מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר עזרה-כליה אחתרינת12/08/2009
עשיתי שקיפות עורפית 1:280 מחכה לפגישה עם רופא לגנטיקה עוד שבוע , היום עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שבוע 15 ראו רק כליה אחת מה זה אומר אפשר לחיות בשלום אם כליה אחת , כי אני חושבת לעשות הפלה , אני פוחדת שאם תיהיה בעיה בכליה האחת אז זה כבר בלגן והתינוקת תהיה חולה , מה לעשות אני משתגעת תעזור לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
ד''ר אלי רימון12/08/2009היעוץ הוא מורכב ואני מציע שתגשי ליעוץ הגנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- iugr סימטריאתי12/08/2009
הי,
אני בשבוע 32+5 . החל משבוע 24 העבר שלי הובחן קטן לגיל ההריון והתחלתי מעקב גדילה. פער בגדילה נשמר עד שבוע 32 בו נמצאו המדדים הבאים:
BPD מ"מ 68.8 מתאים לשבוע: 27.2
HC מ"מ 260.6 מתאים לשבוע: 28
מתאים לשבוע:NA
AB.CIR מ"מ 262.8 מתאים לשבוע 30.3
יחס HC/AC יחס 0.99
FL מ"מ 56.8 מתאים לשבוע:28.6
גיל הריון US גיל: 28.00
משקל ילוד US משקל: 1334.1
לאחר בדיקת זרימות תקינה אני מופנית לאיכילוב ל-MRI עוברי. כל הבדיקות שעשיתי עד היום היו תקינות (שקיפות עורפית, בדיקות גנטיות(ללא מי שפיר), תבחין מרובע.
משקל נוכחי 63 ק"ג
משקל בתחילת ההריון 53
לציין שאני נולדתי במשקל 2.800
אני בלחץ איום, מעולם לא הרגשתי כ"כ חסרת אונים. יש רעיונות לבירור נוסף? הרופא שלי בדיוק בזמן הלא נכון לא יהיה נוכח במרפאה ליותר משבוע. אין לי במי להתייעץ!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר אלי רימון12/08/2009קשה לי ליעץ לך לאור הנתונים החלקיים
אם המליצו בפנייך על MRI סימן שמשהו שקל את הדברים בצורה מעמיקה בבית חולים איכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רימון- עדכון ושאלהשמרית11/08/2009
מה שלומך??
שבוע 37+4 הריון ראשון טבעי בת 24 סכרת הריון מטופלת ע"י דיאטה.
ביצעתי את הבדיקה של מלחי מרה שהפנת אותי לעשות ולשמחתנו :) הבדיקה ייצאה תקינה .
1.06-
עשינו השבוע גם הערכת משקל אצל יגל והוא המליץ במידה ולא אלד תוך שבוע לחשוב על זירוז במקום קיסרי.(משקל העובר נכון ליום א' היה 3.400 ק"ג )
השאלה האם לחכות ולבוא אלייך ביום שני או פשוט לבקש הפנייה לזירוז כבר שבוע הבא?
ככ רציתי שהלידה תבוא טבעי ואני לא ממהרת לחשוב לא על זירוז ובטח שלא על קיסרי.
חשוב לי לשמוע את חוות דעתך.. בברכה ותודה רבה שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד''ר אלי רימון12/08/2009הבדיקות לא מצביעות על הסיבה ולמעשה מדובר בגרד על רקע ההריון ללא מעורבות כבדית
השראת לידה טרם שב 39 בסוכרת הריון היא בעיתית עקב שכיחות גבוהה יותר של ריאות לא בשלות ולכן מומלץ השראת לידה בשב 39-40
ממליץ שתגיעי ונדון בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בפורוםדניאל11/08/2009
שלום וערב טוב
השאלה שלי היא: נשלחתי לעשות העמסת סוכר כהכנה לטיפול עשיתי את הבדיקה עם 75 גרם והתוצאה לאחר שעתיים הייתה 148 סוכר האם זה תקין?? ומה הערך שנחשב כתקין?
ובגלל תוצאה זו נשלחתי לעשות העמסה עם 100 גרם ?.??
מה זה אומר שיש לי סכרת ???
אני לא כל כך מבינה
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אלי רימון11/08/2009עד 140 תקין
בצעי העמסה 100 להחלטה אם מדובר בסוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות CMVשירלי11/08/2009
שלום,
בעלי ואני מחכים לתוצאות שיתנו לנו אור ירוק לנסות להכנס להריון.
אבקש לדעת מה אומרות תוצאות אלה:
10.8.09
cmv igm- positive
cmv igg- 5.20
cmv avidity- >30% (גדול מ-30%)
בחודש 11.08 התפרץ ה-CMV, לאחר שבחודש 9.08 היה שלילי.
תודה,
שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון11/08/2009מקובל להמתין6-12 חודשים מהזיהום עד להריון חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר רחםלירוני10/08/2009
שלום,
אני בהריון תאומים שני שקים נפרדים תחילת שבוע 30. ב"ה הכל תקין המדדים והמשקל 1.35ק"ג ו 1.4 ק"ג רק שצוואר הרחם התקצר ל מ 3.6 ס"מ ל 2.5 ס"מ היום הרופא ביקש שבועיים מנוחה מאוד נלחצתי מהמצב ורציתי לדעת הרופא אמר שהמצב גבולי וזה רק נקיטת אמצעי זהירות מה דעתך? האם יש סיכוי שהצוואר יתארך שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא תוסםת לשאלה הנ"ל
לירוני10/08/2009יש לציין כי חיברו אותי למוניטור ואין צירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירוני
ד''ר אלי רימון10/08/2009הצואר לא ממש יתארך אך ישאר יציב במנוחה
דרוש מעקב שבועי אצל הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר רימון
לירוני10/08/2009למה הכוונה במנוחה? האם אסור לצאת מהבית? להיות במחשב? לעמוד מעט? האם כל הזמן יש צורך בשכיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה?
ד''ר אלי רימון11/08/2009לא לשכב במיטה כל הזמן
מותר לצאת מהבית ולעמוד ולשבת מול המחשב
כל דבר במידה ולפי הרגשתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסכרת הריוןמלי10/08/2009
אני נכנסת לשבוע ה37 בהריון , בבדיקה האחרונה שנעשתה אתמול נאמר לי שיש לי ריבוי מי שפיר ומשקל העובר גדול מאוד יחסית- 3.5 ק"ג. לפני כשבועיים עשיתי העמסת סוכר 100 מ"ג והתוצאות היו טובות. הרופא שלח אותי לעשות שוב בדיקת העמסת סוכר.
האם יכול להיות שיש לי פתאום סברת הריון?
האם העובר נמצא בסיכון כלשהו כרגע וגם אחרי הלידה?
איך פתאום יכול להיות מצב של ריבוי מי שפיר אם לפני חודש הכל היה תקין?
מחכה לתשובה . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
ד''ר אלי רימון10/08/2009האם יכול להיות שיש לי פתאום סברת הריון? יתכן שהתפתחה סוכרת ומתבטאת עתה
האם העובר נמצא בסיכון כלשהו כרגע וגם אחרי הלידה? לא
איך פתאום יכול להיות מצב של ריבוי מי שפיר אם לפני חודש הכל היה תקין? לזה אין לי תשובה
במרבית המקרים איננו יודעים את הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך ממצג עכוז לראשליאת09/08/2009
אני בשבוע 33 , עובר במצב עכוז, ריבוי מי שפיר 25
האם יש סיכוי שעד הלידה הוא יתהפך?
אם לא- האם כדאי לעשות היפוך ע"י רופא שיודע ללחוץ במקומות הנכונים ולגרום לעובר להתהפך (שמעתי שזה אפשרי) ?
יש המלצה למישהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר אלי רימון09/08/2009קיים סיכוי במיוחד אם יש כמומים 25
היפוך חיצוני מבוצע על ידי ד"ר פאוזנר באיכילוב או דר קנטי בביח מאיר
לא ממליץ על פעולות אחרות או אלטרנטביות כי אין מידע מספיק בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ליאת09/08/2009תודה על תשובתך המהירה!
עד כמה זה בטוח לעשות היפוך חיצוני?
