (בסוף ינואר) קבעתי תור לדיקור מי שפיר בבלינסון לאחר התייעצות עם זיהומולוג.

ממה עליי לדאוג ומהי הסבירות לעובר פגוע? מהי הסבירות שאאלץ לוותר על ההריון?

אודה על תשובה בדחיפות כיוון שהדאגה לא פוסחת עליי לרגע.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV

פרופ' יריב יוגב
    05/01/2010

יש להמתין לתוצאות הדיקור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקות
    דקלה
    04/01/2010

שלום,
    האם זה הגיוני שמספר ימים/שבוע אחרי הלידה יופיעו בצקות קשות (רגליים, ידיים,פנים)? הבצקות חלפו אחרי מס' ימים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקות

הוספת תגובה

• בצקות

פרופ' יריב יוגב
    04/01/2010

כעיקרון כן
    יש לבדוק לחץ דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה