מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר 100 גרםאלונה24/08/2009
שלום רב,ביצעתי העמסת סוכר של 100 גרם בשל תוצאה גבוהה בבדיקת הסקר.
אלו התוצאות:
בצום - 98
לאחר שעה - 154
לאחר שעתיים - 140
לאחר שלוש שעות - 131
האם הערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה
ד''ר אלי רימון25/08/2009יש רק ערך אחד חריג ומבחינת ההגדרה זה לא עונה להגדרת סוכרת
עדכני את הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100גראלונה24/08/2009
שלום ד"ר
ביצעתי את הבדיקה בשבוע 33, מכוון משקל העובר בסביבות אחוזון 75.
התוצאות:
GTT-Glucose : 71
GTT-Glucose 60 : 185
'GTT-Glucose 120 : 138
GTT-Glucose 180 : 117
האם התוצאות תקינות, או שיש לי סכרת הריונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
ד''ר אלי רימון24/08/2009יש רק ערך אחד חריג ומבחינת ההגדרה זה לא עונה להגדרת סוכרת
עדכני את הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה עם קלקסן ואספיריןמיקי24/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 34.4, מטופלת בקלקסן ובאספירין לאורך כל ההיריון בשל אפלא חיובי גבוה. קראתי שנהוג ליילד נשים המטופלות בקלקסן בשבוע 37-38 בשל סיכון גבוה לעובר בשבועות אלה. הרופאים המטפלים בי בהריון (המטולוג וגניקולוג מומחה לסיכוני הריון) חושבים שאין סיבה לנסות וליילד, אלא להמתין להתפתחות הטבעית של הלידה. אשמח לדעת האם אמנם ישנה התוויה מקובלת להשרות לידה אצל נשים עם קרישיות יתר, ואם כן, האם המלצה זו הינה גורפת, ואיננה קשורה למצב ההיריון הספציפי של המטופלת.
תודה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר אלי רימון24/08/2009לדעתי מועד הילוד הוא 39 שב ואין צורך להקדים אלא אם יש בעיות במעקב ההריון
השיקול הסופי של הרופאים העוקבים אחריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריוניתאפרת24/08/2009
אני בשבוע 30, כחודש לאחר אבחון של סוכרת הריונית. בשבועיים האחרונים אני מטופלת במרפאת סוכר, מקפידה על דיאטה ומבצעת בדיקות סוכר 5 פעמים ביום (בצום, שעתיים אחרי ארוחה, שלוש שעות לאחר ארוחת ביניים). נכון ללפני ארבעה ימים, אז נשקלתי במרפאה, עליתי סך הכל 3.7 קילו מתחילת ההריון (כנראה שמהדיאטה אני מרזה).
בשבוע שעבר היו לי ערכים מעולים והרופא אף שיבח. אולם בינתיים השבוע עלו לי הערכים, על אף שאני שומרת את אותה הדיאטה. היו לי גם פעמיים שהיו תוצאות מעל לנדרש (יום אחד 96 לאחר צום של לילה והיום 100 לאחר צום של לילה). אני לחוצה שאצטרך להתחיל אינסולין (בנוסף אני מזריקה קלקסן 60 פעמיים ביום בגלל בעיות של פרפור פרוזדורים). האם בינתיים יש סיבה להילחץ? אני אמורה לחזור למרפאת הסוכר רק בעוד שבוע וחצי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר אלי רימון24/08/2009אין צורך להלחץ
רק במיעוט המקרים מגיעים לשימוש באנסולין
לא נראה שזה המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה איטית של התינוקרומי23/08/2009
שלום
אני בשבוע 34 +4 , באולטרסאונד מעקב צמיחה שעשיתי לפני כמה ימים נראה כי משקל העובר הוא 1885
עם המדידות והיחסים הבאים:
BPD 83 ממ
HC 300 ממ
AC 270 ממ
FEMUR 63 ממ
HC/AC 1.11
AC/FEMUR 4.29
BPD/FEMUR 1.32
HC/BPD 3.61
FL/HC0.21
בבדיקת אולטראסונד שעשיתי בשבוע 31 בבית חולים (היתי מאושפזת עקב צירים מוקדמים וצוואר רחם דינמי ) נראה כי העובר בגודל 1680 .
הטכנאית בבדיקה אמרה לי כי מדובר בעובר קטן יחסית ושלחה אותי לרופא מטפל למעקב.
הרופא אמר כי הבטן של העובר אכן קטנה ביחס לכל שאר האברים הפנה אותי עכשיו לסדרת בדיקות במרפאה להריון בסיכון .
מה הן הבדיקות שעושים במרפאה זו ?
האם יש סיבה לדאגה?
כמו כן נקבע לי תור רק לעוד שבוע וחצי , האם לאור שבוע ההריון שאני נמצאת בו יש צורך להגיע למעקב מוקדם יותר ?
אשמח לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרומי
ד''ר אלי רימון23/08/2009מדובר בעובר קטן
כדאי לבצע הערכת משקל חוזרת שבועיים מהבדיקה האחרונה
כמו כן כדאי לבצע ניטור עוברי לפחות פעם בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהנטלי ט23/08/2009
שלום רב
יש לי שאלה קצת מוזרה, אך עם זאת זה מלחיץ אותי עד לביקורת הבא אצל רופא הנשים שלי.
אני בהריון שני בחוש התשיעי , ולאחרונה שמתי לב למשהו מאד מוזר
יצא לי מן פס כזה שחור מהפופיק , זה גם ודוקרני ( לא בטוחה אם זה שיער ?) נראה קצת כמו
זוחל שחור וקטן?!
אציין שיש לי מעט שיער בבטן וגם תמיד היה לי קצת מסביב לטבור , אך האם זה נורמלי ? זה נורא
מפחיד אותי ואין לי מושג מה לעשות עם זה ( שזה לא משפיע על העובר , או שזה משהו רע חו"ח)
אשמח אם תוכל לענות לי .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר אלי רימון23/08/2009זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קלקסןקשתבענן123/08/2009
אני בהריון שבוע 6+5, התחלתי להזריק קלקסן 40 מ"ג לפני כמה ימים בגלל פקטור 2 הטרוזיגוט ובעבר הפלה ורעלת הריון. הזרקתי בפעם הראשונה לפי ההוראות, מזרק ב90 מעלות דיממתי ונוצר שטף דם. למחרת הזרקתי כשהמזרק בזוית חדה, וזה הרבה פחות כאב ולא ירד דם ולא נוצר שטף דם.
האם חייבים להזריק ב90 מעלות או שניתן להזריק בזוית קטנה יותר? ומדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסאן
ד''ר אלי רימון23/08/2009הזרקה בזוית חדה מחדירה את החומר שטחי מדי ומשפיעה על כמות החומר שנספגת
כדאי לפנות לאחות בקופ"ח שתבחן אם הזווית שאת מזריקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום החל משבוע 6+אפרת23/08/2009
שלום,
אני בהריון לאחר טיפולי IVF עוברים קפואים הוחזרו לי 3 עוברים יפים
בטא 124 ולאחר 3 ימים בטא 914.
בשבוע 6 שבועות התחילו לי דימוים קלים ובשבוע 7 הגעתי למיון עם דימומים בינונים/חזקים
ביצעתי אולטרסאונד ונאמר לי שיש 2 שקים עם דופק ולהיות במנוחה.
היום אני בשבוע 8+ ועדיין יש לי הפרשות חומות ואתמול שוב דימום קל שנפסק
ביום שיש ביצעתי אולטרסאונד ונאמר לי שהכל בסדר חוץ מזה שיש הבדל בין העוברים של 4 ימים
ושרואים שיש דימום פנימי מה זה אומר? האם הדימום אמור היה כבר להפסיק (אני יודעת שיש נשים שמדממות בתחילת ההריון)? האם השיליה כבר לקחה פיקוד?
אודה להתייחסותכם
תודה רבה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר אלי רימון23/08/2009דימום בשלב זה יתכן אך אין טיפול למעט מעקב
אין משמעות לפער בסונר
מבחינת הדימום הפנימי שנצפה יש לעקוב בסונר
השליה עדיין בשלבי התפתחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהמ.23/08/2009
שלום רב,
אני בת 46, נכנסתי להריון בצורה ספונטנית, שבוע 17
סובלת מאוד מבחילות, כאבי ראש והרגשה כללית מאוד קשה
איך ניתן להקל
תודה
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למ
ד''ר אלי רימון23/08/2009קשה לי להתיחס על סמך התלונות ולקבוע מדיניות
אם התחושה קשה פני לרופא לבדיקה ובדיקות דם כדי לשלול בעיות משמעותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובטלוש23/08/2009
בוקר טוב
עשיתי בדיקה לחלבון עוברי והתוצאה שקבלתי היא:
1/9999. האם התוצאה תקינה??
ומה היא אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
ד''ר אלי רימון23/08/2009תשובה תקינה, המספר הוא הסיכוי לתסמונת דאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטורענת22/08/2009
הי, אני בשבוע 35, בהעמסת סוכר יצא ערך אחד פתלוגי ואני עם דיאטה דלת סוכר (כמו של נשים שהן סכרתיות בהריון)
הרופא המליץ שאעשה מוניטור אחת לשבוע החל משבוע 36 .
מה הסיבה לכך? האם זה קשור לכך שמתייחסים אליי כמו אל סכרתית בהריון בגלל הערך הפתלוגי האחד שיצא לי בהעמסה?
ואם אני מרגישה תנועות עובר כלל הזמן, עדיין יש במוניטור צורך ממשי?????
תודה רבה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור
פרופ' יריב יוגב22/08/2009יש מספר דרכים לעקוב אחר עוברים של נשים עם סוכרת הריונית ואחד מהם הוא ניטור עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
ענת22/08/2009אבל אם העובר כל הזמן זז ומאוד פעיל, למה צריך מוניטור? מה הקשר לסכרת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
פרופ' יריב יוגב22/08/2009תחושת תנועות הינה חשובה אך לא מספקת לחלוטין יש להשלים ע"י ניטור עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על שמירת הריוןגלית21/08/2009
שלום,
אני בהריון 3 בשבוע 14. נכנסתי להריון לאחר שעברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבה הוציאו לי מחיצות שהתפתחו ברחם. בשבוע 7 היה לי דימום פעם אחת , שחזר שוב בשבוע 13 גם פעם אחת. בנוסף אני חשה כאבים ולחץ באגן החל משבוע 8. גם בישיבה ויותר מכך בעמידה או הליכה. כאבים מסוג זה חוויתי בהריונות קודמים אבל בסוף חודש תשיעי לקראת הלידות מה שנראה נורמטיבי.
בהנחיית הרופא המטפל אני נחה בשכיבה או ישיבה בבית, כבר מספר שבועות.
1. האם זה מצב שבו מומלצת שמירת הריון?
2. האם זה מצב מוכר / שכיח?
3.האם יכולה להיות קשר בין הדימומים למצב הרחם לפני הכניסה להריון.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על שמירת הריון
פרופ' יריב יוגב21/08/20091. לא בהכרח
2. לא
3. קשה לדעת אך לא נראה כי יש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאלה21/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 32+4. הריון בסיכון עקב מחלה כרונית של כליות + צוואר הרחם קצר מאוד (10ממ').
היום הרגשתי שהבטן נהיתה קשה מאוד כמו אבן לכמה שניות ואז משתחררת חזרה. הרגשתי זאת מס' פעמים במהלך היום. הרגשה היא לא בכל הבטן אלא רק בחלק העליון של הבטן.
מה זה יכול להיות? האם זה צירים?
תודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
פרופ' יריב יוגב21/08/2009לא ניתן לדעת ללא בדיקה
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר באחד מהתאומיםאורית20/08/2009
רופאים יקרים שלום רב!
אני בת 33 בהריון עם תאומים, שבוע 26+3, כל אחד בשק נפרד, שליות אחוריות.
השקיפות ושתי הסקירות היו תקינות לחלוטין.
במהלך ההריון היו לי דמומים (בשבוע 12), בשל היפרדות קרומים שהתאחו וחיידק בשתן.
ממצאי הבדיקות שבעלי ואני נשלחנו: בדיקת "טורץ'" תקינה + בעלי לא נשא CF ואני ממתינה לתשובות CF.
בשבוע 22 התגלתה חסימת מעי (לולאות מעי מורחבות) ונראו גם מי מקוניאלים אצל אחד העוברים.
היום, לאחר בדיקת US, נראתה חסימת המעי עם ריבוי מי שפיר אצל עובר זה.
1. מה עלי לעשות?
2. מה יהיה עם העובר?
3. האם העובר ישרוד?
4. האם הוא מסכן את אחיו?
5. מה זה ריבוי מי שפיר?
מיותר לציין את רמת העצב שבעלי, המשפחה ואני נמצאים בו....
אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם.
בברכת בריאות ותודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *** שכחתי להוסיף ***
אורית20/08/2009מה הסיכוי שזה תסמונת דאון??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר באחד מהתאומים
פרופ' יריב יוגב20/08/2009אני מבין את החרדה והבילבול אך על סמך הנתונים שסיפקת קשה לתת ייעוץ מסודר
יש לשקול הרחבת הברור ושקילת ייעוץ גנטי
נראה לי כי יש מקום למעקב במסגרת הריון סיכון גבוה
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSרונית20/08/2009
שלום ד"ר,
אני נמצאת בשבוע 37 הריון תאומים IVF.
הרופאה הפנתה אותי לבדיקת GSB, ובתוצאה נכתב: נבדק ל- STREP-B ונמצא חיובי"
GBS Perinat. Screen. Cult
האם זה אומר שלא אוכל ללדת בלידה רגילה? למה החיידק הזה גורם?
אשמח לתשובתכם
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
פרופ' יריב יוגב20/08/2009במידה ומתכננת לידה נרתיקית יש צורך בנתן אנטיביוטיקה במהלך הלידה
עדכני הרופאים בחדר לידה עם הגעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)