האם הברירה האחרת זה קיסרי או שאפשר ללדת במצב עכוז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוך
ד''ר אלי רימון09/08/2009עד כמה זה בטוח לעשות היפוך חיצוני? פעולה בטוחה
האם הברירה האחרת זה קיסרי או שאפשר ללדת במצב עכוז ?רק קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותדנה08/08/2009
שלום כבר יומיים יש לי כמו תחושות לא נעימות בנרתיק- כמו גירודים וקצת הפרשות אבל לבנות. האם זה יכול להיות פטרייה ? האם זה מסוכן בהריון?אני בשבוע 12+5 האם נרות אגיסטן לא יזיקו לעובר? האם כדאי להיבדק אצל רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ' יריב יוגב09/08/2009אין מניעה מטיפול באגיסטן
גשי להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמיואשת07/08/2009
לא ברור לי מה הקשר בין עצירות לבין הריון בסיכון אבל בפורום פוריות IVF העבירו אותי לפה לשאול את השאלה בנושא. אז שאלתי היא... לא נכנסתי לשירותים כבר 4 ימים, מה מותר לקחת בתחילת הריון לשחרור? אף תרופת סבתא לא עוזרת ניסיתתי הכל (שזיפים, שמן וכו')...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ' יריב יוגב08/08/2009שתיה מרובה ומזון עשיר בסיבים
התיעצי עם הרופא המטפל במידה וללא הטבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדנה07/08/2009
שלום עשו לי אתמול בדיקות דם והיום יש תוצאות של CREATININE שיצא 0.5 כשנורמה 0.51-0.90) זה יוצא טיפה נמוך לא? מה זה אומר? אני בהריון בשבוע 12+4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה
פרופ' יריב יוגב08/08/2009תשובה תקינה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילות בשבוע 30ויקה06/08/2009
שלום. אני כרגע מסיימת שבוע 30 ולפני כמה ימים חזרו אליי בחילות. אני מתעוררת בלילה, כי חשה בחילה, אבל זה עובר ואני ממשיכה לישון. בבוקר, אחרי הארוחה הבחילות חוזרות, אבל בעוצמה הרבה יותר גדולה (זה כמעט מגיע להקאות). האם זה דבר טבעי בשבועות המתקדמים של הריון או שאליי לפנות לרופא?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
פרופ' יריב יוגב08/08/2009תופעה שכיחה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה של המסתם והריוןבר06/08/2009
שלום דוקטור אני בשבוע 24 עם הריון תאומים.הריון ראשון. אני מאובחנת כלוקה ב mitral valve prolapse Barlow's disease. חוץ ממעקב של פעם בשנה אצל קרדיולוג ולקיחת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים המחלה לא הפריעה לי. בעת מאמץ, לחץ בעבודה או כאשר אני מתרגשת מאוד אני חשה זיעה,קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, עייפות וסחרחורת, לחץ בחזה וממש תחושה של כאב ומועקה.
מה הפתרון לכך? האם אני אצטרך להיות בשמירת הריון? לקבל תרופות? תודה רבה מראש
נ.ב. יש לציין שלפני ההריון לא חשתי תסמינים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה של המסתם והריון
פרופ' יריב יוגב08/08/2009יש מקום להערכה ע"י אקו לב ורופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שן ושימוש באלכוהול לחיטוי- דחוףליאת06/08/2009
יש לי כאב שן כבר שבועיים ואני חוששת ללכת לרופא שיניים בגלל הצילומי רנטגן וההרדמה.
אני בשבוע 32
הצלחתי בנתיים למשוך את זה , אך אני חוששת שהכאב יתגבר.
בערך במשך שבוע גירגרתי ערק (40% אלכוהול) בפה כדי לחטא את השן, וכמובן שירקתי ודאגתי לא לבלוע. וזה מאד עזר והפסיק את הכאבים.
בבקשה התייחסו ל2 השאלות:
השאלה היא האם רק מהגרגור משהו יכול להכנס לדם ולעבור לעובר?
האם כדאי למשוך את זה ולהמשיך עם זה עוד חודש וחצי על בסיס יומיומי, עד הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים
פרופ' יריב יוגב08/08/2009פני לרופא שיניים בהקדם
אין סכנה בטיפול שיניים בהריון
גרגור עם אלכהול אינו מזיק אך מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ?!ענבל06/08/2009
אני בתחילת שבוע 37 .
הדקירות באזור למטה רק מתחזקות ומתחזקות האם זה מרמז על הלידה שקרבה ובאה?
מצב העובר הואראשלמטה..
העניין שהדיקרות ממש מתחזקות כשאני הולכת ועומדת.. אני מפחדת לקום ולזוז מהמיטה..
נורמלי? הגיוני? לידה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה ?!
פרופ' יריב יוגב06/08/2009דקירות אינן סימן אופייני ללידה אך יתכן כי חשה צירים
פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)